Hirdetés
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
PYnomus
csendes tag
Sziasztok!
Mint értesülhettetek róla, érkezik a Cossacks harmadik része. Ennek alkalmából szeretnénk egy helyre gyűjteni a rajongókat és multizni vágyókat. Gyertek, legyünk egy helyen!
Ide gyertek: [link]
-
válasz
Terrorista
üzenetére
Ha jó rémlik cross Lan kábel kell nekik nem ez az új és egy elosztó erősítő.
-
Szia, én mai napig játszom vele, de én nem tudom hogy lenne a hajó javításra mármilyen módja annak hogy javítsd. Ellenben fejlesztheted őket, és pajzsokkal ruházhatod fel öket. ami ezer nagyságrendben / lövésböl levesz 100-130-at.
De vissza goldolva az 1.35 vagy 1.36 ban elvileg már lehet hajót javítani, ha a javítandó hajot kijelölőd és az egyik kikötöre kattintva oda megy és szép lassan elkezd javulni, de elötte valamit ki kell fejleszteni az Academyben. (de ez nem biztos). Azt hiszem abban a patchben van ahol a magyarok is szerepelnek mint ország/régió. és már nem hat hajó szerepel hanem nyolc vagy kilenc. De pontosan utána kell néznem nekem is.
cudar07
Win 7 alatt 1.35 patch kell és megoldodik.Ezt bármilyen hívatalos Cossacks oldalról vagy klán oldalról levehető és telepíthető. -
Racze
tag
Halló!
Játszik-é még valaki ezzel a szerintem jó kis játékkal? Csak egy gyors kérdésem lenne, ami ebbe a topikba kicsit off, de hátha tudjátok:- Szóval a hajók javítására van-e valami lehetőség a European Wars-ban? Az akadémiában tudom gyógyítani az egységeket, és javítani a tüzérséget, de a hajókra nem találtam semmit
, van erre valami megoldás? -
cudar07
senior tag
sziasztok WIN7 64bit alatt finoman rossz a kép!
ötlet. ?? köszi -
hangfalcsapd
csendes tag
1.15-ös alap cossack-on szeretnék vkivel játszani....érdeklődő???
-
PazsitZ
addikt
De nézzük csak, hnag nem tudom nálad miért nincs nálam van.
Túlpörög? A játékmenet gyorsasága állítható, az opcióknál
8000 katonám nekem még sosem volt max ugy, hogy több csatában elestek és össz. lehet termelődött annyi, egy hosszú játék alatt. (8000 katonát csinálni tényleg nem sok értelme van
, ez igaz)
SZÓVAL akkor látogasd a starcraft topicját... -
vzalan
csendes tag
nagy szar az egész Cossacks.
Hangok sincsenek benne, túlpörög, nincs értelme annak, hogy 8000 katonával játszd az eszed.
Loosereknek való játék.
Bezzeg a Starcraft, az isten játék.
SZÓVAL COSSACKS PUSZTULJON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Djuree
félisten
A cossacks 2 meg nagyon gyenge lett sajna

-
Djuree
félisten
nem tud valaki olyan oldalt ahonnan komolyabb replayeket lehet letölteni?

-
mr.bullet
tag
Éljen a Cossacks! (Most nekem az ''Europan Wars''...)
(Burkolt up! )
[Szerkesztve] -
pamacska
tag
válasz
Ráczkölke
üzenetére
Op rendszer? Ilyesmi? Nekem nem redeti
, de mindig ment simán. Egyszer nem fordult elő ilyen hiba.
Szerk: az én baráti köröm rendszeresen játszik, és eddig semmi hiba nem volt, akár Single playerben, akár neten mulitban. Más játékoknál a memória hiábja is lehet a futtatási hiba.
[Szerkesztve] -
Levin01
őstag
Sziasztok!
Tud valaki Cossacks2-höz magyarosítást? -
naraku
aktív tag
Adok egy UP-ot mert én is sokat játszotam vele és mert tényleg jó!

-
Ráczkölke
tag
hi!
Ehéten szereztem meg a Cossacksot (eredetibe), és ismét ugyanaz a hiba fordult elő: a ''dmrc.exe'' hibát észlelt, ezért a progi leállt. Nálatok is volt már ilyen? Kiakadtam teljesen, aszittem, h csak a w@r3z cd sajátossága ez, de most az eredeti is kezdi
.
Mit kell csinálni?? -
cortez25
senior tag
nem sokan játszunk ma vele.....?
-
cortez25
senior tag
Adok egy UP-ot mert jó a játék, mai napig nyomjuk hálóba

-
pamacska
tag
Up! Jó reggelt

-
pamacska
tag
Írok egy UP-ot!!! Hátha csak ez kell, hogy visszatérjetek

-
pamacska
tag
válasz
Terrorista
üzenetére
Csá! Most jutottam el eddig, azt hittem,már meg is szűnt a topik
De örömmel látom, hogy nem!
Szóval. Mi is szoktunk a haverokkal hálóba nyomni, és a töltésel minden oké. Ott a szervernek az ip-jét kell beírni a tc...-ba, nem tom fejből, de jó helyen kapizsgálsz. A Szerver meg világos, hogy nem ír be semmit, csak kreál. És mennie kell. Egyébként ha nem megy, akkor ajánlom a ''központi szervert''. Magyarul menjetek fel a netre, utána multiplayer, daethmatch, utána alegfelső (rég játszottam netem, már nem rámlik, mi az). És kész.
Remélem, segítettem valamelyest. -
Terrorista
senior tag
UP!
Segítsen vmi szakértő!
[Szerkesztve] -
Terrorista
senior tag
Up!
Senki nem tud segíteni?!
-
Terrorista
senior tag
Üdv!
Nem tudja valaki mitől van az, hogy ha csinálok egy lanos szervert és belépnek arra 2-en +én akkor nem tudunk játszani? Ugyanis ahhoz, h elinduljon a játék tölt vmi %-ot a ready alatt a játék majd ha kész akkor kipipálja! Na most ha 3-an akarunk játszani akkor sem tudja 100%-ig betölteni, kb. 45 perc alatt elérte a 30%-ot!
Régebben ezen a hálón jó volt a játék és ment minden azonnal.. Art of Warral játszanánk, (ver 1.29)
A gépekkel minden oké, tűzfal lelőve, vírusirtó minden.. Ja azt hozzá teszem, h a játék tört, de eddig normálisan tudtunk vele játszani!
Hálóbeállítások jók! Egyébként milyen hálózati módon multizzunk? IPX, TCP/IP, Direct Connect? A poén az, hogy mindet próbáltuk és csak az IPX jó!
TCP/IP alatt valamelyinkünk nem is látja a másik szerverét, stb..
Mi lehet a baj?
[Szerkesztve] -
Sasa1982
csendes tag
Helló!
Nagyon szeretem a Cossacks-ot. És ha lehet játszanék is veled.
Nekem csak egy rossz dolog zavar a játékban. Ezek a gyors cossacs lovasok a diplomáciából. Ezel a lovassal csatát is lehet nyerni. Nem olyan drága, Gyors gyártása, és nagyon gyors.
Te melyik népel szoktál lenni?
Interneten még nem játszotam háloban is keveset, de szerintem meg mások szerin baromi jól nyomom.
Felrakom ha nem kell az eredeticdé hozzá? Az internetes játékhoz.
De a játék nem gazdasági, hanem a csatában van a stratégia, és bármelyik játékban találok hibát hogy mi a rossz.
Na enyit erről! -
pamacska
tag

-
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Oké... Minden disznó a saját odujában az úr. Én keresek neked 0 pt-s játékost, te meg nekem 45 pt-set. Na így korrekt?

-
válasz
pamacska
üzenetére
Milyen szerény lol...
Sose szoktam pt-zni de így se vok biztos abba,hogy megversz.A pontokra meg olyan magasra szarok/szartam hogy az csúcs erről ennyit.Ha talán ismernél akkor nem pofáznál ilyen hülyeségeket....
Nem mind1 továbbá a játékmód beli különbség(te mindig ffa-ztál én meg 2v2-t nyomtam főleg meg 3v3-at).Ha így nézzük akkor meg 15 pont egy ffa-ért és 5 pont jár egy átlagos gyözelemért.Márpedig miután általában a teamembe gyengébb vagy azonos emberek voltak ezért 5 pontos szokott lenni.Akkor itt a 3x-os diferencia már.A pontleszarás meg a másik.Így nézve meg már verheted a melledet de abszólút nem szép teljesítmény.Lehet pt-be szarrá versz de nem annyira mint én no pt-be téged erről meg ennyit. -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Ukránnal szarrá verlek... Pt 20-tól felfele... Még úgy is, hogy régen játszottam. Másrészről, meg nem tudom, mire vered magad, ha már fikázol engem. Ha jól emlékszem, kb 600 játékból lettél duke... Nekem meg 200 kellett. szerinted kinek jobb az aránya?
-
Elnézést ezért a hozzászolásért nem prohardverbe való.A stílus nem ide való de a véleményem nem nagyon változott.
-
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Én tuti nem akarnám magam NF-be felvetetni...
Annyira béna nem vagyok 
-
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Wow... Nem tudom, majd utána nézek...
-
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Cosman, el vagy tévedve... Én nem akartam NF lenni...

-
Pamacs ott volt,hogy főleg szal nem csak amatöröket.
Emléxel arra amikor nf-es akartál lenni?És akkor meg elküldtelek mert nem nagyon játszanak az nf-esek pt 45-öt.Na a bacosok se valami sokat(talán még mi többet)csak ride-t nem érdekli,hogy fogod ott érezni magad ha nincs játszópartner de te tudod.A kozákos társadalmat meg úgy is lehet növelni,hogy felhívjuk játszani az ürgét/ürgéket és akkor utána ha belerázodott a dologba akkor klánt választ.Nem azt kell csinálni,hogy teljesen amatöröknek bemagyarázni melyik a legjobb klán és csak ide jöhet mer a többi szar..... -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Másrőszről pedig a kozákos társadalom növelése is a cél, nem? Még több ember, még több pont

-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Öhöm... Rider engem is felvett... Tehát jöttment kezdő lennék?
Nem gondoltam...
De igazad van, jól elbeszélgetünk mi itt ketten. -
Figy nem jobb is az biztos.HUNosok megjelenénnek az tuti.A ride meg a többi észlények jönnének,hogy mindenkinek mindent mondanak meg mindenkit felvesznek(főleg ide vetödő amatöröket) a klánjukba és akkor már ebből balhé lesz......Jobb ha egy két prohardveres srácot informálunk ketten inkább vagy megbeszéljük a játékkal kapcsolatos véleményeket.
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Persze, mert a nagy kozákos társadalom nem tud a topikról...
-
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Baromira nem lenne bonyolult... A magyar kozákos társadalom elég nagy ahhoz, hogy elbírjon egy topikot. Csak tudniuk kellene róla. Ennyi. Akkor nem lenne baj, simán tele lenne hozzászólókkal. Mondjuk a HUN-ból nem kérek...
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Uhh... Minek magyarosítás? Szerintem nem túl bonyolult game. Csak az akadémián van olyan dolog, ami kapásból nem kézenfekvő.
És a magyarosítás kompatibilis lesz az angollal? Vagy erre nem is gondoltok? -
Nincs még magyarosítás de dolgozunk rajta

-
Nincs még magyarosítás de dolgozunk rajta

-
Tomcyboy
csendes tag
Nincs valakinek magyar nyevű verziója? Mert nekem angol van és vannak némi bajok az angollal.
-
Láttam.
Felesleges topic lenne szerintem.Csak akkor lenne értelme ha ebbe sokan írnának de miután nem írnak sokan nincs értelme kész ennyi
-
pamacska
tag
Láttad a videót róla? És a képeket?
-
Nem kell szerintem.
-
pamacska
tag
Lassan itt a Cossacks 2... Nem kellene neki egy új topic?
-
Akkor jó ha úgy gondoltad

-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
40000-ért ráírom neked egy darab sajtra, hogy x9600, oké? Így értetem

-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
40000-ért ráírom neked egy darab sajtra, hogy x9600, oké? Így értetem

-
Atx-es x9600-at
?
Gratula
Egyébként ez csak up volt csak túl hülye vagyok ahoz hogy csak annyit írjak
[Szerkesztve] -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
40k-ért szerzek...
-

Elolvastad te mit keresek
?
És van ilyen
? -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Ok. Akkor rosszak az infóid, ebben a topicban nem árulunk semmit.
Max illegális dolgokat... -
-
pamacska
tag
Cosman ezt tényleg ide akartad írni? Biztosan árulnak, de nézz körül. Nem hiszem, hogy a Cossacks topicban leled meg...

-
Itt árulnak x9600-at?Lehetöleg nem pci-x-be kéne hanem atx-el az úgy hallotam olyan jó.
-
pamacska
tag
válasz
Tomcyboy
üzenetére
Hali!
Először is remélem, Back to war-od van. Ott be lehet állítani a békét, így egy kezdőnek szerintem könnyebb sokkal.
Azt gondolom megnézted, melyik országnak milyen katonai egységei vannak. Van egy kis enciklopédia is a játékhoz, ahol mindent megtudhatsz az egységekről (ár, mire jók, támadás erőssége, védekezés, stb...). Multiban, ha majd később szeretnél játszani, akkor elmondom, hogy no ATW szabály érvényes kimondás nélkül is. Ez azt jelenti, hogy nem lehet ágyut, tornyot és csatahajót építeni. Ezt azért sokan be is tartják, hiszen ha valaki csal, a másik is tud. Ezért nem éri meg.
Igazán jó trükkök a piacon vannak, annak érdekében, hogy minél több alapanyagod legyen afejlesztésekhez. A legfontosabb fejlesztés talán a kő 300%-os kitermelése, hiszen a kő soha nem fogy el.( real-time stratégia lévén szép is lenne, ha 40 perc után elfogyna)
Nagyon fontos, hogy fejleszd az egységeket, és ha lehet (olyan országgal vagy, akinek van) kapitányokkal és dobosokkal alkoss formációt.
Dióhéjban ennyi, ha érdekel valami, nyugodtan kérdezz, szívesen segítek.
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Nem szoktam 18.századot... Ukránnal minek??? LOL...
-
-
-
Prussia

Szerintem önző dolog mer van tanítványom aki jobb lett nálam és nem bántam meg de te tudod. -
Tomcyboy
csendes tag
Hy.
Én most szereztem meg a Cossacks játékot. Eddig nem nagyon tudok véleményt mondani róla. Aki már többet játszott vele az mondjon már 1-2 trükköt. Nem csalásra gondoltam, csak olyan dolgokra amire oda kell figyelni.
Nekem eddig az Age of sorozat volt a nyerő. -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Porosz? Az meg mi??? Ukránt soha nem veri meg ágyu nélkül!
Taktikát meg nem adok ki, mert még a végén saját fegyveremmel kapok ki
. -
De nagylelkű

Hát igen nekem csak az jön le,hogy beállsz egy harci pozicióba(ami logikusan van persze felépítve)és onnantól kezdve csak go and attack evrybody meg átcsoportosítások(puskás hátrébb stand ground a lovasnak stb).
Mondj egy két más opciót ami van még had okuljon a nép.
Tőlem lehet pt 45-özönünk a porosz akkor is veri
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Látod Cosman, Neked csak a 45 pt-ben a go and attack jön le
. Azért annál sokkal összetettebb. Biztosan azért nem is játszol 45pt-t.
Meg 45 pt-ben nincs esélye senkinek. Az ukrán a legjobb, persze ágyu nélkül, raid nélkül. És még a századlépést is megengedem, mert nagylelkű vagyok. 
-
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
De még ha nem akad, akkor sem lesz olyan 10 perc, mintha csak a gép ellen nyomnád... max 70 %-a. Az meg nekem kevés. A 45 pt-ben az a jó, hogy ha elkövetsz valami hibát (lassan piacolsz), akkor sincs veszve semmi. És én szeretem a nagy hadsereg taktikát alkalmazni. Vagyis több 1000 ember a csatában...
-
Vegyük például a világháborúkat ott se a front ide oda tolása döntötte el a háborút hanem a nagy csaták.Igaz
?
Nekem általába jóval elöbb vége van egy pt 10-nek mint egy pt 45-ötnek.De ha tovább tart az se gond hisz akkor se a gazdaságot építem hanem háborúzok ami szerintem izgibb.Pt 10 meg nem olyan kevés ha nem lag. -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Szerintem nem így van. Egy pt 45-ben könnyebb az erőviszonyokat felmérni. A két sereg összecsap, amelyik nyer, az az illető nyert. De pt 10-nél nem tudsz akkora ütőképes sereget csinálni, hogy lenyomja az ellen seregét, az utánpótlást és a bázist is. Ezért hosszú a pt 10-es game. És a történelemben is a nagy csatákon volt a hangsúly. Nem a ''szabotázson''.
-
Nekem meg volt olyan pt45-öm ami 45 perc volt kicsit uncsi volt

Általában a pt 10 nem olyan hosszú mint a 45. -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Ismerlek, így tudom, valóban nem játszol pt 45-öt. Pedig az az igazi! 2000-es seregek összecsapnak egymással... ow. És ott csak max 3 perc a csata. Volt olyan 10 pt-m, ami 90 perc volt. Kicsit uncsi volt.
-
pt 10-be sose vok lengyellel
A favorit nálam még mindig a no pt.A pt 30 amit még beválalok a 45 az már sok.Pt 30-ba meg porosszal vagyok vagy dánnal szoktam lenni.pt 45-öt max úgy válalom be ha van 18 th és free nation sőt úgy még nem is max 
-
pamacska
tag
válasz
Lev Andropov
üzenetére
Szia!
Végre valaki, akinek tetszik a Cossacks! Örülök, hogy ezen a honlapon nem én vagyok az egyedüli ilyen!
-
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Cosman pt 45?
Mit szólsz? Rég játszottam, így verhető vagyok 
-
Én is szoktam pt-zni tedd te is azt

Amúgy ha akarsz akkor játszhatunk neten(pt-set
)
[Szerkesztve] -
Juhy
tag
nekem a cossaccks volt a kedvenc stratégiám.... nagyon jó játélk sokat toltam vele... neten csak az idegesített hogy mindenki csak aminst tudta rohanta le a másikat egy katonával is akár... annak úgy semmi értelme nincs.. szerintem...
NAGYON JÓ GÉM -
Álítolag jövőhéten egy csávónak meglesz.
-
pamacska
tag
Csillának nem is hiányoztam???
Ez nem szép Tőle... Anett meg ilyen bulizós lett? Wow. Nem is hittem róla. Még a Petra a végén elbújhat mögötte
Petrának sem hiányoztam??? Most jó szar reggelem lett...
Értesíts majd Ipicről
-
Voltam Fregattban !!! Petra,Anett,Laura,Csilla,Dara... Az első kettő nálam aludt.Darának hiányzott az a béna burád.De mér' ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Uppoltam a totyikod ! Klántag vagy már ? -
Nem illik ? Csak azért találtad ki,hogy ezzel védekezz verés előtt.Pedig Neked nincs is szemüveged,amit félthetnél,hogy eltörik.

Balázs bulajáról csak annyit tudok,hogy hullás,de se időpontot,se helyet nem írt.Temető ?
Kuffa meg ott volt a buszon ! Ma este Petra Fregóban,lehet Csilla is.Van most beugró ott ?
Lehetnél már kicsit ON,te vagy a topik gazdája ! -
pamacska
tag
Uff!
Levágtam. Timi nevű ki sem mondom mi, mondta. És Timi (továbbiakban csak bűvös ''T'') nagyon jól elcsevegett Petru társával. Hááát... De ezt honnan vágja Kuffa? De T mindent elmondott. A Balázs meg valami szar hulla buliba invitál. Téged is? (kis t-vel akartam írni, csak pont mondat eleje lett)
ÉS ENGEM NEM UTÁL SENKI, kérdezd meg T egységet!!!
UI: hát ez tényleg uji... Balázsnál biztosan ott lesz kis HausDrachen, így nehézkes a helyzet. Max 2%, hogy meglátogatom amúgy hiányzó kis búráját. Csak nincs kedvem széttépetni vagy felpörkölni magam M nagyegységgel
Jó éjt! -
UP !
Jöttem fikázni,mert hasonlítani szeretnék valakihez,aki azt mondta 1 másik topikban,hogy fikázni jó !
Bevallhatod névcseréd okát:mindenki gyűlölt,és már a lincseléstől tartottál !
Azért a játék jó,és Pamacska se olyan béna,mint elsőre tűnik -ha adnak neki 1 órácska előnyt.
Más.Kuffa mondta,hogy Petru nevű egység együtt vágtatott 1 fekete hegyre 1 nagyon veszélyes,Timi nevű egységgel,és jól elvoltak.Hmm. -
cosman@freemail.hu
-
Asusfan
őstag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Mond msned megkereslek

-
-
Asusfan
őstag
válasz
Westnotebook
üzenetére
[NF]Atka lényeg az Atka régen ezt használtam.Amúgy veled is játszottam asszem anno meg ott voltam Frigate felfejlődésnél szal már rég abbahagytam.
Sőt arra is emléxem NF rövidítése anno még No Fear volt nemtom megtartottátok e
-
Jaja gun gab voltál

Az nf se nagy durranás de nincs ilyen idiótákkal tele mint például
eath rider,leki,petya. -
pamacska
tag
válasz
Westnotebook
üzenetére
Lol...
Az NF sem nagy durranás. De jobb, mint a HUN. MI volt a nevem? Asszem voltam [GUN]Gab, vagy valami ilyesmi... -
Asusfan neked mi volt a nickneved cossacks-be?
?
Amugy már 3-szor voltam duke csak elvesztettem a pontjaimat de már megint az vagyok
Most én vagyok az nf vezére.A bac szerintem tele van idiótákkal de mind1
1.35-öt azért érdemes megszerezni szerintem pl a csataopciók miatt is. -
pamacska
tag
válasz
Zeratul18
üzenetére
Csá!
Örülök a hozzászólásnak, bár nem teljesen értek Veled egyet.
Az országokról: egységek szempontjából lehet, sok hasonló egység van, de pl. az összes épület különböző nemzetenként. Ha felteszed a kiegészítőt, akkor pedig az országok száma és az egységek száma is nő. Kb nemzetenként 20 egység van, (most csak mondtam valamit,) de ahogy a történelemben is, régiókhoz kötött fegyverek vannak. Pl. az ukránoknak teljesen egyedi egységeik vannak (ez lehet fejlesztői pártosság is
). De minden országnak vannak sajátosságai épp úgy, ahogy ez a 17-18. században volt.
A tengeri csatákról nem akarok vitázni, mert nem nagyon játszom hajókkal. Max csapatok hordozására használom.
Bye -
Zeratul18
csendes tag
Nos most, hogy erre járok, mivel párszor jáccottam a játékot baráti körben neten (kiegek nélkül), gondoltam kiöntöm véleményem.
Előre szögezzük le, hogy nem vagyok odáig a történelmi stratégiákkal, de ahhoz képest sztem egész jó kis game.
Az egyensúly egész normálisan meg lett oldva, bár néhol hézagos (pl. a lopkodás 0 mp alatt történik, sztem ez azér nonsense, főleg hogy amit elraboltál 1 mp alatt meg is semmisítheted egy del gombbal..). Az irányításról is felemás véleményem van: egyrészről az egységek elég jól elkülöníthetőek, és a parancskiadás egyszerű, de másrészről bonyolult normális formációba rakni őket. Bár vannak beépített formációk, de pl. az ágyúk azok line formáción kívül máshogy nem is akarnak menni, és ez a legelőnytelenebb számukra, mert 150 ágyút így teljesen lehetetlen megvédeni hogy el ne lopkodják őket. A katonáknál viszont jók a formációk (bár én nem szeretem az automatizmust, úgyhogy mindig kézzel formáztam az akár ezer fő feletti seregem is).
Még 1 idegesítő dolog: a stop parancs hiánya (vagy csak én nem találtam?), kellemetlen hogy pl. rohanó lovasság esetében vagy megpróbálom a cikázó lovast leclickelni, vagy adok nekik egy közeli pontot ahova menjenek oszt majd ott eksön, de ez már tetemes előny a lovasoknak...
A fejlesztési rendszer sztem a legerősebb része a játéknak, sok és értelmes fejlesztés van, bár a mennyiség miatt nemtudtam utánaszámolni hogy mi az ami esetleg imballanced (ha van is akkor is alig imba, mert sztem tök jól van ez így felépítve)
A népek: az a baj, hogy tulajdonképpen 2-3 ''alapnéptípus'' van, és a többi nép alig különbözik, mind teljesen hasonló vmelyik néptípushoz. De ha úgy vesszük, mintha 2-3 nép lenne, úgy azok egész jól meg vannak különböztetve. Pl. törökök-algériaiak: sok katona, de gagyik; nyugati népek: kevesebb létszám, de minőségibb arzenál. (bár azért még lehetett volna fokozni a különbségeket, pl. nem értem miért 80%-ig ugyanaz a tech-treeje egy arab és egy nyugati népnek)
Ami bárgyú: 2 dolog: tengeri csaták és a hangok. A tengeri csaták eleinte pedig egész jónak tűntek, csak ha átgondoljuk másból sem áll mint mass legfejlettebb hajókat gyártod és kész. Amellett nonsense hogy az ágyús tornyokat túllövi az összes hajó.
Hangok: lehet hogy az én (hát hogyismondjam hogy szerzett) verzióm szar, de a hangok ultra-low minőségűek (sztem a Doom 1 ben jobbak), amellett, hogy zéró unit response (legalább egy Yes, my lord!-ot benyöghrtnének vagy vmi jelentéktelen is jó lenne), nomeg a csatazajok meg épület-építés meg nyersanyaggyűjtés hangok hihetetlenül monotonok és idegesítőek.
Ezen negatívumok ellenére is (hangot át lehet hidalni úgy, hogy pl. W3-ból importálok bele) sztem élvezhető multiplayerbe. Bár sztem egyik klasszikus stratégia babérjaira sem törhet, azért szép teljesítmény a fejlesztőktől (gondolom arrafelé a pénz elég szűkös).
Szép hosszú lett
grat aki végigolvasta! -
Vegyétek be Pamacskát nyugodtan -legalább lesz kit elverni a gémben,ha máshogy nem,hát közös erővel,szövetkezve !
Csak vigyázzatok,mert mikor vesztésre kezd állni,megszakítja a kapcsolatot ! 
Fred23,akinek gépéről aljas módon,sutyiban belépett a csak véletlen-lett duke Pamacska.
-
pamacska
tag
De remélem, normális klán, nem pedig nagyképű játékosok társasága...
-
Mailman3
csendes tag
Szevasztok!Megjelent egy új cossacks clan!Gyertek és csatlakozzatok ti is!
w w w . b a c - c o s s a c k s . t k
[BAC] FOREVER -
dehogyisnem csak nem tudom mit tegyek

-
mikk2000
őstag
Sziasztok!
Hogy kicsit az eredeti vágányba is tereljem a témát (cossacks), volt alkalmam látni egy erős gépen a Back To War-t, de a scrollozás annyira szaggatott volt (800x600...1024x768) hogy nem bírtam nézni. Miért nem bír pixelenként scrollozni? Titeket nem zavart?
-
pamacska
tag
Úgy gondolom, aki fórumozik annak ad igazat, aki régebb óta van regisztrálva. Így előnnyel indulsz, nem beszélve a bofolyásoló tényezőkről. Az emberek épp azért állnak melléd, mert ''régi'' vagy. De ha legközelebb ilyen levelet írsz, vállald fel magad. Vagy félsz valamitől?

-
Egon
nagyúr
De hogy erre is reagáljak.
Akkora arcod van, hogy csoda hogy befértél ide. Azt hiszem neked kellene utánanézned ennek-annak.
Játékélmény: szubjektív dolog. Nekem (és még sok embernek) nem jött be az általad favorizált cuccos (ellentétben pl. a Starcrafttal). Nehogymár az legyen az etalon, amit te elképzelsz...
Mindenkibe belekötöttél, aki lehúzta a programodat (nincs esze hozzá, stb.). Most mondjam azt, hogy neked meg a körökre osztott stratokhoz nincs eszed?!? Nem mondom, mert (némileg agresszív első hozzászólásom ellenére) senkinek sem szoktam előírni, hogy mivel játsszon...
Nem tudom mennyi Sc-s klán van nálunk, de őszintén szólva nem is érdekel. Nem hiszem hogy ez bármint is befolyásol. Írhatnám, hogy melyikből mennyit adtak el, de - ahogy a klánok száma sem - ez sem biztos hogy az adott program élvezhetőségéről bármit is elárul. Az általam favorizált RTS-ekről sokat tudnék mesélni (mármint hogy melyikben mi fogott meg), de tartok tőle, hogy ez téged kevéssé érdekel, ezért eltekintek tőle. Sokkal játszottam, sok volt ami bejött közülük (a körökre osztottak szvsz nagyobb játékélményt nyújtanak (persze kinek a pap...), de sajna kevesebb jelenik meg belőlük). A Cossack nem. Ez van.
Az, hogy mi végett hoztad létre a topicot, nem teljesen tiszta számomra. Tudod, pár hasonló topicot olvastam már. Aki pusztán a játékélményét szeretné megosztani másokkal, az általában pozitívan áll hozzá a kritikákhoz (pl. ha valaki azt írja, 10 perc után törölte az adott gamét, annak valami ilyesmit válaszolnak: ''figyi, tényleg jó a cucc, adj egy esélyt még neki, pár óra játék után mondj véleményt'' stb.). Nem pedig minősíti a másikat. Másrészt ha egy másik nickkel őstag vagy, akkor miért nem azzal hoztad létre a topicot?
Ne haragudj, de ez szerintem nem egészen tiszta...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Szánalmas vagy.Pont.
Én csak Egont sajnálom,hogy pont őt bírtad megtalálni.Ő már akkor is PC-vel foglalkozott,amikor te még csak egy pajzán gondolat voltál szüleid fejében.
Ha tényleg PH-tag lennél,nem így viselkednél.De asszem ez a többiek számára is egyértelmű.
Légy szíves a közeljövőben hanyagold a prohardver.hu fórumát.Sőt.Kerüld el messzire.
-
pamacska
tag
Nos. Kedvenc beszélgetőtársam (Egon) a minap küldött nekem egy levelet, amit megosztok Veletek:
''Na idefigyelj, te elbaszott seggfej!
Először és utoljára leereszkedek a szintedre. Ennek érdekében hoztam
létre ezt a mélcímet amit nem fogok többet megnyitni így válaszolnod is
felesleges.
Nagyon szívesen találkoznék veled, hogy szétrúgjam a pattanásos
seggedet. Rádférne egy kis megregulázás az undorító stílusod miatt.
Rögtön kisebb lenne a pofád, ha több füled lenne, mint fogad, buzikám.
Leszophatsz, anyádnak is ízlett múltkor, többször is. ''
Ilyen embereket nem rúgtok ki? A levegőt is megtagadnám tőle! -
pamacska
tag
Tisztelt helyesírás bajnok! Valamit nem jól néztél a szótárban... Lehet, újra kellene járnod az első pár osztályt.
A starcraftról annyit: mikor kezdő stratéga voltam, akkor játszottam a cossacksal és a scr-rel. És az cossacks egyszerűbb volt. A starc. elavult, nem nyújt akkora játékélményt sem.
A topicot azért nyitottam, mert az egyik legnagyobb, legjobb stratégiáról van szó (persze, lehet az említett játékhoz több hozzászólás érkezett, de tessék megnézni, az mennyivel öregebb... ) és nem volt róla semmi olvasható. Most már van. Kérdés: hány Starcraft klán van Magyarországon, mennyi taggal? Hány különböző weboldala van magyarul a Sc-nek? Utána megírom neked, hogy mennyi cossacks-os van 2 év alatt... utána szorozhatsz, mert a helyesírást hagyhatjuk... (Ezt jól írtam le? Nem néznéd meg szótárban? )
A topicot ismétlen, nem a hozzászólások végett hoztam létre, mert kit érdekel, mi a rangom? Több lesz a fizetésem tőle, vagy mi? Talán kapok még egy diplomát, ha meglesz az x hozzászólásom? Egyébként meg másik nikkel őstag vagyok, de hagyjuk... Jó olvasgatást estére, és el ne felejtsd kijavítani a hibákat! Jó?
egy kedves hozószolás (<--csak a kedvedért) -
Egon
nagyúr
Ehhez már nem is kell komment: magadat minősíted, finoman fogalmazva nem túl kedvezően...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Idejössz 20 hozzászólással fikázni embereket. Csak gratulálni tudok. Legalább helyesen írni tanulnál meg: ''játszon''...
Amúgy szerencsére kifulladt ez a te kis topicod. Még 3 tucat hozzászólást sem ért meg (annak is jelentős részét te írtad bele). Talán keress rá a ''brood war'' kifejezésre; egy _kicsit_ nagyobb topicot fogsz találni (amiből a nyilvánvaló következtetést magadtól is levonhatod).
Summa summarum: nyomulj csak a gagyi kis RTS-eddel akár multiban, akár magadban a gép ellen, a többség a _minőségi_ cuccokra vevő...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pamacska
tag
Már megint nem a témáról beszéltek... Ez Cossacks topic
)) -
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Erről beszélek én is...
-
Apollo17hu
őstag
Idézet a nyitó hsz.-ból:
''Egyszerűen tökéletes. Nektek mi a véleményetek róla? Mi tudna esetleg vele ringbe szállni?''
Na, most kaptál véleményeket is meg vetélytársgamékat, amit kértél.
Ezután kikezdtél mindenkivel, aki csak egy rossz szót is mondott a Cossacks-re.
Nem hiszem, h azért indítottad volna a témát, h meggyőzd az embereket, h Cossacks rulz, mindenmás suxx - mert ugye annak értelme nem lett volna... -
Szerintem nem érdemes vitatkozni. Kinek ez kinek az tetszik.
De kedves Pamacska az nekem nincs ínyemre (és még szerintem több embernek) hogy ha valakinek nem tetszik a játék aztmár rögtön hülyének nevezed! Egy picit moderáld magad ha tudod. Kösz!
[Szerkesztve] -
pamacska
tag
Látszik, hogy kaki vagy a Cossacks-hoz.
Nem ritka neten, hogy 2000-es sereggel támadok. Sőt, eddig a rekordom 45 perc alatt 4200 legyártott egység volt... Így már megértheted, minek a 8000 egységszám... Másrészről ha 2 2000-es sereg csap össze, akkor onnan az megint taktika. Nem mindegy, milyen alakulat ellen mit használsz. De szerintem Neked hiába magyarázom. Aki gyenge ehhez a játékhoz, az ne játszon vele! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Egon
nagyúr
Szerény (szubjektív) véleményem szerint (is) egy nagy kaki az a játék... Pl. a fog of war megvalósítása a Warcraft 2-t sem éri el, és az egységek is eléggé körzőre sikeredtek (kinézetileg). Mi a jó abban, hogy 8K egységet irányíthatsz?!? Volt már rá példa, hogy akár csak 1000 fölötti számú egységed volt?!? Tartott vagy két napig, mire annyit legyártottál, mi?!? Ehhh... Komolyabb RTS-ekben nem véletlenül van korlátozva az egységszám: hogy legyen valami szerepe a _taktikának_ is, nem pedig a ''sok lúd disznót győz: elindulok 30 Overlorddal és a térkép széle tud csak megállítani...'' rendkívül sok észt igénylő játékstílus menjen (különösen multiban...)

Játszottál te már valaha _igazi_ stratégiával?!? Tudod, ami körökre osztott...
Bírom az ilyen RTS-huszárokat...
-
pamacska
tag
Slayer: miért nem töltöd le valahonnan? Nem sok, kb 500 mega. Max. Vagy valami havertól kölcsönkérheted, mert a cd nem kell a játék elindításához. De te tudod. Ha sikerül, várlak egy csatára!

-
pamacska
tag
Flash: nem egy kő ér többet egy aranynál... De a kő gyorsabban bányászható, egységnyi idő alatt többet tudsz kitermelni, ezért ér többet. Ráadásul a bányák fejlesztése drága, így mindenki a kőnél marad... Még valami fika?

-
Slayer Valor
őstag
Nos... az nálam most a baj, hogy a cd-je már elromlott és inkább maradok az MMORPG játékoknál
És még azért maradtak stratégiaik is meg fantasy-k is. Amit nagyon szeretek azok a kalandjátékok. Ilyen pl a Diablo I-II 
Multival nem próbálkoztam még... de meg fogom azé' próbálni. De csak ha lesz Cossacks CDm
-
pamacska
tag
Mint jó topic indító, megpróbálok mindenhez hozzászólni. nos:
Slayer: Ha végignyomtad, akkor próbálkozz a multirésszel is. Nekem is ez hozta meg a kívánt izgalmat, felpezsdülést. A gépet legyakni nem túl nehéz dolog...
DarkFater: Járőrözés? Éppenséggel van
. És ha puskásaid álltak a kőfal mögött, akkor azok még szép, hogy nem lőnek ki! A starcraft pedig irányítható egységszámban és különböző egységtípusszámban magasan alulmarad a Cossacks ellen... Még valami? 
-
Tibi98
tag
Na én meg szeretem a Cossacksot is meg a Rise of Nationst is.
A Cossacksban több embered lehet, és korhű is, de nekem inkább a RoN jön be jobban mert ott több várost is építhetsz és ezek kereskednek egymással, másrászt pedig a modernkorig lehet benne fejlődni, ami nagyon tetszik.
-
DarkFater
tag
válasz
Slayer Valor
üzenetére
érdekes olvasgatni itt benneteket...
Nekem sajnos csak a cosacks alapgaméhoz volt szerencsém és sikítófrászt kaptam tőle.
És szerintem ezzel mindenki így van aki egy kicsit is starcraftozott.
Szomorú tény, hogy a craft és a broodwar több mint 5 éve jött ki és a mai napig a legjobban irányítható játék.
A cossacks-al nekem az volt a legnagyobb bajom, hogy például nem volt benne őrjárat lehetőség és ha holdba raktam őket akkor hiába ált 3 század gyalogosom a várkapu előtt az a marha gép 1 db gránátdobálós faszival odasétált és lazán a 300 emberem szeme előtt szétszedte a várfalat miközben én máshol csatáztam. Erre odamegyek és azt látom, hogy pár lovassal betép a várba a résen keresztül és pusztítja a várost

Broodwarban ilyen soha nem fordulhat elő. Még az álló egységek is automatikusan megmozdulnak ha ellenség kerül a közelükbe.
Sajnálom, de én nagyon megutáltam a Cossacks-ot. -
Slayer Valor
őstag
Cossack nagyon jó kis stratégiai game... csakmár 1éve nem jáccottam vele mivel átvittem az egészet.

-
pamacska
tag
Cosman? Már rég nyomtam a neten. De te soha nem voltál kapható pt 45-re
. Pedig abban nem nagyon kaptam ki. Játszottam a neten vagy 300-at, de 25 vereségnél nem volt többem. És azok is csak az elején akadtak, vagy a net hibája miatt, esetleg az ellen csalt...
Hogy mindennek megvan az ellenszere? A cossackban is így van. Itt is mindennek van ellenszere. Ágyu ellen gyorslovasok, tömeg ellen ágyu, gyors lovasok ellen páncélosok vagy puskások...
Emlékszem, volt olyan, aki nehezményezte, hogy csak pt 45-öt játszom. Nos ez egy olyan dolog, hogy aki ilyet állít, az meg csak pt 10-ben nyomult. Mindenkinek megvan a kedvenc békeideje... Világos, hogy nem álllok ki pt 10-re, ha eddig összesen vagy 3-at játszottam... De pt 45-ben más a helyzet
. Nah bye -
Apollo17hu
őstag
Hali!
Én is kipróbáltama Cossacks-et, de az AoE II - AoK-ot jobban kedvelem (mostanában is a non-patch 1 roomban játszom a Bővebben: link oldalon). Azért is, mert sokkal többet játszottam vele, jobban is ismerem, és több (hasznos) tippet találtam hozzá az interneten. Talán ha konkrét linkeket kapnék (lehetőleg angol/magyar nyelvűeket), abból hamarabb elsajátíthatnám a megfelelő stratégiát. Leginkább BTW-ozni szoktunk, de nem szeretem benne, h túl sok kő kell a bányák fenntartásához. Azt sem szeretem, hogy általában PT-t kell megbeszélni a játék első részére, amíg a gazdaságot építgetjük, és külön meg kell állapodni a falak és a tornyok - esetleg ágyúk használatában. Ilyen nemigazán van AoK-ban. Ott mindennek megvan az ellenszere, kiegyensúlyozott a játék. De mondom, ezt azért írom csak, mert a Cossacks-szel keveset játszottam. Ami még nem tetszik benne, hogy nem tudom követni egy-egy csapatom erőnlétét, vagyis hogy mekkora az egyes egységek életereje. Az Age of Empires színvilága jobban tetszik. -
nekem a cossacks és a stronghold jött be startégiába a legjobban csakhát a strongholdba nem lehet nyomulni mint egy állat mire 300 a pop addigra mozdulni se tudsz meg a katonát se gyártani és a kór nekem a cossacksbe teccik és a házak a hol van ennyi nép kérdésre:hát itt az összes népnek más a háza és az összes speckó egysége és a fele vagy a népeknek teljesen más mint a többi továbbá a grafika elég régi és nem olyan szép de sztem egy stratégiába nem a szépség a jo így lehet nem lagosan jáccani neten különben meg a 2-vel meg majd alig lehet neten nyomulni ráadásul az 1-hez képest a 2 sajnos sztem egy szar lesz
egyébként aki akar jáccani cossackset az szóljon nekem én sokat gamelek vele imádom ugyanis szal jáccok bárkivel csak egy emailt lökjön bye all -
pamacska
tag
Gazdaság: (csak hogy a lelked megnyugodjon) az árak állandóan kereslet-kínálat viszonyban változnak. Kell ennél több? Tudod, 100 arany nem mindig 1000 kaja. Jó piac trükköket lehet így alkalmazni. Nem az a mindig beváltom és ugyanannyi. Mellesleg mindent említettél, kivéve a legfontosabb alapanyagot. A követ.... A kő még az aranynál is többet ér! De nem vesztegetem a szót tovább. Ha érdekel egy részletes leírás: www.cossacks.hu és ott a tippek a piacon... bye

-
Jarlaxle
senior tag
Az én kedvenceim:
War3+TFT
Age of Mythology+titans
De a kedvencem a COSSACKS és a kiegészítői!
-
pamacska
tag
Öhöm... A cossack alapjűtékban 8000 egység. Én a Back to warral nyomon, az is 8000. Az American Conquestben, ami szintén cossacks klón illetve unyagaz fejlesztette 16000 egység. A Cossacks 2-ben pedig 64000... Szerintem nincs olyan game, ahol ilyen mennyiségű egységgel nyomulhatsz. Tegyük hozzá, hogy egy tank mekkora, meg egy lovas.. Így a 2-3 képernyő tankod, a 2-2 cossack képernyő lovassal illetve gyalogossal szemben nem ér semmit. (mennyiségben)
Hálóban illetve neten meg baromi erős a Cossacks... Rengeteg ellenféllel, akik szintén nagyon jók, cheat kizárva. Nem akarok olyan játékot mondani, ahol erősen lehet cheatelni a multiban is!!!!
-
zsiga667
addikt
''Az egységeket tekintve is nagyon ott van, hiszen hol van ennyi, egymástól különböző nemzet???''
És minden nemzetnek egyedi egységei vannak, mint pl. a Warcraft3-ban? Nem hinném...
''Másrészről hol tudsz ennyi katonát mozgatni?''
Red Alert 1-2, C&C Generals, 2-3 teli képernyőnyi tank nélkül nem is érdemes támadni.
Egyébként lehet hogy ez neked előny, de szerintem pl. átláthatatlan.
''Ha béna vagy a gazdasági részhez, akkor tényleg keress valami más gamét!''
Mesélj már egy kicsit arról a hiperszuper gazdasági részről légyszíves, mert én még nem találkoztam vele. Kell sok nagy bánya, mégtöbb paraszt, meg pár malom, és kész. Hol itt a gazdaság? Hol itt a stratégia?

-
pamacska
tag
Nem hiszem el, hogy nem a Cossacks rajongótábora az egyik legnagyobb...
Oké, nem rosszak a microsoftos stratégiák, de olyan hasonlóak! Másrészről az ukránok jó gamékat csinálnak! 
-
pamacska
tag
Akkor próbáld most neten! Szuper! És vannak jó fej emberek is... Légy minél előbb király! (én herceg vagyok)

-
Luxurka
tag
nekem bejött a game... sajnos, akkor még nem volt internetem

Pedig.... -
pamacska
tag
Jah! Nem a Reise of Nation a téma, bocs, hogy beleszólok!

-
pamacska
tag
Ejnye! Biztosan valamit rosszul csináltok... Kell pár hét, mire elsajátítod a kereskedést, és a trükköket. Igazán a netes részeket nem vágom a többi gaméban, de pl a cossacksban van 3 nagy klán, amiben több tucat tag. Így multiban elég erős. Az egységeket tekintve is nagyon ott van, hiszen hol van ennyi, egymástól különböző nemzet??? mindenki megtalálhatja a maga számára legtökéletesebb egységeket és harcmodort-harcrendszert. Másrészről hol tudsz ennyi katonát mozgatni? És még gép sem kell nagyon hozzá!
Ja! Ha béna vagy a gazdasági részhez, akkor tényleg keress valami más gamét! Pl. Lemmings
-
Asusfan
őstag
Ami szembe tudna vele szállni .Rise Of Nations...
Amiket én személyszerint stratégiai, és gazdasági szempontból szeretek játékok azok :
-AO:Mythology+Titans
-Rise Of nations
-Anno 1503
-Stronghold+Crusaders
Most ennyi jutott eszembe.
Egyébként visszatérve a cossacksra:
A cossacks első része jó volt de tele volt különböző hiányokkal.Na ekkor megjött a második rész az Art OF War ami kiküszöbölte a hibákat és ezért ezt a részt nagyon szerettem.Ezután jött a Back To War ami neten is az eggyik legsikeresebb játék volt, ezzel játszottam én is rengeteget.A legnagyobb újításokat a az első kieg jelentette a másodikba meg ugye csak pár +nemzet volt többek között a magyarok (éljen,éljen!
)
Most várom a cosssacks 2-t de nagyon csak sztem túl sokáig húzták el a fejlesztéseket ,abba biztos vagyok hogy akik eddíg is szerettek cossacksozni azok a második részével(Cossacks2:Napoleoinc War) is jól ellesznek de abban is biztos vagyok hogy az új rész rengeteg új játékost fog szerezni magának
[Szerkesztve] -
Szőrös
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Rise of nations télleg jó még engem is le tudott kötni 1 egész estére

-
Asusfan
őstag
Hát szvsz a Cossacks gazdaságilag akkora kaki ahogy csak kell.Semmi piacmodell lótúro gazdasági alapok ,minnél több ,nagyobb bánya a lényeg s,ok kaja a kereskedéshez(még a kereskedés se kereskedés itt) stb , ezt a játékot azoknak készítették akik az eccerú gamékat szeretik.Nem számít bene a stratégia csak az hogy milyen gyors vagy.csatáknál a lovasságban sztem nincs elég erő ,nem elég jó ,ahhoz képest hogy az az eggyik fő támadó tengely.Az ágyúk vmi iszonyat rosszak benne.Sok egység túl gyenge vagy túl erős nem realisztikus, max annyiban hogy aránylag korhű.Azt is utűálom hogy a katonaság és a parasztok tömörülnek egy jó lövés és vége 150-200emberednek, a katonai formációk jók csak nem szabad velük mozogni mert vmi iszonyat bénák benne ,erről több tapasztalotam is van.Ezek a dolgok legjobban a neten érvényesülnek.A sim szingli mód meg hát........, alig játszottam azzal a részével.A sok hiba ellenére a Cossacks azért megfelelő kikapcsolodást jelenthet azoknak (sztem) akik ezt a stílust szeretik.
-
burgatshow
veterán
Nekem meg ezekből a szempontokból a Rise Of Nations jött be!
Egyébként mindentéren W3 + TFT
-
pamacska
tag
Eddig rengeteg stratégiát próbáltam ki. Eddig a Cossacks jött be legjobban, a legjobb gazdasági modellel rendelkezik, szuper multiplayer mód, rengeteg egység, korhű fegyverek. Egyszerűen tökéletes. Nektek mi a véleményetek róla? Mi tudna esetleg vele ringbe szállni?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D-Link DIR-860L
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Új FULL HD webkamera + Számla
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
V
, van erre valami megoldás?

, de mindig ment simán. Egyszer nem fordult elő ilyen hiba.

. Én ukránnal szoktam, de bevállalok mindent, ha jó játékról van szó. Mostanában szívesen dánozok is, de még mindig az Ukra akedvenc
. Szóval ismát aktív a topic, uh írd meg a részleteidet. Csá

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)