- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
Neked sima DS3 van ugye???
Nálam DS3L-ben ott van a 3 opció...
EasyTune-vel viszont jól be lehet lőni, hogy el se induljon a venti egy adott hőfokig, utána pedig auto. szabályozza. (ja és nekem sima TX-em van)
mod: valószínűleg az lesz a baj, hogy neked tx2 van ami 3 tűs...
-
mycso
veterán
Van ház elején befele egy 12-es venti 5volton, az oldalán befele egy 8-as venti 5 volton, és a hátulján kifele egy 9-es venti 5 volton, tehát nálam a ház szellőzése meg van oldva.
A második kérdésedre szerintem nem a válasz.
Legalábbis én még ilyennel nem találkoztam...max az ellenkezőjével, hogy egy idő után elkezd romlani a paszta hővezető képessége (persze nem napok alatt) -
mycso
veterán
válasz
masterful87 #1147 üzenetére
Tekergetni nem kell!!!!!!!
Kiszedésnél kell a rárajzolt nyíllal megegyezően tekerni, akkor kipattan és csak leemeled a hűtőt.
-
mycso
veterán
válasz
masterful87 #1144 üzenetére
Mi okoz ebben nehézséget...
Lap/táp minden beszerelve, normál atx midi ház.
Cooler rátesz a procira, a pöcköket beillesztem a lukakba, majd a pöcköket benyomkodom (én átlósan nyomkodtam) ez olyan 15-20 másodpercet vesz igénybe.
-
mycso
veterán
válasz
Veriakilis #853 üzenetére
Tisztában vagyok vele, és igazából nem is ezt szántam kérdésnek, hanem a Q-fan problémát. --> nem szabályoz, hanem mind3 állásban 630-650 körül pörgeti a ventit.
De már ezen is túlléptem --> nem használom a q-fant.
-
mycso
veterán
Van 2 azaz kettő darab kezem ;)
Összerakásnál nem kell semmit tekergetni, csak beállítom a lukba mind a 4 lábat, majd benyomkodom a pöcköket.
Leszedés --> mindegyiket eltekergetem, felhúzgálom majd leveszem a coolert....
Tény a szoknyánál főleg az egyik pöcöknél ügyeskedni kell de semmi extra, már rájöttem hogyan lehet hozzáférni...
-
mycso
veterán
1 hsz-be csináltam egy kis okosságot.
A 3 hűtő adatai (tx intel, amd, tx2) és hozzájuk tartozó linkek.
Csak mert úgyis mindenkinek ezek az első kérdései. -
mycso
veterán
válasz
varga911 #320 üzenetére
Szenzor hiba is lehet, de amit leírtál a hűtési rendszeredről, hááát... elég siralmas a kialakítása.
Ilyen 60 körül nekem is volt az E6300@2.8G terhelve: Ház elején 12-es venti 5 volton, hátulján egy 9-es 5 volton és az oldalán egy 8-as 5volton.
A cpu cooler 70%-on.
(bár nekem itt már nem alapfeszen ment a proci) -
mycso
veterán
válasz
Ace Ventura #252 üzenetére
-
mycso
veterán
válasz
Anubis_9 #207 üzenetére
TX: (intel) 650 - 1800rpm, 484g, 4 pin fan connector + intelligent fan spedd controller
TX: (AMD) 650 - 1800rpm, 452g, 4 pin fan connector + intelligent fan spedd controller
TX2: 1800rpm, 482g, 3pin fan connector, (am2 + lga ''leszorítók'')
Tehát itt igazából nem látom a TX2 előnyeit (ja persze, hogy 1 csomagban van mind2 platformhoz a ''leszorító'' --> de minek????) -
mycso
veterán
válasz
Veriakilis #202 üzenetére
No, azért ez egy kicsit másabb téma....
Passzívba persze, hogy pofázik, mivel nem megy a cpu cooler (ez a dolga, hogy szóljon)
Nekem az igazi problémám az lett volna, hogy ezzel a coolerrel nem igazán működik a q-fan, vagyis csak a fent leírt módon. -
mycso
veterán
Én egy dolgot még mindíg nem értek.
Asus lapom van, és van a biosban 3 féle Q-fan beállítás (ventiszabályozás)
1, silent
2, optimal
3, performance
Ezek a gyári intel coolerrel tökéletesen működtek.
Viszont a tx-nél akármelyik opciót is kapcsolom be, a cooler mindíg 630rpm körül forog, és ha a Q-fan aktív akkor win alól SpeesFannal sem tudom szabályozni...
Ha viszont kikapcsolom, akkor max fordulaton megy (asszem 2500rpm) viszont ilyenkor tudom SppedFannal szabályozni és teszem is ezt: 50%-on használom --> egyébként amikor veszem le, olyan 65% körül kezd teljeseb elmenni a hangja.
Na szóval az első dologgal éppen nincs is bajom, mert 630-on is megfelelően hűti a procit és természetesen csendes is, csak a gép indításakor boot-nál mindíg megál ''CPU fan error, pres F1.......''
Valakinek ilyesmivel tapasztalat? -
mycso
veterán
válasz
Veriakilis #173 üzenetére
Ja, teljesen alapon.
A házban elől egy 12-es venti, az oldalán egy 8-as és a hátulján egy 9-es --> mindegyik 5v-on.
Ha passzívba nyomom, úgy felmegy idle állapotban 65 fokig. -
mycso
veterán
No ma nekem is lett egy ilyen jószágom.
E6300-on.
Idle: 45 körül
100%-ra terhelve: 52 körül
Ja és 630rpm körül megy.
Idle egy 10-essel kevesebb a gyári coolertől, terhelve meg .... sokkal. -
mycso
veterán
A gyári pasztát lekellett volna vakarni a prociról teljesen --> ''szárazratörölni''.
Majd újrapasztázni és úgy rá az új hűtőt.
Természetesen, ha az új hűtő talpára volt felkenve hővezetőpaszta, akkor nem is kell pasztázni csak letakarítani.
A te esetedben, mostmár takarítás+újrapasztázás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest