Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Nekem az a véleményem, hogy a szakmában a tipo fontosabb, mint bármi. Mert ha már tudod, hogy mit akarsz csinálni, és tudod, hogy szakmailag hogy kell kinézzen, akkor mindegy, hogy mivel csinálod. Ha az ember magától ''érzi'' a dolgokat, asszem úgy hyvják, hogy tehetség. De azt csiszolgatni kell szorgalmasan, mint a gyémántot. Csiszolás előtt a brilliáns is csak egy darab kő.
Én sem tipográfusként kezdtem az ipart, hanem lelkesen érdeklődtem és mindent elolvastam a témában. Aztán eljutottam oda, hogy azt éreztem, hogy autodidaktaként nem tudok tovább fejlődni. Akkor mentem tipo tanfolyamra. Egy évet jártam a Gutenberg művházba, aztán felvettek az Iparműv. Főiskolára (most már Egyetem). Egyik helyen sem tanítottak semmilyen szoftver használatot. Mert az csak egy eszköz. Mindegy, hogy Quarkot használsz vagy Indesign-t, esetleg Pagemakert. Csak jó legyen, amit csinálsz.
Különben is igazán kreatív pl. Quarkban lehetsz. Az megad minden tipográfiai eszközt, amit az illusztrációs progik nem, hisz nem arra valók. És szerintem az igazi feeling az, amikor van egy oldalnyi szöveged kép nélkül és abból kell kihozni a maximumot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest