- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #1168 üzenetére
mennyire en tudom, csak a p5b deluxe-ban bugos a cl3.. viszont a tobbi lapnal igenis sok ertelme van a cl3-nak.. sokkal tobbet dob a teljesitmenyen, mint pl. a cl5-rol cl4-re valo valtas.. igaz, hogy a tesztek nem nevezhetoek mindennaposnak, de az is igaz, hogy a real world tesztek lenyege pont az, hogy olyan muveleteket hajt vegre, amit az emberek altalaban hasznalnak is..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
a kisoccs xeon
[link] -
westlake
félisten
xeon 3040 1.3 volton 3332mhz.. a masodik legjobb e6300-as processzorom
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #1104 üzenetére
majdnem kozelharcot kellett azert vivnom, hogy a cpu-z normalisan detektalja a cpu-t..
eddig full e6300 volt -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #1102 üzenetére
csak p5bd-ben van ertelme alacsony szorzoju procikkal foglalkozni
lassan eljutok odaig, hogy 2 gep lesz az asztalomon.. egy allendale-es es egy conroe-s..
megjon a masik huto, a tobbi memoria es akkor mar nem kell cserelgetnem a gepeket -
-
westlake
félisten
lehet, hogy szarabb, mint egy e6300, de akkor is jobban mutat
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
nem eri meg a +10k tobbletet az e6400 az e6300-hoz kepest.. a legtobb esetben egy e6300-at siman lehet addig huzni, mint egy e6400-at.. egyetlen egy elonye van az e6300-al szemben, megpedig az egyel magasabb szorzoja..
egy atlagos hutovel 1.45 voltot adhatsz a procinak es kb. 3300-3400mhz-re eleg... -
westlake
félisten
nehogy vegyel gyarilag cl3-as 800-as kit-et.. annyiba kerul, mint egy ketszemelyes europai korutazas
ilyeneket nezegess
BUFFALO Firestix - FSX800D2C-K2G
Patriot - PDC22G6400LLK
SUPER TALENT - T800UX2GC4
G.SKILL - F2-6400PHU2-2GBHZ
CORSAIR XMS2 - TWIN2X2048-6400C4
ezekben biztosan nem fogsz csalodni! -
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #1060 üzenetére
persze.. en azert mondtam, hogy ilyen celra ne vegyen draga muszert.. logikus, hogy ha valaki itt kerdez ilyen dolgot es csak azert akar venni egy multimetert, hogy kimerjek egy cpu feszt, akkor az nem ipari celokra szeretne a nap 25 orajaban hasznalni a kis muszeret
apropo, minosegi cucc.. errol mi a velemenyed? [link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
van egy opcio a bios-ban (cpu features kozott) ami arra jo, hogy ha engedelyezve van, akkor a lap ugyanolyan mertekben noveli a feszt, ahogy te noveled az fsb-t.. ezt en mindig kikapcsolom.. nem tudom pontosan a nevet, de az infoban le van irva.. ugy allitsd be a biosban a feszultseget, hogy windowsban terheles alatt kb. 1.296 volt legyen a fesz.. ez bios 1.32-1.33 volt szokott lenni
-
westlake
félisten
most neztem, hogy coolaler-nek valami dobozos szarja 1.45 volton megy 4 gigat. a mocsok
-
westlake
félisten
koszi, hogy az elmult 40 hsz-ben alig tallani a topikhoz tartozo tartalmi infot.. hajra sracok
-
westlake
félisten
megizzasztjuk oket
[link] -
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #846 üzenetére
nem tudom, hogy nalad milyen hatassal lenne, de nalam gyorsabb volt a rendszer, ha biosbol allitottam at az idoziteseket..
-
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #809 üzenetére
mondom idozietst.. nem fsb-t.. majd egyszer nezd meg, hogy winbol allitott idozitesekkel tok idiota eredmenyek jonnek ki bench-nel.. nem veletlen, hogy nem indul el, ha bios-ban allitod be a dolgokat..
a nevem nem Westlake
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
valaki conroe-t akar tuningolni magasabb feszultsegen, meg veletlenul se vegyen i965-os lapot!! i975-os lappal sokkal tovabb lehet huzni a conroe-kat.. beigazolodott a sejtesem.. egyszerien nem tudtam tullepni azon, hogy i965-el nem tudok egy conroe-t 3800 fole tuningolni.. pedig kiprobaltam vagy 10 darabot..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
...mert sokan hasznaljuk.. core temp v0.93
[link] -
westlake
félisten
az egyik es e6600-as procim 1.6 volton [link]
-
westlake
félisten
egy masik 27. heti e6300 1.6 volton [link]
igen, jol latjatok.. a cpu 90 fokos.. epp most vitazunk azon fiery-vel, hogy ez mennyire lehet valos ertek.. a lenyeg az, hogy magas..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #616 üzenetére
termeszetesen valos.. egyebkent pontosan 1.590 volt..
mas: egy erdekes dolgot figyeltem meg.. a multkor, amikor leszedtem egy cpre 2 proci kupakjat, letisztogattam, bepasztaztam es megneztem hogy melegszik, rakellet jonnom, hogy az intel jol hasznositotta ezt a hovezeto ont.. gyari ''kupakolassal'' alacsonyabb volt terheles alatt a proci homerseklete, mint miutan en ''meghekkeltem''...
viszton az ido mulasaval ra kellett jonnom, hogy hatalmas szoras van a jol alkalmazott hovezetesben.. en azt hittem, hogy ezzel a forrasztasos modszerrel az intel tokeletesitette a hoatadast.. hat nem.. adott ket 27. heti e6300-as processzor..az egyik 1.6 voltal, full terhelessel, majdnem azonos sebessegen 77 fokre melegszik fel, a masik processzor meg tullepi a 85 fokot is -
westlake
félisten
válasz
manitu666 #608 üzenetére
van asztali es mobil szegmens.. az aztaliba szanjak azokat a procikat, amiket az atlagfelhasznalo hasznal otthon a pc-jeben.. a mobil procikat a barebone pc-kbe es a laptopokba rakjak.. adott most egy processzorcsalad, a core 2 duo.. ebbe bele tartozik az allanedale (asztali proci, 2mb l2 cache), a conroe (asztali proci, 4mb l2 cache) es a merom (mobil), es majd a most debutalo quad core processzorok..
valoszinuleg nem fogsz olyan progit talalni, amivel megoldhatnad a tuningot.. a notebook lapgyartok egyedileg gyartott orajelgeneratort tesznek a lapokra..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
manitu666 #605 üzenetére
szia.. az asztali szegmenbe szant processzorok kodnevei allendale es conroe (cache meretben ternek el egymastol) ezek a processzorok is core 2 duo-k
viszont mar a mobil merom processzorokat is core 2 duo-nak ''hivjak''
valojaban a merom megegyezik az azonos kaliberu asztali procikkal.. valoban, a mobil procikat is lehet tuningolni (talan meg jobban, mint az asztali testvereiket), DE a notebook-okban mas orajelgenerator ic-t hasznalnak, mint az asztali alaplapokon, igy valoszinuleg egyprogival sem tudod majd tuningolni a notit (mivel kizart, hogy a bios-aban legyen tuning opcio)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
en megertelek benneteket, hogy az 1.6 volt az sok.. viszont azert nem fogom 1.5 volton futtatni, mert azalapfeszhez kepest a masik ''vegeletet'' akartam tesztelni.. az biztos, hogy 1.5 es 1.6 volt kozott van kulonbseg tuningban, de a nevekedes allando.. tehat ha van egy sorrend 1.6 voltal, akkor aza sorrend megmarad 1.5 voltal is..
sorry sracok(mar megcsinaltam 4 procit 1.6 voltal, 1.5-el viszont nem.. nincs kedvem megint cserelgetnia procikat)
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
este frissitem nehany eredmennyel a listat es rakok be 1.6 voltos eredmenyeket is
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #591 üzenetére
keressel ra az odairt kodra es rajossz, hogy az a kod mar szerepel a listaban valahol..
nem fogok mindenhova neveket irkalni.. sot.. mar azon is gondolkoztam, hogy kiszedem a neveket.. elvegre ebben a dolgoban nem sok szerepe an a ''tudas''-nak...
az is biztos, hogy csak 1.3 es 1.6 voltos teszt lesz.. legalabbis en azokat fogok csinalni.. 1.3 az ''alapfesz'' miatt, 1.6 pedig amiatt, mert azt meg pont lehet huteni egy extremebb leghutovel..
tudatosult bennem, hogy nem sokat jelent egy proci tunigja szempontjabol, hogy 1.3 volton mit megy.. inkabb csak tajekoztato jellegu.. lehet, hogy 1.6 volton egy tok gagyi cpu fog buntetni (bar erre eleg kicsi az esely) -
westlake
félisten
core 2 lapok es memoriak inkompatibilitasi broblemaival keretik ide irkalni!
[link]
thx
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged