- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord_devil
tag
Sziasztok! Aliról szabad rendelni szűrőt? Pl ezt: [link]
Vagy felejtsem el és vegyek inkább itthon. -
lord_devil
tag
válasz
Cray Tyler #4724 üzenetére
Pont, hogy nagyon hasznos volt az írásod: elmúlt a kétségem, maradok a kisebbiknél. Köszi!
popey37: viszont, ha lehet javítani a kihuzaton az érdekelne.
-
lord_devil
tag
válasz
lord_devil #4703 üzenetére
Már válaszoltak is (pedig szombat van)! Nagyon korrektek, kicserélik. Ami viszont nem szimpi, hogy ha másik zenittükröt kérek, az eredetit csak 50% áron számolják be!?
Megéri ez így, vagy inkább adjam el aprón (9500 huf az új ára)?
-
lord_devil
tag
válasz
Oppenheimer #4709 üzenetére
Rendben, a tavcso.hu oldalon rendeltem.
-
lord_devil
tag
válasz
5150head #4705 üzenetére
Valószínűleg már javították, viszont mikor vásárlás előtt rákérdeztem ezt a választ kaptam:
"Elnézést a kavarodásért!Mivel csillagászati (ekvatoriális) mechanikán van, ezért zenittükör van ehhez a távcsőszetthez."
Írjam le a bolt nevét? Nem szeretnék rossz hírt kelteni... -
lord_devil
tag
Köszi a választ! 10-es és 25-ös báriumok. Egész jó képük van (gondolom azért, mert még nem láttam jobbat).Tegnap a gyűrűs ködöt figyeltem, hát csak sejtettem, hogy gyűrű. Egy halvány foltnak látszott. Azt hittem egy 120-asban azért már jobban látszik (tudom, hogy nem lesz olyan, mint a fényképeken, de legalább jól kivehető). Vagy ez ennyit tud? Mit érdemes fejlesztenem? 2"-os zenittükörre gondoltam, de nem szeretnék feleslegesen pénzt kidobni.
-
lord_devil
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék: minden zenittükör 90 fokos? Nemrég vettem egy 120/600-ast és elvileg zenittükör jár hozzá, de felmerült benne, hogy amici prizmát kaptam, mert ez 45 fokos. Hogy tudom meg ez melyik? Ráadásul eddig minden mélyég objektum csak egy paca a látómező közepén, szinte semmi részlet (falusi égbolt).
Vettem használtam egy 4-es és egy 6-os sw planetaryt, azokkal meg az a bajom, hogy szerintem az alap bárium élesebb és fényerősebb képet ad.
-
lord_devil
tag
válasz
Cray Tyler #4654 üzenetére
Nekem a távcsőhöz kapott 10mm-es bárium okulárral már kicsit kényelmetlen a betekintés (kicsi a pupillatávolság).
6mm-es Gold Line okulárt néztem ki (ha jól értem mindegyiknek 16mm a pupillatávolsága) + egy 2x Barlow: ez így 30-ból megáll. Ha van javaslat alternatívára, jobb összeállításra azt szívesen veszem. -
lord_devil
tag
válasz
Cray Tyler #4652 üzenetére
Már megrendeltem, szerencsére zenittükör van a szettben. Amit viszont elfelejtettem rendelni az egy Barlow. Mit ajánlanál bolygómegfigyeléshez?
-
lord_devil
tag
válasz
Cray Tyler #4641 üzenetére
A 120/600-hoz csak Starpointer-t adnak. Használható azzal is, vagy egy kereső azért kellene hozzá? Ha igen, melyik ajánlott?
-
lord_devil
tag
válasz
Cray Tyler #4641 üzenetére
Köszönöm, nagyon korrekt leírás! Igazából az egész azzal kezdődött, hogy a gyerekeim szerették volna megnézni ezt a bolygóegyüttállást. Ki is mentünk egy kézitávcsővel 1 héttel ezelőtt, de persze nem láttunk semmit.
Úgy értem nem sokkal többet, mint szabad szemmel. És azóta motoszkál bennem, hogy megnézném a Szaturnusz gyűrűjét, vagy a Jupiter vörös foltját, de persze érdekelnek a távolabbi objektumok is. Átgondolom és átszámolom még! Köszi még 1x.
-
lord_devil
tag
válasz
Cray Tyler #4639 üzenetére
Köszönöm! Akkor a sok helyen említett Skywatcher 90/900 nem ajánlott? A 120/600-as SW jobb nála bolygómegfigyelésre?
-
lord_devil
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdőnek milyen távcső szettet ajánlanátok (200k-ig)?
Több oldalon is a Skywatcher 90/900 EQ3-at ajánlják, de itt valaki említette a 102/500 SkyWatcher Startravel-102 refraktort AZ-GOTO mechanikán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest