Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
ű hát én annyit nézem mindig az ÉTben( van minden hó elején csillagnaptár) hogy melyik bolgyó merre van, próüblom memorizálni, aztán este mikor felnézek az égre sose jut eszembe hogy hol kéne keresni
Meg aztán nem is nagyon van időm a csillagokat nézegetni, sajna...pedig de jó lenne
-
VinoRosso
veterán
válasz
.:GoliBali:. #216 üzenetére
Eszt ösmered?
-
VinoRosso
veterán
oké nem most várok választ, elég ha pár háten belül utána tudnál érdeklődni valahol. Konkrétan olyanokra gondoltam, amivel az OMSZnél számolhatnak, ha egyetalán számolnak ott valamit. Szóval konkrét időjárás előrejelző rendszerek működésére vagyok kíváncsi, nem konkrétan tornádó vadászatra, bár az is érdekes lehet. Gondolom ezek rengeteg nemlineáris diffegyenletet számolnak, különböző paraméterekkel és kezdetiértékek szerint, meg valami valószínűségi alapon vett bizonytalansági faktorral korrigálva. De ez csa tipp, én teljesen noob vagyok ehhez, viszont érdekel, mert a kaotikus dinamikához kapcsolódik, van benne informatika, programozás, kemény hardverek, szal minden ami nekem kell
-
VinoRosso
veterán
válasz
FireShadow #263 üzenetére
hát nekem ilyen 3-4 sör után szokott lenni
, vagy akkor ha nem alszom egy napig(mostanában inkább az utóbbi)
-
VinoRosso
veterán
Hmm látom Te meteorológiával is foglalkozol. Érdekesek azok a szupercellák a kep.tar oldaladon. Úgy tudom ez nem túl gyakori errefele, bár a viharsarkot se véletlenül hívják annak gondolom, nem rég is volt ott egy tornádó. Esetlen a meteorológia informatikai hátterében nem vagy otthon? Vagy nem tudod hogy hol lehetne ebbe betekintést nyerni?
-
VinoRosso
veterán
Jé de jó hogy van egy ilyen topic gyorsan el is mentem a kedvenccek közé. mindig is érdekelt a csillagászat, és kiváncsi lennék, milyen szoftveres és hardveres megoldások támogatják ezt a tudományágat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest