Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
üzenetére
Úgy, hogy most már mérges volt rám az asszony.
Az elmúlt két nap volt durva.Ezek nagy része éjjelezés volt. Főleg a végigjátszás alatt A PV-k miatt nem játszhattam amikor a kicsi fent van. A plat alatt most két napot már igen, mert kerültem a PV-ket. Húztam a csillagokat, meg kerestem a memória chip-eket. (Tegnap észre se vettem, de 3kor feküdtem le.) De ez mellett zajlott az élet. Heti három jégkorong edzés a kicsinek, plusz hétvégente jégkorong torna ami utazással jár. Meló is ment. Szóval nem tudom, nem tűnt nehéznek. De mondom, leginkább az volt az ára, hogy melóba olyan voltam mint a mosott...

-
.LnB
titán
válasz
üzenetére
Talán harmadik platinám. Nem szoktam foglalkozni vele. De ez megérdemelte. És elég gyorsan is sikerült. Viszont itthon már a menyasszonyom ennek nem örült.
Annyit így a plat megszerzéséről, hogy kellene egy opció, hogy a babát ne vigyük magunkkal. Ezzel már siettem, és amennyit sírt az esésektől.. kicsit kikészített. A másik pedig az, hogy az egész végigjátszás alatt egyszer haltam. Most itt több mint 3 szor.
Az 56 memória chip-ből viszont max 3 volt anyázós. A többit simán összeszedtem. A legjobb amikor más tett már táblát oda, hogy hol van. Ahol nem volt ott mindenhova tettem én. -
törölt tag
Grat

Ne üss meg érte, de komolyan érdekel.
November 8-án jelent meg a játék. Tehát 16 napja. 105 órád van a játékban.
Van egy szuper kisfiad (akivel foglalkoztok is), menyasszonyod és még munkahelyed is.
Ezt az átlagosan napi 6.5 órát hogy tudtad összehozni?
ui.: Az egy dolog, hogy én az első hétvégén beleraktam 33 órát, de azért na.

-
törölt tag
Srácok, a babával hogy lehet növelni a kapcsolati szintet?
-
VikMorroHun
őstag
Én egy 10-15 órája biztosan a harmadik fejezetben vagyok, és még nem látszik a vége. Van mit tenni.

Öszvérek ellen jó az ökölharc, ha ki tudod billenteni őket az egyensúlyukból/nem támadnak rád lándzsával/elektromos gerellyel, illetve nem állnak körbe nyolcan. Olyankor marad a köteles trükközés (olvass vissza), majd egy idő után a bola. -
VikMorroHun
őstag
Ezt most nem értem. Ha
,Mama a Déli Gócvárosban van (a Meteorológiai állomáson mintha azt mondta volna), akkor hogyan tud a többiekkel kommunikálni a királis hálózaton keresztül? Még ha Higgs nem is rombolta le az egész várost akkor sincsenek rákötve... -
torik
senior tag
válasz
üzenetére
Dettó így vagyok, bár
ismerve Kojimát számítottam mindenféle fordulatra, aztán lehet pont ezért volt kevésbé katartikus mint számítottam
egyébként a sztoriban nekem annyi tetszett hogy létező filozófiára épít a túlvilággal kapcsolatban, de távolról sem értek hozzá annyira hogy meg tudjam mondani hol ér véget az és hol kezdődik Kojima agymenése.Amúgy nekem is az atmoszféra és a játékmenet az ami igazán adta, a sztori számomra a hátsóülésen foglalt helyet egész végig. -
vemyke
csendes tag
Miért van felkiáltójel "Center West of Capital Knot City" nevű helyen? A storyt már kipipáltam, a hely 5 csillagos. Bug vagy valami fölött elsiklottam? Egyszer a pihenőben
de azóta se történt semmi és a felkiáltójel sem tűnt el. Valami ötlet? :DBB feje átalakult Deadman fejévé -
törölt tag
Pff hát nem estem hanyatt
Valahol a 8-9. fejezet körül elvesztett a sztori. Szerintem kevesebbet kellett volna markolni és azt végig vinni nem ennyire csapongani, folyton bedobni valami új mindfuck rejtélyt.a 13. végétől. A 14. vége jobb azért. Mitől van piedesztálra emelve ez a történet amúgy? Tényleg érdekel. Valószínűleg én vagyok az egyetlen akinek jobban tetszett a hangulat és a játékmenet.

-
felixo
őstag
Epizód 3-ba léptem, itt vagyok
. A térképen viszont a korábbi területeim nem látszódnak. Oda vissza lehet majd még menni ?Tavi Gócvárosban -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
L2, aztán a négyzettel a hátán lévő rakományra irányítja, és úgy R2
-
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
A WD40 csodàkra képes.
-
VikMorroHun
őstag
-
torik
senior tag
-
törölt tag
Chapter 13 megoldását honnan a francból kellett van kitalálni?
Imádom mikor a seggükből húznak a készítők egy tök új mechanikát és még arra is figyelni kell hozzá hogy mi van a csávó kezében...
-
Mikor előveszed írja hogy ha négyszöget nyomsz akkor hátrafelé fújja. Na ezt addig nyomhatod míg fénylenek a dobozok mert ott javul ahol fénylik és ha megjavult már nem fénylik.
Nálam mindig van vagy 2spré az ilyen helyek miatt.
De amúgy a tárolóra nem.kapsz értékelést csak a tartalmára, szóval ha csak az kopik akkor még jár az S rank. -
törölt tag
válasz
Adam_Shepard
üzenetére
Már idő, azt tudom hogy 14 chapter van.
-
felixo
őstag
Üdv !
Én még mindig chapter 2-nél tartok. Kikötővároshoz tartó út (keletről nyugatra) Itt ugye így eléggé sérülnek a rakományok. Ezt ti hogy szoktátok kivédeni, hogy ne sérüljenek a rakományok ?eléggé időzáporos és PV veszélyes. -
törölt tag
A 11. fejezet után mennyi van még a sztoriból?
-
Na ott mapot még sose nyomtam, de semmi mást sem csak a balra irányt Dpadon a kövi gránátért.
Erahurka.
Először én is kerültem őket mikir legelőször be kellett menni kilopni valami cuccot. De aztán jött a tipp a játéktól hogy ha jókor nyomom a gombokat akkor harcképtelenné tehetem őket. Gondoltam ez olyasmi lehet mint a parry a souls iátékokban.
Olyan is csak még könnyebb mert kiírja mikor nyomjam a gombot. Ezután valami nagyon vagány módon lekötözte az elsőt én meg így voltam:
Na jó ez tetszik! Ki a következő?
.LnB
Úgy látom a lebegő hordozóval kb annyit csapatrad mint én.
Én mikor megkaptam nekicsapódtam egy sziklának, szétrepült minden csomag és úgy döntöttem ez nem az én sportom. -
VikMorroHun
őstag
Próbáltátok
lepisilni a PV-ket? Elvileg a játék elejétől működik. -
.LnB
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ott inkább a kötélpályán 314km, a sokatmondó. Ezt imádom a játékban, hogy tervezni kell, logikusan csinálni. A plathoz nagyon jól jön, sőt kell egy rendesen kiépített kötélpálya rendszer a mapon. Vannak olyan rendelések, hogy a Hegyekből kell a Tóvidék egyik nagy elosztójába csomagot vinni. De az fagyott. És ha leérsz a hegyről akkor kiolvad, és bukod a rendelést. És ezt időre. Így tehát egy kötélpálya gyorsan le a hegyről, ha leértél akkor meg teherautóba kell pakolni a cuccot, és úgy szállítani a célhoz. Na de a hegyekben már önmagában is kötelező, mivel van olyan szállítmány ami 17-25 perces idővel van. És a Legend of Legends rang erre 2-3 percet enged.
De ha egyszer kész az úthálózat, és egy jól átgondolt kötélpálya hálózat, onnantól csak szállítani kell a rendeléseket. -
.LnB
titán
Nos, 99 óra eltelt, és egyetlen trophy van hátra a plathoz. Az összes memória chip. Ezt viszont nem rusholom le. Szépen majd összeszedem, akár napok alatt. Ez már ezek után semmi. Csak be kell járni a mapot. Ezt viszont kész térképpel fogom csinálni. Eddig semminek nem néztem utána, leszámítva azt amit tegnap írtam a Homo Faber trophy-nál.
Pár kép csk úgy:
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Kvelstadt
üzenetére
Ki lehet onnan jönni. Engem elkaptak, csépeltem őket, küzdöttem, ahogy bírtam, szaladtam (már amennyire kátrányban lehet), majd egyszer csak elértem a szélét. Aztán körülnéztem, hogy innen hogy lehet lejönni? Fent voltam a hegyen. Mehettem volna visszafelé, de még mindig ott voltak a PV-k. Mehettem volna előre, de ott meg túl nagy a szakadék. Azért valahogy sikerült lekecmeregni onnan.
Hogyan lehet segítséget kérni más játékostól? Tegnap volt egy ilyen rendelésem, simán leadtam neki a csomagot. Viszont arra gondoltam, rendelnék pár száz kg fémet. Útépítéshez jól jönne.
Csak a terminálon nem találtam ilyen lehetőséget. -
Macccy
senior tag
Na. ... LvL247 cca. 80 óra játékidővel ... Episode 6
Huuu ez a havas hegyvidék ez nagyon baró, a hangok ahogy a kövek, a jég ropog, ahogy fúj a szél, ahogy a látótávolság lecsökken és a kamerára fagy a hópihe! Marhajó, kicsit tényleg ott érzi magát az ember. És végre megint gyalog nyomom, ez az igazi!Spoiler:
Itt amikor először a Robotikus nőhöz kellett menni, ez az eddigi játék egyik LEGintenzívebb része volt nekem. Ugye BB-28 out of order, nem látni a PV-ket. Viszont a Dooms miatt hallom őket, atya ég milyen hangok, a hideg kiráz. És volt egy olyan szituációm, mint Sam-nek és Fragile-nak az elején: a toronyház romokon haladtam épp át a hóviharban, amikor egy PV elkezdett rámjönni. Narancs kéznyomok a hóban, rop .. rop .. rop jön felém, behúzódtam egy romos árkád alá, gondoltam amíg elmegy legalább a hófúvás kevésbé ér. De a PV felém lépkedett, négy méter, három ..
. Eszembe jutott, hogy visszafogom a légzést. Megállt, ott hörgött, recsegett. Aztán egyet lépett és elment. Beszartam rendesen és volt még egy hasonló nyílt terepen, de akkor már “rutinosan” kikerültem lélegzetvisszafojtva.
Nagyon fasza ez a játék!
-
ztszie
csendes tag
a 60asok is megvannak?
akk gondolom előbb memory chippeljem és csak utána gyártsam a cuccokat?
hogy húztad be az időt 60asra? 32nél vagyok és asszem mindent mindennel összeköttem lassan ami főbb. de ad ilyen 600-700kilósakat is, azt nem bírom kötéllánccal, csak gondolom kocsival,bruál szopás -
törölt tag
9. Chaptert értette valaki? Vagy majd megmagyarázzák?
Ez a rohadt sok levél meg interjú... Francnak van kedve ezeket olvasgatni mikor leül játszani. Remélem a következő generációban alap lesz egy companion app amiben a játékokban megnyitott szöveges cuccokat lehet telefonon olvasgatni a buszmegállóban vagy akárhol.
-
-
-
modflow
veterán
Még az elején jártok, Chapter 2, amikor petesejtet és ondót kell szállítani.
:A kérdésem Elértem a hamvasztóig, de ott a PV-k elkaptak és lehúztak. Megjelent az olaj bálna , vagy mi, de fegyverem nincs még, csak 5 gránátom volt, amiket most kaptam, és véletlenül se sikerült semmit se eltalálni vele.... Mindig rossz helyre ment.... Ezután beszaladtam a hamvasztóba, ide nem tudott utánnam jönni, de én se tudtam mit kezdeni vele, mert nem volt semmim... Ilyenkor mit lehet tenni? -
Macccy
senior tag
Megnyugodhatsz (kicsit), mert a rendszer biztosan nem úgy működik, hogy a későn érkezők több tárgyat kapnak a világba. Inkább arról van szó, hogy a veled egy “szegmensben” játszó játékosok építményeiből valami relevancia, like-ok, földrajzi elhelyezés, User likeok, stb alapján teleszórja a világot a Stranding. Szerintem ezt 100 aktív játékossal is már beszórná, nem kell hozzá több százezres vásárlótábor.
De igen, annak aki élvezi a magányos-megoldós mászást, bandukolást, annak zavaró lehet a helyenként felhúzott lehetőség, épület vagy eszköz.Én még nem kapcsolom ki offline-ba, de eeeeeh ... picit berezgett a léc ...
-
Dlite
tag
Volt már itt egy ilyen kérdésem. És igen, én pont ettől félek. Mire elkezdek komolyan játszani vele, minden tele lesz létrával, híddal stb. Éppen csak kicsit játszottam a játékkal, de már én is találkoztam olyannal, hogy egymástól öt méterre két létra volt letéve a folyónál. Mondjuk én jó fej voltam és mindkettőt lájkoltam
-
Macccy
senior tag
Úúú havas hegyen mászok, VÉGRE megint gyalogolok. A hangulata nagyon jó. Meg kell mondjam, közelebb állok ahhoz, hogy kikapcsoljam az online módot ... egy picit zavar, amikor az utamon már van egy híd, de még ennél is jobban zavar, amikor kilométerenként belebotlok egy-egy Menedékházba, vagy Esőmenedékbe, vagy Postaládába és néha az egymás mellett 100 méterre felhúzott hidak.
Ezeket szigorúan törlöm, de már maga a takarítás is zavaró, kicsit kizökkentő.
Spoiler kérdés:Mama mindvégig halott volt?
Jól értelmeztem? Ez tökjó történet rész volt, most már ikerhugi segít. -
.LnB
titán
Itt szívok már vagy 2 órája a Homo Faber trophy-val. Az az, hogy csinálj meg minden felszerelést. Nem adta be. Jó mondom utána olvasok akkor így pár óra szenvedés után. Erre kiderül, hogy kell egy MemoryChip hozzá. #facepalm
Már csak ez a Homo Faber és az összes memória chip összegyűjtése van hátra a plathoz.
-
torik
senior tag
válasz
cocobanana
üzenetére
Ha rámész a rejtett trófeára és nyomsz egy négyzetet akkor meg tudod nézni.
Amúgy szerintem már nem lesznek hosszabbak a fejezetek, bár csak magamból indulok ki hogy 3. chapter környékén leálltam a sztorival és csak bolyongtam elég sok órán át, azt meg elég sokáig lehet (hogy leállsz a fő szállal és csak futárkodsz). 8. fejezetnél még bőven lehet.
-
.LnB
titán
Gyakorlok december 6.-ra.
[link]
-
cocobanana
tag
Na most tartok chapter 8 elején. Nem tudom hova megy ki a story, vannak elképzeléseim, de majd kiderül úgyis. Eléggé rövidek már a chapter fejezetek, remélem a maradék hosszabbak lesznek. Eddig 90 óra, 70% trófea a maradék 30% az rejtett. Viszont a folyamatos szállítások közben egyre több mindent veszek észre ami hiányzik. Legnagyobb probléma az, hogy nem látod az állomásokon, hogy milyen szállítást tudnál végezni, csak akkor ha oda mész. Na ez nagyon nagy hiba szerintem. Ha már annyi állomás királis hálózatba van kötve, akkor mutassa már a térképen, hogy x állomáson milyen fuvar várható és ne kelljen érte odamennem. Hiába van fast travel, az is + töltési idő + animációk skiptelése folyamatosan. Továbbá leteszteltem, ha egy pv területen az adott "bosst" megölöd, akkor igazából semmi se történik, csak kristályokat tudsz vele farmolni, ha nincs vagy sok kell. De ha elmész a pv területről, majd visszamész, akkor ugyanúgy pv kel lesz tele és ugyanúgy ott a "boss", szóval az csak farmolásra jó. Akkor ott van az, hogy felépítesz hidakat meg generátort...stb és nem látod a térképen belül, hogy mennyi lájkot adtak rá, csak a tartósságot látod. Hát kösz. Most nekem akinek teljesen le van használja a királis fedezettségem (nem tudok építkezni), nem látom melyik építményem kapott sok lájkot amit érdemes utána felhúzni lvl 2 vagy lvl 3-as szintre. Oké statisztikában mutatja, de nem írja konkrétan hol van, hanem én menjek oda és keresem meg. Hát ez nagyon fail sztem. Szóval egyenlőre ennyi ami kicsit bosszant. Ma folytatom a hegyekbe való kalandozásaimat, illetve megnézek pár területet, ami nincs még lefedve, mert azt hittem story majd beadja, de úgy néz ki mellék állomások azok. Persze ha találok hozzá elhagyott csomagot.
-
.LnB
titán
-
torik
senior tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Örülök hogy egyetértünk
-
james001
veterán
Van egy olyan trófea hogy érjem el a legmagasabb kapcsolati szintet BB-vel,azt hogy lehet elérni konkrétan? A végén csak 3 csillagos volt a szint,pedig mindig nyugtatgattam mikor elestem,meg szájharmónikáztam is neki egy csomószor.
-
torik
senior tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Politikát hanyagoljuk, köszi
-
pomk
őstag
válasz
cocobanana
üzenetére
Chapter 3, az interjúkat nem szoktam.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nézegetek reakció videókat (Magyarokat is) és látom hogy egy dolgot elcsesztek, illetve nem lett pontos) a magyar fordítással.
A Parton amikor Sam felhozza, hogy olyanok mint Mario és Princess Peach, akkor utána jön egy jelenet, amikor mondja Amelie hogy futniuk kell... Mint Mario és Princess "Beach" - Itt direkt Beach van az eredeti szövegben, meg az angol feliratban is, közben a magyar változatban ugyanúgy Peach-nek írták. -
törölt tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Nem, mert ez nem az én véleményem a jàtékról.
-
törölt tag
válasz
szallasi007
üzenetére
Nekem töknyolc, hogy kinek tetszik, vagy kinek nem, egyszerüen csak poén ezek a hasonlatok.
-
Dlite
tag
válasz
szallasi007
üzenetére
Hát ennyi volt
Sajnos ma már el kell csomagolnom és tennem a PS-t hogy karácsonykor megkapja a lányom.
Nagyon keveset játszottam, de fenntartom a véleményem hogy fantasztikus játék! ( azért a biztonság kedvéért egy God of War is landolt a gépen...ki tudja..
) Nagyon várom a karácsonyt most már én is
-
szallasi007
őstag
-
törölt tag
Eddig legdurvàbb hasonlat a jàtékra, hogy közértbejàró öregasszony szimulàtor.

-
törölt tag
Csak annyit mondok, hogy gyakorolgassátok ezt a fonalazást mert a 9. fejezetben kontrollert fogtok törni ha ott használjátok először.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ending:
Az egész jelenet ott egy emlék, Sam a valóságban az égetőnél van még mindig. Ott tudjuk meg, hogy Sam a kis baba végig amit a játék alatt a visszaemlékezéseknél láthattunk. Megtörténik az egész, a végén Sam beszélni tud az apjával (Hja ez itt kicsit zavaros amúgy, hogy Cliff, hogy tud az emélkben dumálni vele, de gondolom a lelke neki is ott van, így tudja megmutatni a múltban történteket) Lelövik az öreget meg a gyereket, ekkor lesz repatriált, vagyis elsőként ekkor tér vissza a halálból, miután a parton Bridget/Amelie (Aki ugye egy személy) meggyógyítja. Ekkor kerül a hasára a kereszt alakú sebhely, amit láthattunk rajta. (Bridget a valóságban nevezi el Samnek valójában, aztán felneveli sajátjaként.) Lou-n ez nincs ott, tehát innen lehet tudni, hogy ő csak egy sima random BB, aki a történtek középpontjába kerül. -
VikMorroHun
őstag
Tegnap egy csapat öszvér nem tudta eldönteni, hogy ideje-e már felkelni, vagy még nem...

Érdekes, hogy annak ellenére, mennyire önismétlőek a játék bizonyos elemei (csomag felvesz, teherautóra/hátra pakol, optimalizál, indít, fék, kiszáll, kristály begyűjt, beszáll, tovább, újabb csomag (ismétlés), szállít, oda tolat útépítő oszlophoz, kiválaszt, berak, másik csomag keres, felvesz, újra az egész), tegnap éjszaka nem nagyon tudtam abba hagyni. Ezt mondjuk ez a kép is eléggé jól szemlélteti, amikor egy szerszámos ládát kellett megszereznem. Közben pedig még leszállítottam ezt, meg azt, meg amazt...
[link]Kicsit gondban voltam, mert a Tavi Gócvárostól számított ötödik szakasznál már 4-5000 fémet meg kerámiát kellett belerakni az útba. Összeszedtem a nagy részét, de vajon mi lesz itt később? Erre mások teljesen felépítették a 6. és 7. szakaszt. Tök jó. Utána meg egy olyan rész jött, ahol alig 1200 egységet kell beépíteni az útba. Valamelyik ügyes hordárnak meg sikerült egyirányú hidat építenie arrafelé (ha elkészül az út, akkor szerintem el fog tűnni), pedig nem olyan a táj, hogy oda indokolt lett volna a híd - főleg, hogy az egyik vége 2 méterrel a talaj felett van. Lejönni lehet róla, de felmászni max létrával.
-
.LnB
titán
Egy menedék lakó spoiler engame:
Meghalt az öreg. Pedig full csillagon volt. Szóval nem hanyagoltam el. Írt is búcsú levelet nekem a halála előtt.
Csinálom ma a full csillagot, minden létesítménnyel. Nincs sok hátra, de nem is lesz kész hiphopp.. Remélem közben meglesz a 60as szint a sebességre. Ha ez a kettő megvan, akkor asszem csak építgetnem kell. Arra meg van nyersanyag bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- Playstation 5 lemezes hibátlan dobozos!
- Retroid Pocket Flip 2 - Snapdragon 865 8/128 játékkonzol több emulátorral
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Moza R3 PC Csomag még egy év garanciával! (2027.07.17) Ajándék F1-es adapterrel gyári dobozában!
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo L13 G2 Core i5 1135G7 Intel Iris XE 8Gb Ram 256Gb NVMe SSD Boltból Garanciával Számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az elmúlt két nap volt durva.

Megnyugodhatsz (kicsit), mert a rendszer biztosan nem úgy működik, hogy a későn érkezők több tárgyat kapnak a világba. Inkább arról van szó, hogy a veled egy “szegmensben” játszó játékosok építményeiből valami relevancia, like-ok, földrajzi elhelyezés, User likeok, stb alapján teleszórja a világot a Stranding. Szerintem ezt 100 aktív játékossal is már beszórná, nem kell hozzá több százezres vásárlótábor.

Ezeket szigorúan törlöm, de már maga a takarítás is zavaró, kicsit kizökkentő.
Sajnos ma már el kell csomagolnom és tennem a PS-t hogy karácsonykor megkapja a lányom.