Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
kovi
senior tag
[link]
had mennnnnnyen
-
dokar
addikt
üdv, mindenki frissítve: [link]
158 eredmény van fent -
Sztojcsi
tag
nekem a cputuning.net-en állandóan azt írja ki hogy a bővítmény érvénytelen műveletet hajtott végre. Ez csak nekem van? Mit lehet ezzel kezdeni?
-
kovi
senior tag
Asus P5B
Cedar Mill 641
4640 Mhz -- itt a vége a procnak.
[link] -
ROBERTOH
őstag
Új eredmény, az új procimmal:
1,57V, léghűtés, sw tuning
valid: [link]
Előre is köszi!
-
dokar
addikt
na történt még egy frissítés, subaruwrc jelentősen előre került

-
dokar
addikt
na frissítettem: [link]
154 eredmény van fent
nesa: mennyiért jutottál ahhoz a brisbane-hez?
-
dokar
addikt
na időközben volt pár jelentkezés ezért frissítettem is: [link]
152 eredmény van fent -
Tivi32
aktív tag
válasz
donsergiooo
üzenetére
Az igaz...

Meg van már a privid ? -
Tivi32
aktív tag
válasz
donsergiooo
üzenetére
A smile - kat nem kell ''díszítősornak'' használni !

-
donsergiooo
senior tag
Hy!
Egy 3800+ Amd x2-est mennyire húztátok max? alaplap ramok mind1 ..a lényeg ki mit hozott ki belőle! (stabil működésen)
Privibe kérem!
Köszi!

-
Match
tag
hi all,van valaki aki 4.0ghz-en tolja?
-
Harang
tag
válasz
ROBERTOH
üzenetére
Hallottam olyat, hogy táp aljától pár centiig feltöltik a gépet étolajjal.
Azt kész annyi és megvan a hűtés, csak figyelni kell rá, hogy ne foljon ki és az egész ''krumplisütőszet'' adja le a hőt.
Mod.
órum első hozzászólását elolvastátok? -az nagyon hülye
ha körbenéztek az oldalon van egy olyan is amikor 3+1*os lehelt vetették be![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Harang
tag
Helló!
Gondolom itt értékelni fogják páran. Kissé lazítós tuning!
[link]
...
''hogy 66MHz-re vigyem fel az órajelet
...
Ezzel elértem a 600MHz-et!!!''
Nagyon jó a kép!
Mod.: ja és olvassatok bele a fórumba is! LOL
[Szerkesztve] -
válasz
thomasthomas
üzenetére
Igen. Ez egy igen olcsó, egyszerű, VIA chipsetes lap, ezeket a legkevésbé sem tuningra tervezik, ezért írtam, hogy nem lennék meglepve, ha nem lenne ien opció a BIOS-ban. Ez itt elég OFF, szal irány a Core2 Tuning.

-
válasz
thomasthomas
üzenetére
Nem lennék meglepve, ha a deszkád BIOS-ában nem lenne ien opció...
-
thomasthomas
tag
jolvan, már a dolgok nagy része megoldódott...nem tudom miért, de valamiért mindenki elijeszt hogyha azt kérdezem valakitől, hogy hogyan kell húzni a procit?!Valaki leírná nekem....azt nagyjából tudom hogy kell,ajánlatos 10mhz-s lépésekben, és a biosból kell....na de ott hol???mindent átfésültem de semmi...
-
dokar
addikt
válasz
thomasthomas
üzenetére
Talán mert kisebb a proci hőtermelése, ezáltal a házban is valamelyest hűvösebb lesz és a VGA jobban le tudja adni a hő.
-
thomasthomas
tag
a táp.....az igaz amit a cpu-ról mondtál, csak egy dolog maradt a pakliban...ahogy működésbe lép az eist, ugy csökkken a gpu hőmérséklete....
-
válasz
thomasthomas
üzenetére
A tápod miatt nem veheti vissza a proci órajelét a rendszer. Egyébként egészen biztos, hogy az EIST lép működésbe, hiszen az E6300-ad gyári órajele, az 1862MHz ugye a default 266-os FSB-ből és a 7-es szorzóból jön ki. Namost, ha bekapcsol az energiagazdálkodás kis terhelés alatt, akkor a legkisebb szrozóra pakolja vissza a procit, ami ugye C2D-k esetében a 6-os. (Nekem is 6-ra teszi vissza, csak nekem 9-ről). Ekkor a default 266-os FSB és a 6-os szorzó szépen kiadja az általad emlegetett 1596MHz-es CPU órajelet.
-
thomasthomas
tag
lehet igazad van, mert amikor egy cpu- tesztet elindítok egyből felugrik 1860-ra....de a vga baj még mindig fönnt áll
-
thomasthomas
tag
De..ahogy néztem egy kicsit a cpu-z-t egy furcsa dolgot vettem észre:10mp-ig 1590mhz, aztán felugrik 1860-ra aztán visszaesik(de van amikor egy jóideig meg nem mozdul 1590-en......a táppal lesznek a gondok.....március elején vettem vga-t egy galaxy 7900 gs zalmanos verziót, és egy 800mhz-s ramot.....ezelött minden rendesen működött(7300 SE 64MB-os volt benne...).....így a mostani konfigom:
MSI PT890 s775
C2D E6300 1,86(most csak 1,59)
Samsung 512MB 533MHz és amit nemrég vettem az egy samsung 512MB 800 MHz
LG optikai meghajtó
Seagate Barracuda 250GB 7200 RPM-es meghajtó
1,44 sony floppy
Galaxy 7900 GS 256MB ddr3 zalmanos (550/1504) itt annyi furcsaságot vettem észre, hogy 60 fokos a gpu-ja alapon...míg másnak 30....
és egy 350W-os fujitsu táp...
na de várjatok ezt inkább a tápos topikba kéne megkérdezni....na mindegy szal mi a gond??
[Szerkesztve] -
válasz
thomasthomas
üzenetére
Ez azért van, mert kis terhelés alatt az Intel procik visszaveszik a szorzót és a magfeszültséget, hogy energiát takarítsanak meg, a hűtőventik kisebb fordulaton, halkabban járjanak, stb. Viszont ahogy a CPU terhelése igényli, azonnal visszakapcsolnak a BIOS-ban beállítot értékekre, tehát nem valószínű, hogy ez okozná a játékok akadozását.
Egy próbát persze megér, hogy BIOS-ban kapcsold ki a C1E, EIST, Thermal Monitor, Thermal Management funkciókat. Ezek közül nem feltétlenül lesz meg mind, de hasonlókat kell találnod. Aztán windowsban az Energiagazdálkodást rakd irodaira, vagy máshova, lényeg, hogy ne minimumon legyen.
[Szerkesztve] -
thomasthomas
tag
Hi!
Nem találtam olyan topikot, ami a kérdésemre válaszolna, ezért remélem tudnak néhányan nekem válaszolni:
Nos egy olyan gondom lenne, hogy pár nappal ezelött valamit bütykültem a gépen..(biosban és sok máshol)...nem tudtam miért, de valamiért 1-2 játék egyre jobban akadozott, és a gép is valamivel lassabb lett...gondoltam vga hiba, de mivel fejből tudtam mindennek a hőmérsékletét, ezért rájöttem hogy nem a vga-é változott, hanem a cpu-é....45 fokról 30 fokra esett...na mingyárt le is töltöttem az everestet és a cpu-z-t....Core 2 Duo E6300-am van és alapon 1866 mhz-nek kellene lennie...most pedig csak 1596 mhz....hol lehet visszaállítani, és ha már itt tartunk húzni a procit???phoenix biosom van...PLS valaki HELP...... -
Bagira01
veterán
Próbáltam húzni a procit először tök jól ment 200->220FSB azán próbáltam 235-re de azt írja ki hogy NTLDR hiányzik azán visszaállítottam 200-ra és úgy megy viszont újraindításnál valami hülye raid olvasást ír aztán elfelejti hogy honnan bootoljon ha beállítom akkor megint jó.
-
-
rob5
aktív tag
-
frizso
senior tag
Hali tudja valaki, hogy az 1.39-es CPU-z miért nem írja ki pontosan mennyin megy a procim?
8x-os multi helyett 6x-rost ír ki! de az 1.38-as mindent jól ír ki!
A 39-es meg felváltva vibrál 6 és 8 szoros multi között!
3640Mhz illetve 2730Mhz között! Ez miért lehet?
Help mert így nem tok CPU-z hitelesítést csinálni!!!
És lemaradok a listáról
-
frizso
senior tag
Szeretnék feliratkozni a listára!
71%-kos szerény eredménnyel:[link]
Sajna az Abit lap ennél magasabb FSB-t nem bír
-
CHRIS.tal
csendes tag
Nekem P4S800-as lapban sikerült 50%-os tuningot véghez vinnem egy 2,4Ghz-es Prescott-256 magos Celeron D-vel(18x133).Így 3,6-on(18x200) dolgozik a drága. Pofon egyszerű volt húzni.Van a biosban egy preset 3,6-os procikhoz ami növeli az FSB-t.Lehet feszültségállítással el lehetne érni 3,8-at deh az jelentős hőfejlődéssel járna.Meg hát így is a különbség 3D Mark 2003-ban mérve 500 ponttal több csak.

-
rob5
aktív tag
Thx!
Igen lehetőség szerint mindig a legolcsóbb cuccból próbáltam a maxot kihozni pl. ezelőtt asrock+x2 2700mhz az sem volt rossz ár értékben .
Most a alkatrészek nem éppen a legalapabb alkatrészek lehetett volna olcsóbb összeállítás is ds4 helyett pl s3 vagy biostar ram 800 helyett pl. 533-ok .
A procin spórolt kis pénz inkább stabil alaplapba (nem kell moddolgatnom mint az asrockot) és talán kis tartalékokkal rendelkező ramokba fektettem.
Ja hűtés infinity volt, ez dokarnak szól!
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
na ez aztán igen, pezseg ám az élet

jött rob5 a nagyágyú E4300-al és lőtt egy nagyon ígéreteset, de nesa a kóróevő sempijével ezt is elfogyasztotta
vajon melyikben van még kraft? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szóval frissítve: [link] -
rob5
aktív tag
90 % nem tudom elég-e a képen lévő infók a bekerüléshez,köszi

[link] -
nesa
veterán
Atraktam a rezhutot de nemigen segitett
[link]
Ja itt az everest mar nemakart bejonni csak valami hibauzi
[Szerkesztve]
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- OpenMediaVault
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)