Hirdetés
- Derült égből villámcsapás: vége a Ford elektromos kalandjának
- Januártól igényelhető a kiskorúak tartalomvédelme a mobilszolgáltatóknál
- Korai iOS árulkodik arról, milyen eszközök várhatók az Apple-től a közeljövőben
- Névlegesen nyer üzemidőcsatát a Honor új szériája
- Decembertől kapható itthon a Baseus Inspire szériája
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap én is tesztelgettem egy kicsit a Ramokat. Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim.
A gyártói adat 1600-7-7-7-20. Ezzel nem is volt gond. A ramokat először alapon, majd 1600-on alap időzítéssel, majd CL7-ben, majd 1800-on alap időzítéssel, végül 1800-on CL9-ban teszteltem Everesttel. Nem is volt gond.
A probléma ott kezdődött, ha bekapcsoltam a P1 és P2 (azt hiszem memóriagyorsító) funkciókat. Itt már érdekes eredmények születtek.
Ugyanis 1333-on CL9-ben a ram jobb eredményeket produkált, mint e funkciók nélkül 1800-on CL9-ben. Persze ez után logikus lenne, hogy bekapcsolom, és boldogság van. Ugyanakkor, ha ezek a funkciók be vannak kapcsolva, akkor a legjobb beállítás, amivel még feláll a rendszer 1600-7-7-7-20, de memtestel így egyből hibát dob. Így hagytam 1600-on, de hagytam, hogy saját magának állítsa be az időzítést (9-11-11-29), így leteszteltem, és így már stabil.
Szóval, ha bekapcsolom a P1 és P2-t, akkor a lejobb, amit elértem az az 1600-9-11-11-29 volt, ami még így is jóval gyorsabb, mint az 1800 CL9 P1 és P2 nélkül.
Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Mármint, hogy ekkora plussz teher a ramoknak ez? Ha veszek valami komolyabb ramot akkor azzal is ez lesz, hogy még a gyári értékeket se fogja vinni ezekkel a funkciókkal? Mert jó lenne, ugyanis bizonyos értékeknél +50-80%-ot ad a ram sebességéhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Metal topik
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast 32GB DDR5 5600MHz CL 40 EXPO/XMP -2 év garancia
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast White RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL 30 EXPO/XMP -2 év garancia
- Eladó egy Corsair vengeance 48 Gb (2x24gb) ram RGB.
- Bontatlan ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI
- Fejlesztés hiányában megmaradt 8GB SK Hynix 2400MHz DDR4 SO-DIMM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest