- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorneck
legenda
ad2. Chipsetről volt szó, mint elterjedtebb...nem P35+DDR3 vs X38+DDR3 felhasználtságról.
ad3. Ha nem használja ki semmi rendesen a sávszélt akkor meg nem mind1, hogy mi van benne?!Majd az új foglalat új proci lesz az igazi ami valóban érdemben kihasználja a DDR3-at...addig max bohóckodni jók ezek a ramok...
-
OHS
csendes tag
ad1. azért még nem adták ki attol, hogy kint van ces-en

ad2. ddr3-ban sztem nem használnak többen p35-öt mint x38-at már...
ad3. x38 csak ddr2-ben gagyesz, ddr3-mal egész használható, de mondjuk ez gyártótól/laptipustól is függ... mondjuk Asus eléggé dominál ilyen szempontból, elég ha megnézed az 1000mhz club listát, milyen lapok vannak benne, elég egyoldalú
jah, csak p45 sztem tavasz vége, nyár körül várható...
-
Gorneck
legenda
válasz
Achill3uS
üzenetére
Azért nem értem ezt, hogy akkor minek adják ki?! Jelenleg az egyik legelterjedtebb chipset a P35 amivel nem ér semmit a ram vagyis még a gyári órajel se hozható ki belőle...érdekes, arról nem is beszélve, hogy az X38cal is csak izzadnak a tulajok ilyen órajellel. Még jó, hogy nem hat meg a DDR3.
Inkább a P45...
-
Achill3uS
nagyúr
demencia
2000 körüli stabil eredményért igencsak meg kell szenvedni normális időzitésekkel... egyébként ez a 2133 sztem p35-ben esélytelen... de kiváncsiságból énis megnézem ezt a cl9-10-et majd...nah, 32M 2000mhz 8-7-6-21 1T done
(vdimm: 2.20v, vmch: 1.85v ...x38-ban tuti nem kéne ekkora ramfesz, de várom már az x48/p45-öt
) -
Gorneck
legenda
-
Achill3uS
nagyúr
szép az 1800 cl6 32M
de sajna nem tudlak betenni, 1000mhz fölötti eredményeket szeretném csak feltenni, különben végeláthatalan hosszú lenne a lista, meg akkor tul. képp bármit beírhatnék... ígyis amint kijönnek az uj chipsetek, már egy 1000mhz-es eredmény nem is lesz nagy szám (akarom mondani 2000, itthon igy szokás) 
-
Achill3uS
nagyúr
nem véletlenül mondom, hogy pofátlanság és egyben felelőtlenség kiadni 2000-res ramot amig nincs alá elég jó lap... egyelőre talán a maximus extreme kezeli a legjobban a ddr3-mat, viszont egyéb tulajdonságai miatt nekem nem jó, blitz-re meg nem cserélném a fain fullmodos droopmentes p5k3-mat

idén már bizonyosan... ld. OCZ 1333MHz ReaperX 6-5-5-18-as időzítéssel, ugyanaz a gtr ic van rajta mint az enyémen is, nagyon szépen mennek, és 70-80 körül van belőle 2x1gb...
-
-
Achill3uS
nagyúr
ja igen, van ám ilyen is, nyugodtan lehet rá jelentkezni nálam eredményekkel

-
Achill3uS
nagyúr
nem tudnal tesztelni 1900mhz fölött cas7 körül?
kiváncsi lennék neked hol dobja magát el a chipset...
persze ha birod fsb-vel
nekem ugy néz ki a lapom nem valami überjó ramkezelő darab... 2000mhz 8-8-8-24-ben se tudok 32M-et futtatni 2.2v-n
viszont nem a rammal van a "gond" ez látszik: -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nagyon erdekes az X38 es a DDR3 viszonya! Ha a ramokat nem hajtom 1600Mhz kornyeken, hanem csokkentem az idozitest C6-ra es 1400Mhz korul tartom, kb. 36 oraja mukodik, de ha gyari idoziteseket hasznalok 1600-on, egy ido elteltevel, amit nemlehet behatarolni kifagy.....
-
Lalaboy
őstag
válasz
énvagyokAdam
üzenetére
Van Corsair, de eszembe sem jutna, hogy kiprobaljam!!!!

-
énvagyokAdam
tag
Sziasztok!
Fel tudna valaki homályosítani abban, hogy létezik-e 2 gigás DDR3, minimum 1066-os?
Nem kit-ben, hanem egy modulos.Most építek új gépet és nem akarok majd hatalmasat bukni a 4×1gigás modulok eladásával, ha ramot bővítek. Ezért kellene 2×2-es megoldás...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Elkezdtek a lapom totyikjaban az XS-en egy bizonyos problemat feszegetni a DDR3-al kapcsolatban! Tortenik ugyanis, hogy ugyebar az X38 1333Mhz-s DDR3-ra van hitelesitve! Eddig semmi problema nincs is, de ha a ramokat 24/7-ben 1600, vagy felette hajtod, fogjak magukat a lapok es ha nem 10 perc, nem 1 ora, nem 1 nap, de egyszercsak rajukjon a hulyeseg es minden hibauzenet, vagy jobbik esetben memoriahibaval egyszeruen ujraindulnak! Ezt en is tapasztalom es tobb X38-as tulaj, ezert kerdeznem, hogy nalad ez a problema jelentkezik-e??
Eleg ciki, mikor DVD-t ir ki az ember es egyszercsak a kukat kell megcelozni a DVD lemezzel! 
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Azok a regi szep idok!!!!

-
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Boldog Uj Evet! 
-
-
jugeen
addikt
Crucial CT2KIT25664BA1067 2*2GB kit, ami kicsit tobb fesszel (2.1v) a kelletenel igencsak szarnyra kap
[link] -
jugeen
addikt
hamarosan piacon lesznek a Samsung 1066 CL7-es chipjei, amik ugy szintes szep eredmenyekre kepesek. 1800 8-8-8-22 @ 1.84v
-
Achill3uS
nagyúr
szépnek szép, de a kérdés mit megy... bár a 6-5-5-18-as időzítés biztató, remélhetőleg d9...
-
P00By
nagyúr
Szép!

-
P00By
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
thx srácok

14k meglesz
Spi 1M @ 2000MHz 7-6-5-18 1T 2.20v -
Achill3uS
nagyúr
hát az a 2.3-2.4v nekem tul van a sajat biztonsagi hataraimon most, azért ez a ram nem egy olyan dolog amiből áll még pár a polcon, és azt mondom hogy hadd süljön... meg nem is kell neki akkora fesz az a szerencse

nah egy kis Everest

13785 MB/s read | 11600 MB/s write
(sry a képminőségért, asszem kicsit kicsire nyestem) -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Milyen alaplappal hajtod oket??
Szeretnem megnezni a ramjaimat 2000Mhz kornyeken, de nemmeggy sajna az FSb limit miatt.... Vasarnap kitesztelem oket az uj bioszzal, nem brutalisan.....
Nagyon jol osszejott az uj biosz a procival, rammal, alaplappal.....
De tul sok osz hajszalamba kerult!!!!
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Nem ok nelkul kezdtem puhatolozni az alacsonyabb idozitesek fele, mivel FSB limitem van, igy 450 fole nemakar menni stabilan! OK! Ott a kotetlen szorzom, amivel a hutesem gyengesege miatt kitorolhetem a seggemet!
A HZ-ket 24/7 7-6-6-18 2T 1.9V-on hasznalom, de tesztelesre 2.3-2.4V-on! De sajna 2.3V felett bajok vannak a D9 GTR-ekkel!
Akkor mar nembirjak a C7-C6 alatti tempot stabilra.... -
Achill3uS
nagyúr
thx

nekem amugy 1600-as ST Project X vagy OCZ Platinum volt tervbe véve, ez a CellShock elég hirtelen dőlt el, de nagyon örülök neki, nem véletlenül az egyik legjobb DDR3
te 24/7 mennyin/milyen feszen használod a HZ-ket?
egyelöre nekem ezek a kitesztelt memtest stabil beállítások:450fsb, 1:2, 1800MHz 7-6-5-18 1T 1.95v
475fsb, 1:2, 1900MHz 8-7-6-21 1T 2.00v
(subokat nem irok mert X38-ban ugyis más a jó)1900MHz fölött a P35-re jellemző fluktuációs problémák elég erősen jelen vannak, 2000-ren is sztem simán stabilizáható lenne a ram, de egyszer lefut a Pi egyszer meg belefagy csak simán az intézőbe... mondjuk X38-ban se sokkal jobb a helyzet, azt hiszem semmi ujat nem mondok azzal, hogy nagyon várom a tavasz körül érkező P45-öt, az X48 sok ujat szvsz nem fog hozni...
-
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
Mindenben javit valamicsket(?), de az Everest ki is irja az 1T, ellenben a CPU-Z nagy tobbsegben 2T-nek titulalja, ami kicsit fura!

Most kezdem az alaplapomat "csipni", nagyon sok bug megszunt, es rengeteget javult a stabilitas+ megkaptam a feles szorzokat.... Megprobalom majd kihasznalni! A ramokkal sokkal baratsagosabb, mint volt! Jo ellenfele lehet a G.Skill a Cell Shock 1800-as ramjanak!
-
Lalaboy
őstag
Igy van, nagyon jol fekszik az 1T a DDR3-nak!
#739 Nagyon szep!
Nemakarom megbanni, hogy csak azert sem Cell Shock-ot vettem, remelem nem is fogom es kialakul egy baratsagos verseny!
(Csak ne cseszen fel agyilag a lap, mert akkor lokottsegeket irok es olyanokat is megbanthatok, akiket veletlenul sem akartam...
) -
Achill3uS
nagyúr
join da club
/thx to jugeen
/ezt muszáj volt kipróbálni

500fsb, 1:2, 2000MHz 7-6-5-18 1Ttöbb eredmény később, egyelőre ismerkedem a DDR3-mal, de sztem nemsokára jóbarátok leszünk

-
Lalaboy
őstag
Az uj biosszal lasan engedi a lap kiiamermi a ramjaimat! Egy erdekes eredmeny! C4 DDR3-al
-
Lalaboy
őstag
Erdekes! C4 DDR3-al
-
P00By
nagyúr
-
P00By
nagyúr
-
Lalaboy
őstag
Te felfele torekszel, en meg lefele!
C5 1500Mhz 32M! -
jugeen
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
hogyne segítene, csak ide már egy magasabb fsb-vel megáldott CPU kellene. az sincs kizárva, hogy ekkora fesszel, és időzítés mellett is menne magasabb frekvencián. ami érdekesség a DDR2-höz képest, hogy ugyanakkora fesz. érték mellett lényegesen kevesebb a hőtermelés.
-
jugeen
addikt
-
jugeen
addikt
Hamarosan megnézem mit is tud a CellShock egy Blitz Extreme-ben

-
Lalaboy
őstag
Finoman az uj BIOS-sal ranezek a ramokra!

-
Lalaboy
őstag
Mar nemtudtam korrigalni, de lehet nemtudja minden kedves forumtars, hogy szep "szoras" van alaplapok kozott, ill. minden alkatressz kozott is!

-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Szep de mi kell hozza???? Negint belebotlunk az FSB limitbe! A ketmagosokkal sokkal jobban kihajthatoak a memoriak, itt mar nem a marka A-DATA DDR3 XTREME 1900X
hanem a fenek ala adott valogatott konfig a dominens! Aki ezt nem tudja, ill. nemveszi eszre..
-
-
Gorneck
legenda
válasz
Overlocker
üzenetére
Szép.
jugeen: Egész jó kis tesztet állítottak össze...nekem nagyon tetszett...
-
A-DATA DDR3 XTREME 1900X :2000Mhz+ CL7 stabilan >> link
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ASUS PRIME Z390-A ritka csúcsdeszka!
- Eladó Brutál B550 Steel Legend alaplap dobozában
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de sajna nem tudlak betenni, 1000mhz fölötti eredményeket szeretném csak feltenni, különben végeláthatalan hosszú lenne a lista, meg akkor tul. képp bármit beírhatnék... ígyis amint kijönnek az uj chipsetek, már egy 1000mhz-es eredmény nem is lesz nagy szám (akarom mondani 2000, itthon igy szokás)

viszont nem a rammal van a "gond" ez látszik:
Boldog Uj Evet! 

Megéri a DDR3-at 1T-ben járatni? DDR2-nél alig volt gyorsabb a 2T-hez képest és sokkal instabilabb is volt az egész... DDR3-nál mi a helyzet?
nem tudok