Hirdetés
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
dokar
addikt
ki kéne ugy színezned a klasszikus nézetet, hogy az egyforma procik egyforma színűek
privátban begyűjtöttem egy-két információt a hűtésekről + színeztem: [link] megfelel?
Csak a CPU típusa lett színes. Félő hogyha az egész sor az lenne, akkor kevésbé lennének láthatók az adatok. Vagy nem? A következő színkódokat használtam: Intel: 1D7AB8 , AMD: 1B8F32 Ezek jók lesznek? -
s1ny1
tag
küldtem privit. sajna ez a lap vége, azért nem rossz egy matx-es laptól
-
dokar
addikt
nem az uw-n lehet választani, hogy a reklám milyen legyen?
Sajnos én nem láttam ilyet. Annyit lehet, hogy .hu domain regisztráció 5990 HUF-ért és akkor egyáltalán nincs reklám. Én most ezért egyedül nem veszem meg, bár jó lenne egy www.cputuning.hu cím.
Ha mindenki beledobna 120-140 FT-t, akkor lehetne .hu-s domain. Esetleg keressek vmi hardveres szponzort, aki megveszi nekünk a domain-t (fizeti éves díját) és cserébe az oldalon elhelyezhetet egy logót?
Sztem a következő lenne a legszebb:
-lenne pár hardveres szponzor, cserébe spár pici logó az odalon
-ezek a szponzorok havonta felajánlanának vmilyen hardveres eszközt (pl pendrive, ram, webkamera...), amlyeket meg lehetne nyerni
-a nyertest a véletlenszerűen sorsolnánk a TOP10-ből (havonta lenne sorsolás)
-így az ösztönzés is meg lenne a tuningra és a szponzorok is jól járnának a reklám végett -
sekli
addikt
Na megnéztem, tetszik az oldal, de a hűtésnek csak azért írtam, hogy tunning, mert nem a gyári, meg nem is úgy néz ki, de azért tunningnak nem mondanám, mert csak egy kicsit jobb a gyárinál...
lakhely: Bp.
ja és még valami: nem az uw-n lehet választani, hogy a reklám milyen legyen? Sáv, vagy Pop-up? mert akkor a pop-up szebb lenne, azt úgy is kiszűrik a böngészők...
[Szerkesztve] -
pg012345
senior tag
ja de ha bekapcsolom a házventiket máris kb 10 fokkal leljebb megy a hő

-
Laraxior
titán
mi lenne ha az ilyen 40% os emelésekmellé irnátok mondjuk hütési módot is?...nem hinném hogy léghütéssel lilyet elértek...kiváncsi lennék hoyg mondjuk melléteszitek a CO2-es palackot nyitva?

-
cettlee
őstag
válasz
westlake
üzenetére
köszi. még vmi, kicsit off de hátha van ötletetek.
néha a gép bekapcsolásakor a vinyo nem pörög fel.( zsir uj seagate)
már átdugdostam másik csatiba, de akkor is elöfordul.mondjuk kb naponta 1szer kapcsoln be a gépet és ha nem pörögne fel a vinyo akkor 1 táp kikapcs bekapcs megoldj a dolgot mindig. amugy amikor dvd meghajto is csatlakoztatva van azzal is elöfordul hogy nyekereg bekapcsoláskor, mer nem kapja normálisan az áramot.(eddig azt hittem hogy emiatt nem indul a vinyo se) de most kiszedtem a dvd lejátszot és ma igyse indult a vinyo szoval más gáz van.menet közbe minden oké még egyszer sem ált le a vincsi meg semmi.
a táp 420 wattos aktiv pfc-s csiftek(dupla venntis)
az alaplapra mind3 fan connektorva rávan dugva 1-1-1 fordulatszabáályzots venti.
amugy amikor az 1ik fordulatszabályzos ventit nem az alaplapra dugtam,hanem átalakitoval a tápkábelre, akkorse nyekkent a gép
-
dokar
addikt
Mostantól fogva az eredményeket a ''váltás Klasszikus nézetre' gombra kattintva táblázatos formában is megtekinthetitek.
[link]
Küldjétek be minél többen a hűtés módját és a lakhelyet is és akkor majd teszek fel szűrés gombot is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó tuningolást.
Üdv. -
TheReMiXeR
senior tag
-Gödöllő
-Gyári -
espero
csendes tag
sziasztok a procim szorzoját hogy lehet feloldani a biosban celeron D 2800 fsb533 szorzó 21 de levan zárva tud valaki eröl valamit alaplap p488+dual astrock a memoriák duálban mennek .helló

-
cettlee
őstag
hali. van aza clock gen for nf4 progi. az ugyanaz mint a sima clock gen?
nekem az 1.0.4.2. verzioju van fenn a gépen.
csomo helyen az a program neve h clock gen for nf4.
-
-
Egy kis plussz tuning az ablakomban

A64 2800+ 1800@2810MHz, MSI K8N Neo-FSR, sw tuning, 1,648V, gyári léghűtés, Budapest, mi kell még?
![[kép] [kép]](http://winamp.uw.hu/cpu-z2.jpg)
[Szerkesztve] -
pandamaci
tag
Budapest, lég tuning.
Megint visszacsúsztam, ki kell próbáljam én is az erkélyes megoldást. -
dokar
addikt
Ez az haladunk. Jó lenne ha mindenki megadná a hűtés módját, mert akkor tudnék csinálni szűrőt. Ja és a lakhelyet is, mert abból meg lehetne csinálni egy garfikont, hogy kicsin országunk mely területein tolják legjobban az emberek.
Aztán senki nem akar csinálni az oldalra egy szép hátteret?
-
Budapest
lég, gyári és az sw tuning ''igen'' -
dokar
addikt
Dolgoztam egy kicsit az oldalon + lett egy újabb jelentkező.
Így: lista és weblap frissítve: [link]
Felhívás!
Aki jól tud rajzolni, jó a design érzéke, attól szívesen várok olyan halvány színekkel készített képet, amely 900x500-as felbontású és jól illene a honlap hátterének.
2. Felhívás!
Legyetek szívesek adjátok meg a lakhelyet és a hűtést is pls.
Hűtés módjai:
lég, gyári;
lég, tuning;
víz;
kompi
Üdv. -
dokar
addikt
Jah, Mátrix-módban van a topik.
Úgy tűnik mostanában kevesebben tuningolnak.
Én is megígértem, hogy fejlesztem az oldalt, de csak egy XML előtöltőre futotta.
Szépen lassan elérkezik a tavasz,
mikor majd mindenki CPU-t daggaszt,
de még itt van a téli hideg ereje,
a processzornak egy jó darabig (az erkélyen) nem lesz melege.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
de megállt itt az élet...

-
dokar
addikt
-
Scream007
őstag
vidkarinál nem rebootol a gém, csikozodik vagy zöldül attól függően hogy vga ram vagy gpu hiba.
[link] >>>alul tessék elolvasni.A Venice ugyebár a legjobb a64es proci jelenleg x2öt leszámítva. És ott van hogy gémmekkel meg ment akkor miben is van hiba???
Igen láttam gyárilag hibás hw-t, de prociknál ez az arány kb 1:100hoz, ram és vganál gyakoribb de ha csak itt ph!-t nézem már pedig elég nagy a hw piaca hány ember panaszkodott hogy xytől vett procit és gyárilag alapórajelen hibás.
egyről sem olvastam.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Scream007
üzenetére
''Inteles vagyok de még így is 100x elhiszem hogy xar a program mintsem egy vezető cég procija alapórajelen hibás lenne''
ehhez asszem nem kell kommentet fuznom.. aki kicsit is ert a hardverekhez, az tudja, hogy most mekkora marhasagot irtal... reszemrol itt irtad le magad..
(gondolom sosem lattal meg gyari hibas dolgot.. ellentetben veled, en pont eleg procit teszteltem ahhoz, hogy tudjam, igenis vannak gyarilag szar procik!)
nyugodtan megkimelheted magad attol, hogy valaszolsz erre a postra..
[Szerkesztve] -
Senki nem mondta, hogy stabil 2700on!
313x8-on hazsnálom azaz 2500MHz 1,62V mellett, bár a lap csak 1.6-ot ad... Így a memó leosztva pont 500on futkorászik. Egyébként olyanokat csinál, hogy idle 35-38°C, de amint a cpu terheltség 100% lesz felugrik 2mp mulva 55°C-ra. Új bios óta ilyen... Majd veszek rá azért vmi normálisabb hűtőt.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
westlake: Tudsz nekem segíteni az eseménynaplóval kapcsolatban? Winben van ilyen, ami loggolja, hogy mikor milyen progit indítottál el?
-
dokar
addikt
válasz
Scream007
üzenetére
Sztem maradjon a régi eredményed, mert ez az új kép nem bizonyítja, hogy stabil a rendszered, csak azt, hogy kisebb az órajel az előzőhöz képest. Még az sem dőlt el, hogy mi számít stabilnak. Én a 16M vagy 32M SuperPI-t javasolnám erre. De arra nincs garancia, hogy közben nem vált vki szoftveresen órajelet. Ezért vmi eseménynapló képe is kéne, hogy a test alatt nem indítottunk el egyéb alkalmazást vagy folyamatot.
-
Scream007
őstag
írtam nálam nem a tesztprogik jelentik a stabilitást, ezért nem szerepel, és nem is fog egy sem.
Ha tesztelik csakis eredményért tesztelek.
A szereplő kép mint írtam nem stabil, ahogy itt sok más emberé sem.
Viszont az elöző postban szereplő stabil, mármint szerintem, és ez nekem elég
Egy bizonyíték>>>mi annak a jele hogy egy proci alapórajelen is hibázik primeben???Mielőtt megkérded nem az enyémről van szó hanem egy másik hw oldalon írta egy kolléga, de szerintem tudod is kiről van szó. ott ha jól emlékszem a64 3000+ról volt szó.Inteles vagyok de még így is 100x elhiszem hogy xar a program mintsem egy vezető cég procija alapórajelen hibás lenne.
Memtest>>>mi annak az oka hogy a memtest nem jelez hibát egy komolyabb gém(speciel én FC-vel néztem anno) pedig rebootol fél óra után???Márpedig ez a gém igencsak csutkáig leterheli a gépet+a ramot.Illetve előfordult már ez fordítva is hibát jelzuett memtest mégis több hétig stabilan ment a gép adott memórajelen változtatás nélkül???amiben volt konvertálás, gém, minden.(még anno akkor svcd-ket gyártottam)
Ja és mielőtt megjegyzed nem nem a lenti ramról volt szó hanem egy ennél jóval menősebb kingston hyper X dual kitről.
Ha erre a kettőre tudsz értelmes magyarázatot akkor elfogadom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Scream007
üzenetére
ezuton szeretnek gratulalni ehhez a szakmailag tokeletesen megfogalmazott es leirt post-hoz
tudomasom szerint a prime nem ''par kb-os'' es az en memtestem meg pro, tehat fizettem erte..legkozelebb azert tajekozodj, mielott ''kioktatsz''.. majd ha tenyekkel ala tudod tamasztani (es fokent bizonyitani), hogy a prime95 alkalmatlan a stabilitas tesztelesere, akkor majd hoboroghetsz.. az a sok millio tuningos biztos azert hasznalja a prime-ot, mert annyira szar
mod: azt meg eleg alszent dolognak tartom a reszedrol, hogy a tuning listara olyan kepet raksz ki, amin egyaltalan nem szerepel semmilyen stabilitastesztelo program kepe..
meg csak egy superpi 32mb sem.. mar az sem tetszik, hogy szidod a prime-ot.. esetleg csak lemaradt a keprol a masik progi kepe, vagy esetleg az osszes stabilitast tesztelo program szar?
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
válasz
westlake
üzenetére
ez már nem normális.
Ez proci stabilitása nem tesztekből derül ki hanem gyakorlatból.
A prime+ a memtest duo szerintme már jópárszor bizonyította hogy mekkora fostaliga mindekettő, nem tom mér nem lehet már leszállni róla, és elfelejteni a halálba.
Mit vártok pár kb-os ingyenes progitól???
Ha egy hétig megy a géped akár megszakításokkal úgy hogy nem fagy akkor stabil, és mielőtt azt mondja valaki, igen, ha egy proci nem stabil akár win xp idlébe is kifagy nem kell ahhoz semmilyen teszt, igen van egy holtpont ahol csak akkor fagy ha megterheled, ez alatt kb 20-30mhzzel stabil általában.
Ezek alapján ez gondolom semmit nem ér, 4 napja így megy a gép napi 12 órákat gémeztem is ebben a időben 3-4 játékkal és nem fagyott.(Ha ér valamit akkor oks, ha nem akkor ez van, a fesz. nem ennyi a cpu-z hülye)
u.i.:az elöző 3.6os eredmény nem stabil, szal lehet választani hogy maradhat e az, vagy akkor ez.
[Szerkesztve] -
AMD A64 2800+ 1800@2734MHz 1,65V (de baxik ennyit leadni...), MSI K8N Neo-FSR, sw tuning
![[kép] [kép]](http://winamp.uw.hu/cpu-z.jpg)
[Szerkesztve] -
pandamaci
tag
Elkészült az új eredményem az új ventimmel: [link]
-
nat
senior tag
válasz
TheReMiXeR
üzenetére

-
Konflikt
addikt
Egy régebbi tuningeredményt bebigyesztek ide:
ASUS TUSL2-C
P3 Cerka (Coppermine-t) 10*8,5 >>850Mhz alapfesz:1,75v
2*256 SDRAM
Tuning:
145*8,5=1232Mhz, (45%) 1,85v
[link] -
dokar
addikt
válasz
TheReMiXeR
üzenetére
Csekkold a listát, már fenn vagy.

Zsír az oldal ami az aláírásodban van!
-
TheReMiXeR
senior tag
![[kép] [kép]](http://xstyle.no-ip.info/ThEReMiXeR/ftp/kepek/cpu1.jpg)
![[kép] [kép]](http://xstyle.no-ip.info/ThEReMiXeR/ftp/kepek/cpu2.jpg)
-
dokar
addikt
válasz
TheReMiXeR
üzenetére
Hű, jó sok mindent leírtál, csak a CPU-Z kép maradt el.

Pótold légyszi, és akkor listán leszel.
Felhívás: Aki e-mailben küldte el az eredményét és még nincs fenn a listán, az küldje el még egyszer pls, mert kapkodtam és azt hittem a barátnőm körleveleit törlöm ki. Sorry.
-
TheReMiXeR
senior tag
Helloka!
Most láttam meg eme kis topikot!
Itt az én cuccom is...
-ABIT AW8
-2x1GB PQI DDR2/533
-3.2 P4/2MB/775/Dobozos (640es)
Eredmény:
BIOS szerint : 4240MHz
Everest szerint : 4233MHz
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Intel Pentium 4 640, 4233 MHz (16 x 265)
CPU alias Prescott-2M
CPU stepping N0
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3200 MHz
Min / Max CPU szorzó 14x / 16x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 16 KB
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)
Multi CPU:
Alaplap azonosítója OEM00000 PROD00000000
CPU #0 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz, 4234 MHz
CPU #1 Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz, 4234 MHz
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 775 Contact LGA
Tokozás mérete 3.75 cm x 3.75 cm
Tranzisztorok száma 169 millió
Gyártási technológia 7M, 90 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete 135 mm2
Magfeszültség 1.3 V
I/O feszültség 1.3 V
Tipikus teljesítmény felvétel 84 W @ 3.20 GHz
Maximális teljesítmény felvétel 101 W @ 3.20 GHz
CPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com/products/browse/processor.htm
CPU kihasználtság:
1. CPU / 1. HTT egység 2 %
1. CPU / 2. HTT egység 5 %
Ja és természetesen GYÁRI Intel hűtővel! (SEMMI ZÁLMÁÁNN és társai)
Hőmérsékletek:
Alaplap 36 °C (97 °F)
CPU 34 °C (93 °F) <---- jelenleg mikor a hsz-t írom!
Hűtőventilátorok:
CPU 1680 RPM <----BIOS-ban minimálra levéve...
Feszültség értékek:
CPU mag 1.33 V
A gép széthajtva is max 60 °C-ig megy föl...
További jó tuningot mindenkinek!!! -
dokar
addikt
Okés.Szerintem akkor minden cikket meg kéne jeleníteni, ami megfelel vmilyen minőségi elvárásnak. Én ezt [link] fogom elsőként megírni cikknek.
De hogy pl. mondjak egy-két ötletet, amiből jó sztorik lennének szerintem:
''A cache méret és teljesítmény AMD processzorok esetén''
''A CPU feszültség alsó és felső határai Intel Celeron D processzoroknál''
''AMD 64 steppingek és értelmezésük''
''A megfelelő BIOS beállítások Abit IC7 alaplapoknál''
''A +101%-os tuningom megvalósításának lépései by TuningGéza'' -
dokar
addikt
Hétvégén egy nagyszabású oldalfelújítási programba kezdek.

Ami új lesz: üzenőfal, cikkek, letöltések, partner oldalak
Aki szeretne cikket írni, az küldje el emailben a következő címre: cputuning@uw.hu
Az azonos témájú cikkek közül az elsőként beküldött fog szerepelni az oldalon. -
dokar
addikt
válasz
westlake
üzenetére
nálam meg ott ér véget egy tuningeredmény feltüntetése, hogy csinálok 3 CPU-Z képet, 2 db Prime95-öt, 80 SuperPI 32M tesztet, 23 OCCT-t, és hívok 2 tanut és 1 közjegyzőt, ja és még egy papot is a biztonság kedvéért...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha rohadt kemény követelmények lennének, akkor
1. vagy mindenkinek elmenne a kedve az egésztől
2. vagy tele lenne a lista egy tucat fake eredménnyel.
es en emiatt az egy mondatod miatt nem fogok egy eredmenyt se feltenni a listatokra..
oké
Majd ki lesz az a stabilitás dolog úgy találva, hogy a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Csak kell még ahhoz egy kis idő. Türelem.
-
westlake
félisten
es en emiatt az egy mondatod miatt nem fogok egy eredmenyt se feltenni a listatokra..
de azert sok sikert.. viva la cpu-z stabil tuning!
biztos rettento sok olyan ember lesz aki kirak egy olyan stabil kepet, ami akar 200-300mhz-el is rosszabb, mint az ''instabil'' eredmenye
nalam valahol itt kezdodik (es er veget) egy tuningeredmeny feltuntetese!
[link][link]
reszemrol ennyi, tovabbi jo mulatast.
[Szerkesztve] -
Tacso
aktív tag
Ha jól emlékszem az OCCT, a teszt végén a grafikonoknál (hőmérséklet, Vcore...) mutatja a processzor órajelét is! Javítsatok ki ha tévednék...

Dokar: most már ''korrekt''-et írsz az eredményeimre az oldalon, de a kép még mindig a régi eredményemet mutatja... a korrekt kép az #579 HSZ.-ben! Köszi!
Aktív témák
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

lakhely: Bp.
![[kép] [kép]](http://www.endware.hu/image/smile/6.gif)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)