- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Én elolvastam az egész DirectX dokumentációt, és beleolvasgattam az OpenGL-be.
Ó, még valami. Van egy sünis könyv, amiben van egy fejezet pont az összehasonlításról, persze egy-két oldal. A címe: Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés. Szirmay-Kalos László és még két valaki írta. -
kisfurko
senior tag
Én a DirectX és az OpenGL specifikációkra gondoltam. De látom, nem tudsz angolul, tehát akkor nem jó.
Mire gondolsz jellemzők alatt?
A DirectX az egy cég által felügyelt szabvány, tehát az MS mondja meg, mi hogyan van. Az OpenGL több tagból áll. A DirectX nem bővíthető, ami azt jelenti, hogy vagy benne van egy feature, vagy nincs. Ellenben az OpenGL-hez lehet tetszőleges kiegészítéseket csinálni, max. csak egy adott hardware-en fog futni. Vagyis az OpenGL-be egyből bekerülhet egy újítás, amit mások is átvehetnek, míg a DirectX-nél max. egy újabb kiadásba kerülhet be.
Hogy mire valók? Valós idejű 3D grafikára
A DirectX objektumos megközelítést használ, az OpenGL nem, abban sima C függvények vannak.
A DirectX csak Windows alatt megy, az OpenGL meg szinte bármi alatt.
Úgy hirtelenjében ennyi jutott eszembe.
Aktív témák
Hirdetés
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest