- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
No lett eredmény?
Amúgy ismerősöm tapasztalata: dual core 3GHz P4 + Geforce 7950, nagy eksönbe esik le neki az FPS 50-60ra is.
Én tapasztalatom: céges core2duo 3.2GHz + radeon 5450 (gyengébb mint a gef 7950), fix 100 FPS.
Utóbbi gép integrált Intel szutyokkal: 50-80 FPS.Otthoni laptop #1: core2duo 2GHz + radeon 3650: 100 FPS nagyrészt, de azért beesik alá alá néha, ha a CPU-t felrángatom 2.5-re akkor stabil
Noti2: i5 mobil 2.5GHz, egy szálnál turbo 3.1 GHz-re, radeon 7670: stabil 100fps, de ezen sima HDban CS:GO is az maxon
Asztalit meg hagyjuk, az túl jó 1.6-nak.
Ha így sincs 100FPS-ed én első körben azt mondanám ha van lehetőséged tépd meg a p4-et mondjuk 3.4 GHz-re (ha bírod hűteni), aztán nézd meg javult-e. Ha igen, akkor CPU limit.
Olyan 7-8 éve rendszerinfón a 2.6os cerkát 3.2-re húzva jelentősen nőtt az FPS, meg a csodálkozás amikor a vargáné és társa táp elfüstölt
Mindezzel amúgy azt akartam kinyögni, hogy egy átlag VGA ami nem intellel kezdődik elég neki, viszont CPU-ból a P4 lehet kevés lesz, akár hihetetlen, akár nem.
Anno egy 700as AMD Duronnal + nv tnt2-vel kezdtem beta 6.7ezni és 1024be megvolt a 100FPS, jelenleg egy ilyen konfiggal az aknakereső sem menne :] -
A CPU-t ennie kell, az nem gond, csak ugye 1 mag esetén az a gond a rendszer és a többi háttérben futó cucc is ugyanabból táplálkozik. Egy dual core cuccal ezt nagyrészt kiküszöbölhetnéd.
A memória foglalásnál meg szerintem 10 mega bődületesen kevés. Ha jól rémlik precache van, azaz pályatöltéskor bevág mindent a memóriába. Egy átlag map3-6 mega + hangok + texturák + spiretok + játékosmodellek + egyéb modellek + alap dolgok + stb, ehhez a 10 mega karcsú. De a memóriafoglalása nem befolyásolja a teljesítményt.Én gyengébb gépen lowpoly modelleket szoktam használni (legálisak ligákban is), plusz a füst és egyéb effektek számát alacsonyra húzom:
max_shells 10
max_smokepuffs 10
mp_decals 10 -
A gond az, ha a hl.exe-nek csak 50-55% cpu jut, akkor akadhat tőle.
Jobbklikk rá feladatkezelőben, a prioritását vedd normál alattira, hátha jobb 1 fokkal.Érdemben tán egy dual core p4 segítene, mert akkor jobban eloszlana a terhelés 2 mag között. Csak az meg egy kazán kb. hőtermelésre
Core2duo emlékeim szerint nem megy abba a lapba, de lehet rosszul emlékszek és volt DDR1 mellé is. -
Mi a kérdés?
Task manageren látszik, hogy a hl.exe 55% CPU időt eszik, alatta meg szépen ott a többi, ami megeszi a gépet (TS3 13% pl). Az, hogy nem egyezik meg teljesen a task manager meg a külső mérés (89% CPU vs 94%), lehet attól, hogy a program csak némi késleltetéssel fér hozzá az adatokhoz.GPU-t meg a CS nem nagyon használ, 98-as engine, akkor még nem igazán volt mai értelemben vett GPU, így a több számolás marad a CPU-ra. Integrált VGA-ra azért ne esküdjetek fel, mert lehet egy sandy-s IGP elviszi, de egy klasszikus Intel GMA-n kifekszik a gyík opengl támogatás + alacsony memóriabusz sávszél miatt (leglátványosabban füstben).
-
Иван
őstag
Lehet a drivereddel/DX-szel van gond (AMD driverek elég ócskák), de ne nagyon lepődj meg, a HD2600XT overkill az 1.6-nak, gyak egy 6-7 éves IGP elviszi a cuccot, ellenben a memóriát/CPU-t simán zabálja a sok játékos miatt. Bár annál se kéne gondnak lenni.
Azt tudom, hogy a source legendás memória/CPU zabáló, de hát ugye ez goldSRC, nem tudom ezzel mi van...
Aztán lehet hülyeségeket beszéltem, de drivereket azért frissítsd.
-
CS 1.6 CPU-t szereti jobban.
Ha használtba gondolkozol, VGA szinten geforce 9500-9600 megteszi, vagy egy 4650-5650-es Radeon. A memóriabusza 128 bites legyen azért, a füst megakasztja az alacsony memóriasávszélességgel operáló kártyákat.CPU lehet AMD Athlon II 2.8-3.0 GHz körül, vagy egy hasonló Core2duo, esetleg i3.
Több mag felesleges, ha nem cél hosszabb távon más erőforrásigényesebb játék futtatása.RAM-ból 2GB manapság azért szerintem nem árt.
Bár az adatlapodon lévő cfg ennél erősebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- LED világítás a lakásban
- Óvodások homokozója
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPad topik
- Autós topik
- Battlefield 6
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest