- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Elvileg ezek után működni fog.
Ha minden igaz, firmware letöltése előtt a szöveges terminálokon folyamatosan panaszkodik ez a bcm43xx nálad, no, ennek el kell múlnia...
...illetve lsmod kimenetén láthatod, hogy be van-e töltve a modul.
(Tehát "lsmod |grep bcm43xx")Ekkor a meghajtó fent van, a wpasupplicant csomagot fel kell még tenni (apt-get install wpasupplicant), illetve a hálózat beállítását azért még el kell végezni.
(Tehát /etc/wpa_supplicant.conf beállítása és/vagy egy network manager program.)Sok sikert hozzá!
Elnézést a sok üzenetért, egyszerűen agyamra megy a szolgáltatóm, hosszú levelet nem tudok küldeni, timeoutolt már más fórumon is...
-
VaZso
senior tag
Nem megy el egy üzenetben...
A "telepítés" módját a Linuxwireless oldalon megtalálod.
Az oldalon írtak alapján tehát ezt írd be a konzolba (mehet copy/paste alapon a két művelet rögtön egymás után):
Firmware-"kibontó" letöltése és fordítása:
wget http://bu3sch.de/b43/fwcutter/bcm43xx-fwcutter-006.tar.bz2
tar xjf bcm43xx-fwcutter-006.tar.bz2
cd bcm43xx-fwcutter-006
make
cd ..Firmware letöltése és "kibontása":
wget http://downloads.openwrt.org/sources/wl_apsta-3.130.20.0.o
./bcm43xx-fwcutter-006/bcm43xx-fwcutter -w /lib/firmware" wl_apsta-3.130.20.0.oAz utolsó művelet végrehajtásához root jogok kellenek.
-
VaZso
senior tag
B.Ú.É.K. mindenkinek!
Van ilyen is, ndiswrappernek hívják, de ajánlott Linuxközeli megoldást használni helyette.
Az fwcutter elvileg benne lehet a tárolókban (bár én Debian etch-nél nem láttam), de ez csak kicsomagolja a firmware-adatot a megfelelő könyvtárba. Le kell tölteni hozzá egy firmware-t is.
Az előbb végig b43-ról írtam, de elvileg az az általad használt kernellel nem megy, így ez sztornó (mármint kitöröltem innen)...
bcm43xx-szel működni fog, de - azt hiszem 2.6.27-től - az új kernelek ezt már nem tartalmazzák, viszont jól használható helyette majd a b43 is. - Utóbbi nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben, mostmár egyértelműen jobbnak mondanám a bcm-nél, nálam pl. zavaros környezetben utóbbi sokkal jobban muzsikál. Régen lassú volt a b43, de már ez sem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest