- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
A linux / OSX trollok hajlamosak azt hinni, hogy az ő rendszerük a legjobb. Aztán vicces látni, amikor rácsodálkoznak, hogy windows alatt valami szimplán csak működik, és nem kell órákig konzolból hekkelni hozzá.
Múltkor az egyik kolléga, aki kizárólag OSX-en hajlandó dolgozni, komolyan alig akarta elhinni, amikor a szeme láttára pillanatok alatt beüzemeltük Visual Studio alá a Nodejs-t.
-
martonx
veterán
"Még végső soron Visual Studiot ajánlották, annak van egy jó "kiegje" amivel talán lehetőségem lenne rá. Most egyenlőre ezért nem akarok Linuxot telepíteni, Mac-et venni."
bocsánat, de ezek az egyesek szerint min fut a Visual Studio? Halkan megsúgom, hogy kizárólag windows-on. Minden ASP.NET-es projektemben SASS-t használunk, sose volt vele gond.
Azt éppen nem írtad le, hogy per pillanat milyen környezetben fejlesztesz, szóval éppen a lényeget hagytad ki.
-
martonx
veterán
ööö bármerre is nézek csak windows szervereket látok ASP.NET-et (elvétve PHP-t futtatni). Na jó, ez irónia volt. Consolban maximum néha olyan parancsokat futtatok, az itthoni hálózatom belövésekor, hogy ipconfig, meg ilyesmik. Pár évente egyszer. Ja és tavaly, egyszer lerohadt az opnewrt-s routerem. Akkor letöltöttem egy puttyot a gépemre, de már töröltem is, miután újraélesztettem.
Illetve a korrektség kedvéért még megemlíteném, hogy ahol nem MS technológiákkal fejlesztenek, és nagyban játszanak (pl. pénzügyi világ jó része), ott erősen jelen szokott lenni az Oracle technológiai is, mondjuk hirtelenjében nem tudom, hogy a méregdrága Oracle szervereken milyen oprendszer fut, de szvsz nem linux.
És igen, a harmadik fő megoldás a Linux vonal. Te ebben mozogsz egyre otthonosabban, de azért kár úgy tenni, mintha kb. az lenne az egyetlen üdvözítő irány.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1767 üzenetére
Jelzem win10-ben már lehet consolba ctrl-c, ctrl-v-zni. Joe Belfiore a bemutatójában direkt ki is emelte ezt az új feature-t. Mondtam is magamban, hogy így 2014-2015 fordulóján erre én már nem lennék olyan büszke... De legalább ez is menni fog.
-
martonx
veterán
Napi humor: [link]
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1707 üzenetére
Igen a 2013-asnál is így van. Döbbenet. Ahogy fordfairlane is írta: a 2003-asnál még IE motor renderelt alatta (na persze, ez akkoriban IE6-ot jelentett), majd 2007-től jött valami számomra érthetetlen dolog miatt a saját külön, végtelenül buta, semmivel nem kompatibilis HTML renderelő, és azóta is ez fut az Outlook alatt. Egészen elképesztő.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1703 üzenetére
És akkor még egy érv a táblázat létjogosultsága mellett: aki próbált már html emailt szerkeszteni, ami Outlook-ban is ki kell, hogy nézzen valahogy, akkor nincs más megoldás, mint a régi jó táblázat használata mindenre.
Amellett, hogy nyíltan IE használó vagyok (ebben a topciban ez majdnem olyan, mintha bizonyos körökben nyíltan vállalnám, hogy meleg vagyok
), ba..... m... a Microsoft, hogy nem képes az Outlook alá egy sima IE renderelő motor tenni, hanem valami saját ősrégi semmivel nem kompatibilis megoldást használ.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1617 üzenetére
Én külön örülök, hogy nem használ jsfiddle-t, mert így sokkal viccesebb az egész szitu.
Jsfiddle-lel hiszem, hogy 90%-kal kevesebb poén jönne át -
martonx
veterán
Ezzel mondjuk vitatkoznék. Pont a minimalista oldalaknál nincs szükség bootstrapre elvégre ha minimalista, akkor nincs is mit használni belőle. És pont a komplex cuccoknál jöhet jól a benne lévő kismillió okosság.
Ettől függetlenül nem vagyok nagy barátja a frameworköknek, szvsz a legjobb ezek használatát minden esetben a minimálisra szorítani, és saját, direkt a célra optimalizált változatokkal kiváltani.
-
martonx
veterán
"és egy sor ez alapján <div class="col-md-4" elvileg négy oszlopból épül fel, holott 3-at látok?!"
Miért kell hülye tutorialokkal szopatni magad, mikor ritka jó a saját dokumentációja a bootstrapnek. Biztosra veszem, hogy ez alapján érteni fogod mi miért történik: bootstrap doksi
-
martonx
veterán
Szvsz ez a 3 felé bontás értelmezhetetlen. Amit a backendeshez írtál, az valójában több külön szakmaként szokott megjelenni, pont az adott dolgok összetettsége miatt, mint pl. SQL fejlesztő, rendszergazda. Sőt még SQL-en belül is külön szokták venni, azaz van SQL fejlesztő, és SQL adminisztrátor.
Aztán persze cégenként, cég méretenként változik, hogy hol hány fő tölt be 1-1 szerepet, vagy kis cégeknél 1-1 fő hány szerepet tölt be.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1414 üzenetére
francba én is fenn akadtam a nyelvtan náci szűrődön
-
martonx
veterán
Félreértés ne essék, én nem akarok az ASP.NET mellett pálcát törni, csak éppen a PHP ellen, és egy jó alternatíva például az ASP.Net, de itt a "például"-on van a hangsúly.
Egyébként "hello world" szinten szerintem semmi előnyét nem fogod látni, sőt azt fogod érezni, hogy bakker ezt egy 10 soros php file-al is meg tudnám csinálni.
Aztán amikor végigszenvedted magad életed első több fejlesztős, több emberhónapos projektjén PHP-ban, majd utána egy hasonlót megcsinálsz például ASP.NET-ben is, na akkor érezni fogod, hogy miről beszélünk.Mindenesetre egészen váratlan módon itt találsz hozzá anyagokat, egészen jó get startedeket, meg egy adag oktató videót is: www.asp.net Van hozzá, egészen naprakész (hehe, már amennyire bármilyen dokumentáció naprakész lehet) magyar nyelvű ingyenes e-book is link
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1410 üzenetére
"ez szerintem elég sok webfejlesztőnek elég is lehet, legalábbis kezdetben egész biztosan"
Sőt ha megnézed, hogy a Prémium, Ultimate miben tud többet, akkor látszik, hogy azok már csak azokhoz a fejlesztő cégekhez kellenek, ahol komplett tesztelő csapatok dolgoznak a sok tucat / sok száz programozó mellett.
Azaz egészen sokáig el lehet jutni az új Community Edition-nel -
martonx
veterán
A PHP egy típustalan script nyelv. Ezzel mindent elmondtam. Ettől persze még lehetne benne komoly dolgokat is csinálni, csak sokkal több macera.
Ráadásul mint típustalan script nyelv, szinte hívogat a gányolásra, elvégre emberek vagyunk, és mindenki szeret elfolyni a kisebb ellenállás irányába. Azaz pistike projektekhez sokkal egyszerűbb PHP-t használni. Viszont a projektek bonyolódásával elkezd visszájára fordulni a folyamat, és egy bizonyos szint felett már kb. csak szenvedés PHP-zni. Hogy hol van ez az inflexiós pont, az persze egyén függő.Az egyetlen kivétel a Facebook. De az is csak arra példa, hogy korlátlan tőkével a hátad mögött bármit megtehetsz, akár szarból is tudsz egész komoly várat építeni. Ráadásul FB esetében a PHP inkább mint csak a C fordító script nyelveként funkcionál, és kb. nulla köze van a tényleges PHP-záshoz.
Egyébként ha már script nyelv, akkor nekem a Python egészen bejön.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #1405 üzenetére
"Hozzáteszem, a .NET-vonal erősödése, a nyitás a Linux és open source világ felé, stb. nekem tetszik ([link]), így én támogatnám, hogy az vegye át a népszerűségi listák csúcsát a PHP helyett. "
Szívemből beszélsz.
És ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy tegnaptól kezdve a Visual Studio Professional gyakorlatilag ingyenesség vált Visual Studio Community Edition néven, akkor ez brutális fegyvertény az ASP.NET mellett. (Ha emlékeztek még az IDE-ket boncolgató beszélgetésünkre).
Per pillanat is több olyan komoly PHP fejlesztő ismerősöm van, akik másnap kukázzák a PHP vonalukat, mihelyst linux-on / OSX-en (hát istenem az egyik OSX buzi, senki se lehet tökéletes) komolyan futni fog az ASP.NET. -
martonx
veterán
válasz
DNReNTi #1400 üzenetére
Jelzem LESS-ből épp a napokban jött ki a 2.0, azaz immár mindent tud amit az SASS. Én nem igen tartom magam frontendesnek, legalábbis a szó CSS-es értelmében, így nyilatkozni nem tudok róla, hogy melyik a jobb, szvsz csupán ízlés kérdése (személy szerint SASS-al jó tapasztalataim vannak, LESS-el meg semmi, de ennek a fejlődését is követem azért).
-
martonx
veterán
válasz
DNReNTi #1376 üzenetére
"Témához kapcsolódik, saját tapasztalatom az, hogy most már a Firefox-szal több szívás van, mint a IE-vel."
És tegyük hozzá, hogy a legtöbb szívás toronymagasan az almás fossal (értsd Faszari, vagy mi a neve) van.Bocsánat, csak önmagában már attól is undorodok, amikor az OSX-es bármelyik szutykot be kell kapcsolnom. Érdekes a wines, android-os, linux-os cuccok valahogy kézre állnak, de az almás izék borzalmasan taszítanak, és amikor minden mindenen tök jól néz ki, szól a menedzsment, hogy de ipad-en / macbook-on / iphone-on miért néz ki szarul, akkor....
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1301 üzenetére
Majd amikor észreveszed, hogy az oldalad minimum 20%-ban (és egyre növekvő százalékban) mobilról néznék, majd gyorsan érdekelni fog.
Sőt akkor az olcsó tabletekről még nem is beszéltünk az 1024X600-as felbontásukkal. -
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1294 üzenetére
A PH-s megoldást ne vegyétek alapul, mert ez a tipikus rossz példa
Eleve nem redirectelünk mobilokat m.xxxxxxx prefixű domainre, és még hosszasan lehetne sorolni a PH-s megvalósítás bénaságait.A CSS media query-ket tanulmányozzátok, ha mobilos, reszponzív megjelenítést szeretnétek csinálni.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1283 üzenetére
Nem tudod elrejteni a CSS kódodat, azaz bárki szabadon lemásolhatja. Azért ettől én a helyedben nem tartanék.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1251 üzenetére
"en azt gondoltam hogy a form_login { } koddal lehet elkezdeni,de sajnos nem csinal semmit"
Komolyan hihetetlen vagy. Az elmúlt 4 hónap alatt annyi tudást nem sikerült felszedned, hogy mik azok a css selectorok, vagy hogy egyáltalán mi is a css működésének az alapja, de érzésre a HTML elemek miértjeivel sem vagy pindurit sem tisztában? Akár egy nyomorult jsfiddle példát sem vagy képes kiizzadni magadból, pedig hányszor-de-hányszor elmondtuk már ezt neked. Abszolút fejlődésképtelen vagy
-
martonx
veterán
Tudtommal a telefonok attól még, hogy mekkora a fizikai pixel számuk a böngésző felé teljesen normális pixel méretet mutatnak. Azaz nem számít, hogy parasztvakításból mekkora felbontást írnak a marketingesek egy telefon képernyőjéhez, attól még (szerencsére) a telefon böngészője tisztában van a realitásokkal, hogy ez egy telefon, és a felbontása mondjuk 480px-nek felel meg.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1240 üzenetére
Valahol később felül definiálod.
Vagy valahol előrébb eleve egy erősebb css selector határozza meg a színt. -
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1225 üzenetére
Én a Visual Studio-ra esküszök. Az express verzió ingyenes.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1200 üzenetére
Simán lehet minuszt használni. Hozzátéve, hogy ha már minuszos margókra van szükség pl. akkor az inkább csak elfed valami egyéb css problémát. Normálisan felépített oldal css-ében valóban nem kellene, hogy előforduljon minusz érték.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1187 üzenetére
"koszi,de ez nem valasz"
jsfiddle példa nélkül mégis mit vársz? Nyilván elrontottál valami nagyon alapvetőt, de ezt nem mondhatjuk, mert ez sem válasz. Meg különben is te jobban tudod.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1185 üzenetére
Kérlek, ha már a könyv és a webes tutorialok nem segítenek, akkor íratkozz be egy html tanfolyamra.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1183 üzenetére
a px-et töröld ki, 0 után helytelen a px használata.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1140 üzenetére
azt igazábol tudnám hogy hogyan lehet csak a kód eleje kellene amivel megadom a css-ben hogy a containerben lévő képet akarom formázni
Segítek: ezt szaknyelven selector-nak hívják.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1129 üzenetére
Figyi, igaziból a menü is egy táblázat nem?
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1103 üzenetére
ne a szövegszerkesztőben írd meg, hanem jsfiddle-ben. És ha ott nem megy, akkor küldd a linket. Nincs varázsgömbünk, nem láthatjuk, hogy nálad miért nem megy valami, ami mindenkinél igen.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1090 üzenetére
Figyi, ez olyan mintha írni/olvasni akarnál megtanulni, de te egyből a szépirodalommal akarod kezdeni, átugrva a betűk, nyelvtani szabályok, olvasókönyvek lépést.
Vélhetően semmit nem tudsz a css-ről, de rögtön menüt akarsz csinálni.
-
martonx
veterán
válasz
honda 1993 #1088 üzenetére
Az első két mondatod szöges ellentétben áll egymással.
Az egész internet egy nagy tutorial. -
martonx
veterán
válasz
[pod]Diablo #1019 üzenetére
Ha egyszer túl sok az az animáció amit rákötöttél a Chrome-nak és az FF-nek, akkor ezt hiába kezded el js-el kapcsolgatni.
-
martonx
veterán
válasz
[pod]Diablo #1017 üzenetére
Ezzel sokkal előrébb nem leszel, de csináltam egy picit egyszerűsített változatot:
IE11-ben tökéletesen működik (egy ideje mondom, hogy az IE egészen felnőtt a feladathoz, már amikor éppen nem utálom az idióta korlátai miatt).
Firefox-ban a kezdő animáció működik, a hover-re elkékül, viszont visszaugraik feketére.
Chrome-ban csak a kezdő animáció működik.Ahogy kipróbáltam az animációs css rész okozza a gondot. Ha azokat kiveszed, akkor a hoveres animált átszinezés minden böngészőben jól működik. Szvsz valahogy Chrome-ban és FF-ben üti egymást az elsütendő hover animáció, és a beállított egyéb css animációs szabályok.
-
martonx
veterán
válasz
[pod]Diablo #1015 üzenetére
jsfiddle?
-
martonx
veterán
válasz
leximester #1012 üzenetére
Maga az SDK használható lesz napokon belül.
Az más kérdés, hogy mire a telefonok befrissülnek 8.1-re, az kb. 1 hónap lesz még. -
martonx
veterán
válasz
leximester #1010 üzenetére
És ezt te most hogy akarod portolni? C#-on belül futtatsz egy beépített böngészőt?
Javaslom, most már várd meg a WP 8.1-et (2 nap a bejelentéséig), mert abban már lesz natív html5 futtatás támogatás. -
martonx
veterán
válasz
DeltaPower #949 üzenetére
Ez oké, de ez éppen nem volt jó példa, mert mindegyik böngésző másképp rendereli a betűtípusokat, ez nem IE specifikus dolog.
Szintén ne hozzuk fel példának az elemek böngészőnkénti defaultjainak az eltérését sem. Azaz egy reset.css után ,és a betűtípusok böngészőnkénti eltérését nem figyelembe véve, mit renderel másképp az IE10?
Mert a régebbi IE-k kismillió dolgot másképp rendereltek, de IE10-nél nekem eddig túl sok eltérés az elvárthoz képest nem tűnt fel. -
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Sőt itt van egy rakás megoldási lehetőség. Mondjuk ilyen triviális, mégis ősi problémáknál látszódik, hogy a CSS elég ratyi technológia még mindig. Dehát mit tegyünk, ha nem találtak még fel ennél jobbat.
-
martonx
veterán
válasz
Forza_JUVE #884 üzenetére
Erre gondolsz: jsfiddle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged