- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cofidis) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
múlt héten államkincstárba fizettem volna be Curve mögötti Erste kártyával, ami valamiért Curve szerint sikertelen volt, viszont a tranzakciók között sikeresként megjelent (GBiT) is menne rá.
MÁK app-ban egy ideig várakozó státuszú volt a tranzakció, majd eltűnt. Ersténél viszont zároltból könyvelt lett.
Jól gondolom, hogy ebben az esetben a Curve support akit zargatnom kellene, és nem az Erste?
Eddig nem volt ilyen gondom a Curve - MÁK vonalon, most "kicsit" idegesítő, hogy lóg a levegőben 130k HUF -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a GBiT számláló hogyan működik?
A "rolling 30 days" úgy értelmezendő, hogy ha az utolsó 30 napban volt 3 GBiT, akkor az legelső GBiT időpontja + 30 nap a következő lehetőség legkorábbi időpontja?Köszönöm!
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
nálam az X csomagnál továbbra is azt mutatja, hogy decemberben 4.99 EUR-t vonna le
Illetve ha úgy döntök, hogy visszalépek az ingyenes csomagba, akkor ugyanúgy új kártya, és még a szállítást is ki kell fizetnem, mintha új belépő lennék? -
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
tudom, hogy ahány ház annyi költési szokás, de mégis kérdezném azoktól, akik jelenleg is Black csomagban vannak: a jelenleg itthon elérhető kínálattal mennyire reális a teljes csomagdíj visszaszerzése havi szinten, illetve melyik boltokkal?
Két kisgyerek mellett sem érzem reálisnak a havi 1000 EUR költést egy Lidl-SPAR-DM háromszögben.
Még ha lenne a kínálatban benzinkút (ami csak itthon nem elérhető), még úgy is necces.
A havi 3 GBiT sajnos (vagy szerencsére?) egyre inkább kevésnek bizonyul, viszont a 3 GBiT miatt esetlegesen elbukott Max visszatérítés valószínűleg még mindig kevesebb, mint a nagyobb csomaggal járó plusz kiadás. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok,
valami megint (még mindig?) nem kerek a Curve-el.
Simple fiókon keresztül 3 decline, de mindhárom zárolásba került
Chaten rögtön reagáltak, látják ők is, nem tudom mi mehetett félre már megint. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Curve support másnak is lassan reagál? Appban írtam nekik 2 napja, azóta semmi válasz. Korábban max 1 napon belül válaszolni szoktak, hétvégétől függetlenül.
-
m0ski
aktív tag
Én is ezen gondolkodtam egyébként. A 30 napos GBiT még csak-csak oké, odafigyeléssel, az 5 kártya egy opció viszont hiányozna.
A 3500 Ft egyébként hogy jött ki?
AZ 5 EUR legyen mondjuk 2K HUF + zárlati díj+éves kártyadíj/12... Nem tudom mióta vagy Max-os, de nekem ez nagyságrendileg inkább 3000 Ft. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom hogyan történt, de nekem eddig a Curve X csomagra 1.99 EUR-t vont le.
Ma átállítottam volna a kártyát, amiről a havidíjat vonja, és meglepve láttam a 4.99 EUR-t.Kicsit utánaolvasva az 1.99 a fura, mert mindenhol a 4.99-et találom.
Lehetett valami akció, ami miatt kedvezményes árat fizettem?
A 4.99 már nem annyira érné meg az 5 kártyáért meg a 60 napos GBiT-ért (nekem)...Más is fizetett korábban 1.99-et?
szerk: közben megtaláltam, amikor bevezették a Curve X-et, 1 évre 60%-os kedvezményt adtak, ami valószínűleg most járt le.
-
m0ski
aktív tag
válasz
Oliverda #14417 üzenetére
Körbenéztem, és nagyjából WTF.
Oké, erős sarkítás volt a "Budapest only", de hogy a Dunántúlon alig találni, az vicc. Zala megyében próbáltam a nagyobb településeket, egyet se találtam. Azért azt gondolná az ember fia, hogy megyeszékhelyen akad, ha már megyei jogú városban nem.Mr.Talbot: erre jutottam én is, és erre mondom azt hogy WTF.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek friss tapasztalata "horvátországi készpénz felvétel Curve kártyával" témában?
Horvátországi FB csoportokban azt olvasom (helyiektől és külföldiektől egyaránt), hogy már nem nagyon van olyan ATM, ami ne számolna fel díjat.
Eurót vennék ki Revolutról, Curve-ön keresztül vagy akár a Revolut kártyával (ha már mindenképpen díjat számolna az ATM, meg fogom próbálni, hogy mind2 kártyára ugyanannyit számolna-e...). -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nagyjából egy hónappal ezelőttig minden vásárlásról jött nyugta e-mailben, illetve a GBiT-ről is. November közepe óta azonban semmi.
Igazából nem hiányzik, csak érdeklődnék, hogy ez globálisan szűnt meg, vagy csak rám pikkel a rendszer? -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Más is tapasztalt olyat, hogy a korábbi azonosítás ellenére most újra megjelent a “Verify Identity”, viszont a gombra nyomáskor csak egy üres lap villan fel?
Én tegnap vettem észre az azonosítást, rányomtam, persze nem sikerült.
Erre ma jött egy e-mail hogy külső weboldalon keresztül töltsem fel a személyit meg a selfiet.
Később jött egy Curve Support e-mail, hogy köszönik, sikeres volt az azonosítás. Viszont az alkalmazásban még mindig ott virít a “Verify Identity” -
m0ski
aktív tag
válasz
dredjudge84 #12067 üzenetére
Egyébként számomra az valami egészen hajmeresztő, hogy iOS-en a mai napig képtelenek voltak megoldani a limitek normális megjelenítését…
A napi limit még normálisan látszik, de a 365 naposból nem látszanak számjegyek.
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nálatok működik a Rewards rész iOS-en?
Hiába kattintok a "Shop now" gombra, "Something's Gone Wrong" hibaüzenetet kapok.
Korábban volt egy Orsay vásárlásom, amire csak simán a Curve kártyával nem kaptam meg a rewardot, a supporttal való levelezés után derült ki, hogy a Shop now-ra kattintva kellene belépni a webshopba, és úgy végigvinni a tranzakciót. Utólag végül megkaptam a jóváírást, de na...
Egyébként megnéztem Androidon is, ott simán megnyílik a weblap a gombra kattintva. -
m0ski
aktív tag
Miután újra hozzáadtam GPay-hez a kártyát, ma a SPAR-ban kapott decline-t a párom.
Közben látom az alkalmazásban, hogy feladták az új kártyát, ott vannak az adatai is (a mostani lejárata 12/21).
Lehetséges, hogy a "régi" kártya emiatt már nem működik, illetve maximum a fizikai? -
m0ski
aktív tag
válasz
razorbenke92 #9974 üzenetére
Közben jött válasz a supporttól, azt írták, hogy töröljem GPay alól a kártyát és vegyem fel újra, mert hogy "issue with your E-Wallet on your Google-Pay account"
-
m0ski
aktív tag
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Google Pay-es fizetés rendben van ma mindenkinek? Párom próbált Penny-ben fizetni és csak jött a decline értesítés. Kétszer próbálta, aztán inkább fizetett másik kártyával.
Írtam a supportnak is a tranzakciók miatt, de mire ők válaszolnak... -
m0ski
aktív tag
válasz
Sordoran #9914 üzenetére
Megnéztem mégegyszer, és sanszos, hogy 518 millió lesz az, mert annyi látszik, hogy Ft 518 000…
A három pont miatt gondolom, hogy kell ott lennie még három nullának, de elég komoly UI bug, hogy ezt nem tudják megjeleníteni (iPhone 12 Mini, legfrissebb iOS, semmiféle nagyítás nincs bekapcsolva) -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nyomkodtam az alkalmazást, és az Account fülön nekem is megjelent az azonosítás.
UK BIN-es kártyám van (valószínűleg már nem sokáig, mert jövő hónapban lejár), és eddig a limiteket fontban jelenítette meg.
Végigment az azonosítás, és forintosítva lettek a limitjeim, és ami a furcsa, hogy a Purchase daily limit 740e, míg a 365 napos "csak" 518e.
ATM-nél a napi 74e, a 365 napos 3.7m.Másnál is ezek az összegek vannak?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Ma GBiT-eltem egy tranzakciót, ami elsőre sikertelen volt a Curve szerint, csak másodjára sikerült. Viszont most azt látom a netbankban, hogy duplán terhelte meg a cél kártyát.
Érdemes már most írni a Curve supportnak, vagy várjam meg, hogy vajon mindkét tranzakció könyvelésre kerül-e. -
m0ski
aktív tag
Nagy nehezen megszülte a Curve a választ, ami elég fura.
"Lukoil was declined because automatic petrol pump purchases are blocked on your current spend limits."WTF?!
Aztán folytatja azzal, hogy módosításokat hajtott végre, így a továbbiakban ezek a tranzakciók át fognak menni.
Egyrészt nem automata kút, másrészt közelében nem jártam semmilyen költési limitemnek. -
-
m0ski
aktív tag
-
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Nem kifejezetten Curve téma, de hátha tud valaki segíteni:
Erste Max esetén, Szépségápolás kategóriával az AVON rendelésekre jöhet 4%? -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Van azzal valakinek tapasztalata, hogy éttermek MCC kódja átmegy-e a Curve kártyán rendesen Erste Max felé?
Van néhány tranzakcióm múlt hónapról, ami már nem fért bele a havi visszatérítési keretbe, ezért másik kártyával fizettem.
Ha rendesen átmegy, akkor mehetne a GBiT, egyébként nem erőltetném, mert feleslegesen nem koptatnám az amúgy sem vaskos 200e-s keretet. -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Ugyan kipróbálni még nem tudtam, de sikeresen újra hozzáadtam mindkét Erste kártyámat a programban, miután február elején a tiltások kezdetekor kitöröltem.
Néhány nappal ezelőtt ez még nem sikerült, szóval tuti intézett valamit az MNB
Szóval szerintem nem kell megvárni a jövő hetet, már lehet próbálkozni a Curve-Erste fizetéssel. -
m0ski
aktív tag
Jött reagálás a Curve-től, érdekes:
"Thanks for getting in touch and I’m sorry to hear you’ve been experiencing declines.
When we tried to process the transactions to your payment card ending ****, your bank sent us 'Do Not Honour' messages. This usually means that your bank is blocking transactions through Curve, although it can also mean that you don't have money available."
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Február 1 óta többször próbáltam a Curve mögé tett Erste kártyákkal fizetni (online és boltban egyaránt), minden alkalommal fedezethiány hibaüzenettel hiúsultak meg a vásárlások.
Most beszéltem az Erstével, ők ezeket a tranzakciókat nem is látják.
Érdekesség, hogy megpróbáltam a Curve-höz újra hozzáadni a kártyákat, de se a debit, se a credit nem sikerült. Az Erste szerint azért, mert a Curve nem használja a két faktoros hitelesítést.Rákérdeztem, hogy akkor innentől tiltva van-e a Curve-Erste kapcsolat, ezt határozottan tagadta, nincs ilyen szabályzás..
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
MCC kód továbbítás mennyire működik? Múlt héten fizettem egy sütiboltban, amire Max-al fizetve korábban jött a 4%. Múlt héten ugyanott Curve kártyát használtam és csak 1%-ot kaptam utána
Nem nagy tétel, de ezek után a tankolásnál inkább nem kísérleteznék
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Opel topik
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kutya topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest