- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gandalf
aktív tag
válasz
Oppenheimer #6494 üzenetére
koszi, tehat a nyabobb latomezobe jobban belefer egy galaxys v kod, bolygozasnal meg eleg a kisebb latomezo? az a lenyeg olyat vennek amni az emlitett mechanika elbir.
-
gandalf
aktív tag
udv !
SW Virtuoso goto állvány mekkora tavcsovet bir el max? volt rajta egy 150/1800-as maxutov. olcson szervaltam egyet kompletten. newtonbol egy 150-est elbir?
-
gandalf
aktív tag
válasz
t72killer #6275 üzenetére
hubazz, 700-ert motorostol jo arnak tunik..jovo heten ramegyek a bankomra mit tud felmutatni, lehet aktivaltatom a sima szamlahitelem amit a fizetes visszatolt automatikusan, akkor tudok nyomulni ezerrel....mondjuk kinntrol szerintem csak postaval tudok hozatni, kocsim jelenleg nincs, meg ismeros se aki nagyon arra jar...koszi a segedelmet, mindenkepp jovok meg...
-
gandalf
aktív tag
válasz
t72killer #6272 üzenetére
az ordogbe
mondom h lama vok
tehat elsore kisebb tavcso fasza mechanikan vgy 300k-ra fel kell srofolni az osszeget..
https://www.tavcso-mikroszkop.hu/termek/skywatcher-explorer-200-1000p-newton-neq-5/i:932 ez jonak tunik a 200-asba basszus, viszont nem kell kesobb buktazni, mert fejleszteni lehet...hmm...
gondolom ezen a mechanikan tekergetni kell a tarcsakat a mozgatashoz elektronika nelkul...
-
-
gandalf
aktív tag
válasz
t72killer #6262 üzenetére
na most ha megveszem a dobsont, akkor azzal kezzel tudok nezgelodni? nagy nagyitashoz meg kell a motorizalt allvany h benntartsa a kepet? tehat ha megveszem a dobsonost akkor ha kesobb beruhazok valami eq5 fele mechanikara a dobsonrol leveszem a teleszkopot a masikra meg felteszem? gondolom..mondom tok laikus vagyok..a kepeket nezegetve gondoltam h 200-as azert jo lenne ne kelljen kesobb azt csereberelni...vagy jo mechanika elsore kisebb tavcsovel? tehat eq5 mechanika minimum azan kesobb nagyobb tavcso..majnem mindegy asszem
koszi a segedelmet tenyleg...
-
gandalf
aktív tag
válasz
tzimash #6258 üzenetére
dobsonban azert gondolkodtam mert legalabb adnak hozza egy allvanyt megfizetheto aron..ha az ember donsont vesz azt is lehet valamifele oraszerkezettel ellatni? mivel abszolut nem vagyok otthon allvany plussz tavcso temaban ezert toketlenkedek...
szoval szeretnek 200as newtont vagy ezzel egyenerteku MC is jo csak kezdetben jo lenne beferni a 200as keretbe indulasnak...
-
gandalf
aktív tag
válasz
kuyarashi #6253 üzenetére
200 ala nem mennek, lehet megveszem a dobsont azt nezegetek ezt-azt aztan meg lehet hozza venni vmi jobb allvanyt, illetve dobsonhoz is lattam goto-t, de az marha draga
addig nem tudom mig nem nezek bele h nagyobb nagyitasnal h mozgatnam az egitest utan
sokat tokolok de meg nezgelodok..nem tudom mekkora kulombseg van egy 150es newton meg egy 200as latvanyvilaga kozott pl..
amugy siman tudnek venni dragabbat is, csak most ugy van beallitva a fizetesem h olyan 60 marad szabad felhasznalasra egyszerre, egyeb regi hitelekre etc mire minten kicsengetek az tobb mint 300k de jovore lejar ev vegen, addig viszont nem varnek
-
gandalf
aktív tag
Budakalaszon hirdeti
-
-
gandalf
aktív tag
https://www.jofogas.hu/pest/Celestron_C11_XLT_schmidt_cassegrain_csillagasz_tavcso_143388024.htm ilyenkor nincs pezem basszus...
-
gandalf
aktív tag
válasz
Oppenheimer #6005 üzenetére
koszi..esetleg valami pussz alkatreszt hozza? okular egyebek?
jelenleg egy zalai faluban lakok, estenkent koromsotet van, szerintem jo lesz kukkolni
-
gandalf
aktív tag
udv !
En is belepnek a kukkolok nepes taboraba.
Ezt a 2 kukkert neztem ki, a nagyobbat erdemesebb megvenni? esetlg ebben az arban vmi lencseset?
https://tavcso.hu/termekcsoport/swd150
https://tavcso.hu/termekcsoport/SWD200pykulfoldon lattam haonlo arban, de crayford kihuzattal alaptatozekkent..az jobb mit az ezekhez valo default ha jol olvastam
eleinte biztos nem fotoznek, e tutti rakapomajd .ugyhogz valami jo eles kepe legyen es latszodjanak szepen a galaxysok is..
koszi elore is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest