- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
olloczky #7688 üzenetére
a tartományt most felejtsd el, ha linuxon samba a szerver
a samba minden klienshez forkol egyet, amit a felhasználói név alapján unix fájlvédelmi rendszerrel kezel.
emlékeim szerint a sambán keresztül létrehozott fájlokhoz tartoznia kell egy linuxos accountnak, aminek a jogaival hozza létre a fájlokat.ezt kell kibogarásznod.
szerk: érdemes lenne utánanézned a tricky bit könyvtáron történő alkalmazásának is
-
bambano
titán
válasz
olloczky #7686 üzenetére
gondolom a diákokat csoportokba szervezed, pl. osztály alapján.
ezekbe a csoportokba bele kellene tenni a tanárt is, és akkor csoport védelmi kulcs szerint nyúlhat bele a dolgokba.
de sokat segít a megoldásban, ha megnézed, hogy a tanár meg a diák milyen user/group és védelmi kulccsal hozza létre a fájlokat a megosztáson. -
bambano
titán
múltkor nem jött válasz, szóval tudnátok jó programot mondani voip telefonálásra, ami benne van a jessie-ben? ha iax2-t tud, az lenne a nagyon jó.
mate-hoz, még jobb
kösz -
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #7598 üzenetére
az a disztró, amit te faragsz össze debian unstable-ből, az debian unstable lesz, nem saját.
linux from scratch és linux filesystem standard a barátod.
-
bambano
titán
válasz
gilfoyle #7467 üzenetére
megfelelően választott hardver esetén ha az az igényed, hogy ne kelljen foglalkozni az oprendszerrel, akkor erősen ellenjavallt a debian.
thinkpadokon *SEMMIT* nem kellett bütykölnöm rajta és megy minden.
ha az a vágyad, hogy a root user Kenobi tábornok legyen, akkor vegyél lenovo yoga-t -
bambano
titán
Jessie-ben mi a legjobb voip sip/iax2 telefon progi?
kösz -
bambano
titán
válasz
spammer #7409 üzenetére
a proper hacker itt kezdődik: [link] meg ott, amikor lekvárt ken a proci meg a hűtője közé, meg ott, amikor a balatonban hűti a gépet, miközben ups-ről megy és tol egy benchmarkot.
a többi az papírkutya
de ezt inkább az offtopicban folytassuk.
-
bambano
titán
válasz
#59070464 #7289 üzenetére
egy szűz stabil 8.2-ben semmilyen tftp szerver nincs felrakva.
három tftp szerver van benne, valami bsd származék, egy fejlettebb meg egy HPA.
én az atftpd-t szoktam használni.hogy mi van telepítve, terminálból dpkg --list
hogy mi érhető el, terminálból apt-cache search programnev -
bambano
titán
valaki súgja már meg pls. hogy hol állítsak be egy környezeti változót, ha azt akarom, hogy X alatt mindenki lássa?
-
bambano
titán
ahol 6-10 ember buherál egy gépet azt kuplerájnak hívják, így üzemeltetni rendesen nem lehet.
másrészt ha mégis tömegrendezvényként képzelik el az üzemeltetést, akkor ssh kulcsos beléptetés javasolt.szerk: az eredeti kérdéshez: a sudo ilyenformában történő általános használata a linux elwindowsosítási törekvések eredménye, szerintem irtani kellene ezt a módot.
-
bambano
titán
válasz
Drótszamár #7124 üzenetére
azzal a konfiggal nem sokat érek, ami nem a hibás állapotban készült... a routing tábla lenne főleg érdekes.
-
bambano
titán
válasz
Drótszamár #7122 üzenetére
nem annyira érthető, de egy ifconfig -a, netstat -rn, /etc/network/interfaces másolatot bemásolhatnál.
-
bambano
titán
jessiben flashes játékok esetén elég sokat késik a hang. (31.7-es debianos firefox, gyári flash player, nvidia zárt driver)
a konfig úgy van, ahogy a jessie felrakta. merre érdemes elindulni? -
bambano
titán
válasz
bambano #6990 üzenetére
tehát át kell pakolni a desktop fájlokat a mate konfig dirjébe, a ~/.config/mate/panel2.d/default/launchers/ könyvtárba. utána a dconf nevű programmal ki kell dumpolni a mate registry-jét text formába:
dconf dump /org/mate/panel/objects/ >/tmp/l.dump
ebbe a fájlba kell belevésni kézzel vagy shell scripttel az indítófájlok objektumait ilyenre:
[object_1]
launcher-location='iceweasel.desktop'
toplevel-id='top'
position=266
object-type='launcher'
panel-right-stick=falsevissza kell tölteni a registrybe:
dconf load /org/mate/panel/objects/</tmp/l.dump
ki kell dumpolni a panel program konfigját:
dconf dump /org/mate/panel/general/ >/tmp/k.dump
belejavítani:
object-id-list=['menu-bar', 'notification-area', 'clock', 'show-desktop', 'window-list', 'workspace-switcher', 'object_1', 'object_2', ...
szintén vissza kell tölteni és akkor felteszi az ikonokat. nem egy unixos elképzelés...
-
bambano
titán
válasz
olivera88 #6981 üzenetére
az a része nem világos nekem, hogy c-ből vagy c++-ból fordított shared objecteket keresne (.so kiterjesztéssel) vagy pythonhoz pythonban írt könyvtárakat. shared libet emlegettél korábban, de nekem ez nem tiszta.
az ldd az ennyi:
ldd programnev
és akkor felsorolja, hogy miket kellene összelinkelnie, hogy a program elinduljon, és azokat hol találja.
-
bambano
titán
súgjatok már légyszi: hol keressem a fájlrendszerben a gnome2 adatait? hirtelen upgradeltem squeeze/gnome2-ről jessie/mate-re és jó lenne megmenteni a felső menübar-ra rakott ikonjaim beállításait.
-
bambano
titán
válasz
psyhedelix #6811 üzenetére
eddig beengedésről beszéltél...
iptables -I PREROUTING -t nat -d kulsoip -p tcp --dport 80 -j DNAT --to-destination belsoip:80
-
bambano
titán
válasz
psyhedelix #6809 üzenetére
vagy port forwardot csinálsz, ehhez én openbsd-inetd és redir csomagokat használok, vagy dnat-ot a tűzfalban.
eldöntöd, melyiket akarod, utána megmondom, hogy. -
bambano
titán
ha nagyon nekigyürkőzöl, akkor fel lehet tenni rendesen is, konzisztensen is.
hogy megéri-e erőlködni vele és/vagy szakmailag elég felkészült vagy-e hozzá, azt neked kell tudni.
szerintem nem éri meg, és nem csak azért, mert 3-as gnómot a hátam közepére se kívánok.a forrásfában mindig benne van az aktuális verzió eredeti forrása és a debianosok által rápakolt patch-készlet. ha nem túl sok a verziószám különbség, akkor jó eséllyel ezt a patch készletet rá lehet tolni a frissebb forrásra is, és akkor tudsz csinálni olyan csomagokat belőle, amit rendesen lekezel a csomagkezelő. ha nem megy rá teljesen a patch, akkor lehet matekolni, hogy mi maradt le és az mennyire fontos.
-
bambano
titán
légyszi mondjatok személyes tapasztalatokat:
meg kellene oldanom, hogy egy windowsos programhoz több helyről is hozzáférjenek, nagy üzembiztonsággal. azért ide írok, mert ehhez csak itt ontopic cucc van kéznél. én eddig ilyet csak messziről láttam. akinek van személyes tapasztalata erről, hogy hogyan érdemes, írja meg pls.kösz.
szerk: direkt fogalmaztam kicsit homályosan, hátha bedobtok olyan ötletet is, ami nekem nem jut eszembe.
-
bambano
titán
válasz
Vasinger! #6457 üzenetére
amelyiknek a nevében benne van az update szó, az valószínűleg első telepítésre nem lesz jó. (konkrétan nem tudom, még sosem töltöttem le update cd-t
)
az, hogy mit és mennyit kell leszedned, attól függ, hogy ahol telepítesz, van-e rendes net és milyen. ha nincs rendes net vagy számít a forgalom, emiatt helyi médiáról akarsz telepíteni, akkor a dvd-ket szedd le. ha van gyors net és nem forgalomkorlátos, akkor innen szedd le az első telepítő cd-t, és azzal rakd fel az alapot, a többit majd lehúzza hálózatról. Egy alap desktophoz nagyjából 1.3-1.5 gigát tölt le.
az amd64-es fájlok csak akkor jók, ha nem régi a procid és tud 64 bitet.
-
bambano
titán
mit gondoltok, ha squeeze-re feltolok egy wheezy-s glibc-t, felborul az egész?
-
-
bambano
titán
válasz
feketegergo #6410 üzenetére
full desktopot is lehet így indítani
-
bambano
titán
válasz
feketegergo #6362 üzenetére
én azt szoktam csinálni, hogyha nem hibátlan a lejátszás, hogy memóriában cache-eltetem a filmet. van, hogy csak azért szaggat, mert nem ér oda időben a tartalom.
mplayernek van -cache opciója, ott beállítok valamenyi cache-t (pl. 128 mega), és akkor erősen csökken a szaggatás.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
nem bírtam félreugrani, így rámszakadt egy samba szerver...
wheezy-s szambához milyen autentikációs modulok vannak? első körben csak azok érdekelnének, amik bele vannak fordítva gyárilag. majd második körben, ha újra kell fordítanom.optimális postgres lenne, jobb híján ldap.
tia
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hővezető paszták
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Nyaralás topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Revolut
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged