- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Akciófigyelő: Kedvezményes Poco telefonokkal is várhatók a locsolók
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Apollyon
üzenetére
"Más: Debianon lehet egyáltalán notebookkal wifi és ethernet között kapcsolgatni anélkül hogy a networking-öt restartolnom kellene? Mondjuk xfce alatt"
Nálam Gnome alatt simán működik az, hogy ki- és bekapcsolom, valamint váltogatom a vezetékes netet és a wifit.
Gnome alatt (de lehet, hogy más DE alatt is – nem tudom) a vezetékes net nem kikapcsolható, ha az UTP-kábel be van bedugva. Én a következő módosítást csináltam annak érdekében, hogy a vezetékes net is ki- és bekapcsolható legyen a gnome-os felületről:# nano /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf
managed=false --> managed=true
majd...
# /etc/init.d/network-manager restart
# /etc/init.d/networking stop
# nano /etc/network/interfaces
allow-hotplug eth0 --> #allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp --> #iface eth0 inet dhcp
# /etc/init.d/networking startMindezek után újraindítani a gépet!

-
Friczy
senior tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Biztos lehet, xfce-vel nem tudom, én Gnome-ot használok, ott a network manager simán elintézi (nem csak Debianon, Arch alatt is). Természetesen ilyenkor nem kell, illetve nem is szabad kitölteni az /etc/network/interfaces file-t, mert az ott bekonfigurált eszközöket a network manager kihagyja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Ableton Live 12 Suite Education
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- GAMER PC! i7-14700F / RX 9070 XT / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Apple iPhone 13 mini 256GB Pink használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest