Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baltazár123

őstag

válasz hahakocka #21 üzenetére

olyan szempontból megérte a k8 plus, hogy ebben már van oculink, a k6-ban nincs, de ha valakinek elég az iGPU és nem kell az oculink, akkor végül is azon kívül meg AI, sok mindent valóban nem ad a k8plus. Illetve mindösszesen 43 dollár, kb 14e forint különbségről beszélünk.

Kérdezted a windowst is, nem muszáj aktiválni, nem sok mindenben korlátoz, legalábbis egyelőre, de aztán a jövőben ki tudja? Témákat nem lehet választani, meg ilyesmik, a napi használatban nem zavaró, de szeretném aktiválni és úgy is hirdetik, hogy full win11 pro jár hozzá, aztán ideküldenek egy nem aktiváltat és nem válaszolnak a kérésre, hogy adjanak OEM kulcsot.

Itt van egy videóteszt, ez az M7 pro minipc (6950h proci), ahol proci limit is lehet szerintem, legalábbis gyanús. Egy RTX4060-al teszteli a mókus az oculinken és azt mondja a videóban, hogy RTX4080-at veszteség nélkül rá lehet kötni az oculinkre. Persze ahhoz kellene k8 plus vagy k11-12, különben proci limites lesz. [link]

• Baltazár123

őstag

válasz hahakocka #18 üzenetére

Én ezt vettem [link] , kifizettem a 600 dodót, 3 lépésben :) mert először k6 -volt, de láttam, hogy sokkal jobb a k8 plus és a gyerekemnek kellett az rgb, hogy a haverjai előtt flexeljen vele. Mert szerintem a k8 plus felárat nem érte meg a k11, de a zsebpénzéből fizette a deltát és nálam alapelv, hogy arra költi a zsebpénzt, amire akarja, abba nem szólok bele.
    Szóval kifizettem és jött a gép kb 10 munkanapjára, semmit nem kellett ráfizetni. Azért az ellenőrizd le, hogy priority line legyen a csomagküldés, de a tesztrarénában olvastam 2 éves teszteket és már akkor is így küldték Kínából.

Eszembe jutott még egy dolog, többen panaszkodtak a wifi-re, főleg ha második ssd-t raktak bele. A megoldás, hogy aliról kell rendelni egy mediatek rz616-t, pár ezer forint és egy az egyben ki lehet az inteles f.st cserélni vele. Garanciát se érinti, mert csak kicsavar, becsavar. De más hasonló kártya is jó, ha beépített intel sz.rakodna, lassú lenne.

synthwave: hangja nincs, én semmit nem hallok, de őszintén eddig nem is volt mivel megizzasztani, brutál erős proci. Nekem az otthoni gépem egy ideje egy r7 4700g és annál kb 1,5x erősebb multi szálon a passmark teszt szerint, de egy szálon is erősebb jóval. Az L3 cache 16mb, játékoknál azt mondják a nálam okosobbak, hogy sokat számít, lehetne többi is, de így se rossz. A gépnek van 3 tdp módja, de fortnite meg roblox, meg se izzasztja az iGPU-t se full hd-ban, a 780m elég erős, úgyhogy most a 35W módra váltottam át. A fan is nagyon sokféleképpen állítható a biosban, ha mégis kéne. A tesztekben a performance módot mondta pár tesztelő kissé hangosnak, 45dba, itt egy YT videó róla: [link]

hahakocka: lehet venni egészen olcsón oculink dokkolót, ez úgy néz ki, hogy bele kell tegyél egy sima szgép tápot és a pci-e-be meg mehet bármilyen vga. Vannak is tesztek YT-on, bitang gyors az oculink, még a komolyabb dgpu-kat is alig lassítja. Az usb4 kevésbé hatékony megoldás. Veszek egy ilyen oculink üres dokkolót, inkább csak egy keret az egész némi elektronikával, van egy régi tápom, bőven elég oda, mert csak a vga-t kell kiszolgálja és mondjuk apróról egy használt vga. Nem mondom, hogy ezt vedd meg, de kb így néznek ezek ki: [link]

• Ribi

nagyúr

válasz hahakocka #7 üzenetére

255H elvileg gyorsabb mint a 8845HS. Szóval itt szimplán a szokásos akinek kell az új cucc az vegye meg drágábban, vagy a régit kicsit ócóbban. Mindennel így van.

ui: Teljesen betegek vagytok :))

Új hozzászólás Aktív témák