Aktív témák
-
elemes
csendes tag
visuo,
Lefitymalo kortarsakkal egyet nem ertve, en kifejezetten orulok, hogy utat vagsz a codec-dzsungelben.
1. Tehat a DivX 4 es DivX 5 codec-nel az xvid 1.01 jobb? Es ha en felvenni is szeretnek, peldaul TV-kartyarol vagy a digitalis fenykepezogeppel keszitett MJPEG videokat akarom atirni jo minosegu MPEG4-be?
2. Van WinDVD-m is es PowerDVD-m is (utobbit egy LG combo drive-hoz kaptam). Mindketto kivalo, de a PowerDVD nekem kenyelmesebbnek tunik, peldaul ecceruen tudok DVD-meghajtot valasztani lejatszas elott (ket fizikai es ket ''image drive''-om van).
3. En a DivX G400 driver egyik oldalfunkciojat hasznalom arra, hogy a tulsagosan szelesvasznu videokat jobb hatasfokkal jelenitsem meg a kepernyon.
Uff
elemes -
-
''A QuickTime Alternative telepítésével kihasználhatom az eredeti QuickTime Pro előnyeit? Úgy értem fullscreen, export funkciók (méretezés, különöző codec exportálások QT containeren belül), ill. külső program (pl. Vegas, Premiere Pro) kezeli-e az QT Alternive-al feltett codec exportálásokat?''
ennyire nem vágom a dolgot, de nekem vannak fullos movie-k amiket csak ezzel tudok lejátszani, mert se a mediaplayer, se a bsplyaer nem viszi. még valami külön 3ivx codec is kellett neki. azt ismered? -
VladimirR
nagyúr
1. ezt nagyon szepen leirtad, gratulalok, kell egy ilyen, mert hetente jelenik meg uj, codec problemaval foglalkozo topic, oda csak ezt kell majd belinkelni, be is raktam kedvencek koze (mondjuk en mar a kamikaze boci fele topicnak is orultem, csak a szerencsetlen cimvalasztas miatt az flavhaboruba fulladt)
2. wmp9 szvsz igen jol hasznalhato, de nem erosza, csak sokan ugy vannak vele, hogy csicsas, biztos nem jo, pedig meg a feliratot is kezeli
3. xvid-nel nekem az volt problema, hogy a kep jobb oldalan fuggoleges csikok volta nehany filmnel (meg azoknal is, amiket elott kodoltam), ezt ugy oldottam meg, hogy bekapcsoltam, hogy: force 32rgb - vagy hasonlo
4. powerdvd miert nem? - komolyan erdekel, nekem szimpatikus (azert huztam ala, mert ennyi, meg lehet gyozni ervekkel)
strike-force: nem az az igazi gond, hogy pont a qt-t, vagy az rmp kell felrakni, hanem hogy 4 lejatszo kell a gepre, szoval az alternate-player is ugyanugy ott lesz
btw wmp9 is lejatszik dvd-t, ha van a gepen egy dvd lejatszo, vagy fent van egy kodek, csak nem talalom hozza a codec-et:(
[Szerkesztve] -
most ebből lehet, hogy flame lesz, de
PLayerek közül érdemes feltenni:
Mplayer classic: okés
Realplyaer és Qucktime: SOHA!
létezik egy Real Alternative és Qucktime Alternative nevű prgram ezek kíválóan lejátszták a mov, qt, ra és ram file-okat. Sőt nekem csak a Real Alternative van fent és viszi az összeset. Tudom mert movietrailert és real fomátumú South_parkot is ezen nézem.
InterVideo WinDVD 4.5 - én ezt sem javaslom. én ismerettségi körömben (8-10 pc-t jelent) egyiken sem akart működni, pedig bundle (mondhatni jogtiszta szoftom van) az egyiken akármit csináltam kockás volt a kép(nem a tömörítés miatti kockásodás, hanem volt egy négyzetrács a képernyőn), a másikon az autorun titokzatos módon kifagyott, ha kikapcsoltam, akkoris. volt olyan hogy random filmnézés közben egyszercsak kilépett. a kiváncsiságból kipróbáltam 4.0át és asszem valami platinum edition-t is de kalap sz@r volt mind2.
majd miután szintén feltettem a powerdvd-t minden gépre, no fagyás, no kockázás, no instabilitás.
látom közben vsz kolléga megelőzött az alternatívákkal :DDD
[Szerkesztve] -
vsz
tag
Szia!
Nagyjából egyet értek azokkal, amiket leírtál, két dologgal viszont nagyon nem. Ezek a Real Player és a QuickTime.
Nézd meg ezt [L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5183.html[/L], próbáld ki, szerintem tetszeni fog.
Én ugyanis kifejezetten allergiás vagyok erre a két lejátszóra, évek óta nem is tűröm meg őket a gépemen. Gondolom ezzel nem is vagyok egyedül, ha megcsinálták ezeket a codeceket.
Üdv -
bzoley
veterán
Ne haragudj, de szerintem fölöslegesen fárasztottad magad. Aki szereti a rendet, az úgyis tudja mire van szüksége, a többiek meg továbbra is lelkesem telepítgetik majd a gigpack-eket és jönnek majd panaszkodni. A directvobsub-hoz annyit, hogy azért rakja fel valaki, hogy WMP-en nézze a filmet? Micsoda perverzió:)
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest