- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rony949
őstag
Én mindig azt mondom mindenkinek, aki szerint Seath vérkönnyű, hogy próbálja levágni a farkát. Na OTT kezdődik az igazi harc.
-
Rony949
őstag
válasz Weareus #8388 üzenetére
Anno nagyon túlzásba estek a játék lehúzásával és ez addig fajult, hogy a mai napig a gamerek többsége úgy tudja, hogy ez egy szar játék, miközben erről szó nincsen.
A széria leggyengébbike? Igen.
Szar játék? Dehogy.Ami azt illeti, a DS2 még mindig jobb élményt nyújt, mint a mai játékok többsége.
-
Rony949
őstag
Tudom hogy ez a széria leggyengébb darabja, de még ennek ellenére is egy jó és tartalmas játék...
...a Dark Souls 2-ről beszélek, ami most 1800 ft környékén van PS Store-on. Ennyit simán megér.
-
-
Rony949
őstag
-
Rony949
őstag
válasz Shadowguard #7142 üzenetére
Gratula!
-
Rony949
őstag
válasz Shadowguard #7126 üzenetére
Egy kis fun fact Sir Alonne-nál: Ha sebződés nélkül letolod a fightot, akkor a boss benyom egy harakiri animációt (leszúrja magát a saját kardjával)
-
Rony949
őstag
válasz nem_tom #7124 üzenetére
Maga a boss fight nem vészes (a két macsek). Ha már idáig eljutott a játékos, akkor szorult belé elegendő rutin ahhoz, hogy pár próbálkozás után meglegyen neki a harc.
Az egyetlen probléma tényleg az odavezető út. Az se vészes nehézségügyileg, csak túl hosszú és teli van akadállyal.
Pontosan nem emlékszem már hogy hanyadik alkalomra lett meg a boss, de azt tudom hogy meglett kb egy délelőtt alatt.
-
Rony949
őstag
Habár én nagyja részt tudok szórakozni a játékon, de pár dolog engem is aggaszt ennél a játéknál.
Az egyik az, hogy a 'B' csapat nagyon félreértette az első rész felfogását. Ők azt hitték, hogy a játékosok a szüntelen szívatásokat élvezték az 1-ben, ami rohadtul nem igaz. Az első részben voltak nehezebb részek, de ezek sosem a szopatásokról szóltak, hanem a fair play-ről. Ha kitanultad a játék ritmusát, akkor igazság szerint nem nagyon érhet nagy meglepetés a játék végéig. A második részben ez nem működik. Próbálnál tanulni a hibáidból, de aztán a játék behoz egy újabb szívatást, majd egy újabbat, majd még egyet.
Amit már többször leírtam itt, hogy a másik ami nem lenyűgözött le, az a pályadizájn. Nem vártam áll leejtős pályákra, de az első részhez képest ami itt van, az egy röhej. Sosem fogom elfelejteni hogy ebben a világban hol helyezkedik el földrajzilag Iron Keep.
A lassú tempót nem hoznám fel kifejezetten negatívumnak, ez egy koncepciói döntés. Kérded hogy minek a Lifegem. Hát pont ezért, mert az Estus animáció a játék elején nagyon lassú, plusz kevés is van belőle, tutorial után 2 darab ha jól emlékszem. (Illetve a Lifegem még kikacsintás a Grass healing itemekre a Demon's Souls-ból)
Pursuer-el sem értek egyet. A Last Giant-Pursuer váltás kb olyan szintű volt mint az első részben az Asylum Demon-Taurus Demon váltás. Én is megszenvedtem egy kicsit a Pursuer-el, de ugyanígy megszenvedtem a Taurus Demon-al is, szóval ez teljesen fair volt. Pursuer-nél ráadásul ha ügyes voltál, 2-3 hitből meg tudtad ölni.
-
Rony949
őstag
válasz Marcus88 #6876 üzenetére
Közvetlen Dark Souls után átváltani Sekiro-ra, ez okozhat nehézségeket. Viszont objektíven nézve könnyebb. Azt vedd figyelembe, hogy jóval agresszívabb a harc. Viszont ha parry mesterré válsz, nem lesz nehéz. Itemekből sincs 200 féle, szóval nem fogsz elveszni.
Ajánlom majd a japán szinkront!
-
Rony949
őstag
Ezt a bünti részt soha sem értettem. Több végigjátszásom alatt is előfordult, hogy kaptam büntit, miközben kizárólag az ellenséges embereket öltem le, akik automatikusan megtámadnak. Szóval ezek után mitől kaphattam büntit?
-
Rony949
őstag
válasz Shadowguard #6144 üzenetére
Már 3 végigjátszáson vagyok túl, szóval Seath farkáról szóló dologról tudok.
Köszönöm amúgy a kimerítő választ. Majd még visszatérek ha segítség kéne.
-
Rony949
őstag
Szégyenemre én még egyik Dark Souls részt sem maxoltam ki achievement ügyileg. Most ezen változtatni akarok, szóval kezdtem egy új DaS végigjátszást.
Annyi kérdésem lenne, hogy átlagosan mennyi NG+ kell a maxoláshoz? Plusz a covenant itemek gyűjtése mennyire gázos 2020-ban? Tudok még online játszani? Ha jól tudom, ezek is beletartoznak az acsikba.
-
Rony949
őstag
válasz #45687808 #5953 üzenetére
Második résszel nekem olyan bajaim vannak, hogy a pálya design botrányosan szar. Fantasy világ ide vagy oda, lifttel FELMENNI Harvest Valley-ből Iron Keep-be....no comment. Meg alapból sok terület irtó statikus és semmilyen. Na meg dobták a szerteágazó világot ami az egyben megvolt, itt már csak Majula van és el tudsz menni 4-5 fele, de gyakorlatilag semmi kapcsolat nincs a pályák között.
A másik, a FromSoft B csapata rosszul értelmezte a kihívás szót és vannak benne szopatós részek, amik a játékostól független.
A bossok kevésbé kreatívak és némelyik igazi bullshit.
Csak is azért szeretem, mert ezek mellett vannak pozitívumok is, amik nagyjából kiváltják ezeket a hibákat. De attól még gyengébb lett számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
válasz #45687808 #5945 üzenetére
Nem is kell, hogy felülmúlja. Én beérem egy "épphogycsakgyengébbadarksoulsnál" játékkal is.
Eléggé szeretem a FromSoft későbbi játékait. Az első Dark Souls-al kezdtem, mert annak idején csak az az egy játék volt PC-re. Kijátszottam és nem akartam elhinni hogy milyen masterpiece-el volt dolgom.
Kiadták a 2. rész előzetesét [link] , jött a hatalmas hype. Persze ez az epizód érezhetően gyengébb lett, de még ezt is számtalanszor ki tudnám játszani, mert a soulslike lényege még mindig benne van valahol.
Bloodborne-ról sajnos semmit se tudok mondani, nincsen PS4-em. (még mindig imádkozom egy PC portért)
Jött a harmadik rész és tarolt. Végre visszatért Miyazaki bácsi is és jajj de jól tette ezt. Néhány dologban gyengébb, de sok dologban meg fejlődött.
Sekiro-val év elején végeztem. Először nem teljesen akartam elhinni, hogy ez lényegében egy másfajta játék lesz, mert videók alapján nagyon Dark Souls-os volt. De belekezdtem és wow, ez tényleg nem egy Dark Souls volt, a fejlesztők betartották a szavukat. Leadtak nekünk egy olyan soulslike-ot, ami már csak nyomokban hasonlít a DaS-hoz és ezért respect.
Az Elden Ring állítólag abban fog különbözni, hogy ez teljesen openworld lesz. Én bizakodó vagyok, de nem várom el hogy egy újabb Dark Souls 1 minőség legyen. Minden készítőnek megvan a csúcspontja és onnantól akarva-akaratlanul is, de a nagy nyilvánosságnak mindig is az a bizonyos csúcspont lesz az Egyetlen.
OFF: A Half-Life 3-as dolgot például én nem tudom felfogni. Sokan mondják, hogy a Valve-nek meg se kéne csinálnia, mert akkora elvárások vannak már, hogy csak ártana a játéknak? Kérdem én, miért? Én Half-Life rajongó vagyok és akármilyen lenne a HL3 én akarnám ezt a terméket.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
Reméljük ez nem egy áprilisi tréfa, mert előzetes alapján baromi jó soulslike-nak tűnik.
Mortal Shell [link]
-
Rony949
őstag
válasz Woodslave #4974 üzenetére
Nem arról van szó hogy a parry menő vagy nem, hanem hogy a parry lehetősége kiheréli a Gwyn bossfightot. Személyes véleményem szerint nem lenne szabad Gwyn-t parryzni, így jóval nagyobb kihívás lehetett volna. De egy csomó ember parryzi és rávágja hogy legkönnyebb boss ever.
-
Rony949
őstag
válasz Neptunkód #4729 üzenetére
Az a gond, hogy ilyen szinten nem egyszerű ítélkezni. Egy bizonyos idő után minden emberben kialakul az úgynevezett Souls-rutin és nem lehet rendesen elbírálni hogy melyik a nehezebb Souls-játék.
Én érzésre így mondanám(legnehezebbtől legkönnyebbig): DaS3, DaS, DaS2.
De látod, számodra meg a DaS a legkönnyebb, úgyhogy teljesen irreleváns az egész.
-
Rony949
őstag
válasz Neptunkód #4727 üzenetére
Tehát akkor te a Super Ornstein-al küzdöttél. Az szerintem a hard módja a harcnak. Úgyhogy szép munka. Nekem az egész hétvégém ráment kettejükre, hogy szakadna rájuk a Gaping Dragon. (mondjuk azt tegyük hozzá hogy a Dark Souls volt a legelső Souls élményem, ez még a második rész előtt volt és a Demon's Souls-al se játszottam)
-
Rony949
őstag
válasz atainprison #4703 üzenetére
Blighttown nem is volt olyan sötét. Amúgy meg....ez egy dark fantasy. Tényleg ilyen nagy baj ha valami sötét?
-
Rony949
őstag
válasz atainprison #4690 üzenetére
Ne legyenek magas elvárásaid a második rész iránt és akkor tetszeni fog az is. Vannak jó pillanatai, de az én szememben visszafejlődés az első részhez képest.
-
Rony949
őstag
válasz Adam_Shepard #4669 üzenetére
Bandai Namco-nál még 5 napig elérhető 5 euróért.
-
Rony949
őstag
válasz MikeWazowski #4581 üzenetére
Nyomod a lefelét + a B gombot (Xbox kontrolleren ez a vetődés gomb) folyamatosan.
-
Rony949
őstag
válasz MikeWazowski #4574 üzenetére
Ahhoz, hogy szembe tudj nézni Kalameet-el, előtte szükséged van egy NAGY segítségre.
-
Rony949
őstag
válasz MikeWazowski #4571 üzenetére
Ha 92 a maximum equip load-od, akkor az azt jelenti, hogy 23-tól lefelé van fast roll. Tehát te jelenleg a 35-ös equip load-al medium roll-ban vagy (ami egyébként még teljesen tűrhető). 69 fölé már ne akarj menni, mert ott fat roll lesz a vége (az elviselhetetlen, kivéve ha tank karakter vagy).
szerk.: Egyébként meg százalékszámítás az egész. 0-25%-ig fast roll, 25-50%-ig medium roll, 50-100%-ig pedig fat roll van.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
válasz Adam_Shepard #4484 üzenetére
Vannak boss soulok amikből több fegyvert is lehet csinálni. Emiatt van az, hogy egyetlen végigjátszás alatt pl. nem lehet feloldani a ritka fegyverek acsit.
-
Rony949
őstag
válasz Adam_Shepard #4481 üzenetére
Várjál már....egy végigjátszás alatt nem lehet kimaxolni. Vagy tévednék?
-
Rony949
őstag
válasz Kvelstadt #4174 üzenetére
"Azt meg mondjátok meg ti hogy hogyan de ott volt sif.
Pedig jóval korábban megöltem, és azt hittem így buktam a manusnál való summonját."Ez a múlt, tehát te még nem ölted meg.
Egyébként is, mikor elmész Sif-hez, akkor csak a cutscene változik, aszerint hogy te most kijátszottad-e a DLC-t vagy sem. Ha kijátszottad, akkor Sif a bejátszásban nem támad meg egyből, hanem rád veti magát, el kezd szagolgatni, majd felismer téged a múltból. Ezután odébb megy és nagyon szomorú módon a szájába veszi gazdája kardját. (ezzel az alternatív bejátszással csak még szomorúbb ez az egész bossfight ) videó
-
Rony949
őstag
válasz Kvelstadt #4077 üzenetére
"Nekem semmi szép nincs benne mert anbakidején végig de tényleg vigigszoptam kinlódtam az egész játékot."
Akkor te valamit nagyon rosszul csinálhattál. Én körülbelül a Capra Demon-ig szívtam, utána meg már eléggé beletanultam a játékba annyira, hogy kihívás legyen (nem pedig kínlódás).
A többiekhez:
A grafikáról annyit, hogy már annak idején se nézett ki szuperül, de a látvány a mai napig odabasz. Anor Londo vagy éppen Ash Lake szuperül néz ki. Vagy ott van a Kiln of the First Flame ami a játéktól eddig teljesen másabb hangulatot áraszt, csak néz az ember hogy "Úristen, mi ez a hely?".A pályatervezést már felesleges is felhozni: tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
válasz Kvelstadt #4001 üzenetére
Nem szabad leugorni, azzal beagrózod őket. Le kell nyilazni mindegyiket, az utolsót pedig lesebzed annyira, hogy Siegmeyer kb. 1 ütésre megölje azt. Nagyon trükkös story quest és a polipoknál lehet a legkönnyebben elbaszni. Ha engem kérdezel túlzottan is meg van variálva. De jó hír, hogy a széria többi story quest-je már normálisabb.
Amúgy ez a quest nekem is vagy harmadjára vagy negyedjére jött össze. Én úgy vagyok vele hogy a slab-ért nem éri meg a sok szenvedés.
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
Amúgy igen, Seath egy nagyon könnyű boss, de csak addig amíg az ember nem próbálja levágni a farkát, na ott kezdődik az igazi szopás.
-
Rony949
őstag
-
Rony949
őstag
Pedig jó hely volt eddig is Blighttown, nem értelek titeket. Don't Wanna go Down to Blight Town
-
Rony949
őstag
válasz Adam_Shepard #3716 üzenetére
Akkor miért fizessek ezért 20 eurót? Ennek egy ingyenes patch-nek kellett volna lennie. Alig dolgoztak ezen. Talán 5 eurót megérne nekem.
-
Rony949
őstag
válasz Adam_Shepard #3714 üzenetére
Nekem ez kimarad. Videók és tesztek alapján nagyon nagy csalódás. Igen, a 60 fps megvan, de ezen kívül full ugyanaz mint az eredeti játék. Sőt, grafikailag néhány helyen rosszabbul néz ki.
-
Rony949
őstag
40 eurót nem fogok ezért a portért fizetni. Majd talán 1-2 év múlva ránézek hogy mennyibe kerül. 10 euro alatt már elgondolkodom rajta.
-
Rony949
őstag
Dark Souls Remastered Nintendo Switch vs PS3 Original Early Graphics Comparison
Nem tudom hogy legit-e. Ha igen, akkor ez skippelős számomra. Dsfix, csak 40 euróért.
-
Rony949
őstag
Kis érdekesség. Kivágott átvezetők a szériából. YouTube
-
Rony949
őstag
válasz GamerLaci123 #3437 üzenetére
-
Rony949
őstag
Mindig melegítsetek be harc előtt. Én például nyújtottam a lábam.
-
Rony949
őstag
-
Rony949
őstag
Úúú gyerekek....Pinwheel majdnem megölt basszus. Levitte 2-3%-ra az életemet a harc legelején, én még egyet beleütöttem a Chaos Blade-el és kapásból 1% életem maradt. De aztán leütöttem őt.
Ha Pinwheel nincs meg elsőre, kapásból uninstallálom a játékot.
-
Rony949
őstag
NG+-ban most próbálgatom gyűjteni a Sunlight Medal-okat, így behívogatom Solaire-t a bossoknál ahol csak tudom. A Bell Gargoyle-oknál meghalt, most meg legutóbb a O&S-nél hívtam be és ott is elpatkolt. 0 Sunlight Medal. Ez a Solaire egy idióta farok, semmire nem jó. A lelkesedése figyelemreméltó, de inkább dőlne a saját kardjába, ugyanazt az eredményt kapnánk így is, úgy is.
szerk.: Mármint most a játékbeli Solaire-re gondoltam, nem az ittenire.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- Milyen NAS-t vegyek?