- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 4G
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Magisk
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
visuo
csendes tag
válasz
regergedeon #21 üzenetére
A DivX 4-est már az 5-ös verzió készítői se vállalják fel.
A 3-as verzió némely esetben sokkal jobb minőségű, mint a 4-es.
A neten keressél rá, hogy milyen XviD paramétereket kell megadni ahhoz, hogy a legjobb minőséget csináld (ami amúgy veri az 5-ös minőségét) -
visuo
csendes tag
Már írtam, a WinDVD képe sokkal élesebb.
XP lite-tal meg szerintem el lehet távolítani a Windows Media Player 8/9-et -
visuo
csendes tag
Már a kinézetük is zavar. :)
[Szerkesztve] -
visuo
csendes tag
Na ez az! BSplayer meg Crystalplayer hallatán feláll a hátamon a szőr ;)
-
visuo
csendes tag
Köszönöm a megjegyzéseket.
A RealPlayert és a QuickTime-ot én sem szeretem a kényelmetlen kezelésük és hosszadalmas beállításaik miatt.
Természetesen ismerem az Alternative változatokat, csak nem tudom, hogy mennyire lehet megbízni 100%-osan a stabilitásukban. Azt tudtam, hogy a gyári library-ket használják, de kérdés, mennyire megbízhatóan.
Kérdés no. 2:
A QuickTime Alternative telepítésével kihasználhatom az eredeti QuickTime Pro előnyeit? Úgy értem fullscreen, export funkciók (méretezés, különöző codec exportálások QT containeren belül), ill. külső program (pl. Vegas, Premiere Pro) kezeli-e az QT Alternive-al feltett codec exportálásokat?
WinDVD-vel nem volt szívásom, csak az 1/2-es verziókkal (jóval élesebb képet csinál, mint a PowerDVD. Az újabb 5/6-os verzió meg túlspilázott a WinDVD-ből) -
visuo
csendes tag
Azt én sehol egy mondatban nem írtam, hogy kell, kötelező egyött használni a DirectVobSub-ot a Windows Media Playerrel.
Ezt inkább a Media Player Classic-kel, ráadásul a szerzőjük is ugyanazok.
A Windows Media Player 6.4 alapban benne van a ME/2K/XP-ben. De kinek kellenek a WMP7/8/9 csicsái? (W)MP(C) + 6/7/8 codec-ek.
XviD dekódolással nekem nem volt még problémám, legalábbis az 1.x betak óta. -
visuo
csendes tag
Sziasztok!
A fórumon új, de az ''iparban'' már régi vagyok. Az utóbbi időben észrevettem, hogy nagyon sok usernek problémája van a codec-ekkel. Hogy melyiket kell feltelepíteni, melyik mire jó stb. Legfontosabb meg már elhangzott: codec-pack-et soha! Ezt az egész codec kérdést, nem kell túlmisztifikálni. Lássuk a sallangmentes részleteket:
A legfontosabbak:
1, XviD MPEG-4 video codec 1.0.1 (nem kell feltelepíteni a DivX 5/4-es verzióját, mert ez lejátsza őket, ingyenes, kisebb méretű, s kódolásban jobb a minősége. ffdshow felejtős!)
2, DivX video codec 3.11a (a 3.2x változatokat ne telepítsük fel, mert csak ez játsza le normálisan az összes DivX 3.x FourCC indexelésű .avi-kat, ez tartalmazza a Fraunhofer MP3 codec engine-t is, de ebből nem kötelező felülírnunk a régit)
Még azért biztosan elkelhet:
3, DirectVobSub 2.23 (a legjobb DirectShow alapú felíratkezelő, .sub, .srt fileokra)
4, AC3Filter 0.70b (AC-3 DirectShow filter, leginkább .avi fileokhoz. Az új 1.01RC tud, DTS, MP2 és LPCM dekódolást is, de felesleges feltenni)
Ez azért legyen meg:
5, Windows Media codecs 7/8/9 (XP alá nem kötelező feltennünk a Windows Media Player 9-et. Bármi más oprendszerre elég az említett WM789 codec-ekkel együtt a Microsoftos Windows Media Player 6.4-es változata, mert az kezeli a régi MS MPEG-4, MP3 és Voxware formátumokat)
''Régi jó'' codec-ek, nem kötelező feltenni őket, mert az anyagok kevesebb, mint 0,2% van ebben kódolva:
6, Indeo XP
7, I.263 video driver 2.55
Nem kötelező, um. professzionális használatú codec-ek (non-lineáris szerkesztésre):
8, Morgan Multimedia M-JPEG codec 3.0.0.9
9, MainConcept DV codec 2.4.4
Playerek közül érdemes feltenni:
a, Media Player Classic 6.4.8.2-es változatát (ez tud VCD/SVCD-t is lejátszani és kezeli az Ogg Vorbis formátumot és lenti 3 player telepítésével a többit is!)
b, RealPlayer 10 (csakis kizárólag RealMedia anyagok lejátszására használjuk!)
c, QuickTime 6.5 (csakis kizárólat QuickTime .mov és .qt állományokat játszunk le vele
d, InterVideo WinDVD 4.5 (ez a legoptimálisabb DVD lejátszó tudásban, méretben és minőségben, PowerDVD felejtős)
Remélem tudtam segíteni. Amilyen filmet ezekután nem lehet lejátszani, azt nem is érdemes, mert a készítője nem érdemli meg, hogy lejátszuk-e egyáltalán.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest