- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
Picturemaker #1513 üzenetére
Úgy rémlik Corelnek van valami pixel korlátja
Photoshop vagy Illustrator nincs? -
Met
nagyúr
Legális dolog
Cella tartalmának elosztása több cellában
Lehet Wordben kellene megformázni és azt beimportálni Corelbe úgy hogy megmaradjon a formázás.
-
Met
nagyúr
válasz
jhos910 #1489 üzenetére
Mondom, hogy rosszul csinálod
1. rajzolj egy objektumot
2. tedd át valahova a forgáspontját ( két katt az objektumra, ekkor a sarkokban megjelennek a görbe nyilak és az objektum közepén egy kör közepén ponttal, ha erre a pontra viszed az egeret egy célkeresztre vált át, balgombot lenyomva tudod elvinni a forgáspontot)
3. valamelyik görbe nyilat fogd meg a bal egérgombbal, ezután egyszer nyomd le a jobb gombot is (bal gomb végig lenyomva) ekkor a kurzor nyíl mellett jobb alul megjelenik egy + jel így jelölve hogy duplikálás van folyamatban
4. engedd el a bal gombot, ott lesz az objektum másolata elforgatva
5. nyomd le a Ctrl+D vagy Ctrl+R kombinációt és készül is az objektum másolata annyi fokkal elforgatva amennyivel az első másolat készültMűködik mert már elég sok fogaskereket, óra számlapot csináltam így
De azért most is kipróbáltam, hogy esetleg ne baromságot szajkózzak -
Met
nagyúr
válasz
jhos910 #1483 üzenetére
A fogaskerék alapja egy kör, megrajzolsz egy fogat, azt beigazítod a kör tetejére középre (ahova amúgy is kerülne) a "fog" forgáspontját áthelyezed a kör középpontjára, elforgatod 1 fognyit úgy hogy amikor a kívánt pozícióba ért lenyomod egyszer a jobb egérgombot, majd nyomkodod a Ctrl+D-t (vagy az újabb Corelekben Ctrl+R)
Menni fog így?
-
Met
nagyúr
Erre valaki?
-
Met
nagyúr
Corelbe meg lehet oldani hogy egy szövegdobozban az aktuális dátum jelenjen meg amikor megnyitom a doksit?
-
Met
nagyúr
válasz
berniko1975 #1324 üzenetére
Nem nagyon szokás itt warez dolgokkal foglalkozni
nemokapitany nem attól fogod megtanulni egy grafikai program használatát mert magyar, használj angolt mert a tutorialok nagy rész angolul van
-
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1281 üzenetére
Azt nem lehet megoldani, hogy ha a bal oldali eszköztár egyik elemén nyomva tartom az egeret akkor a lenyíló menü vízszintesen legyen elrendezve ne függőlegesen?
-
Met
nagyúr
válasz
$p@rr0w #1273 üzenetére
Az én véleményem az, hogy a Corel vektoros rajzprogram (leszámítva a színkezelését) jól lehet benne rajzolni.
Ezek a plussz programjai, photopaint stb. csak azért vannak, hogy nagyjából lépést tartson a konkurenciával (Adobe).
Tehát csak annyit várj tőle amire ténylegesen való.
De ez csak az én véleményem -
Met
nagyúr
X5-höz kint az SP1 (végre)
-
Met
nagyúr
válasz
knifemaster #1258 üzenetére
Vektorizálás után tudod csak javítani az íveket.
Itt egy videó, leírni nehezebb lenne...Próbáld meg Ilustratorban tracelni, szerintem jobb munkát végez mint a Corel trace-e.
-
-
Met
nagyúr
Aha és valóban másolja? Mert néha ott maradnak a képernyőn a dolgok, nyomj ctrl+w-t ezzel frissíted a képernyő tartalmát.
-
Met
nagyúr
Nem nagyon értem a problémád, de.
Másik mappába telepítés nem megoldás, uninstall, majd kézzel kitörölgetni a corel-es mappákat, pl. docsettings/usernév/blabla mert ott tárolja a felhasználói programbeállításokat.
Majd reinstall, ha esetleg ez sem lenne megoldás akkor lehet próbálkozni a javításokat feltelepítgetni. -
Met
nagyúr
válasz
Dexter68 #1229 üzenetére
Egy nagyon érdekes példa. Illu CS3 tanfolyam a könyvben kiadványban a tartalomjegyzékben O, Ó, Ö, és itt jönne a Ő ne csak egy négyzet van helyette
Amúgy most nagyon sok kiadványban (katalógus) vannak hibák, az egyikben hátiszák van hátizsák helyett, a másikban egy nagy toll mögött ott maradt egy kisebb pedig nem kellene oda és iszonyat sok elírás.
-
Met
nagyúr
Azt, hogy lehet megszüntetni, hogy amikor mozgatok egérrel egy bitképet corelben akkor folyamatosan lássam a képet ne "hullámozzon", friss win, friss corel, új gép. A régi integrált vga-s gépen nem volt ilyen gondom.
-
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1202 üzenetére
12-es
A Times-t csak mondtam, hogy teljesen eltérő formátumú betűt mutat. Talán century volt?Már korábban is volt ilyen gondom más betűkkel.
-
Met
nagyúr
Azt miért csinálja a Corel, hogy ha wire nézetbe váltok más alakja lesz a betűnek?
Kapott grafika, kért fontot megnyitáskor, átváltottam vivaldira semmi nem mászott el amikor megnyitottam, ariel kinézetű volt minden.
Második megnyitáskor már times típusú volt és ha wire-ba váltottam ariel -
-
Met
nagyúr
válasz
flurider #1178 üzenetére
Nekem Corelből nem sikerült rendes html kódot kiszedni, ez a progi nem erre való!
Arra gondoltam, hogy ha csak a kép kell akkor azt mentegesd le külön és a html részét meg rakd össze más progiban, dreamweaver stb. vagy vannak ingyenes progik is (össze rakod a grafikát megint és az megcsinálja a html részét is)
.
Ha értenél a html íráshoz össze lehetne rakni notepad-ban is, de mivel a corel-el akartad megoldani gondolom nem értesz hozzá -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1159 üzenetére
Ha nem találsz tudok adni kipróbálni
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1157 üzenetére
CaseMate-et nem próbáltad?
Amikor exportálod a plt corelből, lehet állítgatni mindenfélét, azokkal nem játszottál? -
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1155 üzenetére
El exportáltam most pár o betűt plt-be és elég ragyás lett, eps-t nem tudod használni? Azzal nincs gond.
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1153 üzenetére
Ctrl+q-ra gondolsz? Görbésíti a fontot.
Esetleg azt is kipróbálhatod, hogy kitöltöd feketével a betűket és úgy exportálod körvonal szín nélkül.
-
Met
nagyúr
Köszi.
Háromszor néztem végig az ikonokat de nem jött szembe, a nevére meg csak félig meddig emlékeztem.
Dexter útmutatója alapján gyorsabban megtaláltam -
Met
nagyúr
X4-es Corelben hol lehet kikapcsolni, hogy ha olyan objektumba kattintok ami nincs kitöltve akkor azt ne jelölje ki?
12-esbe van kint ikonja talán X3-ba is, de ebben nem találom
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1144 üzenetére
Szerintem nincs köze a simításhoz.
Ez inkább program beállítás, vagy tudás beli hiányosság.
Az okozza ezt a jelenséget, hogy a nem egyenes vonalakat pici egyenesekből rakja össze ami mindíg egy picit elfordul a kellő irányban, na most valamiért nem elég pici vonalakat használ, azt hiszem elég hüje magyarázatKi kellene próbálni, hogy ugyan azt a file-t Corel-ból el exportálni minden olyan formátumba amit ismer a vágó soft.
Ha egyikkel sem javul a helyzet akkor a vágó soft beállításaiban kellene körülnézni, hogy lehet e állítani a "léptetési értékeket"Én Mimaki plotteren dolgoztam, Corel+CaseMate progi, ott nem voltak ilyen gondok
-
Met
nagyúr
válasz
cableguy72 #1142 üzenetére
Idáig jó volt?
-
Met
nagyúr
Szerintem 2 féle képen lehet megoldani, elvileg, gyakorlatban nem tudom
1. olyan vonalat adsz a körnek aminek 4 mm-enként van egy pont.
2. kiszámolod, hogy a 4 mm távolság hány foknak felel meg, teszel egy vonalat valahova az köríven, a vonal forgató pontját a kör középpontjához igazítod és duplikálod a kiszámolt fokkal.
-
Met
nagyúr
Pontosan erre
Mechanikus? Mert idáig csak lézer gépet láttam corelből print paranccsal dolgozni.
Próbáltad, hogy görbésíted a fontokat és sorba egyesével kijelölöd őket? Hátha a kijelölés sorrendje számít.Régen nekem mechanikus gép csinálta azt, hogy össze vissza dolgozott, igaz az Case-mate-el irányítottam.
-
Met
nagyúr
Felraktam az X3-at és z helyett y-t ír. Mindenhol máshol jó.
A winben csak a magyar bill kiosztás van. -
Met
nagyúr
Az miért van, hogy ha meg akarok nyitni egy tegnap készített corel file-t a carm bekapcsol és nem nyitja meg?
Legális 12-es, javítások fent vannak. -
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1101 üzenetére
Amikor kijött akkor nagyon lassú volt, aztán felraktam az sp1-et javult valamennyit (az sp2-t meg már nem tudom felrakni
Mindegy felraktam az X3 is. -
Met
nagyúr
Azt hiszem vissza váltok X3-ra, valahogy nem jön be ez az X4
Olyan lassú vagy nem tudom, megfogok egy szöveget (6 karakter) arrébb viszem az egérrel és mintha fáziskésésben lenne. -
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1087 üzenetére
nem talál se password-öt se security-t
-
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #1084 üzenetére
Köszi, tudom hol van az a menüpont, gondolkoztam is rajta, hogy mire jó ha jelszót kér amikor valaki meg akarja nézni.
-
Met
nagyúr
Corelből, hogy lehet pdf-et úgy menteni, hogy a vektoros objektumok is pixelesek legyenek.
Tehát ha Illuban vagy Corelben megnyitják ne tudják kiszedni a logo-t vagy fontot -
Met
nagyúr
Mi a Corel Draw?
Van benne naptár generáló, tehát tudsz de ha azt sem tudod mi az akkor javaslom keress valami célprogramotkorlat: a Ph-n nincs warezolás Nyilván van egy nfo vagy txt file ami leírja, hogy mit mikor és hova kell beírni...
-
Met
nagyúr
12-es Corelben nem lehet Clone-ozni?
Végigböngésztem a menüpontokat és nem találtam -
Met
nagyúr
válasz
green shadow #1026 üzenetére
X4-ben lehet olyat, hogy Apply page layout to current page only
X3-ban nem tudom, hogy lehet e.
Tapasztalatból mondom, hogy jobb ha egymás mellett vannak a grafikák mert látod az összhatást. -
Met
nagyúr
válasz
FazekasLaci #987 üzenetére
Vagy az Amp FontView-ert, ingyenes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresünk dokkolókat
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest