Aktív témák
-
Zull
senior tag
-
Zull
senior tag
De persze vagyok annyira maximalista hogy vizet tegyek ra
-
Zull
senior tag
Naja, karacsonyra lehet megajandekozom magam egy ien kittel
Amugy ha bios 1.6V az droppol rendszerint 1.54V-ra (sajat teszt) szal nem oan rossz az, lalaboy ES-e ment 1.54V-al 3.6Ghz-et (lala cafolj meg, en igy emlexem
) Ha batch kod alapjan egyezik a procink, akkor tulsok elteres nem lehet a ketto kozott... Szal vmi izom hutessel meglehet a 3.7-3.8... Enyem meg nem is egy melegedo tipus, 1.6V-on (dropp 1.54V-ra) 20p orthos utan 80°C gyari coolerrel, akkor arra rakok egy jobb leghutot, az is elviszi 3.7Ghz-en, remelhetoleg
-
Zull
senior tag
Ja es biosban 1.6 vagy by everest? (3.5) Mert ami biosban 1.6V az droppol 1.54V-ra, ugy mar az 3.6Ghz nem is oan rossz eredmeny... (ja, egy msn-t meg feldobhatnal, ahhoz nemkell vga
)
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Jolenne ha a sok ujonc venne ea faradsagot es ha mar huzni akarja a gepet akkor olvassa at a topicot... Vagy hasznalja a topicon beluli keresot... Minden masodik post az hogy hogy huzzam a vadiuj C2D rendszeremet...
-
Zull
senior tag
Es az L628A988-rol mit tudsz?
-
Zull
senior tag
''Az hogyha megnezem hogy alaporajelen mekkora fesszel kepes menni a procim abbol lehet a tuningpotencialra kovetkeztetni, korubelul ugy mint az alapfeszultseges max orajelbol? Mert a memjeim miatt nem tudnam kihajtani a gepet alaporajelen, de viszont stock beallitasokon meg tudnam nezni hogy mennyi fesszel stabil meg 2400-on...''
Tul bonyolultat kerdeztem?Na mind1...
-
Zull
senior tag
Az hogyha megnezem hogy alaporajelen mekkora fesszel kepes menni a procim abbol lehet a tuningpotencialra kovetkeztetni, korubelul ugy mint az alapfeszultseges max orajelbol? Mert a memjeim miatt nem tudnam kihajtani a gepet alaporajelen, de viszont stock beallitasokon meg tudnam nezni hogy mennyi fesszel stabil meg 2400-on...
-
Zull
senior tag
válasz
Overlocker #1558 üzenetére
Az hogy ti vagytok a tagjai az csak nekem tunik logikusnak?
(pl nevetekbol is latszik, es ha mas lenne meg a tagja az tuti ph-zna...
)
-
Zull
senior tag
válasz
Overlocker #1533 üzenetére
Addig nem fogok uj coolert venni ameg nemkell... Memoriara amugyis nagyobb szuksegem van
-
Zull
senior tag
Na biosban 1.6V-os, 1.55-os idle, es 1.54-es load fesszel (mert meg ettol is droppol) 12p orthos utan 71°C! Itt jegyeznem meg hogy ez 3.3Ghz-en mar 80°C volt... Ja es itt a kep: [link] Espersze tovabbrais gyari coolerrel!
Mar varom hogy legyen jo memem, mar nagyon meg akarom rangatni a kicsiket, a feszelessel mint lathato, nem lesznek gondok
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Most biosba 1.6v, ez droppolt 1.55v-ra, az orthost most futtatom, mindjart rakom fel a kepet.
-
Zull
senior tag
-
Zull
senior tag
Itt egy pic a procimrol:
[link]
Biztos semmire nem mentek vele -
Zull
senior tag
válasz
he7edik. #1149 üzenetére
En belefeccolnek... Bar ez szemelyes... En azert mert a 4mb L2 cache meg kesobb jol johet, nemcsak alkalmazas szinten hanem pl az eladaskor is... Es memoriabol se mind1 hogy miet veszel... Sztem egy markasabb es jobb 800assal siman elboldogulsz... De vard meg a ''nagyok'' valaszait is
-
Zull
senior tag
Sracok, egy iennel ki tom hajtani az E6600-amat?
G.Skill 2 x 1 GB DDR2-800 PC2-6400 4-4-4-12 F2-6400PHU2-2GBZX
Amugy mas velemenyt is mondhattok mint hogy igen nemde meg nincsmeg, de dolgozom az ugyon...
-
Zull
senior tag
West!
Biosban 1.3375V-nal everest meg speedfan is 1.30V-ot ir, ha ennyivel tesztelek akkor mehetek a listara? -
Zull
senior tag
Imadom ezeket a monitorizalo progikat... Bios-ban most 1.525V, amit az everest meg a speedfan 1.46V-nak lat... Masik... Speedfan 74°C-nak latja ekkora feszen, loadba (10p megy az orthos most asszem) CoreTemp meg 70°C-nak... Ki erti ezt?
-
Zull
senior tag
Ugy nez ki hiaba orulok, valszoinu a lap nagyot droppol... Mindjart megnezem vmi monitorizalo progival.
-
Zull
senior tag
O, hat nagyon baba... 1.45V-on 64°C a load (10p orthos utan) Raadasul a venti silent modeba van (legkisebb fordulatszam) es ez a mode nem is engedi feljebbcsuszni a hangjat
-
Zull
senior tag
Csak hogy tisztan lassak, nyomtam egy bios resetet, es ugy bootoltam be. Ezek a hofokok mennyire mondhatok jonak?
Idle: 34°C
Load: 52°C
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
válasz
Achill3uS #1058 üzenetére
Ez igy szimpi: PC6400C3 TWIN2X 3.0-4-3-9 @ 2.2V Micron D9GKX (B6-25E)
Egy baj van... Csunya boltosbacsik csak az irjak oda hogy corsair meg hogy 800mhz, meg hogy hagy mega... ARGHHH Vki vmi mas, tobbet hasznalt elnevezeset tudja esetleg ennek? Mert igy '' PC6400C3 TWIN2X'' nem nagyon irogatjak ki... Kivulrol meg lehet mondani hogy ezek mien chipeket tartalmaznak?
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
válasz
RapUGround #1051 üzenetére
Allendale 965 Conroe 975. 965-bol P5B-D, 975-bol kerdezd westlake mestert, en mar nemtom meik a jo 975bol, annyifelet mondanak mar...
-
Zull
senior tag
válasz
westlake #1035 üzenetére
Szal ha csinalok neked egy testet 1.35V-al, akkor mehetek a listara?
Amugy probalom kipuhatolni a mem veget, most tesztelem epp 850mhz-en, eddig stabil... Kar hogy 9x-es szorzoval nem tolhatom, de 8x-ossal azert igyis 3.4Ghz, az se gyenge, foleg ien ratyi ramokkal... Bar meg ne kiabaljuk el azt a 3.4Ghz-et...
-
Zull
senior tag
Pontosan mennyi a 6600 alapfesze?
-
Zull
senior tag
válasz
westlake #1013 üzenetére
Hat nemtudom, elegge morcos ha 1.3V-ra allitom, ugy meg 3.2Ghz-en se indul el... En auto-n hagytam eddig... az lehet hogy az auto az az fsb meg az orajelnovekedes mertekeben allitja a feszultseget? Mert most nezem everestbe, es 1.54v-ot ir... Bar everestnek nem nagyon merek hinni feszultsegekben...
-
Zull
senior tag
3.304Ghz, alapfesz, eddig stabil... Meddig futtassam az orthost? Amugy browsolok is kozbe ezerrel
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
válasz
Overlocker #1009 üzenetére
WOW, erre nem is gondoltam
-
Zull
senior tag
Amugy aza laplapnak ugy nezem nagyon is szamit hogy ki vagy be van e kapcsolva a ho''erzekelese'' (magyarul a hardware monitorban a hofok ignore-olva van e vagy sem) mert most megint 80°C-os (es be van kapcsolva az amit az elobb irtam)
Meg az lehet hogy telleg szar a proci kupakja, meg a hutes, meg minden, es ha ignore-olom a hofokot akkor vmiert sokkal kevesebbet mutat mint mutatnia kene, es tulmelegszik, es leallitja magat... Jobb 5letem nincs igy hirtelen... (mert ez nem tunik tul realisnak) -
Zull
senior tag
válasz
westlake #1000 üzenetére
Mit, a kisebb orajelet?
Mert ugye 356-os fsb-nel 712mhz, 400-nal meg 800mhz... es ugyanazok a beallitasok mind2onel (timing, fesz, minden)
De amugy elkepzelhetonek tartom hogy nem birjak, de miert pont a kisebb orajelet nem... Mindenesetre kell szereznem 1. Infinity-t 2. uj memeket... Szted P5B-be mi a legjobb 800as ram? -
Zull
senior tag
válasz
westlake #998 üzenetére
Oh hallod, van itt meg erdekesseg boven... Elobb 356-os FSB-n elinditottam... (9x szorzo, tehat 3200mhz) Alapfesszel el se indult, 1.4V-al meghalt bootkor, 1.45V-al alig ment az orthos 5s-et, es 1.5V-al is kb ugyanez... (ekkor mertem az a hofokot amit elobb postoltam)
Mostpedig: 400as FSB, 8x Szorzo, (ugyebar ez is 3200mhz) es alapfesszel vigan szaladgal az orthos... Kezdek begolyozni... Pedig telleg minden ugy volt ahogy leirtam...
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
-
Zull
senior tag
válasz
Achill3uS #991 üzenetére
Mitcsinaltatok ti egy hajszaritoval???
West: Mindjart megnezem, de ugy gondolom hogy a maglassulas miatt volt, vagy lehetett... Merthogy most nezem, es orthos alatt !!!71°C!!! alapfeszen... (orthos most kihajtja) Szted ignore-oljam a hofokot az alaplapban?
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
Pl most inditottam egy orthost csak ugy J4F, es most kiporgette mind2ot...
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
válasz
westlake #985 üzenetére
Hat nemtudom... [link]
Amugy meg 1 tippem van... AZ lehet hogy maglassulaskor leallitja az egyik magot? Mert adtam neki egy kis feszt (1.4V) de a cooler most silence modeba van, es igy alapon is elegge forrofeju, es siman kinezem hogy dual prime utan tullepi a hatart... De amugy telleg az az erdekes az egeszben hogy egyszer kihasznalja egyszer nem... -
Zull
senior tag
Huhh tegnap osszegyult par kerdes/erdekes dolog/eredmeny...
Eloszor... A gep nem nagyon akart mar 370-fsb-nel se bebootolni, amit a mem szamlajara irtam... Ugy nez ki tevedtem... Visszaosztottam a procit 6os szorzora, hogy ne szoljon bele a tobbi dolgoba, es most is 400as fsb-rol irok... Erdekes...
Masik... Van egy erdekessegem, ami nemtudom hogy a C2D-ok sajatossaga-e...
[link]
[link]
Akarhogy inditom oket akkor se hasznaljak valameik magot... Meg eloszor az orthosnal vettem ezt eszre, amikor bekukkantottam a feladatkezelobe, utana akartam primeal tesztelni, de ez lett belole... Bar estefele talan valameik 20x-ra inditott orthos asszem mar 100% jaratta...
Meg akartam a hofokokkal kapcsolatba irni, az majd coming soon... Szal egyenlore ennyi... -
Zull
senior tag
Hajjajj... 370 FSB-nel baszik bebootolni, pedig MINDEN kap feszt, proci, mem, nb, minden... Es eleget is... A timingok kitolva maxra... Azert idegesit, mert a memoriakra feligmeddig nem gyanakszom, mert regi lapomba elmentek 800-on is Cl5-be... De ettol fuggetlenul en a memoriara gyanakszom... Erzem hogy vmi szar fícsört kene kikapcsolni... Vagy be...
-
-
Zull
senior tag
Aaa, en ezt nem ertem... Szepen megy meg minden, de ha tamingokat probalom allitani... Fogom, es ha meg beallitom hogy manualba lehessen allitgatni az meg ok... De utana ha az ott levo ertekekhez hozzanyulok negaitv v. pozitiv iranyba egyszeruen meghal bootkor... A masik hogy minden meghalas utan nyomhatok egy szepkis cmos resetet... A P5WD2-Premiumom legalabb ha vmi szart allitottam neki akkor kov restartkor alap beallitasokkal indult...
-
Zull
senior tag
-
Zull
senior tag
Na mar itt is vok a kerdesekkel... Natehat, ezeket mire allitsam? Egy mert van oan amirol nem hallottam meg, es van oan amit regen se tudtam hogy mire kene allitani...
C1E Support
CPUID
CPU TM
Execute disable bit function
PECI
Vanderpool tech.
Spread Spectrum -
Zull
senior tag
Na megvan a config, ossze is szereltem, most eppen alapon tesztelgetem, meg felirogatom mit tudott alap beallitasokon, es estefele sztem mar megrangatom picit... de addigis lesz meg itt egyket kerdesem (1 biztosan
)
-
Zull
senior tag
válasz
westlake #931 üzenetére
muszaj lesz neki, mert eddig nem eppen tuningbajnok alkatreszeket fogtam ki... holnap mek haza, es szerelem ossze
aztan megnezek alapon egykét ''padmárkot'' (benchmark xD) aztan leirogatom szepen az alap ertekeket had viruljak mikor tokik megrangatva latom majd a kulonbseget
-
Zull
senior tag
Na megvan a procim is, holn ap vagy akar meg ma ossze is szerelem a cumot!
Ja amugy a proci BATCH kodja: L628A988, es malay... -
Zull
senior tag
Azert mondtam hogy 3.2-3.3
Amugy a lap meg az uj tapom megvan, most 9kor beszelek giannival mert pont most vittek el tole a 6600-asait, es azt mondta pont most kap beloluk, szal mek ki kosztolanyira ugy fel 10re atvenni a procimat... aztan nemtom hogy ma hazakeveredek-e de holnap tutira menni fog a gepem... -
Zull
senior tag
Hat en nemtom (amugy ez msot mindkettotoknek szol) en nem vagom mennyi az alapfesze a C2D-knek, de sztem annyi mint itt ezeknek: [link] Es sztem ezek elegge 3.2-3.3Ghz korul vannak
(Es mondanom se kell hogy y gyai koolernel is lehet plus feszt adni, en anno 630-al elvittem 1.475V-on, es multkor kitargyaltuk, ez par fokkal melegebb csak egy 630-nal azonos feszen...)
-
Zull
senior tag
válasz
sid.:Rc211v #905 üzenetére
3.3ig alt elmaszkalnak alapfeszen, szal gyari kúler is eleg hozza...
-
Zull
senior tag
hyper6+-omat 10k-ert eladtam mikor a bolti ara 11.4e brutto
(hehe
) asszem most nem lesz viz, elmegy ez leggel is, pl en egy infinity-re gondoltam, az mar elegge izom, az viszi az 1.6V-ot... Bar lehet memmel varok picit, merthat most naygon az egekbe vannak a memarak.. . Talan jovore kicsit csillapodik a helyzet...
-
Zull
senior tag
Gamekben legyen jo, meg renderben, arra asszem jolesz
Amugy ja idozitesek suck... Volt jo coolerem csak jo aron meg tudtam tole szabadulni (hyper6+) Azert dontottem mellette, mert 1. hosszu tavu befektetes 2. epp emiatt kesobb meg jol johet a cache (gamekben mar msot is jol jon) Ram-al sztem karacsonykor megajandekozom magam
Aktív témák
Hirdetés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest