- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
Laraxior #1587 üzenetére
Hm..szinte detto a reapereim..1320-at mentek[link] csak memtest dobta el.(az 1260-ig nem dobott hiobát.Jó is lenne,csak nekem 4giga kellene.Miért van az,hogy nálam SPI 1M-9,3 alatt van 4,9GHZ-en?[link]
[4635]-ön és is prájmoltam még az Abittal,csak kva nagy fesz kellett neki.(remélem ez most módusul)Ill. tuti,alacsonyabb fesz lesz belőle,vagy 4,7GHz.Csak..RAM kellene!!!!!!!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1582 üzenetére
Jó lenne..majd körbenézek(csak lenne időm,most gázos minden..
Köszi!!!!
Laraxior: Milyenek is azok a ramok?Vmi kell,mert nem létezik,h 4giga ram miatt menjen el a kedvem az egésztől..Visszafog kvra...
Meg:-2x2giga PQI 800-as rammal indult,amik..1000-ret mentek 1,8V-on és 2v-on 1120-at..(ezért gondoltam,h egy Mushkintól is elvárható ha 1000-res,hogy 1200körül menjen)
Ezeket eladtam+rá 1k és lettek a Reaperek.Többet is néztem,mire maradt a kiválasztott pár 1150-es,amik 1174-en 1:1-ben 5-5-5-15/performance level 8-cal memtes stabilak voltak.gyengébb időzítéssel 1250 körül,s a végük 2:3-ban 1320 volt,de nem stabil.Csak ugye 2x1GB.Eladtam s jött a Mushkin.Erre 7k-t kéne rádobnom,s lenne egy olyan (bár szebb)rampárom,mint a 2x2gigás PQI kit..-8k -ért.Ez dühít... -
lipi67
nagyúr
Hát..ezt rajtad kívül senki sem tudhatja jobban.Lehet valamire nem figyeltél oda,nem tudom..
Én meg..Olyan ez a pc-s dolog mint a hifi.Erősen hajlok a felé,hogy szórakozásnak,szintetikus teszteknek ok,de...
Ilyen olyan giga,maximus,stb..szuper ram meg vizes blokkok,s kvra értelmetlen.
Ha használod a gépet,mind1,h 965-ös lap,5200-es proci és kingmax ramok,kiszolgál..
Ha mindenki olyan gépet venne,amilyet ki is használ..-más világ lenne.
Persze én is imádok tökölni,tesztelni,ez ami érdekel,megnyugtat,elvonja a figyelmemet a hétköznapi bajokról,de értelme..semmi.Alig vártam a Mushkinokat.Megjött,letisztult,szép,nem csicsás mind a reaperem.Tetszett.Betettem..Kingmax veri
Na,gondoltam kevés az IP 35-E..eladtam.Vettem a csiga UD3R-t,na majd az kihajtja.Vártam nagyon.Megjött,kva szép.betettem,s 1 napos ramteszt.LÓFASZT!U.olyan szarul megy a Muskin benne.Holnap jön egy pár kingmax,megnézem azzal.(más lapban 960-at mentek(965-ös lapban..)
Ha nem hoz pluszt..Kvra nem leszek boldog,s szarok a csigabájba.Proci vszínü,h jobban menne(meg se próbáltam még)de mi a fene ramokat tegyek már alá?Nekem 2giga kevés,mert a fiam x64-es Vistát nyom(na)-vmi server miatt amit jobban kezel-,s 2giga bakfitty.
Szar kedvem van,asszem főzök valami vacsit.. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1539 üzenetére
Hát ..igen.Nálunk is most kb ez lenne.Én vagy reggel,vagy éjszaka nyitottam ki minden ablakot.Most
eggel míndíg úton vagyok,este-éjszaka meg itt alszik abanyám(lányom),arra ébredne,hogy nem ébredne mert megfagyott..
Igen 1xübb,de nem biztos,hogy jobb.Én direkt nem megyek giga topikba,tapasztaljam ki magamtól.Ne befolyásoljon semmi.Az ilyen receptek amúgy is megkérdőjelezhetők,hol-kinél-milyen rendszerben uolyan mindenkinél nem lehet(sztem 2 embernél sem..)
Látom,sok kütyüről szó sincs,illetve ennyi:nem csinál semmit,nem kell piszálni.
És pl a ram feszeiről (van pár)1 szó sincs. -
lipi67
nagyúr
Na,most van időm egy kicsi és visszolvasok.(hétvégén inkébb apa vagyok,meg 2 rossz kis törpe cselédje..)
(#1538) Aggregátor : Nem olyan bonyolúlt ez azért.Bevallom,nem nagyon néztem,mert nem sok időm van magamra
.Deszkával meg úgy vagyok,hogy vagy belemerülök,vagy,majd ha lesz időm.Szerintem ez jöv.hét kedd körül lesz.Most oprendszert telepítek,s utána majd a ramtesztek(mit kéne beletenni ?,Nem akarom Ősembert hónapokig váratni.2hete itt a mushkin is)
Ami tuti:Tuningban jobb lesz.Láttam,sok p45-ös lap(vagy a tulaj..)szenved,s p35-ben jobban mennek a procik.Hát..A proci biosát 2-3percig néztem csak(van neki bőven),de szerintem:Jobban megy p45-ben,csak aprólékosabban kell beállítani,ezért a gyengébb eredmények ezekben a deszkákban.Majd látjuk,csak..előbb találjak egy rampárt,mert addig nem tudok tuningolni,elfogynak a ramjaim -
lipi67
nagyúr
Ember!!!
Bolond vagyol?4rammal tolod?kapj ki 3-at,feleúgy terheled majd a hidakat PWM-et,s játszva túl is léped!!!
Hajrá!akoska07: Szia!
Lustácska vagyol,mint én.Most vettem rá magam,hogy újrarakjam az oprendszereket,mert lapcsere óta nem volt meg(Abit-Giga)
Igen,pedig jó idő van felénk,bejövős a tuning.
Majd este leszek,megnézem,valamire rászántad-e magadat!
(polírra tuti nem fogod)-én..biztos arra lusta lennék.. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1530 üzenetére
Poénból mondtam!
krammerka biztosan intézkedik majd és frissíti a táblázatot.
Nem is rossz a prociADAM1337:Szép eredmények!Viszonylag alacsony órajellel mentél bőven 10 alá.
nálam ez volt a vége P 35-ös lapban:[Super PI]
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1524 üzenetére
Kötekedel
Valós alkalmazás.Hát 10-ből 8-on azt se veszem észre,hogy 2180 vagy 8400...PI-nél meg az a különbség nem elhanyagolható 1m-en.
Vagy 2 hétig harcoltam,hogy 10alá menjek,nüánszni különbségek voltak.Utána..Kapott feszt még a ram,jobban ment a proci is és 10 alá levittem.Ja!10-et pontosan 10-et (nem véletlenül,dacból [link]
[link]
[link]
és..nekem elég volt kisebb órajel is,mert játszottam a ramokkal -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1518 üzenetére
Szóval: Ha azonos órajelen járatsz 2 procit,s az 1ik ugyan kisebb FSB-n megy,de az adott szorzón 50-60MHz-cel jobban tudod ezen az órajelen hajtani a ramjaidad alatta,akkor nyerő vagy.Régen a 2xxx-nél etalon volt a 8*400-as 3,2GHz.Azért is kimértem PI-n.9*355 +52MHz-es ramok és verve van a 8*400!
[Jó éjt!!!!!!!] -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1518 üzenetére
Nem max fsb,az nem érdekel csak azért,mert ha 5GHz felett kolbászolok,akkor ugye már kellFSB is.570-en már jó lenne egy új csúcsra,de van egy 5150-as eredmény előttem,s ahoz min 573-as FSB kellene.
Szorzó/FSB
Erre jó a super PI!Majd linkelek neked egy táblázatot amit direk ezért csináltam vagy jó 1 éve.Napokig tesztelgettem és..Ha nagyobb szorzón vagy és kisebb fsb-n de olyan a szorzód,hogy alatta csak 50-60MHz-cel jobban mennek a ramjaid,már PI-ben kompenzálja a nagyobb FSB-t.Kiteszteltem!Emlékszel?2xxx-nél volt 8*400-as őrület.Megnéztem!!!A 2180-a procim,na pill..-ma se aluszok
megkeresem.. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1516 üzenetére
9*400 vagy 8*500 az alap.24/7-ben 9*445.Mire nem elég?Nekem 3GHz-en is sok.Csak ha éppen van időm,akkor tuning
A majdnem 5GHz tudom,hogy szép nagyon,de ez alatt[link] nem érdekel a dolog,hisz ezt már elértem..ugye megérted.Most eladotam az alapomat +13k és vettem egy másikat.Eladtam a reapereket,megint plusz 6k.(nem 6,5 sjna ennyi lett)Tehát:Jó árban(nagyon!!!)adtam el,s így is rá kell dobnom 20k-t.Cserébe meg gyengébb lesz...Ezért nem jó a kingmax.Csak ezért.
Kben..bele vagy 8giga 800-as valami a mi 1,8V-on tudja stabilan a 840-et(igy 800-on nem ér meglepetés Vista alatt)rá egy x64-es oprendszer és hawaii.Erős,szuper gép lenne stb..de,könnyes szemmel nézném a jobbnál jobb tuningokat..
Ez az én bajom "öreg"barátom.Plusz 20k s szarabb tuning..kben meg nem fikázom le a Mushkin Ascent redline ramokat,nem mert:
Akinek van egy közepesen jó Wolfdala procija,s 24/be 8*400-on hajtja,s x64 et használ..(s van 40k-ja)annak szuper!Szépek,nem csicsásak mint a reaper,szolíd és elegéns.Tuti 5 év múlva is stabilan viszik majd az 1000-ret 1:1-ben,azoknak ez kell.
Na..ez is érdekes.1000-ren a gyári feaz alatt simán mennek 1:1-ben,de ha 30-40MHz-et emelsz,adhatod nekik a feszt,meghalnak rögtön.Ja!!!A reaperek 2,3v-on és 1300-on nem melegednek úghy mint ezek 2v-on..????????
Na léptem,mert ma se nem aluszok..
Jó éjt Nektek!!! -
lipi67
nagyúr
Petinél 1150-es van most úgy látom.Olyan van nálad is?
Á! 2,1V-on 1100 is jó!2,2 -2,3V.Gyártó szerint is adhatsz 2,3V-ot nekik.Azon..ha menne 1200-on,már jó is lenne nekem
(4db)
Lap-lap.Ezért csaltam meg az Abitomat(meg ugye meg is hóttak),mert istenítették az ud3-as szériqa memkezelésést.Ha szombaton a Mushkin 2v-on 1:1-ben megy vele1066-ot..elhiszem,hogy jó deszka.ha húzod a ramokat:
1:1-be automatikusan a performance level 8 körül van.Viszont..Ha vissza van osztva,sok lap leveszi.memsettel nézd meg,s tedd 8-ra .A leg1xübb beállítás a ramnak vagy a 2:3,vagy ha nem tudodezt akkor 4:5.Ezt cpuZ szerint írtam.Na ilyen visszaosztás mellett,megnéznéd nekem ha megjkérnélek,hogy mit mennek a ramjaid 2,3v(bios)-on?
Ilyenkor az ICH-nak adj 1,6-ot s az mch-t is feszeld 1,5v fölé.Amit ilyen beállításokkal tud a ram,kb az is a vége.. -
lipi67
nagyúr
ja..Pl.Gighánál van 1:2,66 (asszem)más a memosztás.Na!Szaros 3,6GHz-en se tudnám hajtani ezen,mert akkor már 1066-on mennének a ramjaim,amit..mint kiderült,nem tudnak
Ezen agyalok.4x 1GB Reaper 1200-as..
Mennyin megy 24/7-ben?Hát..mivel nem volt alatta vga,s én nem is nagyon voltam itthon,volt,hogy alapon 9*333-on,s ha itthon voltam..8*500,9*445.
Mennyi az ára?
20.000FT!Zsubi: Hm..Fene enné meg.Viszont asszem joggal várhatnánk el,hogy mejen 1200-at!A szaros,fapados PQI 800!!!!as 2x2 gigás ramjaim 1,8v-on!!!1000MHZ-et mentek!1:1-ben 1046volt a végük,s visszaosztva 1120 asszem.mondom 800-as 2x2.Ha azok tudtak plusz 320MHz-et..s 1:1-ben is pusz 246-ot..Ezeknek nem 30 ill.60MHz-et kellene menniük,basszus!
Én még nem vettem meg..Csak mivel jó árban tudtam,és mivel 20k-t gondoltam ki kell fizetnem mert jó lesz,eladtam a reapereket amik 1320-at mennek
Lehet veszek 2giga valamit és azt adoma reaperek helyett 5k-ért..(nem tudom már visszacsinálni)
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1506 üzenetére
Nem!!!Nem értettél,ill,félre,vagy rosszul fogalmaztam,s a táblázatból nem látszik.
Szval:
Jött a 2 Mushkin ram 2x2 giga.1000MHz/5-5-5-12 2-2,1V ez a hivatalos..
Mikor a Reapereket vettem akkor is kinlódtam,mert x szorzó 1:1,5 (cpuZ 2:3-ja)
jó volt neki,de 1:1-ben ...khm,s pl,1,125 ös szorzón csak...1200MHz.
Teszt:
bios gyári érték 2v 5-5-5-12v és 1000MHz.Ezen memtest kb 1 óra.(fontos,mert ha itt hibázik szar alapból.)Utána gondoltam laza 1066-ra rakom.Tettem és ..nem is bootolt be!
Na ekkor szépen 10MH-ével mentem felfeklé,hogy lássam mi a fenét tud..Minden mentest 3-400%-ig futott,az a sok idő,mert ha eldob..pocsékba ment.
Mikor végeztem(megtaláltam a végét)az adott feszen lazítottam az időzítést és kezdtem előről.Ha itt is végeztem=sajna hamar)akkor emeltem a fesz,s vissza az időzítét..El se hiszed,hogy miléyen sok idő..De dühített,mérges voltam mert MAGAMNAK akartam megvenni,kell 4-giga jó ram.Ha csak tötyög a proci,400-as FSB-n pl,akkor is tudjam hajtani 1100 körül,ezért fontos az osztó.Viszont..Ha tuningolni akarok,s ugye a nagy FSB-k miatt már csak szinkronban(1:1)hajthatom..akkor 1:1-be tudjon nekem sokat!!(ez a nehéz)A mostani abit lap látod 566-ot megy,a proci benne 5060 fölött.Nekem kell,hogy egy ram menjen 600-as FSB-n 1:1-ben,vagy legalább min 1160-at(az 580-as FSB)Így..ezzel 515-ön tudnám hajtani..ami..alig több mint 4,6GHz.Ezen nem csúcsot nem tudok,de ennyi felett prájmoltam ebben a lapban.S most direkt ezért lett Giga UD3R,mert legendákat zengenek a memkezeléséről.Mindent lecseráélek miatta és nem tudok szaros 4,7GHZ-et se?Ezért teszteltem végig.
Másik.Holnap elaviszik a reapereket,s gondoltam,egy gyakori beállításon megnézem,mit tudnak 9*400/8*500.Van e különbség.Itt kizárólag a különbségek érdekeltek,hogy a szaros mushkin azt az 1000-ret legalább normálisan tudja?
Ezért volt.Holnap jön a lapom,szombaton nekiesek mert találnom kell 1200-on szaladgáló 2x2-es kit-et,vagy..olyan 2x1-est ami 4x1 ben is tudja ezt.A Reaperek..azok 4db és hótt meg a lap 1000 körül 1:1-ben,s nekem ez a lényegNa ez 4,2GHz-en volt:[link]
nem látok már
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1498 üzenetére
na..nyomtam 1et 3,6-on én is..[7492]
Majd nyomok magasabb órajelen is,most direkt 3,6-ra mentem(utánad)
Most meg szundizni fogok..
kell,érzem
Jó éjt mindenkinek!!!
Krammerka!Igérem csudaszépet csinálok(ha tudom,majd,h mit)csak adj pár napot ,mert most nem lesz gépem..-F@szom.Mindíg csak gépek,monitor meg 1 van,az enyém.Így..nem ok. -
lipi67
nagyúr
Aggregátor
Bocsi,nem olvastalak tovább s nem láttam,hogy Te is ezt mondtad
Tegnap estétől reggel 1/2 6 ig memteszteltem,utána kis szundi,majd reggel 1/2 10től folyt du.4 ig..Szánalmas milyen idióta vok,..
A teszről:
Igen,jó lenne az is,én is rég óta(mióta a ph is tesztelgetett vele)tesztelgettem.Én sose nem all,csak x cpu és az időd lestem.Asszem Subaruval okoskodtuk ki,h igy csináljam,mert egy tesztben szerepelt valami eredmény,tök uarra állítottam be ,s kíváncsi voltam,mennyi az eltérés.MINIMÁLIS volt.
Szóval,tőlem mehet..
ja A mushki nálam Abit lapban..csúnyán bukott..Remélem lap-ram összeférhetetlenség
Holnap jön a csigabájt deszkám,(meg sok minden szar)-sokat kell majd melóznom,azt se tudom hova,kinek,s mibe rendeltem-sztem szombat körül lesz új konfigom,s meglesem mit megy a mushkin.Szerintem megy..háztól az tuti -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1481 üzenetére
-Tudod mit?Carjunk rá!
(engem a Citroen..huhh,így ejtve..nagyon zavar.
Findóvs?
Krammerka:Bocsi,nem módosítottam a táblázatot,tudom.Igérem meg fogom tenni csak..Ma volt a fiam szülinapja,utána jöttek a Mushkinok.Holnap teszt[link],majd jön a giga lap,új vga és 3 gép.Utána megcsinálom.Addig gondoljátok ki,hogy legyen-e új opció,s ha igen,mi legyen az!?
Ez..nem eléggé hiteles asszem,vagy kvra más szerint számol.Néztem az i5-öt(i7-is),de az i5..Ekkora különbség nem lehet ..csak árban
Lassan aluszok 2-3 órát!
Jó éjt mindenkinek!A koránkelőknek meg:Szép jó reggelt ! -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #1469 üzenetére
Hali!
Lövésem sincs.
Szerintem vmi progihiba.4,4GHz felett nem írja ki.
Sőt.Bár meleg van itt(itt alszik a lányom mellettem),de felnyomtam 4,7GHz-re,kilépett..
Nem proci instabilitás,hisz 5GHz felett validolak,4,9-en pi,és 4635-ön primestabil..
nem tudom,de sztem"fura"ez a progi.Ami jó lehetne még(és 1xü)az a RelTemp seb.mérése.Csak..Ott meg nüánsznyi különbségek lennének. -
lipi67
nagyúr
Na,csináltam egyet 4,6GHz-en(1220-as rammal).Nemtom..-most meleg van..
-
lipi67
nagyúr
Hm..4,5GHZ-en fura ez a progi..[link]
Most meleg van itt,majd holnap mégküldöm a procit -
lipi67
nagyúr
Krammerka: Mi lett jó? a táblázat?Ákoskának köszönd..Én..kicsicsáztam(volt benne kék is)de mondta,h inkább sárgítsam.
Na,[futtattam már én is ezt a kütyüt],majd csinálok egy kicsit jobbat is -
lipi67
nagyúr
krammerka
Ha minden igaz Ákossal megoldottuk,s menbt Neked mail tőle(nem megy a freemail-em
-
lipi67
nagyúr
bocsi elb@sztam
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsigeri #1344 üzenetére
Szuper eredmény,de..Adj még kis feszt neki,hátha meglesz a 10GHz
Kulerr: Nyomatsd azt a 4300-ast!!!!
Krammerka: Hol akadtál el?Küld át amit át kell szerkeszteni!Vagy ha hivatkozások kellenek a serverre,forduljMycsó-hoz!Szívesen segít,rég szóltam neki(emlékszel?)
Különben örülök,hogy újra aktív vagy.
Lenne egy kérdésem az főleg"öregekhez"-Mi bánt benneteket a 2000-res offolósba?
Zavar nagyon,hogy nem néztek be,s nemtom miért. -
lipi67
nagyúr
Volt forgalom
Visszaolvasok.Hajrá tuningosok!!!
(#1339) akoska07: Ha vized,hát tedd,vagy vidd ki,vagy mit tudom én,de..120MHz-meg kéne csinálni!!!!(feszeld szét az MCH-t,adj 1,65V-ot a procinak,szerezz bele 9-10-es szorzókat,bármit!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1331 üzenetére
persze,voltak mindíg ilyen tesztek,1-1 gép milyen erős(lehet)játékban.Azt nem értem,hogy miért szarabb Vista alatt?
Ez úgy a progit,mint a vistást minősíti asszem.Közben meg..felraktam egy új biost és..lett biososan feles szorzóm(eddig nem volt)
Ki is próbáltam,lehet,h ez lesz a 24/7-es beállításom
[link]
Bár ..nekem 3,6 is kvra elég,sőt -
lipi67
nagyúr
Ahogy vártam,[vista alatt szararbb]
még megnézem a 24/7es 9*445/1100-ram -on -
lipi67
nagyúr
[ezt adta a gép.]Mihez kell hasonlítani?semmit se mond nekem.Kíváncsi vok 1vs 2giga ram meg xpvs vista
(megnézem) -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1313 üzenetére
Értelek.A min futtatni-t arra értettem,h konkrét fesz,vagy órajel.
-Az 5150MHz,asszem 1,728V-on volt(valós)dmark,winrar,evereset,stb..
Túl zsúfolt lenne a lista,s ilyen jellegü próbálkozás már volt(csináltunk)Fix órajel,fix szorzó,fix ram és fix ramidőzítések mellett néztük,hogy mi a különbség egy 2xxx,5xxx,6xxx,7xxx,8xxx tudásában azonos órajelen(asszem 7*333-on)SEMMI!!!1 lényeges eltáérés volt az everest CPU PhotoWorxx tesztje.Na,ott kvra kijött az l2-es c.mérete.
a táblázat él,kitöltheted,ha van kedved,csak tudnám ,hogy hol van(nemtom h hova tettem)Utoljára Mycso szépítgette át(nagy örömömre,s Tildy vállalta a pátyolgatását.Az ittlévők közül sokan megcsinálták. -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #1310 üzenetére
Sziasztok!Krammerka!Megtisztelő,hogy érdekel még a véleményem(tom,rossz voltam s hanyagoltalak-kva családi zűrök-.Most is minden borotvaélen táncol,de:
Több teszt,(ésszerű)több tapasztalat alapján..Nekem semmi kifogásom akoskafelvetése ellen.Ha beletudod zsúfolni,tőlem természetesen mehet!
Pontosan mit és hogyan gondoltál akoska ?Min kell futtatni?végigzongorázni vele kül.feszeken asszem felesleges,de egy ésszerű fesz,vagy egy konkrét MHz?Fesznél asszem procink tuningolhatósága,órajelnél az adott rendszer ereje..Mit gondoltál ki? -
lipi67
nagyúr
B.U.É.K!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Kiky007 #1254 üzenetére
Ok,ezt értem,de miért nemnagyobb órajelen próbáltad?Lassan,de biztosan?
krammerka: Ne parázz,ne idegeskedj,írj,hívj,beszéljük meg!Nekem se rózsás..Fel a fejjel!!!!
akoska07: Bár a végük lehet magasabb,nem sok fantázia van a 7xxx-ben.Egy 5200-essel tovább elszórakozhatsz asszem.Kben..Teljesen igazad van. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1247 üzenetére
A hibákat légysz emeld már ki egy új hsz-ban Krammerkának,biztos orvosolja majd.
Beony,régi szép idők..A 2xxx a világ legszórakoztatóbb procija,ez tuti.
Nicsak[mit találtam] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1245 üzenetére
Valóban f@sza,még ha elmér,akkor is(everest-alaplap bug lehet max.)
Mivel ellenőrizhetnéd..Tudod,nincs pénz Tőled pár km-rel odébb sem,igy kütyüm nincs,s vmilyen"csodaprogi"eredménye meg nem mérvadó.Én kb ezt szoktam: Procit alapra s nézem a 12v-os ágat.Majd egy erős tuning,s 100%-os terhelés,s nézem közben,mennyit esett.A különbségek mérvadóbbak.
PL: DTK 400-as tápnál 2180-as alapon 12,06v volt asszem.4GHz-en meg 11:69-re esett..
Most alapon a 8400-essel a corsair 12,092v,Prájmolás alatt(alapon)12,092-----ezt most nézem,azért nincs tuning.Az a 12,6v már túlkapás szinten van,nem hiszem,h egészséges,nézzetek picit utána.
Igen,relatív.Van aki az életben nem adna ennyit neki,viszont ha visszaemlékszel,régebben röpködtek az 1,7v feletti feszek is.Valóban számít h mi van benne,de nem is a hdd,dvd stb..A proci meg az alaplap PWM áramkörének minősége.Hány fázisu prociellátás stb..
Egy"kis"2xxx egy jól összerakott lapban nem igazán tudja zavarba hozni a 12v-os ágat.(Nálam 965-ös IB9-ben volt,igaz,sztem kvajó deszka az)
Amúgy meg szia!Rég"beszéltünk"már!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1243 üzenetére
Hát.Meglepett.Tudod egy durvább tuningnál szívja a tápot rendesen,s nekem pl.ha 11,69v-ra esett a 12v-os ág,tudtam előre,az Orthos,Prime,el fog dobni.Ezért vettem Corsair tápot,ott a 4+4pines 12v-os ág bika,s fontos.Nálad meg..Hawaii van,annyira,h nem tudom"igaz-e"-Nem-e mér el valami-
Most nézem:2140@3,9GHz?S a ramok 1320-on?Basszus!!!
-
lipi67
nagyúr
A linkje miatt mondtam(ott 1000-ren mennek),hogy jön majd a memek vége,s nem tudja majd kihajtani a procit.Pedig..tuti menne az..
-
lipi67
nagyúr
Ég a pofám,rég jártam erre..BOCS KRAMMERKA
Látom vannak viták is,kár,hogy erről szólt a topik,de emberek vagyunk,megesik.
Nálam:Azért.. van szórás MINDEN alkatrész között,igy tuti nincs 2 1forma deszka se.Ezt letesztelni sztem felesleges is,s ha mégis,akkor uabban a tesztkörnyezetben kell.Az IP35-ömnek is van előnye-hátránya.Hiába tud 560 feletti FSB-t,ha a ramokat (reaper)csak 2x1-es moduloknál kezeli stabilan.520as FSB-ről 4giga rammal..nem is álmodhatok.(kompromisszum),viszont 2gigával..560 felett,5GHz,1340-en ketyegő ramok.Az lenne a szép,ha ezt 1x-re tudná,de ehez kevés.Lecserélni meg nincs értelme,24/7-ben nem akarnék 4,4GHz-es eredményeket.Igy marad a deszka,a reaperek és 24/7-ben alulfeszelve 9x400/1000-ren ketyegő ramok.(vga úgy se nem van,nem is kell)Egy a baj..unalmas,nagyon-nagyon..
-
lipi67
nagyúr
Krammerka!!!!!!!Merre jársz?Tegyél már pontot vmi végére(nyugodj meg!)és gyere vissza!!!!
Addig nem is tuniongolok,pedig hűvösebb van mint 2 hónapja -
lipi67
nagyúr
Valóban senki se nem van itt?No tuning?
Krammerka mizu,hol,s hogy vagyol?Izzítsd a tuningot légyszi!!!!!!!!!!!! -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #1098 üzenetére
Mit?Vagy kit?
A procit,vagy azt aki netán ilyet mond
-Biztos nem előnyös neki,de ha be is indul..olyan lassú folyamat,engem lehet túl fog élni a procim.Nem nálam,de valahol még ketyegni fog.(béke poraimra)Ha meg sec-perc alatt végez vele,sztem szar volt alapból is,túlfesz nélkül is meghótta volna magát.Ok,ez leegyszeűsített lett,de kb igy van.. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1093 üzenetére
A 2140-es (60-as/80-as)a legszórakoztatóbb proci!!!Hiszed vagy sem,sokszor visszasírom a 2180-as kis hülyét!
seritoHát nem?Még a szaros Tj.max-ot is titkolták..s hülyítették a népet.Ha nem ok már 1,4v sem akkor nehogy mán játszadozzak vele 1,7v felett.Pedig ez van.S ez azért drasztikus különbség.Ok,elhiszem,ha 1,4v-on be-behibázna,jobban melegedne stb..károsodik,nem bírja,s lassan szépen halná meg magát.Viszont akkor egy 1,545V-os príme alatt,vagy 1,7V felett..2-3 próba,s el sem indulna(sztem)Viszont ma is 1,168-on viszi a 3,8GHz-et prime alatt,semmi degrelálódás..szvsz.. -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1091 üzenetére
1,725 amit eddig kapott,de meleg volt.Prime 4,6GHz-hez meg 5GHz-es validhoz meg kell a fesz.Vicc ez az Intel.Ezek a procik igen is feszelhetőek.Sőt!A magas VID-del rendelkezőek nagyon is bírják.Én minden nagyobb fesz után tesztelem,semmi károsodás.Ill.rövidtávon nem.Hogy 10 év múlva meg mit tud..kit érdekel,hisz 1k-ért kapsz a turkálóban.(ha lesz még)
-
lipi67
nagyúr
válasz
<.RicHarD.> #1064 üzenetére
Mi az,hogy minden jó?Ha nincs oprendszered,mi jó???
(
időjárás,kaja?
)
-
-
lipi67
nagyúr
Hali!
Valóban eltüntél kicsit.Én meg 500Km-rel arrébb cuccoltam,most próbálok visszaszokni szombathelyre..A 4300-as..MINDÍG IS SZERETTEM VOLNA 4300-as és 6300-as procit.6320-as volt,jó volt és ez..tök rendes velem
Ha reaperekkel és corsaír táppal meg Abit deszkával nyomhatnám..
Kben vicc.Most visszavettem a szorzót,8x325-ön megy alulfeszelve,és szarrá hajt egy 3850-est. -
lipi67
nagyúr
max oc javítva[link]
-
lipi67
nagyúr
Max OC [link]
-
lipi67
nagyúr
közben a gép túlment fél órán,megvan a prájmolt 3,5GHz[link]
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Mára kifujt,de azé'jó
[3as opció 3456MHz
]
-
lipi67
nagyúr
3-as opció[4300 1,5v 3402MHz]
-
lipi67
nagyúr
válasz
<.RicHarD.> #1038 üzenetére
Bocsi,de ez nem igazán az a topik.Viszont..Ha kicsit részletesebben leírnád priviben..(A 9300-ast nem 1xű húzni ám)
-
lipi67
nagyúr
Na 2-es opció végére értem asszem(egyelőre)Ennyi van benne,de kva jó
[1,3v 3106MHz] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #1031 üzenetére
Köszi!
Még holnap megnyaggatom ezt az 2-es opciót,hátha finomíthatok rajta.Ha már végképp nem megy,jön a következő opció
-én szeretem csinálni,bár néha üt a guta vele.Nagyon kíváncsi vagyok,mit tud ez a proci,és,hogy mit ez az MSI(féltem ám tőle).De jó lenne az Abitomba benyomni,de sajna az most 500km-re van
krammerka: Vannak fontosabb dolgok is,és vannak hullámvölgyek..Időd van!
Bagira01: Már megint mit csinálsz?
Az a proci..beszarás!!!! -
lipi67
nagyúr
Még 1 javítás,mára elég is[2opció 3052MHz]
-
lipi67
nagyúr
Ok,köszi!
-
lipi67
nagyúr
Hali!
2 kérdés!!! (itt is,a pletykázóban már feltettem..)
1:Nem tudod véletlenül a procid pontos FPO-ját???(Én felpucoltam,TX2-t is,pasztáztam őket,kvra jól rászorítottam,s közben nem néztem meg,mert azt hittem ez a Te 4300-as procid,s a tuningosba le van írva.Nincs....
2:Ez a Te procid???Te VID-nek 1,25V-ot írtál,de ennek 1,325V a VID-je!
Kben most hangolgatom össze.Az alaplap nem kápráztatott el,a TX2-es jól van modififikálva,széjjjelhúzom míg mozog.Egyelőre feszt nem kap még(csak a hidak stb,proci nem)s nézem a 2.opciót,hogy mit megy.A 2,8GHz-hez jól állt hozzá,most finomhangolom a biost,s nézem,bírja-e.
Krammerka : Bocs,kimaradt:A hűtés is Tsigalko hűtése,CM H TX2-moddolva.
mem most még csak 1giga mert Iponék hibás ramot küldtek,remélem hamarosan 2x1giga lesz.. -
lipi67
nagyúr
Na megszültem az első tuningot.Alaplap:MSI P35 Neo 3,Cpu:E4300,VID:1,325V,Mem:1X1GB Kingmax 800MHz.
Az FPO-t majd 1x pótolom,elvileg a Tsigalko fpo-ja(u.az a proci.)Gyakorlatilag..Látom,Ő Vid-nek 1,25V-ot adott meg,ez meg 1,325V-ös..
2opció [1,3V@2800MHz] -
lipi67
nagyúr
Most néztem a 4300-as VID-jét 1,325V!
Az első opció nem megy(1,225V)Az 1,3V-os(2.opcio),hát 2,6GHz-nek örülnék(nálam ez még mindíg alulfesz..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest