Hirdetés
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Itt a friss Moto G Stylus
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drexler
tag
Ma küldtem vissza gariztatni kiváncsi vagyok mi lesz vele.
-
oncsi
őstag
-
Drexler
tag
Segitség! Adódott egy kis probléma a tabbal. Mégpedig ha teszek bele memkártyát akkor nem ismeri fel és a wifit sem talál.Ez a jelenség kb. egy hete jelentkezik ezt.Előtte felismerte és rendben volt minden.Több féle kártyával probáltam ugyan az a jelenség.Ja és irja hogy sérűlt a mem kari, de ha telóba teszem tökéletesen műxik.
-
oncsi
őstag
Ezt a készüléket most hol lehet megvenni? Ipon listáján nincs ha jól látom.
-
peterk
senior tag
Nincs, többször rákérdeztem, de még válaszra sem méltattak.
-
kgyurma
csendes tag
Mivel írtad, hogy neked gond nélkül megy a QR kód olvasás, ezért újra kipróbáltam. És láss csodát, most már nekem is megy!? Nem tudom ezelőtt mi lehetett, de lényeg hogy megemberelte magát. Amúgy a ZXing Barcode Scanner-ét használtam, én is saját készítésű app-al. A Zint-tel generáltam a QR kódot. De netről letöltött sample kóddal se ment ezelőtt...
A HDMI viszont nem jó. Visszaviszem a szervizbe.
Van valami hír az új firmware-ről, vagy csak elkerülte a figyelmemet?
-
peterk
senior tag
Igen, ezért is van a beállításokban erre opció. Egy ilyen kütyüre van hozzá csak szükséged.
-
Drexler
tag
Nyaralás alkalmával merűlt fel a kérdés, ha vezetékes netet szertnék a tabletba kötni azt, hogy lehet megoldani.Esetleg usb-n?
-
peterk
senior tag
A QR kód olvasás fura, én ezt használom szinte leggyakrabban és nálam a fólia levétele után jól olvas (előtte semmit). Alkalmazást fejlesztünk, napi 50-szer legalább olvasok vele, szóval nem 1-2 olvasásról van szó. Milyen appot használsz? Én a QR droidot.
A hdmi gyanús. Ha be van kapcsolva, akkor vagy kapcsolat probléma (kábel nem jó, nincs bedugva eléggé, stb.). Ha nem, akkor szervíz...
-
kgyurma
csendes tag
Sziasztok,
Az első rossz tapasztalataim után mégiscsak vettem egy ilyen tabletet. Alapvetően meg vagyok vele elégedve, gördülékenyen tudom használni, amit szoktam, és ez leginkább a böngészés, levelezés, de a játékok is elég jól mennek, hd filmet is néztem már vele, azzal se volt semmi baj. Antutu-ja 10600 körül van.
Ami nem okés, az a kamerája (fólia levéve, lekaparva rendesen). Csak annyit erről, hogy egyetlen QR kódot sem sikerült vele leolvasni, a fotózás eszembe se jutott vele.
Másik, ami nekem nem megy, az a HDMI. Se a TV-m (LG led), se a monitorom (Samsung) nem talál jelet, amikor rádugom a saját kábelével. Beállításokban a hdmi természetesen bekapcsolva, felbontás mindenfélére beállítva (a TV 720p-s, a montor full hd-s). Van valakinek ötlete, hogy mit tudok elszúrni? Vagy szervizes lesz? -
filipsz
csendes tag
OK, ezt fogom tenni.
Most egy DrTorrent nevű magyar fejlesztésű app van fent, eddig ez lassítja legkevésbé a tabot, és elég használ6ó is. Csak azt nem fogom, miért csak 200-300 kb/s a letöltés, ez nem lehetne korlátos, mert nincs is belőle fizetős verzió! A netem 20/10 megabites, a laptop simán hozza is ezt, ugyanarról wifiről.
-
peterk
senior tag
Az a helyzet, hogy maga a hardver bőségesen elég lenne egy komolyabb torrent szerver feladatainak ellátására is, de ahhoz natív arm kódú torrent szerver kell, nem pedig egy virtual machine-ben (dalvik) futó java programra. Ezért írtam, hogy ha nagyon akarja az ember akkor megoldható, csak akkor kicsit túrni kell a tabon. De ilyesmire inkább érdemes egy android tv sticket (illetve torrenthez ethernetes verzióját) venni 15-20-ért, és arra tenni akár egy optware-t akár egy natív linux disztribet.
A tabon meg marad a "szenvedés". Használd azt, amelyikkel a legkevésbé szenvedős a dolog, kb. ennyit tudok tanácsolni.
-
filipsz
csendes tag
Nyilván nem 16 GB-os 1080p filmeket akarok tableten torrentezni. Azt a laptopon csinálom.
Egy 200 MB-os videóval próbálkoztam. Amúgy nagyjából BitTorrent, uTorrent, aTorrent, tTorrent appokat próbáltam. Nekem is a tTorrent tűnt a legkevésbé sz@rnak, de a Lite verzió durván sebességkorlátos (250 kb/s) és mégis nagyon belassult a gép tőle, így nem vettem meg a Pro-t 900 HUF-ért.
A roottal kapcsolatban továbbra sem változott az álláspontom. -
peterk
senior tag
-
bubi92
őstag
pár tapasztalat:
-tökéletesen lehet tapicskolni, töltés közben.
-most kb. 10 perc alatt 10%-ot töltött, bekapcsolva.
-fekete képeknél, látszik a bevilágítás a széleken, ilyen árban elfogadható
-nagyon gördülékeny
-fhd filmet hdmi-n 106?cm-re simán tolta
-kamerái lófaszra nem jók, anyámnak jó lesz szkájpra
-nem recseg, egész jól össze van rakva.
-magamnak nem vennék tabletet -
peterk
senior tag
Egyébként a Cube U30GT méretre 1-2 milli eltéréssel akkora, mint a colorovo, úgyhogy az innen megvásárolható fólia jó lehet. Magasságban millire pontosan akkora, szélességben pedig 4 millivel nagyobb, amit egy vonalzóval és egy éles pengével méretre lehet vágni. Az ára nem sok, a szállítás ingyenes, csak ki kell várni azt a 4-6 hetet.
-
peterk
senior tag
Ami gyárilag rajta van, az nem azért van, hogy rajta hagyd.
Az a szállításnál védi, és leszedendő vásárlás után. Csoda, hogy nem dobtad még ki az ablakon a tabletet, hogy sz*r az érintés érzékelése.
u.i.: A hátsó kameráról ugye lekapartad a fóliát? Azért kérdezem, mert azt tényleg nehéz észrevenni, hogy rajta van, és ha rajta van, akkor egy vonalkódot se lehet vele leolvasni, nemhogy képet készíteni.
-
peterk
senior tag
Milyen torrent klienseket próbáltál?
Szvsz egyébként, ha normálisan akarsz torrentezni, akkor nem kliens kell rá. Ezek a java-s kliens appok alkalmatlanok rá. Rootolni kell, fel kell rá nyomni egy optware bootstrapet, és telepíteni egy rendes transmission daemon-t. Én érdekességképpen kipróbáltam, és külső usb-re úgy hasított, ahogy csak a netje bírta, közben észre se lehetett venni, hogy megy.
De egy tabletet ilyesmire használni szvsz "durva". Egy-egy kisebb torrent leszedésére még oké, de ha komolyabb torrentezés kell, akkor inkább érdemes venni egy raspberry pi-t vagy egy android tv-t - mindkettő 15-20 ezer alatt van - és azt belőni 24/7 működésre.
Töltéskori megbolondulás: Majdnem biztos, hogy a töltő a ludas. Egy ismerősöm töltőjével kipróbáltam a minap, és azzal nem csinálja. (Márkát nem tudok, valam számtech boltban vette, USB-to-0.5mm kábel, plusz USB-s hálózati adapter-fej.)
-
demlin
csendes tag
Lehet amúgy valahol jót fóliát szerezni a kijelzőre? Ami gyárilag rajta van már kezd nagyon gagyivá válni...
-
demlin
csendes tag
Tény hogy a torrentezés nem csúcs, sőt nekem nem is szokott maxon menni max a 3mbit felén, de inkább csak 1200kbs-en, de közben én vígan netezek, játszok, és nem tapasztaltam belassulást csak olykor, de az természetes letöltés közben. tTorrentet használok, abból is olyat, amit torrentről szedtem le, mert a nem teljes kliensek általában korlátozottak valamiben.
-
filipsz
csendes tag
Torrentezni próbált már valaki a Colorovon? Nagy élmény, de negatív értelemben...
Egy szálas, 2-300 kb/s-os letöltéstől teljesen megfexik a gép, de annyira, hogy nem csak nem tudsz közben mást csinálni rajta, mondjuk netezni, hanem a home screenre is alig 2-3 perc alatt talál vissza. Persze csak akkor, ha nem fagy le teljesen!
Kipróbáltam 4-5 torrentklienst, mindnél ez volt, tehát kuka.
Tudom, hogy nem csúcsgépet vettem , de ettől azért többet várnék! -
filipsz
csendes tag
Én szinte mindig kikapcsolt állapotban, éjjel szoktam tölteni a CityTabot, mert mekkora ökörség már az, hogy szundi módban töltve, ha feltöltődött, bekapcsol a kijelző és akár órákig világít, ha nem húzom ki!
. De most kíváncsi voltam, hol tart a töltés, ezért nagyon röviden rányomtam az on/off gombra, ilyenkor a telóm rövid időre kijelzi a töltés állapotát, aztán off. Ez meg tized mp alatt bekapcsolt, mikor akkus üzemben fél percig kell nyomni a nyüves gombot.
. De ha már így jártam, megnéztem, milyen az érintés érzékelés, ha dróton van. Hát, katasztrofális, tényleg használ6atlan.
-
filipsz
csendes tag
OK, lelkes, de nem hozzáértő júzerként megnyugtató, hogy Androidon kisebb az esély vírusra, egyebekre. Amúgy sem warezolok. Bár éppen ma olvastam, hogy igen súlyos, gyakorlatilag minden androidos kütyüt érintö biztosági rést találtak. De ezen az antivirus sem segít, gondolom.
A gyorsítótárat, előzményeket, cookiekat már többx kitöröltem, nem segített. Az előbb viszont engedélyeztem a pop-upokat, és letiltottam az AdBlockot, valamelyik használt, mert most ismét desktop nézetben látom az MA/PH-t. Thx a segítségért! -
bubi92
őstag
ma megyek átvenni a gépet. megrendeltem iponban kedden. először péntekre mondták, hogy átvehetem. tegnap délután viszont kaptam az sms-t, hogy akár már tegnap is. kiváncsi vagyok nagyon.
-
peterk
senior tag
Üritsd ki a cache-ét a beépített browsernek, szerintem az lesz a baj, hogy már lerakta a cache-be ill. a cookiek közé ennek a fórumnak a beállításait.
Az üzleti adataidra a vírus nem lehet veszélyes. Nem részletezem technikailag, hogy miért, de a tablet oprendszer más, mint a PC. Vírust sem egyszerű bekapni, mert sem activex, se makro vírus, se rootkit, se hasonlók nem működnek a tableten. Ami esetleg előfordulhat, az annyi, hogy letöltesz egy warez alkalmazást ami bloatware/mailware kódot tartalmaz, és elkezdi használni a netedet. De ez ellen a legegyszerűbb megoldás nem telepíteni warez-t.
-
filipsz
csendes tag
Köszi, beállítottam. Érdekes, hogy pont itt, a Mobilarena/Prohardver-en nem működik, máshol igen. Itt nem tudom, milyen változás volt, de kb. 2-3 napja hiába van beállítva a desktop nézet, először betölt az asztali nézet, majd 1 mp múlva átvált mobilra. Addig jól működött, elég bosszantó, és nem tudom visszacsinálni. De közben elkezdtem a Dolphin browsert használni, egész jó, ott nincs ilyen gond. A beállítás, amit írtál, ott is jól jött.
Nem tudom, mit ér a vírusvédelem, de mivel e-bankolok és kártyával vásárolok a tabon, gondolom nem árt, ha van. Több free verziót próbáltam, most úgy tűnik, az Avast mobile security bevált, kevesebb RAM-ot és áramot használ, nem lassítja a gépet. -
peterk
senior tag
Még nem vettem másik töltőt. Igazából annyira nem zavar a dolog, mert nem szoktam töltés közben tapicskolni. Mindazonáltal elég biztos vagyok benne, hogy az érintőpanel problémát valami "földhurok"-szerű jelenség okozza, mert ha galvanikusan "földelem" (pl. rádugom USB-n a laptopra, vagy megfogom a töltőt tőben, stb.) akkor megszűnik a jelenség.
Filipsz: Vírusírtót nem használok.
A böngészőnél a beállítások/speciálisban van egy olyan opció, hogy "UAString". Ez a böngésző user agent stringjét állítja. Alapból "android"-on van, ami a tablet böngészőt jelenti. Állítsd át desktop-ra, ha a desktop verziót preferálod a weblapokon.
-
demlin
csendes tag
Sziasztok! A hangot, amivel szenvedtem, nem is olyan régen egy játék tette rendbe végül. Hogy miért ,nem tudom, de megjavult. És ismét elromlott, de ezúttal nem segít a játék, de mindegy is, mert nem emiatt írok, csak mint esetet akartam leírni.
peterk: sikerült azóta venni hálózati töltőt? Mert ma felmerült, hogy elcserélném az enyémet a keresztapámmal, pontosabban neki adnám és ő venne egy másikat. Neki egy ployer momo8hoz küldtek Kínából átalakítós töltőt amit nem lehet normális aljzatba bedúgni, csak olyanban amiben nincs mélyedés, de ugye az már szinte kihalt fajta m.o-n, a colorovo töltője úgy néz ki azzal nem produkálja azt a hibát, így ahhoz tökéletes, ám lehet, hogy akkor nem a töltővel van a baj, nem?
-
filipsz
csendes tag
A másik, hogy nekem a gyári böngésző vált be eddig legjobban. De androidos teló után először fura volt, hogy ezen a méreten és felbontáson a weboldalak normál nézete már sokkal jobban néz ki, és jobban is működik, mint a mobil. Be lehet ugyan állítani ugyan asztali nézetet a böngetőn, de ezt nem csak a bezáráskor, hanem új lapok nyitásakor is újra és újra meg kell tenni, ami elég idegesítő! Van valami módja, hogy megtartsa ezt a beállítást? Köszi.
-
filipsz
csendes tag
válasz
Bendezsu #159 üzenetére
Szia! Azt nem tudom, normális-e, de nekem is hosszan kell nyomni az on/off gombot a bekapcshoz. Telóhoz képest fura, ott csak pár mp, de szok6ó. Viszont az semmiképpen nem normális, hogy szundi helyett kikapcsol! Nemtom, mi lehet az oka, esetleg próbálj meg más időket beállítani a sleep-re, ha nem változik, lehet szerviz lesz.
-
Bendezsu
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy normális-e, hogy kb fél percig kell nyomni a bekapcsoló gombot hogy feléledjen a gép.
A másik, hogy pár perc inaktív helyzetben nem alvó módba megy a masina, hanem kikapcsol. Újra fél perc gombnyomás, hogy elinduljon. Szerintetek?
Előre is köszi.
Zsu -
peterk
senior tag
Üdv a colorovo userek között.
Alul baol oldalon vannak 3 mindig látható vezérlőgomb. A legszélső baloldalival tudsz vissza ill. kilépni alkalmazásokból. A középső felhozza az "asztalt" (launcher-t), a jobboldali pedig kis előképekkel listázza a futó alkalmazásokat. Bezárni úgy tudsz egy futó alkalmazást, hogy itt jobbra elhúzod.
A képnézegetővel - és más alkalmazásokkal - kapcsolatban az android alkalmazások topicba írj, ott fognak ajánlani minden feladatra megfelelő programot.
-
13kofer
csendes tag
Sziasztok!
Én is vettem egy ilyen kütyüt. Androidos környezetben ez az első próbálkozásom.
Abban tud valaki segíteni, hogy hol találok egy részletes leírást a rendszerről. Mit hol kell beállítani (legegyszerűbb pl.: hogy kell kilépni egy programból? stb.) Tud valaki képregény nézegetéshez egy jó képnézőt ajánlani.köszi!
-
filipsz
csendes tag
Hali. Az evidens, hogy az SD kártyámmal nincs semmi baj.
Kipróbáltam amit írtál. A 2.5"-es 250 GB-os Transcend vinyót nem ismerte fel mint vár6ó volt, biztos kevés a delej. Az 1 TB-os 3.5"-es WD-t már igen, de nem nagyon szerette, eleinte nagyon belassult, aztán magához tért. Másoltam egy nagyobb videót, de a nyüves droidos TC nem írja ki közben a sebességet, tehát adtam a sz@rnak egy maflást....
Mindenestre, ha valaki most vesz microSDHC kareszt a CityTab-hoz, és csak ehhez használja, lehet nem éri meg költeni gyors kártyára, elég a Class 4 v. 6 is.
-
peterk
senior tag
Olvastam amit írtál, de azért írtam, hogy belassul, mert eddig minden általam használt tabon - mind 4.x androidos - ezt tapasztaltam. Samsung, Wayteq, Prestigio és most ez a Colorovo. És a WP8-as telefonom is ezt csinálja.
Valószínűéeg módosult valami a külső SD kezelésben, ami miatt belassult. (Nem biztos, hogy a kód hibás, lehet, hogy egyszerűen pl. valami olyan service fut a 4-es androidokon ami ugyan lassítja az írást, de cserébe pl. nem dobnak hátast a futó alkalmazások a leválasztott kártya miatt.)
A lényeg, hogy szerintem nincs semmi baja a kártyádnak, és a tab is "kedveli", csak ICS fölött ez van. (Egyébként kipróbálhatod, hogy mit csinál úgy is, ha rákötsz egy külső USB vinyót, és a tabos total commanderrel másolsz vele egyet. Úgy gyorsnak kéne lennie, és ha az, akkor nincs gond sem a kártyával, sem a tabbal.)
-
filipsz
csendes tag
Mint írtam, ez a kártya eddig a telefonomban volt. Ha azt rádugtam USB-n a laptopra, simán írtam rá 16 mbit/sec-mal.
Igaz, az LG Optimus Black fórumán is azt írták ha jól emléxem, hogy amikor felrakták rá az ICS-t, ezen is belassult a kártyára írás. Többek közt ezért is maradtam GB-n.
-
peterk
senior tag
Ha az SD kártyára írást úgy csináljátok, hogy a tabot dugjátok rá a gépre USB-vel, akkor az írás lassabb lesz, mint amit a kártya tud. Ez sajnos ilyen. Nem csak ennél a tabnál van ez, hanem minden tabnál amit próbáltam. Sőt, a WP8-as telómon is ez a helyzet. Ha gyors írás kell, akkor ki kell venni az SD-t és direktben azt rakni a gépbe. (Persze ehhez kell SD olvasó a gépbe.)
Dremlin: Próbáld ki, hogy amikor lehúzod a fülest, és szól a hangszóró, akkor miközben még szól, menj be a beállításokba, és hang/hangerő beállításban húzz mindent maximumra. Majd utána, ha leállt a szám, és a következő szám "néma", csináld meg ugyanezt. Gyanús, hogy ilyenkor nullára/minimumra visszaáll a hang és azért nem hallod. (Megpróbálhatod ugyanezt a fizikai hang gombokkal is.)
(Egyébként egyszer nekem is volt, hogy füles rádugása és lehúzása után nem volt hang. De akkor kiderült, hogy a lehúzást nem érzékelte rendesen, egy másik fülest rádugva majd lehúzva megoldódott a gond.)
-
demlin
csendes tag
Igen matattam a monitorom hangerejével, lehetséges hogy az zavarta meg, sőt most már biztosra veszem. Próbáltam resetelni is a monitor beállításait, de nem történt semmi. Most már egy hete így hangtalanul működik szegényke. Lehet, hogy meg kell várnom a tablet frissítését? Ez esetben remélem hamar üzemképes állapotba kerül. Még ha gagyi is a saját hangja, akkor is jobb mint a semmi, igaz a metrón nem kell olvasáshoz....
Milyen progit használtok a kártya tesztelésére?
-
filipsz
csendes tag
Sajnos nincs másik, a 2 GB-os LG-t pár napja tettem vissza a telóba, csomó progit kitoltam rá, most semmi kedvem cserélgetni. Ez a Samsung kari qrvajó az biztos, a tabbal van gond. Remélem majd más is ír ezzel kapcsolatban, bár kevesen vagyunk, nem igazán pörög a fórum...
-
filipsz
csendes tag
Viszont ami furcsa: átraktam az LG telómból a Samsung 16 GB-os Class10-es micro SDHC-t a tabletbe, és amíg ott 16-17 mbit/sec volt az írási sebesség, itt csak 4, ami nagyon gáz! Mitől lehet ez?
-
filipsz
csendes tag
Nem vagyok nagy audiofil, és igazán jó fülesem sincs, de a régi SE Walkman mobilom fülesével meglepően jól és hangosan szól a gép, még kellemesen erőteljes mélyek is vannak, zenénél és filmnél is. Nekem legalábbis elég, nem hifi és házimozi az elsődleges célterület. Viszont az MX Player a 06.20.-ai frissítés óta igazi katasztrófa lett, többx fagyott, néha a gép is, tehát uninstall. Más is tapasztalta ezt? Cserébe rájöttem, hogy a gyári lejátszó viszont tök jól használ6tó, HD mkv-t is simán viszi, a felülete is elég baráti.
-
peterk
senior tag
Érdekes. Azt gondolná az ember, hogy nem érzékelte, hogy kihúzod a fülest/hdmi, és ezért nem lehet hang. De ahogy írod, úgy van hang, ha rádugod majd lehúzod a fülest, azaz érzékeli.
Az nem lehet, hogy valamit matattál a hangerővel, és amikor lehúzod akkor a füles hangerejét veszi emiatt szól, de miután vége a számnak/filmnek, egyszerűen alacsonyra/minimumra áll vissza a hangerő?
-
demlin
csendes tag
Igen, próbáltam, semmi:-(
-
peterk
senior tag
Próbáltad kikapcsolni és újraindítani a gépet?
-
demlin
csendes tag
Sziasztok! Előjött egy olyan hiba, hogy csak akkor van hangja a tabletnek, ha azt hdmire vagy hangfalra dugóm. Ez azóta tart hogy kipróbáltam a monitorommal, nem volt jó teljesen a szín, és állítgattam a monitort, sajna nem lett jobb de a hang azóta nem megy, csak ha beléjük vmit. Csinálta ezt másnak is?
Ja és ha bedugom kihúzom, utána jó a hang amíg pl szól a szám vagy megy a film majd nincs hangja. -
peterk
senior tag
Egy ekkora topicot lusta vagy átolvasni, és választ vársz? Ha a topic keresőbe fent beírod, hogy akksi, hdmi, tok, minden kérdésedre 30 mp alatt választ kaptál volna...
Egyébként a HDMI kimenet elbír egy 100 centis tévével, gyári tok nincs hozzá, de gyári táskát kapsz mellé ingyen, az akksija 6-8 órát bír használattól függően, és a tablet úgy általánosságban vállalható. Más kérdés?
-
bubi92
őstag
hejho
lusta vagyok átolvasni az egész topikot. egyik kiszemeltem ez a tablet. nem nekem kéne, rokonnak. a fő felhasználási terület netezés, szkájp, film nézés lenne. látom, hogy van rajta hdmi kimenet. ~100 centi körül tv-t mennyire bír meghajtani vagy teljesen felejtős?
konkrétan rá való tokot lehet kapni, vagy csak ilyen univerzálisat. mennyit bír ki egy töltéssel.
úgy általánosságban egy vállalható tablet? -
peterk
senior tag
válasz
ranger69 #133 üzenetére
Ha emellett döntesz, akkor legközelebb ne add fel, van rajta fólia. Nyugodtan ess neki körömmel, nem lesz baja a lencsének. Egy körmöt simán kibír, elvégre nem acélból ill. gyémántból vagyunk
A hangzást inkább én nem kommentálnám tovább, mondjon véleményt más. Én nem is nagyon hallgatok zenét mobil eszközről, úgyhogy összehasonlítási alapom se nagyon van, a véleményem is ezért kérdéses. Annyit tudok mondani, hogy a HTC telefonommal összevetve különösebben rosszabb minőséget nem vettem észre. (A HTC fülesét használva.)
Ami még hátra van, az az, hogy a hdmi kimeneten kiadott hangot ellenőrizzem. Úgy értem, a hdmi-t kipróbáltam, hang van, de még nem ellenőriztem, hogy mit csinál DD, DTS, HD trackekkel. Dekódolja, van kiküldi-e direktben? Ehhez meg kéne bontanom a hifi állványt, hogy az erősítőre dugjam, amire még nem vitt rá a lélek.
-
ranger69
tag
Amikor visszavittem azt mondták bevizsgálják a tabletet, hogy mi a baja és majd ezután döntök. Még nem tudom, hogy mit is akarok, de ebben azért csalódtam, de egy jól összerakott, normálisan működő darabbal kiegyeznék.
Az APN beállítás én is úgy gondolom, hogy megoldható, de alapból nem megy, ez is információ lehet valakinek.
A kamerát nem kapargattam, de megnéztem alaposan és nem találtam rajta fóliát, ami jobban zavart az a rossz hangzás. A saját fülesre kár is szót pazarolni, de jobb fülhallgatókkal sem volt meggyőző. -
peterk
senior tag
Colorovo CWM based Recovery 6.0.3.1
Elérhető a szokott helyen. Colorovo_CWM_Recovery.zip néven. Töltsd le, és olvasd végig a csomagban levő olvassel.pdf-et. Ha nem értesz valamit, kérdezz.
Röviden, hogy mi is van a csomagban: Általam tesztelt, működő CWM alapú recovery. Aki nem tudja, hogy miről van szó, az guglizzon rá.
(Röviden, egy jó kis tool, amivel gép nélkül lehet mentést és visszaállítást csinálni a gépről, formázni, cache-t törölni, és zip fájlból frissítést telepíteni, stb.) A navigálás a CWM-ekre jellemző, azaz a menü rendszerben a hangerő fel-le gombokkal lehet lépegetni, és a power gomb az enter.
A csomagban továbbá található egy patch is, amivel a kikapcsolási menühöz (ami akkor jön fel, ha a power gombot megnyomod) hozzáadja az újraindítás éa a recovery menüpontot. Ezzel a recovery-be is egyszerűen be lehet lépni.
(Megjegyzés: Egyelőre nem sikerült rájönnöm, hogy kikapcsolt állapotból gomkombinációval hogyan lehet belépni a recovery-be. A leggyakrabban ez a hangerő le megnyomása, majd nyomva tartása közben a gép bekapcsolása, de ezen a kütyün ez nem működik. Az biztos, hogy van valami kombinácó, mert sikerült egyszer behoznom, de nem tudtam megismételni.
Szóval akinek van kedve próbálkozni, és esetleg rájönne a helyes gomb kombinációra, az kapna egy cukorkát, meg egy köszönöm bejegyzést a fenti recovery dokumentációban.
)
-
Drexler
tag
Jó, hogy van forum én is most szedtem le a fóliát
-
peterk
senior tag
válasz
ranger69 #129 üzenetére
Akkor azért volt olyan szörnyű a kép.
Én is azért futottam bele, mert egyáltalán nem egyértelmű, hogy ott a fólia. Meg kell kapargatni a lencse felületét körömmel, és akkár látod, hogy bizony ott van, csak pont akkorára csinálták, és úgy passzol a lencséhez, hogy nehéz észrevvenni.
A hangzása a saját fülesével nagyon gagyi. A HTC telómhoz kapott fülessel már egy fokkal jobb. Van egy komolyabb sennheiser fülesem is, azzal korrekt a hangja, de az mondjuk nem mozgásra való.
Zene esetén egyébként nem mindegy a lejátszó, mert általában a legtöbb tartalmaz valamilyen hangszín beállítási lehetőséget. El kell játszani vele, hogy az ízlésednek megfelelő hangzást kapjál.
Az APN biztos megoldható lett volna. Illetve, most mi is a helyzet? Cseréled másik colorovora, vagy másik márkát veszel? Akárhogy is, ha meglesz az új, keress meg priviben és megpróbálok segíteni.
-
ranger69
tag
Nem vettem le róla, mert nem is volt rajta, legalábbis én nem láttam rajta, pedig néztem. De nem ez a központi kérdés nálam sem.
A digi stick a wayteq-nál sem működött alapból, ugyanez volt a gond, gondolom itt is meg lehet csinálni. Az új APN-t fel tudom vinni, de nincs save gomb. Ha vissza gombbal kilépek nem marad meg a beállított APN. Ezzel sem foglalkoztam sokat, mert nem volt időm erre, mielőtt visszavittem.
A hangzásra valaki? -
peterk
senior tag
Levetted a fóliát a hátsó kameráról?
Azért kérdezem, mert én majdnem visszavittem emiatt, mert olyan homály képe volt, hogy az borzasztó. Lekapargatva viszont whiskyvel elmegy, pont arra jó amire egy 2mpx-es kamera manapság való: vonalkódok, qr kódok olvasására, és ha nagyon nincs kéznél semmi, akkor végszükségként egy-egy képet ellőni vele.
Az APN-el kapcsolatban sztem tudtam volna priviben segíteni... Nekem ugyan nincs digi-s stickem, de utánaolvasva, az APN automatikusan mentődik, csak be kell állítani, várni 10-15mp-et, és a bal alsó vissza gombbal kilépni.(Nem kell save-et nyomni). Ha netán ez nem segít, akkor is van megoldás, pl. a Twikker APN, amivel el lehet menteni. De van még jópár másik app is erre.
-
ranger69
tag
Mielőtt visszavittem én kipróbáltam a kamerát és a bluetooth-t. A bluetooth működött, nem volt vele probléma. A kamera gyakorlatilag egy vicc kategória, szerintem értékelhetetlen képet készít.
A digi-s USB 3G-s stick nem működött a tabbal, mert nem lehet új APN-t menteni, alapból pedig a telenoros beállításokat dobja fel.
Próbált valaki fülhallgatóval zenét hallgatni rajta? Mik a tapasztalatok? A hozzáadott fülessel szerintem borzalmasan szól, de egy jobb fülessel is szörnyű a hangzása. -
peterk
senior tag
Készül a CWM Recovery a cucchoz. Nálam már fut, csak még 1-2 apróbb dolgot ki szeretnék javítani. Érdekel valakit a dolog, vagy hagyjam, úgyse teszitek fel?
-
filipsz
csendes tag
Hali! Közben rájöttem, hogyan tűnik el a fekete csík. MX Player-en a vezérlő gombok előtt /balról/ van egy lakat ikon, arra rábökve full screen-re vált. Hogy miért lakattal jelzik, az még nem esett le...
Csak hogy volt egy "kis" problem, ahogy próbálgattam 2x-3x ráböktem, és ettől le is fagyott a lejátszó, aztán kiderült, nem csak az, hanem az egész kütyü! A főképernyőről is eltűntek az Android vezérlőgombok, ezzel meg is volt az első hard reset-em, nem egész két nap alatt, ügyes vagyok. -
peterk
senior tag
Igen, rootolni kell. Miért nem akarod? Nincs veszélye...
-
peterk
senior tag
Kipróbálnátok valamit?
Ugye volt róla szó, hogy ha rá van dugva a töltőre a kütyü, akkor az érintőképernyő megbolondul. Kipróbálnátok, hogy rádugjátok az USB-vel a PC-re is, és megnézitek, hogy ilyenkor is csinálja-e? (Tehát töltés+USB.)
Ma jöttem rá, hogy nálam így "megjavul". Sőt, aztán kísérletezgettem, és kiderült, hogy ha rátekerek a töltő csatlakozó (ami a gépbe megy) fejére egy vékony hosszabb drótot, és csak simán megfogom a drótot, akkor is megjavul...
Szóval erős a gyanúm, hogy a jelenséget a gagyi kínai töltő okozza. (Lehet, hogy emiatt vannak a többek által jelzett töltési problémák is, nem is a tablet rossz.) Próbálok szerezni egy másik normális töltőt, és kipróbálom vele. Ha jól nézem, sima 0.8mm-es, 5V, 2-2.5A-es töltő jó hozzá. Majd még belemérek, hogy üresen mennyit vesz fel töltéskor, de max 2A-re tippelek a feltöltési idő alapján.
-
peterk
senior tag
Ez a 4.x hozadéka. Custom főzött romokba teszik bele ezt az opciót, majd ha lesz romunk, akkor megnézem miben kerül beletenni.
Addig a playstore-ból appokkal lehet átmenetileg kiküszöbolni a problémát, akit zavar. Pl. ezzel, vagy ezzel.
Felraktam pár boot animációt a szokott helyre. Raktam a csomagba demó videót is, hogy meg lehessn előtte nézni. A telepítés értelemszerűen az azonos nevű bat fájlra kattintással történik - miután rádugtad a tabot a gépre. Természetesen rootra szükség van előtte. (Ami feltételezi, hogy már a driver is fent van. Aki már rootolt az simán telepítheti bármelyik animot.
-
filipsz
csendes tag
A tablet burkolata eléggé rendben van, nem recseg vagy nyöszörög, bár nagyon nem gyötörtem meg. A fém hátlap nagyon kellemes fogású, hűvös érzetű, bár nagyobb terhelésnél fekvő nézetnél bal oldalon alul kissé melegszik, de nem vészes. Hátul van egy apró sérülés, a boltban nem vettem észre, inkább a kijelzővel foglalkoztam. Olyan, mint ha gombostűvel megbökték volna az alumíniumot, de alig látszik és a hátulját nem fogom nagyon nézegetni, akkor is elhozom, ha észreveszem ott és akkor.
Viszont ami aggaszt, a leginkább használt, és legfontosabb gomb, az on/off és feloldó gomb kissé lötyögős, nem tűnik túl masszívnak. Bezzeg a hangerőgombok jó keményen járnak, és elég kicsik is.
A hangerő nagyon forrásfüggő, de használható, MX Player-rel kimondottan hangos. A sztereó nem igazán jön elő, ettől többet vártam, ha már elöl van két oldalt a hangszóró.
HDMI-n működik, egy LG full HD tv-monitorra kötöttem rá, a kép nem marad el a tv saját média-lejátszójától, de alul az Android "tálca" vagy a fekete csík felesleges és zavaró. Csak 720p-vel próbáltam, az fért a pendrive-ra, de biztos jól kezeli az 1080p-t is, én ezt a funkciót nem nagyon fogom használni, elég kényelmetlen. A kamerákat és a Bluetooth-t még nem próbáltam, kevéssé érdekelnek.
A Böngésző nagyon gyors, szépen tördel és simán scrolloz, flash is van gyárilag, műxik. A Chrome viszont lassabb, és jó darabosan görget, ez fura, de én sosem csipáztam. A telón kedvenc böngészőm, az Opera mobile ezen szarul néz ki, és nem is működik jól, leszedtem. Érdekes, az Opera mini viszont tök jó, de nem az oldalak mobil-verzióján, hanem a desktop változaton. Az új, sokat szidott Webkit alapú Opera-browser viszont egész jó, csak a gyári böngető mellett nagyjából felesleges. A gyári billentyűzet jól használható, de ezen a méreten az AnySoft keyboard magyar ékezetes kiosztással király! Na 1előre ennyi, az első nap tapasztalataiból! Most úgy néz ki, mégis jó választás volt a Colorovo, 49.400,- forintért, táskával, HDMI-kábellel. Remélem így is marad! -
filipsz
csendes tag
A wifi nálam teljesen jól és stabilan működik, eddig 1x sem dobta el. A lakásom kicsi, de legalább beton, a hálószoba pár méterrel és két vasbeton panelfallal odébb van a nappaliban lévő Cisco Linksys E900 routertől, ott egy vonallal mutatja gyengébbnek a jelet a CityTab /hasonlóan a telóhoz és a laptophoz/, és minden tökéletesen műxik. A környékbeli jó néhány wifi-ből kb. ugyanannyit és olyan térerővel lát, mint a másik két eszközöm. Úgy is próbáltam, hogy YouTube-ról egy igen akciódús klipet néztem HD-ben, és közben össze-vissza járkáltam a lakás helységeiben, egyszer sem akadt meg a kép és a hang. Nekem ennyi elég.
-
filipsz
csendes tag
A kijelzőről:
Elég szép, de nem kiemelkedő szerintem, bár ebben az árkategóriában biztos, hogy jó. A rettegett pixel hiba nincs, mint ahogy oldalsó bevilágítás sem. A színek természetesek, de lehetnének kicsit élénkebbek. A fényerő nem igazán nagy, teljes gázon sem, lakásban megfelel, de aki kültéren is akarja használni, kevés lehet. A betekintési szög minden irányból széles, IPS-nek megfelelő. Tabletem még nem volt, a Toshiba laptopom TN+film kijelzőjétől szebb a Colorovo, az LG Optimus Black telóm Nova IPS paneljétől mindenben elmarad, de az főleg fényerőben még két év után is etalonnak számít. Az érintés-érzékenységgel semmi probléma, finoman működik, ma több féle keyboarddal is próbálam, komolyabb játékról nem tudok beszámolni. -
filipsz
csendes tag
Sziasztok!
A sok negatív fejlemény után egy eddig pozitívnak tűnő:
Tegnap végül is megvettem a Colorovot. A boltban megnézhettem, bár delej az nem volt benne, de töltőre tették és 1-2 perc után bekapcsolt. Túl sokat nem láttam belőle, mert a drót nem volt elég hosszú, hogy kényelmesen tarthassam, de feltűnő hibát nem láttam, így elhoztam.
Itthon 17 óra körül kezdtem tölteni, megfogadtam, hogy reggelig nem molesztálom. 20 körül néztem rá újra, akkor már zölden világított a kis LED, tehát 3 óra alatt tök lemerült állapotból feltöltött, de nem kapcsoltam be.
Ma reggel héttől pár perces szünetekkel kettőig használtam nem kicsit, sok appot tettem fel és próbáltam ki a Play-ből, neteztem, videóztam YouTube-on, és OTG-n pendrive-ról. Sokat babráltam beállításokkal, némi engribördz, folyamatos wifi mellett 14 órakor 20%-on állt az akksi. Első feltöltés után nem rossz szerintem. -
filipsz
csendes tag
Már bocs, de ennek mi értelme lenne? Nyilván egy nem tölthető tabletet mindenki azonnal visszavisz. Mi abban az üzlet, hogy ugyanazzal a hibás géppel újra és újra foglalkozniuk kell, és közben a hírük is romlik?
Nem vagyok naiv, simán el tudom képzelni, hogy pl. egy pixelhibás, vagy más "kishibás" tabot a magyar boltok megpróbálnak újra eladni, hátha egy láma júzer nem viszi vissza végül. De egy nem töltődőt... -
demlin
csendes tag
Sziasztok!
Két dolog érdekelne. Az egyik, hogy hol lehet a colorovohoz jó fóliát venni?
A másik pedig, hogy miképpen lehet eltűntetni az alsó csíkot filmezés közben? Mxplayer prot használok, ha ez számít valamit..A boot animations egyik nagy problémája, hogy ehhez a tabihoz kevés a jó méretben vagy minőségben.
-
Drexler
tag
Szerintem is király jöhetne a többi is.Más:ha rootolod a tabot az garanciavesztéssel jár?
Egyébként a 8 napos garira visszatérve, sztem egyböl vissza kéne adniuk a pénzt ha visszaviszed a tabot, vagy cserélni.Érdemes lenne a fogyasztó védelmet felhivni ezügyben.Nekem azt mondták, hogy visszajár. -
peterk
senior tag
Délután unatkoztam egy kicsit, és lecseréltem az unalmas és ronda colorovo boot animációt egy valamivel pofásabbra. Ha érdekel benneteket ilyesmi - van még pár másik animáció is amit átalakítottam a colorovohoz -, akkor szóljatok és felteszem. A boot animáció felrakható a play store-ból letöltött alkalmazással is (keress rá a boot animation-ra), vagy pedig aki használta a toolkitemet, annak egy ahhoz hsonló csomagot is össze tudok ütni és feltenni anim cseréhez. (Mindkét módihoz root szükséges).
Itt a mostani boot képernyőm:
-
Poplacsek
senior tag
Na szép, most nézem, hogy dettó ugyanúgy jártál, mint én...
Én végül vettem helyette az Iponnál egy Overmax Solution10-et, a Colorovo árát term. beszámították. Az Overmax hibátlan masina.
Viszont legalább az ingyen táskát, amit adtak a Colorovo-hoz az iPonban visszatartottam fájdalomdíjként -
peterk
senior tag
Ha nem lett volna érthető, hogy mire utaltam az előző postban: van egy olyan sejtésem, hogy Ipon-ék voltak olyan kedvesek és Poplacsek rosszul töltődőt tabletjét adták el kgyurma-nak...
-
peterk
senior tag
Hmmm. Már a második példány ami nem töltődik rendesen. És az is az iPontól...
Amúgy az iPon sztori no comment....
-
kgyurma
csendes tag
Sziasztok!
Megosztom veletek az én esetemet, a közös tapasztalat bővítése okán: IPon-tól rendeltem meg ezt tabletet, miután olvastam az első jó tapasztalatokat. Minden jól kezdődött, személyesen vettem át, ki tudtam próbálni, jónak tűnt. Otthon kicsit még nyomkodtam, látta a wifiket is, minőségileg is kb. ezt vártam, de komolyabb dolgokat nem csináltam vele. Majd rádugtam hálózati töltőre. 18 órát töltöttem, 19%-ig fel is töltötte. Szóval hibás az aksija, vissza is vittem már másnap. Gondoltam elnézést kérnek, és visszaadják az árát. Hát nem (kérdésemre azt mondták, hogy ők nem ingyenes gépkölcsönzők, hagyjam ott garanciába). Cserére írták ki, azt mondták 3-4 nap alatt szokott a garanciális ügyintézés lezajlani, majd értesítenek. Kérdésemre elmondták, hogy másik lehetőség, hogy elállok a vásárlástól, ekkor 30 napon belül utalják vissza a vételárat, de pontosabbat nem mondtak. Azt gondoltam, hogy adok nekik még egy esélyt, meg vágytam is a készülékre. No, 2 hét múlva én írtam nekik, hogy jó lenne valamit mondani. 2 óra múlva visszaírták, hogy befejeződött a garanciális ügyintézés (milyen érdekes, hogy pont ekkor), de se kicserélni, se megjavítani nem tudták a gépet. Úgyhogy levásárolhatom az árát, vagy ha személyesen bemegyek, akkor odaadják kp-ben.
Sajnos részemről itt fejeződött be a rövid találkozás ezzel a tablettel, és egy időre a iPonnal is.
Nektek meg sok sikert, és örömet ebben az amúgy elég sok jóval kecsegtető tabletben. -
ranger69
tag
Visszavittem a tabot az Iponba, el lehet állni a vásárlástól 8 napon belül, a pénzt 30 napon belül fizetik vissza. Én ott hagytam bevizsgálásra, azt mondták 3-4 nap múlva értesítenek, ha meg van a cserekészülék, amennyiben szerintük is rossz. Tájékoztatásuk szerint még akkor is meggondolhatom magam és visszakérhetem a vételárat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Asztrofotózás
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Honor MagicPad 2 / Fekete / 256 GB / 12GB RAM / csak Wifi / 2 év gyári garancia
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest