- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
OddMan
őstag
Van valakinek leírása arról, hogy hogyan lehet beolvasni egy 3D Studio Max-al generált objektumot? Esetleg forrásprogram is érdekelne. Open GL-ben már csináltam egy-két dolgot, de előre megrajzolt modell nélkül csak kockákat meg gömböket tudtam rajzolni eddig.
-
Monya78
veterán
válasz
PH! kedvence #27 üzenetére
Tök rendes vagy... Ha majd valamivel meg tudom hálálni, akkor nem felejtem el...
-
Monya78
veterán
válasz
PH! kedvence #25 üzenetére
Címem:
5520, Szeghalom, Árpád u. 110/1
/De már csak egy hónapig utánna költözés/
De még azért próbálkozz a netes feltöltésen a posta már pénzbe kerül...
próbáltad a citromaillal küldeni citromailra???
3Mb méretig küldi... -
PH! kedvence
tag
Na szóval. Mailbe adj egy postacímet, ahová elküldhetem. Mert feltölteni sem tudom.
Lefénymásolom és elküldöm. -
feregember
csendes tag
Nezd meg ezt is : nehe.gamedev.net
angolul van , de a peldaprogramok a legegyszerubb szintrol indulnak (egy haromszog kirajzolasa) , es ha megprobalod oket kicsit megvaltoztatni, konnyen rajosz hogy mi mit csinal. Az opengl alapparancsok egyebkent eleg egyszeruek/erthetoek minden eloismeret nelkul. -
kisfurko
senior tag
Én elolvastam az egész DirectX dokumentációt, és beleolvasgattam az OpenGL-be.
Ó, még valami. Van egy sünis könyv, amiben van egy fejezet pont az összehasonlításról, persze egy-két oldal. A címe: Háromdimenziós grafika, animáció és játékfejlesztés. Szirmay-Kalos László és még két valaki írta. -
kisfurko
senior tag
Én a DirectX és az OpenGL specifikációkra gondoltam. De látom, nem tudsz angolul, tehát akkor nem jó.
Mire gondolsz jellemzők alatt?
A DirectX az egy cég által felügyelt szabvány, tehát az MS mondja meg, mi hogyan van. Az OpenGL több tagból áll. A DirectX nem bővíthető, ami azt jelenti, hogy vagy benne van egy feature, vagy nincs. Ellenben az OpenGL-hez lehet tetszőleges kiegészítéseket csinálni, max. csak egy adott hardware-en fog futni. Vagyis az OpenGL-be egyből bekerülhet egy újítás, amit mások is átvehetnek, míg a DirectX-nél max. egy újabb kiadásba kerülhet be.
Hogy mire valók? Valós idejű 3D grafikára
A DirectX objektumos megközelítést használ, az OpenGL nem, abban sima C függvények vannak.
A DirectX csak Windows alatt megy, az OpenGL meg szinte bármi alatt.
Úgy hirtelenjében ennyi jutott eszembe. -
Hikvision
senior tag
A VgaNfo oldalon elég sok info van a D3d és az OpenGl-röl Bővebben: link
-
DopeBob
addikt
huu ez engem is érdekelne!
Ha szépen megkérlek nekem is elkuldenéd? -
Monya78
veterán
Megnéztem pontosabban ez jár a srácnak..:
Bővebben: link
Akkor sajnos nem az...
Amúgy van scannered???? Remélem igen -
Monya78
veterán
Milyen doksikra gondolsz??? Letöltök Én bármit csak mond meg mire gondolsz...
De totálisan nem a programozási oldalról szeretnék írni, csak úgy általánosságban a DirectX és OpenGL jellemzőiről, előnye, hátránya, mire való...stb..
Netről már leszedtem vagy 16 oldalnyi nyers anyagot, fórumokról, cikkekből, csak az a bajom nagy része angol...az pedig annyira nem tudom (szavak jelentését tudom, csak a mondatszerkezeteket nem)
-
Monya78
veterán
UP!
-
Monya78
veterán
UP!
Engem is érdekelne a fenti téma... (szakdoga miatt)
viszont nem programozási oldalról, hanem csak úgy általánosságban.... -
becso13
aktív tag
Ilyen oldalakat szeretnék látni, mert sajnos nálam még az angol kizáró ok, de rajta vagyok az ügyön.
Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Bestbuy játékok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest