- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #198 üzenetére
Az más. Én csak speedtestet néztem (240 Mbps-es netem van).
Ahogy privátban írtam, az mt76 folyamatos fejlesztésnek örvend, úgyhogy még bármi lehet belőle. Ráadásul Felix közvetlen kapcsolatban van az MTK-val, úgyhogy mindenre megvan az esély. Esetleg érdemes lehet jelezni a problémát itt. -
MrSealRD
veterán
Ma feldobtam a vargalex által készített snaphsot buildet. A tesztet ugyanazzal a három klienssel végeztem (7260, 6205 és Oneplus 3) mint korábban. Ezúttal egy 3m sugarú félkörben vízszintesen 3 helyen és függőlegesen 2 pozícióban végeztem a sebességmérést. Ugyanazokkal a korábbi beállításokat használtam amit már írtam. Az eredmény pozitívan IS változott.
A snapshot valamit hozott, mert az eddigi legrosszabb értékek is emelkedtek picit kb 10-15Mbps.
Egyértelműen kimondható, hogy a 7260-as AC adapterrel nagyon nincs kibékülve a LEDE. 2.4Ghz-en 30 Mbps jött át. Ami az eddigiek tükrében jónak mondható. 5GHz-en AC módban meg 50-60 volt a maximum, de sokszor elmaradt ettől is. A Oneplus 3 is hasonlóan sebességeket produkált...A 6205 az csak N módot tud maxium ahogy olvastam. Na, ez 2.4 Ghz-en 50-70Mbps között ment, ami nagyon jó érték. 5Ghz-en 100-120Mbps-ot tudott. Fájlmásolás terén egy stabil 24MB/s-et tudtam produkálni.
DE ezeket az értékeket ami nagyon durván befolyásolta a router elhelyezkedése...És ez nem vicc... De nem a klienstől való vízszintes elmozdítás, hanem a függőleges elhelyezkedés.
A két laptop egy kb 70-73cm magas asztalon van. Ha a gépekkel azonos szintre tettem vagy magasabbra akkor a fenti értékek feleződtek!Amint leraktam a földre egyből jöttek a fenti értékek ráadásul egyik mérési pontként egy szekrénybe is beraktam a jelenlegi wdr3600 mellé ami szintén az asztal szintje alatt van...
Tehát összefoglalva azt tudom elmondani, hogy az AC-s kliensem nagyon nem szereti a 860L-t akárhová is teszem. Az N-es kliens éppen karcolja azt a szintet amit a WDR3600-al most tudok de csak akkor ha lerakom az asztal szintje alá.
Kiemelném, hogy engem csak az 5Ghz -es AC-s teljesítmény mozgatott... Ami egyébként gyári FW-vel meg is van... de akkor nincs LEDE...
( Meg elég gagyi a gyári FW. WPA2-t nem is lehet beállítani...stb.)Mivel a SoC nagyon erős és még időben vagyok ezért alszok rá egyet, mielőtt kitalálom a sorsát... Ami bizakodásra ad okot, hogy még adott a lehetőség, hogy javíthatnak rajta... De az is lehet, hogy nem. Meg ki tudja mikor. Még mindig azt gondolom, hogy ez egy jó kis gépezet, csak sajnálom, hogy elcsúszik a szoftveres oldalon.
-
woodworm
veterán
válasz
vottokar #190 üzenetére
Ott a Xiaomi Mi R1D, igaz a portok száma azon is korlátozott. De ha a ~30ezres árból kivonom az 1TB-os hdd értékét, akkor majdnem a 860l árában járok. Gyárilag openwrt, még ha el is van rejtve, de akár át lehet állni asusos custom fw-re.
Kicsit visszavett hardver a 860l-hez képest (fele a proci), de az asus n56u b1 hasonló alapokon építkezik. A soc leírásában említik a lemezműveletek hardveres gyorsítását, ha ez nem került ki a kisebb soc-ból, akkor hozhatja a 860l sebességét. Annál is inkább mert ez a 860l esetén sem egyértelmű.
A driverek miatt openwrt-vel ezen sem biztos a fáklyásmenet, de asus custom fw elérhető rá. -
vottokar
senior tag
Nézegettem anno a C7-et is. Ha jól emlékszem decemberben (kivéve a BF-os e*ag akciót) 30K fölött volt, pedig gondolkodtam rajt erősen. Szerintem most egy kicsit megleszek háttér merevlemez nélkül. Majd, ha visszatér a mókoló kedvem, akkor beüzemelem a régi TL-WR1043-at AP-ként és reménykedem, hogy az 5G használható marad a későbbi verziókkal. Most egyedül egy AC3165-ös inteles cuccal tudom próbálni, de sajnos ahogy itt olvasom az itteni mestereknek is gondjaik vannak az inteles wifi kliensekkel perpill.LEDE alatt.
-
suste
veterán
válasz
Multibit #192 üzenetére
csak 3 baj van vele:
1: 5ghz nem az igazi, simán lehet ua bukta mint a 860-nal
2: sokkal drágább és sokkal gyengébb mint a 860 (C5v1-et cseréltem le a 860-asra, így van tapasztalatom benne)
3: az újabb v2-eseken módosítottak valamit, mert több embernek sem sikerült működő owrt telepíteni rá
(nem néztem utána, hogy azóta javítottak-e rajta)így én tuti nem ajánlanám!
nekem 18K-ban van a dlink860b1+tplink841v8, sokkal többet érnek együtt mint a C5/7, vagy jópár másik 30-60K-s router (pl van 7db ethernetem
)
-
Multibit
nagyúr
válasz
vottokar #187 üzenetére
TP-Link Archer C7 - ez a következő modell, ami szóba jöhet. Persze ez gyengébb hw, mint a 860L.
A Linksys WRT1200AC routeremet 36 ezerért vettem a német Amazonról. Ez persze már a fájdalomküszöb felett van. Brutál erős, stabil OpenWRT-vel és LEDE-vel egyaránt. Mindkét wifi stabil és gyors. Esetleg célozz meg egy ilyet, némi gyűjtögetés után! -
suste
veterán
válasz
vottokar #188 üzenetére
De ha 30-ban megáll a 2 router, akkor az jó, nem?
És ráadásul külön tudod majd cserélni őket később, ha gond lenne vagy fejlesztenél.
Ha pedig már tényleg jó a xiaomi minis owrt wifi is, akkor olcsón megúszható. Persze kérdés hogy mekkora ac sebességet szeretnél....vagy esetleg az üresebb és így stabilabb freki a cél.... -
Zirowe
nagyúr
válasz
vottokar #188 üzenetére
Amúgy most már szerintem a xiaomi mini (a kétsávos, nem a youth!) ajánlott kategóriába tartozik a 6-7k-s árával, amióta lede-n megcsinálták a wifijét rendesen.
Csak a procija nem ér a 860-as közelébe sem, lanon másolási sebesség olyan 11MB/s körül van, ja, és nem gigabites.
-
vottokar
senior tag
Az az igazság, hogy "megfertőztetek" az openwrt-vel. Nagyon szimpatikus benne a sok millió dolog amire képes lehet, ha az ember úgy szeretné. (és persze van olyan okos ember, aki ezt le is programozta már). Megmondom őszintén, hogy már felmerült bennem, hogy szerzek hozzá egy másik kétsávos használható routert, ami a wifit szolgáltatná a lakásban. De sajna az meg minimum ugyanennyi, mint a DIR860.
Egy jópár éves használt konzumer cuccal meg nem akarok reckírozni, mert semmi kedvem pár hónap múlva megint szenvedni amilyen formám van.
-
suste
veterán
válasz
vottokar #184 üzenetére
Számomra totálisan lényegtelen hogy mit produkál gyárin a wifi meg az usb!
Az érthető, hogy egy gyári fw nem lehet olyan sokoldalú mint egy openwrt/lede, ezért én nem is szidom a gyári fw-t.
Az általános stabilitásáról semmilyen tapasztalatom sincsen, így ezt sem fikázhatom.
Szóval csak az a véleményem a gyáriról, hogy keveset tud.
A fő problémám az, hogy a felét nem tudja annak, amit openwrt-vel megoldok.
Még ha a samba is gyorsabb lenne gyárin, az sem hatna meg, mert nekem tökmindegy, hogy 10MB/s-sel vagy 30MB/s-sel lehet rá másolni.
A wifinél is bőven elég nekem ha átmenne 40Mbit/s.Automata transmission, knockd/vpn, sane, ftp-backup, elmentett statisztika, web file server, szinkronizáció, egyedi autómatikus mentések készítése, stb...ezek a fontosak nekem, így a gyári szóba sem jöhet, hiszen egyiket sem tudja
.
Sajnos tényleg nincsen ebben az árkategóriában másik hasonló router.
A jobb routerekért a 30K+ meg állati sok szerintem, és azokról is hallani rosszakat, így meg főleg sok lenne....
Akkor meg inkább marad ez, plusz egy olcsó router AP-ként, hiszen 2,4Ghz-en úgysem tudsz többet kihozni a drágább routerekkel sem. -
vottokar
senior tag
Tudom, hogy megvan a véleményetek a gyári firmware-ről (sok szempontból nekem is), de kíváncsi lennék, hogy pl. nálad az hogy teljesítene wifi és USB-s háttértár szempontjából.
Nézegettem, hogy esetlegesen mit tudnék venni a DIR860L helyett, ami kielégíti minden igényemet, ami szerintem nem sok. (routerre kötött merevlemez normális sebességű kezelése (samba max. dlna használatával), ennek esetlegesen távoli elérése, és működőképes N és AC wifi. Sajnos ilyet épeszű áron nem találok most sem. Azt hiszem perpillanat inkább beüzemelem az ezeréves NAS-omat és elleszek dlna nélkül kis tárhelyen. -
suste
veterán
válasz
MrSealRD #182 üzenetére
Már írta Vargalex is , hogy elhelyezés függő is.
Nála is át kellett helyezni az egyik eszközét, hogy jó legyen.
És az is tuti, hogy ha elhoznám hozzánk az övét, akkor a 2,4ghz használhatatlan lenne....
A helye adott, és a HDD-ket sem tudom messzebb helyezni.
A + AP-ként használt másik routert meg fölösleges arrébb tennem, mert nélküle is szar volt a 2,4ghz (pont ezért lett beállítva). Szar= használhatatlan, és nem csak kicsit gyengélkedő.
-
MrSealRD
veterán
A látszat csal... Az erős SoC szerintem nincs közvetlenül összefüggésben az USB használatával. A VPN ugyanúgy igényli azt ha nem 1/1-et szeretnék átvinni... Ami a wifi-t illeti, eddig csak a 2.4GHz gyengélkedése volt téma ami számomra teljesen elfogadható körülmény. Mivel csak a telefonokat tartom ezen a frekvencián. Az AC-s segesség és stabilitás már annál inkább fontos volt. De erről pozitív tapasztalatok voltak. Ráadásul önmagában a gyári szoftver alatt nincs probléma ezzel... Tehát még azt sem lehet mondani, hogy a kliensek, vagy a környezeti zavarok okozzák a gyenge teljesítményt. A problémát itt a LEDE alatti kiforratlanság jelenti. Hogy ez most driver, vagy valami más azt nem tudom. Ha azt a szintet sikerülne elérni ami vargalexnél tapasztalható, akkor megtartom az eszközt. Ha mégsem sikerül akkor elállok a vásárlástól. Ezért vettem meg neten keresztül...
-
MrSealRD
veterán
Az nem rossz sebesség... Én egyelőre az hálózati sebesség normalizálódásának is örülnék.
Feltettem a CC 15.05.1-et. Az AC sebesség itt is takony... ha nagyon tömören akarom megfogalmazni. Bár annyi pozitívum most van, hogy mindkét kliens el tud menni 90-100Mbps-t.
Elkértem vargalextől azt a snapshot-ot, ami nála jó sebességeket hoz. Abban van az utolsó reményem.
-
MrSealRD
veterán
Próbálkozni tudok, szóval most megyek egy kört CC-vel is...
Nálam a HDD abszolút nincs képben, mert nem akarok rákötni semmit USB-n.Nagyon sok esetet lepróbáltam. Csatornákat váltottam, csatorna szélességet, de jobb soha nem lett csak rosszabb. Adóteljesítmény maxon van.
Az a poén, hogy a 6205-ös kliens ami ugye max N-es, ki tud préselni magából 105Mbps-t míg a 7260 AC-s és alig megy 60-at. Ez mind LEDE-vel. Gyári FW hasít mint a zsírozott villám.. -
MrSealRD
veterán
válasz
vargalex #172 üzenetére
Jó, hogy mondod a mobilt. Oneplus 3-am van, de azzal is ugyanazokat a rossz értékeket mértem...Pedig tudom, hogy többre képes...
A stabil verzió februári... Viszont a sourceból buildelést még nem csináltam, és nem is tudom, hogy win10 alatt megoldható-e. Meg ilyenkor a LUCI-t bele kell tennem külön?
-
vargalex
félisten
válasz
MrSealRD #171 üzenetére
Én továbbra is 2017.03.22-i LEDE source-ból buildelt firmware-t használom. 5 GHz AC-n átjön a 240 Mbps, N-en egy Samsung Galaxy Express-el volt alkalmam mérni (ami ugye csak 1x1-es, de azóta újramértem) stabil 100 Mbps jön. 2,4 GHz-en 20 MHz csatornaszélességgel használom, 40-50 Mbps-el megy. Utóbbi mehetne 40 MHz-en is, ahol 120 Mbps átjön, de valamiért a miniPC-m zavarja, így azt bekapcsolva teljesen leromlik a sebesség. 20 MHz-en viszont nem zavarja.
Úgyhogy nálam szerda óta van teljesen aktív használatban. Pedig most kap rendesen, mert 2,4 GHz-en 7 eszköz lóg rajta folyamatosan. Igaz 5 GHz-en csak 3, ebből 1 AC-s. -
MrSealRD
veterán
Ma végül rászántam magam és megvettem az edigitalban ezt a "különleges" példányt.
A kezdeti lelkesedés kicsit csalódásba ment át de azért még nem adtam fel.
(120/10-es UPC kapcsolatom van.)Gyári FW
2.4Ghz: 80Mbps
5Ghz: 123MbpsFájlmásolás hálózaton keresztül a túl végen egy WD MyCloud volt dróton. Nagy méretű fájl esetén. Kliensek 5Ghz-en.
Kliens 1 (Intel 6205): 28 MB/s
Kliens 2 (Intel 7260): 30-50 MB/s között változottLEDE 17.01 stable
2.4Ghz: 40Mbps
5Ghz AC: 10-100Mbps között nagyon rapszodikusan ingadozó...Fájlmásolás hálózaton keresztül előbbi hálózati meghajtóról. Kliensek 5Ghz-en.
Kliens 1 (Intel 6205): 15-24MB/s között nagyon ingadozott.
Kliens 2 (intel 7260): 10-30MB/s között nagyon ingadozott.Rengeteg különböző sebességmérést csináltam az speedtest.net-től kezdve, a fájlmásolásig, vagy linux ISO-k letöltésével...
A jelenlegi 17.01-es LEDE verzióval az AC-s teljesítmény egyszerűen értékelhetetlen... Szó szerint percenként változik a sebesség. Egyik pillanatban 100Mbps-t mérek vele pár perc múlva meg alig köhögi ki a 10-et... Amit azért sem értek, mert a router mellett vagyok egy alig használta 5Ghz-es tartományban. Az USB port nálam abszolút kihasználatlan tehát még arra sem tudom fogni... De igazából nem is a külső tényezőkkel van itt a gond mert gyári FW alatt hasít. -
vargalex
félisten
Semmi hiba nincs a log-ban. A kliens:
-`
.o+` gavarga@gavarga-e5540
`ooo/ OS: Arch Linux
`+oooo: Kernel: x86_64 Linux 4.10.4-1-ARCH
`+oooooo: Uptime: 6h 59m
-+oooooo+: Packages: 1298
`/:-:++oooo+: Shell: zsh 5.3.1
`/++++/+++++++: Resolution: 3840x1080
`/++++++++++++++: DE: GNOME
`/+++ooooooooooooo/` WM: GNOME Shell
./ooosssso++osssssso+` WM Theme:
.oossssso-````/ossssss+` GTK Theme: Adwaita [GTK2/3]
-osssssso. :ssssssso. Icon Theme: Adwaita
:osssssss/ osssso+++. Font: Cantarell 11
/ossssssss/ +ssssooo/- CPU: Intel Core i5-4310U @ 4x 3GHz [25.0°C]
`/ossssso+/:- -:/+osssso+- GPU: Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
`+sso+:-` `.-/+oso: RAM: 4902MiB / 7893MiB
`++:. `-/+/
.` `/ -
-
dchard
veterán
válasz
vargalex #162 üzenetére
Milyen fw volt rajta?
Egyébként most reszelik a 4.9-es kernelt lede alatt, amint kijön kipróbálom.
Nálam az intel AC-s kártyája rosszabb eredményt produkál 2x2 MIMO alatt, mint a Xiaomi telóm 1x1 SISO módban. Előbbi a már korábban linkelt hibákat generálja a router kernel logjában.
Dchard
-
vottokar
senior tag
Hétvégén felraktam a végleges LEDE verziót. Sajnos nálam a sebességek maradtak az RC2-vel elért értékek, és a 2,4-es bizonytalanság is megmaradt USB2-es hdd-vel is.
Viszont azelőtt mikor a te openwrt-s rendszeredet próbáltam a mentésekkel együtt, szépen ment a win-es filemegosztás. Nem csak a win filekezelőben láttam a merevlemezt, hanem szépen elértem a Total Commanderben is a hálózatoknál, mind a miniDLNA "könyvtárban", mind a merevlemez neve alatt is. Sajnos a gyári Dlink firmware-vel csak Win10 Filekezelőjében látom a 192.168.x.x alatt a lemezt. Én meg olyan régimódi vagyok, hogy file műveleteket a TC-vel szeretek csinálni. Miután felpakoltam a végleges LEDE-t és a pluszban szükséges file-okat (az openwrt fórumban te általad talán novemberben belinkelt képen található lista alapján raktam fel) A windowsos file megosztás "csak" a szokásos Filekezelősen működött, TC alól nem. Gondoltam egy bátrat, alaphelyzetbe állítottam a LEDE-t (reset 10mp nyomása) és utána visszaraktam a CC-t a te mentéseiddel, ahogy előtte már működött. (DIR860 beépített firmware flashelőjével, factory verzió, majd utána a már általam is sikeresen használt leírásod alapján a mentéseket is. Viszont a TC-s "elérés" továbbra sem működött.
Két verziót tartok valószinűnek.
-Vagy valamiképp "bent ragadhatott" valami a nem sikeres csomaginstallálásomból LEDE alatt, és ezt a reset és a Flashelés sem tüntette el, de ezt valahogy nem érzem valószinűnek.
-Vagy a két kísérletem között volt egy elég nagy win10 frissítés. (eltartott több mint fél órát, kb mint a tavaly nyári nagy frissítés) és ez kevert valamit be. A tavalyi windows frissítés elkaszált jó pár dolgot a gépemen, a mobil internet elérésemre csak valami késő őszi újabb frissítés hozott megoldást.
Ha mégis csak az első verzió lenne a ludas, akkor majd később újra próbálkozom, mert perpillanat eléggé megcsömörlöttem a dologtól, úgyhogy talán később visszatérek az egészre.... -
vargalex
félisten
Tegnap volt időm, így újra próbálkoztam a DIR-860L-el. A miniPC-t valamennyivel távolabb helyeztem, hogy lehetőleg kevésbé zavarjon.
A miniPC-t kikapcsolva ismét tökéletes volt minden: 2,4GHz-en 100 Mbps fölötti letöltési sebesség (100-120 Mbps), 5 GHz-en kihajtotta a 240 Mbps-es netet. A miniPC-t bekapcsolva a 2,4 GHz ismét leromlott (nem 10 Mbps-re, 20-30 Mbps környékére), az 5 GHz nem változott. Mivel 2,4 GHz-es wifi-t csak mobilok használnak nálunk, így 40 MHz-es csatornaszélességről visszaraktam 20 MHz-re, így megy 40-50 Mbps-el. Ez nekem elég, úgyhogy így is hagytam. A routeren egyetlen USB-s eszköz van, egy nyomtató, ez nincs semmilyen hatással a wifi-re. -
Multibit
nagyúr
Ha így nézzük, igen, "csak" egy router. Hiszen nem kezel DLNA-t, letöltő klienst, stb, stb. Ha valaki a routerét egyéb, nem router feladatokkal is gyötri, akkor valóban jobb választás az OpenWRT. Ha viszont megelégszik egy mindentudó router oprendszerrel, akkor maradhat a Mikrotik RouterOS, elégedett lesz vele
-
suste
veterán
válasz
Multibit #157 üzenetére
nekem az openwrt-ben pont az a lényeg, hogy szinte bármit meg tudok vele oldani, hiszen bármilyen csomagot leforgathatsz hozzá, bármilyen parancsot végrehajthatsz rajta csak utánaolvasás kérdése
gondolom ez a szabadság nincsen meg a ROS -nál, ugye?
ha így van, akkor bármilyen stabil és sokrétű is, akkor is csak egy "router"
ez a bajom a padavan, tomato és hasonlókkal is, igaz hogy ott is buildelhetek, de az alaprendszer sokkal fixebb, és amennyire tudom nehézkesebb a saját gyártás.... -
woodworm
veterán
-
MrSealRD
veterán
válasz
vargalex #151 üzenetére
Akkor a routerOS nem ad érdemi pluszt LEDE-hez képest?
Az lenne jó, ha másik hasonló wifis router is lenne hasonló alapokon, mert engem csak ez bizonytalanít el. Már megfordult a fejemben a vezetékes router + AP kombó is, de annyit nem akarok rákölteni. Viszont szeretnék valamit ami stabil.
(#152) F34R : Van rajta, 2.0.
-
MrSealRD
veterán
Véletlenül belefutottam ebbe a Miktrotik RB750Gr3-as típusba. Ami attól vált érdekessé, hogy elvileg ugyanaz a proci van benne mint a 860L-be... A LEDE oldalán azt írják támogatott... Bár lehet a routerOS jobb választás akkor. Ha valakinek nem számít a wifi akkor ez jobb választás lehet? Árban 860L olcsóbb kb 3 ezerrel.
-
vottokar
senior tag
Mert balfék módon nem néztem utána, hogy van már kint. :-( De akkor délután még nekifutok a dolognak.
Amúgy a te mentésedet erre ugye nem lehet felapplikálni? Mert kellene azért a dlna meg noip-s elérés, de gondolom ez alapból nincs benn a lede-be... (Rc-be n
em találtam legalább is.) -
woodworm
veterán
Senki nem próbált még a PROMETHEUS alapján buildelni egy padavan-t? Szerintem a deszka paramétereinél elbaszarintották a switch alapbeállításait és hibaüzenettel elszáll a buildelés. A készítőknek a 4PDA oldalán van fórumuk, de orosz az alapnyelv.
A xiaomi mininél sokkal jobb lett a végeredmény, mint openwrt-vel. -
vottokar
senior tag
válasz
vottokar #141 üzenetére
Időközben, ha nem is terv szerint, de sikerült "beröffenteni" a suste mester féle 15.05.1-et mentésekkel és a LEDE 17.01.0 rc2-őt is a dir860-on. Sajnos a wifi nálam mindegyik esetben gyengébb volt alaphelyzetben (a jelszint magasabb volt, de a sebesség kisebb), mint a gyári firmware-vel.
Merevlemez csatlakoztatása után meg sajnos instabilabb is lett a rendszer, pedig most csak egy usb2-es rack volt fent.
Sebességek: 100/50 nettel:
Gyári: AC: 108/54Mbit N: 56/53Mbit
LEDE: AC: 94/54Mbit N: 44/39Mbit
C.C.: AC: 84/53Mbit N: 12/37Mbit
És sajnos a 2,4G még ronda mód "szakadozott" is a cfw-ekkelAzt hiszem, hogy merevlemez használat mellett nem igazán tudom megúszni egy AP beüzemelését.
-
dchard
veterán
Na ma végre megjött az Intel AC 7260-as kártya a laposba, bele is raktam hogy kipróbáljam, hát kiábrándító:
Windows és Linux alatt is 15-180megát tudott a kártya 2x2 MIMO AC módban, -60dBm-nél egy teljesen üres 80MHz-es csatornán. Ennél az 1x1 MIMO-s Xiaomi telóm többet tud, és ami egészen megdöbbentő, hogy a router kielzi, hogy valóban használja a 2x2 módot (MCS8-MCS9) és így is csak ennyi jön ki.
Aztán belenéztem a router naplójába és ezt a szép crash-t találtam:
[168989.980000] ------------[ cut here ]------------
[168989.980000] WARNING: CPU: 1 PID: 0 at net/sched/sch_generic.c:306 dev_watchdog+0x258/0x2fc()
[168990.000000] NETDEV WATCHDOG: eth0 (mtk_soc_eth): transmit queue 0 timed out
[168990.020000] Modules linked in: pppoe ppp_async pppox ppp_generic nf_conntrack_ipv6 iptable_nat ipt_REJECT ipt_MASQUERADE xt_time xt_tcpudp xt_state xt_nat xt_multiport xt_mark xt_mac xt_limit xt_conntrack xt_comment xt_TCPMSS xt_REDIRECT xt_LOG xt_CT slhc nf_reject_ipv4 nf_nat_redirect nf_nat_masquerade_ipv4 nf_conntrack_ipv4 nf_nat_ipv4 nf_nat nf_log_ipv4 nf_defrag_ipv6 nf_defrag_ipv4 nf_conntrack_rtcache nf_conntrack iptable_mangle iptable_filter ip_tables crc_ccitt mt76x2e mt7603e ledtrig_usbport mt76 mac80211 cfg80211 compat ip6t_REJECT nf_reject_ipv6 nf_log_ipv6 nf_log_common ip6table_mangle ip6table_filter ip6_tables x_tables leds_gpio xhci_mtk xhci_plat_hcd xhci_pci xhci_hcd gpio_button_hotplug usbcore nls_base usb_common
[168990.140000] CPU: 1 PID: 0 Comm: swapper/1 Not tainted 4.4.52 #0
[168990.160000] Stack : 00000000 00000000 804e6862 00000033 00000000 00000000 80490000 80500000
[168990.160000] 87c4b46c 80489d83 8040495c 00000001 00000000 804e367c ffffffff 00000200
[168990.160000] 00100000 80064f7c 80490000 80500000 8048e288 8048e28c 80409270 87c19e04
[168990.160000] 00000003 80062cc8 ffffffff 00000200 00100000 00000000 00000006 00c19e04
[168990.160000] 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
[168990.160000] ...
[168990.230000] Call Trace:
[168990.230000] [<80016934>] show_stack+0x50/0x84
[168990.240000] [<801b709c>] dump_stack+0x84/0xbc
[168990.250000] [<8002cf50>] warn_slowpath_common+0xa0/0xd0
[168990.260000] [<8002cfac>] warn_slowpath_fmt+0x2c/0x38
[168990.270000] [<802cc408>] dev_watchdog+0x258/0x2fc
[168990.280000] [<80074018>] call_timer_fn.isra.4+0x24/0x80
[168990.290000] [<80074270>] run_timer_softirq+0x1fc/0x25c
[168990.300000] [<8002fb64>] __do_softirq+0x294/0x2e0
[168990.310000] [<8002fe4c>] irq_exit+0x78/0x94
[168990.320000] [<801e15e0>] plat_irq_dispatch+0xb4/0xdc
[168990.330000]
[168990.330000] ---[ end trace 1a7925289a9798d2 ]---A mérés során (utolsó 4 sor) pedig ilyeneket:
[168990.340000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out
[168990.350000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000065
[168990.370000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=07092000, max=512, ctx=358, dtx=358, fdx=357, next=358
[168990.390000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=073f6000, max=512, calc=463, drx=464
[484855.980000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out
[484855.990000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000065
[484856.000000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=073f6000, max=512, ctx=370, dtx=370, fdx=369, next=370
[484856.020000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=07092000, max=512, calc=487, drx=488
[560865.980000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out
[560865.990000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000065
[560866.000000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=07092000, max=512, ctx=247, dtx=247, fdx=246, next=247
[560866.020000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=073f6000, max=512, calc=383, drx=384
[718260.980000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out
[718260.990000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000065
[718261.000000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=073f6000, max=512, ctx=193, dtx=193, fdx=192, next=193
[718261.020000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=07092000, max=512, calc=61, drx=62
[870825.980000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out
[870825.990000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000065
[870826.000000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=07092000, max=512, ctx=23, dtx=23, fdx=22, next=23
[870826.020000] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=073f6000, max=512, calc=155, drx=156Ez most a stabilnál valamivel frissebb snapshot LEDE.
Dchard
-
vottokar
senior tag
Én is pont így gondoltam. Csak megmondom őszintén, hogy belezavarodok néha abba a sokmillió beállítási lehetőségbe, meg hogy összeillő dolgokat nem egy helyen kell állítani. (Olvasok és sok mindent megértek, de még ott tartok a tanulásban, hogy úgy érzem, hogy egyre kevesebbet értek az egészből. Meg az is néha elveszi a kedvem, hogy néha átírok szerintem valami nem egetverően fontos dolgot, mentek, és csak megy a homokóra ezerrel és eldobja a kapcsolatot pár perc múlva és én meg többet nem érem el a routert. És kezdődhet a flashelés és beállítás elölről...
Mindegy most beállítottam a ppoe-t az adataimmal és hazaviszem a routert. Ha mázlim lesz lehet, hogy tudok holnap délelőtt lopni 10 percet próbára. Aztán holnap délután ismét folytatom a kísérletezést itt bent a munkahelyen. Próbáltam a 9092-ben is a beállítást, de odáig még nem jutottam el, hogy megcsináljam azt, amit vargalex mester írt itt.Vargalex: köszönöm, hogy megerősítetted a sejtésemet. Holnap délután ki is próbálom...
-
vargalex
félisten
válasz
vottokar #136 üzenetére
A cégnél gondolom ugyan úgy a 192.168.1.x hálózat van használatban, ami OpenWrt esetén is a default. Ekkor viszont ugye az eszköz 2 interface-ja is azonos alhálózathoz tartozik, azaz nem tudja eldönteni, hogy merre kellene menni a csomagoknak. Gyári firmware esetén nem jön elő ez a probléma, mert az a 192.168.0.x tartományt használja. Egyszerű a megoldás: OpenWrt esetén állítsd át a LAN interface IP-jét pl. 192.168.2.1-re. Aztán természetesen a LAN-on kapcsolódó eszközön kérj új IP-t.
-
suste
veterán
válasz
vottokar #136 üzenetére
ha DHCP-s netet adsz neki, akkor openwrt/lede alatt nem kell semmit csinálni az interfészeknél, mert a WAN alapbeállítása pont a dhcp, a LAN meg pont olyan mint a gyárin
a wifinél meg csak be kell állítanod az SSID-t, titkosítást és a jelszót, és már kész is vagypppoe-nél meg annyi, hogy a wan interfészt (luci/hálózat/interfész/wan) szerkeszted és átállítod PPPOE-ra (azért ez is elég egyértelmű
), és megadod a szolgáltatótól kapott nevet/jelszót
a wifi meg ua mint az elöbbi dhcp-snélha a mi 9092-nkön csinálod a beállitásokat, akkor meg csak a 9092/setup/basic oldalon kell hasonlóan megcsinálni a beállitásokat mint a luciban, csak nem kell más oldalakra ugrálni, hanem egy helyen vannak az alap dolgok
(#135) markussandor
kevesebbet tud és többe kerül -
vottokar
senior tag
Tényleg, ahogy mondod ezen a képen sem tökéletes a lemez állapota szerintem sem..
Amúgy felraktam a CC-t és a frissítéseket a leírásod szerint. Tanultam dolgokat, de sajnos még mindig nem tudom jól beállítani megfelelően. De már nagyon virtulóz vagyok flashelésben!Csakis önhibából természetesen.
markussandor: A Dlink oldalán ha jól emlékszem a Wifi beamforming hiánya tűnt fel a listában. De a Dlink oldalán elég mostoha gyerek a B1 verzió. Lehet, hogy az A1-hez hasonlították csak az adatait.
-
vottokar
senior tag
Ha a korrodálás alatt az én általam lekapott képeken látható "porlerakódás" és árnyékolólemez rozsdafoltokra gondolsz, akkor itt szerintem más nem szedte szét még, mert az alját még szét lehet szedni nyom nélkül (bár én már elhagytam egy gumilábat a sok szétszedés miatt), de a tetején lévő három kis csavar egy vastag matrica alatt van. Nekem nem sikerült leszedni nyom nélkül, pedig nem barbár módon estem neki. (bár lehet, hogy csak én tudom, hogy hol nézzem azt a pici nyomot, azét tűnik fel és gariztatásnál már nem is néznék.
Tudom, hogy nagyon amatőr kérdés itt, de van valahol valami amatőrök számára is emészthető leírás az Hálózati interfészekről és helyes beállításukról mezei felhasználáshoz? Wan csatlakozóba net be LAN-okon és a Wifiken net ki.. Cégnél DHCP-vel kapok egy IP-t, de a mai napig nem tudtam megoldani, hogy legyen net is a DIR860 "kimenetein" is. Otthon meg Digis PPOE kapcsolat de maximum majd hétvégén tudom a próbabeállításokat "tesztelni mert a fiam most otthon leledzik és tőle nem tudok semmi ilyesmit tesztelni addig. (gyári firm-el cca 1 perc alatt megvagyok a kellő beállításokkal, de makacs vagyok és kiváncsi lennék, hogy mit tudna openwrt-vel.
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e már kérdés (kereső szerint nem), de mi a különbség a 850L és a 860L között?
-
Zirowe
nagyúr
Nem tudom ez a dir-860l-t mennyire befolyásolja, de xiaomi mini és lede téren volt egy kis mozgolódás mostanság (bár lehet ez nem újdonság), itt olvasható az utolsó két hsz-ben.
Vmi kickstarter is volt a jobb MT7620A/N lede supportért.Az tuti, hogy a legutolsó snapshot xiaomira, amit próbáltam (kb 2 héttel ezelőtti), kb tökéletes és azóta is stabilan használom.
Az akkorit próbáltam a dir-860l-en, de még mindig nem volt okés.Itt pedig más is említi az usb hatását a wifi jelre.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ahogy az összefoglalóban linkelt hozzászólásban olvashatod, a transmission teljesen alap beállításokkal 6 MB/s fölött ment és aktív sem voltam. RTorrent-el 13-14 MB/s-et mértem. De én azt mondom, hogy az általad kívánt sebességhez már inkább NAS, vagy épített miniPC kellene.
-
dchard
veterán
Az N18-ban egymagos coretex A9 van 800MHz-en, ebben meg MIPS 880MHz van, de két fizikai mag, négy szállal. Tehát a DIR-860L-ben erősebb a SoC, nem is kicsit.Az Asus-ban több a RAM és a flash. Kérdés, hogy mire van inkább szükséged.
Engem az, hogy tisztán szoftverből kinyomja a giga NAT-ot eléggé meggyőzött a dir 860L mellett. Különösen ha az árát is figyelembe vesszük.
Dchard
-
F34R
nagyúr
Melyik a jobb SoC ez vagy ami az N18-as Asus-ban van?
Illetve tudna valaki nekem load alatt egy hofokot mondani?
-
vargalex
félisten
Hétvégén kiderítettem, hogy az én környezetemben a miniPC-m zavarja nagyon a 2,4 GHz-es jelet. A miniPC jelenleg a router mellett van. Ha ki van kapcsolva, akkor gond nélkül megy a 2,4 GHz-es Wifi is 120-130 Mbps-el, viszont ha bekapcsolom, akkor csak kb. 10 Mbps. Lehet, hogy a picoPSU zavarja. Mindegy, alkalomadtán áthelyezem, csak nem tudom, hogy mennyivel rakjam arrébb.
-
dchard
veterán
válasz
vottokar #122 üzenetére
A pontosság kedvéért: az állítás az, hogy normál használat mellett (értsd: nem a router dobozába kókányolt merevlemezzel), a rendszernek működnie kéne rendesen. Nálam nincs merevlemez, és lede stabillal működik is szépen, ha beledugom az USB3-mas pendrive-ot, akkor is működik.
De azért azt nem állítom, hogy az intel mérését sikerült megcáfolni.
Annyi biztos, hogy vacak kábellel és átalakítóval simán összeszedhet komoly mértékű zavartatást a 2.4-es sáv. Ez ellen teljesen fém USB3 házzal és, jó minőségű USB3 kábellel lehet (és kell is) védekezni. Előbbinél érdemes megnézni, hogy a fém ház és az USB3 csatlakozó külső fém része kapcsolatban van-e egymással (egyszerű multiméteres szakadás vizsgálat), mert ha nem, a fém ház sem ér sokat.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
vottokar #118 üzenetére
USB3 témában annyit mondhatok, hogy a múlt héten Zirowe kollégával végeztünk egy gyors spektrum analízist, és nem látszott számottevő kisugárzott interferencia sem a kábelből, sem a teljesen csupasz, minden árnyékolást nélkülöző USB3 kontrollerből. Azért ha elég közel (1cm) helyeztük az antennát, látszott forgalom mellett kb. 5-7dB zaj növekedés, de ha az eszköz tisztességes, legalább 10cm-es távolságban van a vevőtől (nincs beleaplikálva 1cm-re a belső antennától), akkor nem lehet gond.
Szerintem USB3 mellett valamilyen ütemezési és/vagy I/O probléma lehet, ezt lehet javítani szoftveresen.
Dchard
-
vottokar
senior tag
Olvastam a readme-t. De valamelyik cikkednél írtad, hogy a visszaállítást lehet luci alól is végezni. Letöltöttem a tárhelyedről a "suste-headless-0.8.2.....2016.11.05.tar.gz" filet és ezt töltöttem fel a luci alól mentés-flashelés menűpontnál. Gyakorlatilag más lett a luci kinézete és megjelentek a menűben a transmission meg a miniDlna pontok is, úgyhogy úgy gondoltam akkor nem cseszhettem el...
Szerintem ip cím gondjaim lehettek mert ittbent a cégnél router és switch mögött vagyok és szerintem a benti Tp-Link is ugyanazt a tartományt használja amit az openwrt vagy a lede akar. A gyári firm meg nem. Csak ezt már nem volt időm kipróbálni, mert lejárt a műszakom. -
vottokar
senior tag
A hét második felében (cca 2nap) volt lehetőségem a gyári firmware-vel tesztelni otthon valós helyzetben a USB3-as mobil lemez és a 2,4G-s wifi esetét. A merevlemez vagy 40cm-re elrakva router mögé. Netelérés olyan se ilyen, se olyan.
AC-n működött az egész lakásban akármikor próbáltam. (sajnos csak egy AC képes eszközünk van)
2,4G N-en néha egész jól ment, néha meg szinte semennyire. Ha "befagyott" a kapcsolat, akkor általában csak a lemez lehúzása, és az újraindítás segített.
Utólag gondoltam arra, hogy nem próbáltam USB2-es házzal a dolgot. Lehet, hogy hazaviszek egyet, és azzal csinálok még tesztet.
Amúgy a teszt idejére leforrasztottam az USB3-as csatlakozónál lévő árnyékoló lemezt. Sőt még a processzor memória páros feletti be nem építettre is applikáltam egyet, de nem oldott meg semmit sajnos...
Közben felraktam megint próbára openwrt-t (suste mester féle mentéssel, köszönet neki) meg lede-t is. Ismerkedtem vele. Jól bekonfigolni még nem sikerült (sejtem hol rontottam el, de majd később ha lesz időm folytatom a tesztet), de legalább nem fagyasztottam le teljesen, mint múltkor... -
woodworm
veterán
válasz
markussandor #116 üzenetére
Szerintem néhány oldalon bennragadtak az A1 adatai. A B1 esetén már adott volt az ac végleges specifikációja.
-
markussandor
senior tag
Sziasztok!
Az adatlapja szerint (specifications) az AC szabvány ebben csak draft, igaz ez?
http://www.dlink.com/hu/hu/products/dir-860l-wireless-ac1200-dual-band-gigabit-routerOkozhat ez bármi gondot egy végleges AC-s klienssel? Lehetnek kompatibilitási gondok ebből?
Érdemes megvenni?
-
bleachhun
csendes tag
Sziasztok, OpenWrt LEDE raktam a Dlink DIr680L re. WDS mód egy TP-linkMR3220 val (wifi vezérlő ugyan az)
Nem tudok kicsikarni belőlük 150mbps nál többet. noscan 1 bekapcsolva. HT40- 11 csatorna. de 150mbps a max 300mbps helyett. Valaki tudna segíteni?
-
vottokar
senior tag
válasz
SztiviVander #92 üzenetére
Bocs a kései válaszért, de szabad hétvégés voltam, ilyenkor fórum csak read only telefonon)
Ha lehúzom az USB csatlakozót, akkor "természetesen" öröm és boldogság, mindkét wifi működik. Az hogy a bent maradó merevlemez esetlegesen mennyit "ront" az antennák hatékonyságán nem tudok nyilatkozni, mert ilyen tesztet a műhelyasztalon nem végeztem, otthon meg nem lehet...
Akkor perpillanat nekem az jön le, hogy jelenleg választhatok, hogy vagy nem használom az USB3-at merevlemez csatlakoztatására (vagy esetlegesen USB2-esre, de akkor oda a jó sebesség), vagy csatlakoztatom a merevlemezt, kívülről, jó messze rakva, és egy 2.4-es AP-t beüzemelek melléje.. -
dchard
veterán
LEDE-n meg 17dBm (100-as csatorna), 56-os csatin meg 18dBm.
Kiválasztani engedi a 27dBm-et, de hiába választod ki, tx powernek annyit ír, mint egy sorral fentebb vázoltam.
Persze korábban már többször beszéltük, hogy ezek az értékek semmit nem jelentenek, amíg azt meg nem mérjük egy peak power analyzerrel
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
vargalex #108 üzenetére
Szia,
LEDE stabil alatt te tudsz mondjuk 100-as csatornát állítani 5gigán? Nálam az istenért sem megy, pedig:
root@LEDE:~# iw phy phy0 channels
Band 2:
* 5180 MHz [36]
Maximum TX power: 20.0 dBm
Channel widths: 20MHz HT40+ VHT80
* 5200 MHz [40]
Channel widths: 20MHz HT40- HT40+ VHT80
* 5220 MHz [44]
* 5240 MHz [48]
* 5260 MHz [52]
Radar detection
DFS state: usable (for 30773 sec)
DFS CAC time: 60000 ms
* 5280 MHz [56]
Radar detection
* 5300 MHz [60]
Radar detection
* 5320 MHz [64]
Radar detection
Channel widths: 20MHz HT40- VHT80
* 5500 MHz [100]
Maximum TX power: 27.0 dBm
Radar detection
Channel widths: 20MHz HT40+ VHT80
* 5520 MHz [104]
Radar detection
* 5540 MHz [108]
Radar detection
* 5560 MHz [112]
Radar detection
* 5580 MHz [116]
Radar detection
* 5600 MHz [120]
Radar detection
* 5620 MHz [124]
Radar detection
* 5640 MHz [128]
Radar detection
* 5660 MHz [132]
Radar detection
* 5680 MHz [136]
Radar detection
* 5700 MHz [140]
Radar detection
Channel widths: 20MHz HT40- VHT80
DFS CAC time: 60000 ms36-48 között működik kizárólag, pedig radart sehol sem talál (ott sem, ahol lehetne, mert minket gyönyörűen kitakar a Ferenc hegy
).
Dchard
-
vargalex
félisten
Szia!
Ahogy korábban már írtam, az iperf3-at célszerű több példányban elindítani szerver és kliens oldalon, így rögtön több szálas a mérés. Persze kliens oldalon egy scripttel, hogy szinte azonnal tudjanak egyszerre indulni. Igaz, utána még összegezni kell a mért eredményt. A Makefile-ban nem látok semmi különöset, gyorsan rákeresve pedig PC-s vonalon is azt írják, hogy by design nem használ több magot.
Az USB3-as zavarásra kíváncsi vagyok, hogy jelentkezik-e a Linksys WRT3200ACM-nél, de még nem is volt időm bekapcsolni...
-
suste
veterán
Szörnyű hogy a hivatalos weboldalak sem tartalmaznak normális infót.
Azt értem, hogy kell a marketing halandzsa az átlagembernek (amit aztán tök jogosan fikáznak, mert nem a valós dolgokról ír, hanem az elméletről), de a tech infót írhatnák a hozzáértőbbeknek, részletesen, de szűkszavúan (nem kellenek a körmondatok).
Több mag támogatás kernel szintű, és én ezt tapasztalom is magonkénti load grafikonnal.
Szóval valós körülmények között kéne tesztelni a natot, nem iperffel.
Ha egy mag annyit tud mint amennyit iperffel mértek, akkor el is felejthetjük ezt a nat témát, mert röhögve kihajtja.....A link szerint akkor chip tudja a hw natot, de kérdéses hogy a gyári szoftver támogatja -e, és ja igen, akkor vajon miért nem írnak róla? Marketinges bla-bla -ban jól mutatna
.
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #105 üzenetére
Ezt én is megtaláltam, de a FireWRT leírásában is csak ennyi szerepel. Hogy pontosan hogyan valósítja meg (lásd: BCM és QCA megoldások), arról semmit nem tudunk. Lehet, hogy amit ők HW NAT-nak hívnak, az egyszerűen csak egy "dedikált" sima mag mondjuk a NAT engine-nek, és kész. És mivel tisztán szoftverből is kijön a giga NAT, tulajdonképpen megtehetik. A FireWART-nél az is leírják, hogy hivatalosan OWRT támogatott, ami biztosan nem igaz, mert semmilyen HW NAT implementáció tudtommal nincs az OWRT-ben, erről hosszas viták folytak több nyitott feature request alatt is, a válasz pedig az volt, hogy azért sem implementálják ezeket, mert megtörik a forward chain kompatibilitást, tehát nem mások mint hack-ek.
Arról sem tudunk semmit, hogy ha van is ilyen dedikált HW NAT, azt vajon használja-e mondjuk a Dlink gyári szoftvere, vagy sem.
Vannak értelmes megoldások is, mint az openfastpath vagy az opendataplane, de arról nincs hír, hogy ezeket implementálják-e és ha igen, mikor.
Dchard
-
woodworm
veterán
-
dchard
veterán
Én az oldalukon csak bullshit bingót láttam. A mediatek-nek egyáltalán van HW NAT megoldása? Ennél a modellnél biztosan nem szorulnak rá, az már kiderült. Viszont az is látszik, hogy a LEDE/OWRT repóknak is fel kell készülniük a routerek szintjén is a többmagos procikra, mert lassan jönnek a közép kategóriában is az ilyen megoldások. Teljesen nonszensz, hogy az iperf3 (ami soktíz gigabitig skálázódik) képtelen több szálat használni LEDE alatt, miközben teljesen egyértelmű, hogy x86-on képes több magot is hasznosítani. Az iperf2-ből régen volt egy iperf2-mt nevű verzió is több szálra, nem tudom azzal mi lett, illetve hogy az iperf3-nál miért nem fordítottak ilyet is (ha ehhez külön fordítás kell).
Viszont a wifinél ezt írják:
"The router operates on both the 2.4 GHz band and 5 GHz wireless bands at the same time using concurrent dual-band technology and six internal antennas."
Valaki megtalálta már ezt a hat darab beépített antennát? Mert a képeken csak kettő látszik, ami meg is felel a 2x2 MIMO specifikációnak.
Dchard
-
dchard
veterán
Lemaradtam róla
Most felraktam. Ac AC és az N 2.4-en továbbra is jó, viszont érdekes hogy a korábbi 900megabites iperf3 mérésem visszaesett 680-ra. Félreértés ne essék: ez megint a proci limit kérdése, tehát sem a LAN, sem a Wifi, sem NAT képességéről nem szól ez a mérés, de mindenesetre furcsa, hogy volt már olyan LEDE változat, amivel ennél jóval többet mértem.
AC-n SISO módban 250megabitet mérek stabilan (433 elméleti maximumból), 2.4GHz-en N SISO módban 55megabitet mérek (a 75mega elméleti maximumból). Mindkettő teljesen jó érték. Ha egyszer megjön a 2x2 AC-s kártyám, ígérem azzal is lemérem.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- BestBuy topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged