Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
Próbáljatok kicsit kevesebbet offolni és csevegni, mert így elvész az infó. Plíz...
-
válasz
BerenyiI
üzenetére
Számít? Orthos-szal a CPU-t célszerű tesztelni small FFT-vel, és annyi. Nem kell ennyire komolyan venni szerencsétlen programot. A RAM beállításaim nekem is elbuktak anno Orthos alatt, amikor azzal teszteltem, mégis másfél éve mennek azon a beállításon, tömörítenek, renderelnek, videót vágnak, konvertálnak, játékokat futtatnak, ergo az Orthos ien szempontból messze nem volt mérvadó.
-
válasz
Roadhammer
üzenetére
Nem.
-
Lazítsatok srácok, nem vérre megy a dolog.

-
válasz
Anthony28
üzenetére
Értem, tehát, ha 5 óra alatt nem hibázik, az nem jelent semmit, hiszen a 7. órában még hibázhat. Ellenben, ha 8 óra alatt nem hibázik, akkor már a 10. órában sem fog?
Miért, mi történik történik 8 óránál? És miért pont 8?
Az "összedőlés"-t fagyásra értettem természetesen, és igen, láttam, öcsém gépén futott egy éjszakán keresztül az Orthos 9-es prioron hoba nélkül, majd ebéd után ugyanazon a beállításon egy combos maya render közben megfagyott. Az órajelet visszavettük, és hipp-hopp, azóta is megy a gép.
Egyébként csak arra szerettem volna utalni, hogy nem kell ennyire komolyan venni egy bevallottan béta program eredményeit, amely bevallottan nem tesztel néhány fontos CPU tulajdonságot. Természetesen jó irányadó lehet teszt közben, de muris, hogy sokan szentírásnak veszik az eredményeit, ez a 8 órás limit meg hát... na.
-
válasz
Anthony28
üzenetére
De még akkor sem fix ugye, hiszen vannak olyan fícsörei a CPU-nak, amit az Orthos nem tesztel, tehát olyan helyzet is előállhat, hogy 12 óra Orthos stabil futás után egy játék alatt összedől a konfig.
Ugyanakkor az is igaz, hogy nincs olyan alkalmazás, amely megközlítené a különféle stresszprogik által okozott CPU terhelést, így egy pár órás futás már jó eséllyel adhat okot optimizmusra. Meg aztán ugye mi van, ha a 13. órában hibázik? 
-
válasz
Armando_19
üzenetére
De 1.8V-ből ez még mindig 1.74V, szal csak óvatosan.
-
válasz
Armando_19
üzenetére
Ha keveset droppol, én nem próbálkoznék 1.8V-vel, mivel 1.7V körüli az átütési fesz.

-
Nem nagyon jellemző a CPU bench (kivétel talán AMD-nél az Xtreme CPU bench), de ezek használatosak (bár nem mind a CPU-ra van kihegyezve, inkább egy általános értékelést ad a konfigról): WinRAR, 7-Zip, WinMedia Encoder 9, x264, CineBench, 3ds max, Maya, Premier Pro, stb.
-
válasz
mynameis?!
üzenetére
Szerintem ne tuningolj... Vannak nagyon jó OKJ-s tanfolyamok "PC kezelés alapfokon" címmel.
-
válasz
mynameis?!
üzenetére
Tuningolni BIOS-ból tuningolunk. Ez alap. Nem azért, mert az olyan sznob dolog, hanem, mert onnan lehet épkézláb módon kivitelezni. OS alól max. finomhangol az ember.
-
válasz
mynameis?!
üzenetére
Tuningolni alapvetően BIOS-ból tuningolunk, nem OS alól, különféle progikkal. Milyen lap, milyen memó, stb. Töltsd ki az adatlapod először is, aztán olvass vissza sokat sokat, olvasd át az alaplapod topicját, és próbálj meg konkrét kérdéseket feltenni, vagy iratkozz be ide. Ami persze lol.
-
válasz
meander
üzenetére
Nem mondtam semmit az easy tune-ról, sosem használtam. Stabil, tartós tuningot (meg úgy általában mindenféle tuningot) csak BIOS-ból csinálok, persze most nem a benchekkor használt finomhangolásról beszélek. Szal szentem BIOS-ból húzd a gépet, ne OS alól.
VCore a CPU magfeszülstége, igen. A 2.8GHz egy 4300-asnak elérhető, stabilan tartható frekvencia. -
válasz
meander
üzenetére
Jó eséllyel menni fog. Nem töltötted ki az adatlapod, így nem tudom mien Giga lapod van, de én összeraktam pár konfigot E4300-zal meg 965-ös DS3-mal, és mindet kényelmesen be tudtuk lőni 2.8GHz-re tartósan, néha minimális VCore emeléssel. A tuninggal kapcsolatban fusd át a lapod topicját és Gorneck oldalát.
-
válasz
SSJPeter
üzenetére
Mindenképpen jó eredmény. Kitesztelted?
Magas FSB-től nem lesz baja semminek, legfeljebb hibázik a gép, és fagy.
Ha akarod, tolhatod neki, feszemelés, időzítések emelése, hőmérséklet figyelése, tesztelés. Ha tartós tuningban gondolkozol, akkor a 3200MHz ideális, én nem nyúznám tovább, legfeljebb tesztek erejéig. -
válasz
Norciborci
üzenetére
Kezdd ezekkel a beállításokkal: [link]
-
válasz
laragirl83
üzenetére
Alkalmazásfüggő, de bencheken kívül nem fogod megérezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest