Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fred23
üzenetére
már nem mondom meg fejből, de valahol 6.9.2-nél rakta bele az intel az xe2 drivert a kernelbe. ami újabb, az akár jó is lehet.
én teszteltem, szerintem jobb az xe2 driver ehhez a kártyához, mint az i915 driver, bár azzal is elmegy. mondjuk időnként hullámzik a minősége...
-
válasz
Fred23
üzenetére
nem tudom, hogy az arc kártyákban milyen videochip van, ha uhd, akkor azt támogatja a kernel is, meg a debian is, ha xe vagy xe2, akkor ahhoz kicsit mókolni kell (kernelt kell fordítani) vagy testing debiant kell felrakni (nem tudom fejből, az milyen kernelt rak fel, mert én kézzel fordítgatok mostanában).
szerintem vehetsz nyugodtan arc kártyát.
-
-
Super!
Mondjuk a Kezdők inkább benéznek a Kezdő topoikba, mint a Debian topikjába....... Népszerűbb a Mint-nél is, ja. Erről a témáról írtunk épp a Mint topikban, hogy mi alapján választ valaki neki tetsző disztrót. 
Gondolom megtetszik neki a csomagolása(nem a csomagkezelésre gondolok).Egyébként az MX-nek van néhány hasznos dolga, de mégsem ez teszi vonzóvá. A telepítősegéd/particionáló része viszont nem túl egyértelmű.
Mindegy, ha írni akarsz MX-szel kapcsolatban, a Kezdőbe írj inkább!

-
Akkor nem lesz gond, sorry, Fedora nekem ismeretlen, a topikja is, emiatt kérdeztem a rutinodra.

King Unique szaki módszerét alkalmazva jó lesz ez perzisztens telepítéssel, a naplózást meg célszerű kikapcsolni, bár ez a hosszú táv megfogalmazás...
Azt nem tudom, hogy a nem naplózó ext-ek mennyivel lassabbak, akár azt is kipróbálhatnád, de a sebesség gondolom a pendrive-tól függ majd leginkább, főleg, ha nem egy Sandisk Extreme pen-ed van.
Remélem, hogy jön a 9-es Debian, mert már én is előkészítettem neki a helyet, az előzőt már nagyon összekutyultam és olyan régen használtam Debiant, hogy elfelejtettem, hogyan kell helyrehozni.
-
A kipróbálás alatt a live futtatást érted? Ez memóriából futtatja a rendszert.
Ha telepíteni akarod, akkor szerintem szűken elég lesz a 8 GB, főleg light DE-vel. Időnként takarítani kell a cache-t, hogy ne teljen be.Mekkora rutinnal rendelkezel Linux telepítésben/használatban amúgy? Milyen gépre szeretnéd telepíteni ill. milyen gépen próbálnád ki live-ban?
------------------------------------------------------------------
Perzisztens pendrive telepítést akarsz? Látom colomb2 szaki erre utal a kérdésével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen monitort vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- Minecraft
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest