Keresés

Aktív témák

• visuo

csendes tag

válasz regergedeon #21 üzenetére

A DivX 4-est már az 5-ös verzió készítői se vállalják fel.
    A 3-as verzió némely esetben sokkal jobb minőségű, mint a 4-es.
    A neten keressél rá, hogy milyen XviD paramétereket kell megadni ahhoz, hogy a legjobb minőséget csináld (ami amúgy veri az 5-ös minőségét)

• visuo

csendes tag

Már írtam, a WinDVD képe sokkal élesebb.

XP lite-tal meg szerintem el lehet távolítani a Windows Media Player 8/9-et

• visuo

csendes tag

Már a kinézetük is zavar. :)

[Szerkesztve]

• visuo

csendes tag

Na ez az! BSplayer meg Crystalplayer hallatán feláll a hátamon a szőr ;)

• visuo

csendes tag

Köszönöm a megjegyzéseket.

A RealPlayert és a QuickTime-ot én sem szeretem a kényelmetlen kezelésük és hosszadalmas beállításaik miatt.

Természetesen ismerem az Alternative változatokat, csak nem tudom, hogy mennyire lehet megbízni 100%-osan a stabilitásukban. Azt tudtam, hogy a gyári library-ket használják, de kérdés, mennyire megbízhatóan.

Kérdés no. 2:
    A QuickTime Alternative telepítésével kihasználhatom az eredeti QuickTime Pro előnyeit? Úgy értem fullscreen, export funkciók (méretezés, különöző codec exportálások QT containeren belül), ill. külső program (pl. Vegas, Premiere Pro) kezeli-e az QT Alternive-al feltett codec exportálásokat?

WinDVD-vel nem volt szívásom, csak az 1/2-es verziókkal (jóval élesebb képet csinál, mint a PowerDVD. Az újabb 5/6-os verzió meg túlspilázott a WinDVD-ből)

• visuo

csendes tag

válasz bzoley #3 üzenetére

Azt én sehol egy mondatban nem írtam, hogy kell, kötelező egyött használni a DirectVobSub-ot a Windows Media Playerrel.

Ezt inkább a Media Player Classic-kel, ráadásul a szerzőjük is ugyanazok.

A Windows Media Player 6.4 alapban benne van a ME/2K/XP-ben. De kinek kellenek a WMP7/8/9 csicsái? (W)MP(C) + 6/7/8 codec-ek.

XviD dekódolással nekem nem volt még problémám, legalábbis az 1.x betak óta.

• visuo

csendes tag

Sziasztok!

A fórumon új, de az ''iparban'' már régi vagyok. Az utóbbi időben észrevettem, hogy nagyon sok usernek problémája van a codec-ekkel. Hogy melyiket kell feltelepíteni, melyik mire jó stb. Legfontosabb meg már elhangzott: codec-pack-et soha! Ezt az egész codec kérdést, nem kell túlmisztifikálni. Lássuk a sallangmentes részleteket:

A legfontosabbak:
    1, XviD MPEG-4 video codec 1.0.1 (nem kell feltelepíteni a DivX 5/4-es verzióját, mert ez lejátsza őket, ingyenes, kisebb méretű, s kódolásban jobb a minősége. ffdshow felejtős!)
    2, DivX video codec 3.11a (a 3.2x változatokat ne telepítsük fel, mert csak ez játsza le normálisan az összes DivX 3.x FourCC indexelésű .avi-kat, ez tartalmazza a Fraunhofer MP3 codec engine-t is, de ebből nem kötelező felülírnunk a régit)

Még azért biztosan elkelhet:
    3, DirectVobSub 2.23 (a legjobb DirectShow alapú felíratkezelő, .sub, .srt fileokra)
    4, AC3Filter 0.70b (AC-3 DirectShow filter, leginkább .avi fileokhoz. Az új 1.01RC tud, DTS, MP2 és LPCM dekódolást is, de felesleges feltenni)

Ez azért legyen meg:
    5, Windows Media codecs 7/8/9 (XP alá nem kötelező feltennünk a Windows Media Player 9-et. Bármi más oprendszerre elég az említett WM789 codec-ekkel együtt a Microsoftos Windows Media Player 6.4-es változata, mert az kezeli a régi MS MPEG-4, MP3 és Voxware formátumokat)

''Régi jó'' codec-ek, nem kötelező feltenni őket, mert az anyagok kevesebb, mint 0,2% van ebben kódolva:
    6, Indeo XP
    7, I.263 video driver 2.55

Nem kötelező, um. professzionális használatú codec-ek (non-lineáris szerkesztésre):
    8, Morgan Multimedia M-JPEG codec 3.0.0.9
    9, MainConcept DV codec 2.4.4

Playerek közül érdemes feltenni:
    a, Media Player Classic 6.4.8.2-es változatát (ez tud VCD/SVCD-t is lejátszani és kezeli az Ogg Vorbis formátumot és lenti 3 player telepítésével a többit is!)
    b, RealPlayer 10 (csakis kizárólag RealMedia anyagok lejátszására használjuk!)
    c, QuickTime 6.5 (csakis kizárólat QuickTime .mov és .qt állományokat játszunk le vele
    d, InterVideo WinDVD 4.5 (ez a legoptimálisabb DVD lejátszó tudásban, méretben és minőségben, PowerDVD felejtős)

Remélem tudtam segíteni. Amilyen filmet ezekután nem lehet lejátszani, azt nem is érdemes, mert a készítője nem érdemli meg, hogy lejátszuk-e egyáltalán.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés