- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
xcbiker
addikt
www.codecpack.com
-
vtechun
veterán
2szer ment
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
ffdshow + mediaplayer classic + esetleg egy mpeg2codec és minden megy flottul. vagy használjátok mindenfajta kodek feltelepítése nélkül a [L]http://deje.uw.hu[/L]-ról letölthető mplayer GUI-t ami szinten nagyon sokmindent lejátszik... vagy ha még oprendszer sincs s gépen akkor pedig használjatok geexboxot, ami egy iso file cd-re írva, bootolható medialejátszó: [L]http://www.geexbox.org[/L] és ez is szintén a magyar mplayer ''motorját használja'', ezzel még a 2 db 5.1-es ac3-at és 2 db feliratot tartalmazó .ogm fileomat is le tudtam játszani minden gond nélkül...
-
yunx
csendes tag
Hello,
Ide is beírom, hátha....
Tudna valaki segíteni, miért szaggatnak/fagynak le a filmek a gépemen illetve a TV-n?
Mint rajtam kívül más embernek, nekem is tele lett a codecpakkokkal a f..
Újraraktam a wint (XP) és a következő cuccok kerültek fel:
XviD, DivX, Vobsub, AC3.
Ezzel működött is, lehetőség szerint mindig frissítettem ezeket a programokat.
Aztán felkerült a gépre az SP2 ez is teljes formatos újrainstall volt, amiket telepítettem:
XviD 1.0.1 (koepi)
DivX 5.2.1
Vobsub 2.23
AC3
Na idáig nem is volt probléma, aztán amikor megjelent, leszedtem az 1.0.2-s XviD-et. 1.0.1 lekap, ez meg fel helyette. 1-2napig működött normálisan aztán elkezdte a fennti hibát generálni. Egyébként Media Playerrel nézem a filmeket, IDÁIG tökéletesen bevált, nem is szeretném lecserélni. Először az volt a hibajelenség, hogyha leraktam tálcára a MP-t akkor megállt a film a TV-n. Aztán meg csak szaggatva, tök mindegy hogy tálcán volt e az a sz@r vagy sem. Elegem lett 1.0.2 le, 1.0.1 fel. Semmi, probléma maradt. Na akkor a VGA driverrel kezdtem próbálkozni, hátha... Egyébként a kari Inno3D Titanium4200, klónban megy a monitor meg a TV hibátlanul!!!! A legújabb és az azt megelőző n-vidia driverekkel mind próbálkoztam, english & multilang. Még jó hogy minddel ugyanígy sz@r.
Na akkor megint format....
XviD 1.0.2; DivX 5.2.1; vobsubacéhárom....
És!!!!!!! Működik!!!!!!!!!!
3napig...
Most megint beszart...
Szétrúgom!!!
Help pls... -
Wildmage
senior tag
3ivx-es filmeket mivel nézitek? Csak azért kérdezem, mert nekem akadt vele egy kis problémám. A problem kifejtése itt a #41-ben: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=45439&start=30[/L]
-
emre33
addikt
a powerdvd miért felejtős ? sokkal gyorsabban müködik mint a windvd
-
eddie303
őstag
Szerintem is mplayer. Hogy miért?
1. Nem kell kodekel szaroznod, van neki orrba szájba
2. Viszonylag kis processzorigény
3. Magyar fejlesztés. -
net84
őstag
senki? :(
-
net84
őstag
hellosztok! Lenne némi codec problémám:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=70398&arc=f[/L]
ezt kellene még feltelepítenem: MPEG1/2 layer 3 ???
A gáz, csak az, hogy nemtom hol keressem. :(
Ha tudtok, kérlek segítsetek (ebben a fórumban)! Thx! -
elemes
csendes tag
visuo,
Lefitymalo kortarsakkal egyet nem ertve, en kifejezetten orulok, hogy utat vagsz a codec-dzsungelben.
1. Tehat a DivX 4 es DivX 5 codec-nel az xvid 1.01 jobb? Es ha en felvenni is szeretnek, peldaul TV-kartyarol vagy a digitalis fenykepezogeppel keszitett MJPEG videokat akarom atirni jo minosegu MPEG4-be?
2. Van WinDVD-m is es PowerDVD-m is (utobbit egy LG combo drive-hoz kaptam). Mindketto kivalo, de a PowerDVD nekem kenyelmesebbnek tunik, peldaul ecceruen tudok DVD-meghajtot valasztani lejatszas elott (ket fizikai es ket ''image drive''-om van).
3. En a DivX G400 driver egyik oldalfunkciojat hasznalom arra, hogy a tulsagosan szelesvasznu videokat jobb hatasfokkal jelenitsem meg a kepernyon.
Uff
elemes -
Christoph
aktív tag
Ja még 1 dolog, nem láttam, hogy bárki szólt volna róla, de a Zoomplayer szerintem az egyik legjobb lejátszó. Mindent tud amit kell, még az ingyenes verzió is, tudsz vele filtereket regisztálni/unreggelni, tudja használni a vmr7-t és vmr9-t, saját beépített overlay keverő és DSP.
-
Christoph
aktív tag
Elég érdekes a topic, van benne sok hasznos info, meg egy rakás hülyeség.
Az xvid egy nagyon jó codec, de a decodere egy nagy rakás sz*r.
Azt is nevetségesnek tartom, hogy azt ajánlja valaki hogy a régi 3.11-es divx codec-t rakjam fel, a divx5 decoder dekódolja azt is, a postprocessing eljárása az egyik legjobb, a gépigénye sem rossz, elég jól optimalizált(az xvid decoder még dering-t sem tud). Az ac3filter-ből már megjelent az 1.0 rc5-ös verzió, tehát akkor már inkább azt, mint a 0.70b-t. Amiről kevesebb szó esett, az egy normális mpg2 dekóder, azt nehéz találni, bár a windvd dekódere nem rossz, de szerintem a mainconcept a nyerő. -
VladimirR
nagyúr
na haj!
meg tdja mondani valaki, hogy miert van az, hogy a virtualdubmod nem akarja azt csinalni, amit mondok
egeszen pontosan filmet szeretnek ujratomoriteni (igazsag szerint osszenyomni) de az ac3-as hanggal rendelkezo filmeknel gond van
videot beallitom: full processing, xvid, stb
hangot beallitom: full processing, mpeg
mikor inditom a tomoriteset, az vdubmod azt mondja, hogy nem tudja kitomoriteni a hangot (ugye igy nem tudja ujratomoriteni sem) - ''No audio decompressor could be found to decompress the source audio format''
pedig lejatszaskor tokeletes az ac3-as hang
egyebkent a codec amit hasznalok az 2 db file: iviaudo.ax es mpgaudio.ax (regebben ment ezekkel a tomorites), de kinomban mar felraktam az ac3filtert is es azzal sem ment
mi lehet a hiba?
es mi lehet a megoldas? -
regergedeon
csendes tag
Hell,
Huffyuv-t majd megpróbálom rgb-ben, hátha úgy nem csesződik el az egész kép visszajátszáskor. Pic Video MJPEG v2 -t használtam még felvételhez, azzal normális tömörítési arány- minőség jött ki, csak nekem azzal a hang folyton-folyvást elcsúszott. Nem igaz hogy három ( mondjuk mind integrált ) hangcsippel ugyan úgy elcsúszik a hang. Fél óránál kb. olyan fél percet csúszott, ami már elég húzós..
A 4 es DivX et azért próbálgattam, mert abban elvileg alaból benne van a kétmenetes tömörítés, a 3.11 hez meg nandub, vagy hasonló kell amit meg ugye pl. UleadMS 7 ből nehezebb dolog meghívni.
Xvid beállításoknak hol nézzek utána? -
visuo
csendes tag
válasz
regergedeon #21 üzenetére
A DivX 4-est már az 5-ös verzió készítői se vállalják fel.
A 3-as verzió némely esetben sokkal jobb minőségű, mint a 4-es.
A neten keressél rá, hogy milyen XviD paramétereket kell megadni ahhoz, hogy a legjobb minőséget csináld (ami amúgy veri az 5-ös minőségét) -
visuo
csendes tag
Már írtam, a WinDVD képe sokkal élesebb.
XP lite-tal meg szerintem el lehet távolítani a Windows Media Player 8/9-et -
Cane
őstag
Ne lehet valahogy vakerni az XP alól azt a csicsás, agyonbonyolított mediaplayer (8 vagy 9-et)? A classic bőven elég lenne...
-
VladimirR
nagyúr
válasz
regergedeon #21 üzenetére
huffyuv-ot hasznald rgb-ben, ugy legalabb vesztessegmentes is (ber lehet, hogy ez csak nekem elony, Neked inkabb hatrany, attol fugg mire kell)
-
regergedeon
csendes tag
Nekem digitalizálással lenne gondom, mégpedig azzal hogy vettem fel Huffyuv 2.2 vel, és a kép tetején csak színes csíkok vannak!!!!
704*576 / 25 FPS / Yv12 vel. Ahogy néztem, a megmaradt ép alsó rész élessége egy fokkal jobb mint bármelyik MJPEG codecé, így ezt célszerűbb lenne használni.
A másik kérdésem pedig, hogy Ulead Media Studio 7 pro val miért nem tudok DivX4.12 vel kétmenetes tömörítést végezni? A log fájlt nem hozza létre ( vagyis pár KB az egész, pár mega helyett ), ezt a második menetnél meg hibásnak véli. Van megoldás?
Xvid -et próbáltam alternatívaként, de annak paraméterezéséhez úgy látszik lámer vagyok., A kétmenetes tömörítés azzal ment, de magas bitrátát nem sikerült lejebb állítanom. -
visuo
csendes tag
Már a kinézetük is zavar. :)
[Szerkesztve] -
-
visuo
csendes tag
Na ez az! BSplayer meg Crystalplayer hallatán feláll a hátamon a szőr ;)
-
M@trixfan
addikt
A kodekkel települő DivX Player-en kívűl létezik más lejátszó ami használja az ATI fullstream eljárását?
-
''A QuickTime Alternative telepítésével kihasználhatom az eredeti QuickTime Pro előnyeit? Úgy értem fullscreen, export funkciók (méretezés, különöző codec exportálások QT containeren belül), ill. külső program (pl. Vegas, Premiere Pro) kezeli-e az QT Alternive-al feltett codec exportálásokat?''
ennyire nem vágom a dolgot, de nekem vannak fullos movie-k amiket csak ezzel tudok lejátszani, mert se a mediaplayer, se a bsplyaer nem viszi. még valami külön 3ivx codec is kellett neki. azt ismered? -
visuo
csendes tag
Köszönöm a megjegyzéseket.
A RealPlayert és a QuickTime-ot én sem szeretem a kényelmetlen kezelésük és hosszadalmas beállításaik miatt.
Természetesen ismerem az Alternative változatokat, csak nem tudom, hogy mennyire lehet megbízni 100%-osan a stabilitásukban. Azt tudtam, hogy a gyári library-ket használják, de kérdés, mennyire megbízhatóan.
Kérdés no. 2:
A QuickTime Alternative telepítésével kihasználhatom az eredeti QuickTime Pro előnyeit? Úgy értem fullscreen, export funkciók (méretezés, különöző codec exportálások QT containeren belül), ill. külső program (pl. Vegas, Premiere Pro) kezeli-e az QT Alternive-al feltett codec exportálásokat?
WinDVD-vel nem volt szívásom, csak az 1/2-es verziókkal (jóval élesebb képet csinál, mint a PowerDVD. Az újabb 5/6-os verzió meg túlspilázott a WinDVD-ből) -
vsz
tag
válasz
strike-force #12 üzenetére
Szerintem jó így, bár nem vennék rá mérget, már az én német tudásom is igencsak megkopott.
Mindenesetre ez egy főiskolai cimborámmal használatos szójáték része volt, és ott így szerepelt. :t -
rog
addikt
válasz
strike-force #9 üzenetére
quick time alternative = media player classic + qt codec.
ha valaki csak filmeket akar nézni, annak nem kell kismillió codec-et meg lejátszót ismerni meg installálni. egy jó lejátszó, meg egy általános mpeg4-es codec aztán szevasz.
(szerintem ffdshow+mediaplayerclassic a mindent vivő összeállítás)
ugye ez most itt tényleg a 125.dik ezzel a témával foglalkozó topic? :)) -
-
vsz
tag
válasz
strike-force #9 üzenetére
elvtársam: :C
-
VladimirR
nagyúr
1. ezt nagyon szepen leirtad, gratulalok, kell egy ilyen, mert hetente jelenik meg uj, codec problemaval foglalkozo topic, oda csak ezt kell majd belinkelni, be is raktam kedvencek koze (mondjuk en mar a kamikaze boci fele topicnak is orultem, csak a szerencsetlen cimvalasztas miatt az flavhaboruba fulladt)
2. wmp9 szvsz igen jol hasznalhato, de nem erosza, csak sokan ugy vannak vele, hogy csicsas, biztos nem jo, pedig meg a feliratot is kezeli
3. xvid-nel nekem az volt problema, hogy a kep jobb oldalan fuggoleges csikok volta nehany filmnel (meg azoknal is, amiket elott kodoltam), ezt ugy oldottam meg, hogy bekapcsoltam, hogy: force 32rgb - vagy hasonlo
4. powerdvd miert nem? - komolyan erdekel, nekem szimpatikus (azert huztam ala, mert ennyi, meg lehet gyozni ervekkel)
strike-force: nem az az igazi gond, hogy pont a qt-t, vagy az rmp kell felrakni, hanem hogy 4 lejatszo kell a gepre, szoval az alternate-player is ugyanugy ott lesz
btw wmp9 is lejatszik dvd-t, ha van a gepen egy dvd lejatszo, vagy fent van egy kodek, csak nem talalom hozza a codec-et:(
[Szerkesztve] -
most ebből lehet, hogy flame lesz, de
PLayerek közül érdemes feltenni:
Mplayer classic: okés
Realplyaer és Qucktime: SOHA!
létezik egy Real Alternative és Qucktime Alternative nevű prgram ezek kíválóan lejátszták a mov, qt, ra és ram file-okat. Sőt nekem csak a Real Alternative van fent és viszi az összeset. Tudom mert movietrailert és real fomátumú South_parkot is ezen nézem.
InterVideo WinDVD 4.5 - én ezt sem javaslom. én ismerettségi körömben (8-10 pc-t jelent) egyiken sem akart működni, pedig bundle (mondhatni jogtiszta szoftom van) az egyiken akármit csináltam kockás volt a kép(nem a tömörítés miatti kockásodás, hanem volt egy négyzetrács a képernyőn), a másikon az autorun titokzatos módon kifagyott, ha kikapcsoltam, akkoris. volt olyan hogy random filmnézés közben egyszercsak kilépett. a kiváncsiságból kipróbáltam 4.0át és asszem valami platinum edition-t is de kalap sz@r volt mind2.
majd miután szintén feltettem a powerdvd-t minden gépre, no fagyás, no kockázás, no instabilitás.
látom közben vsz kolléga megelőzött az alternatívákkal :DDD
[Szerkesztve] -
vsz
tag
Szia!
Nagyjából egyet értek azokkal, amiket leírtál, két dologgal viszont nagyon nem. Ezek a Real Player és a QuickTime.
Nézd meg ezt [L]http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/y/5183.html[/L], próbáld ki, szerintem tetszeni fog.
Én ugyanis kifejezetten allergiás vagyok erre a két lejátszóra, évek óta nem is tűröm meg őket a gépemen. Gondolom ezzel nem is vagyok egyedül, ha megcsinálták ezeket a codeceket.
Üdv -
visuo
csendes tag
Azt én sehol egy mondatban nem írtam, hogy kell, kötelező egyött használni a DirectVobSub-ot a Windows Media Playerrel.
Ezt inkább a Media Player Classic-kel, ráadásul a szerzőjük is ugyanazok.
A Windows Media Player 6.4 alapban benne van a ME/2K/XP-ben. De kinek kellenek a WMP7/8/9 csicsái? (W)MP(C) + 6/7/8 codec-ek.
XviD dekódolással nekem nem volt még problémám, legalábbis az 1.x betak óta. -
Frigo
őstag
Szerintem nem hülyeség amit ír::Y
Az az Xvid codec lejátssza az összes Xvid variánst haszáló filmet :F. Mert az enyémmel egy csomó film villog. :(( -
bzoley
veterán
Ne haragudj, de szerintem fölöslegesen fárasztottad magad. Aki szereti a rendet, az úgyis tudja mire van szüksége, a többiek meg továbbra is lelkesem telepítgetik majd a gigpack-eket és jönnek majd panaszkodni. A directvobsub-hoz annyit, hogy azért rakja fel valaki, hogy WMP-en nézze a filmet? Micsoda perverzió:)
-
mormota
senior tag
vagy egyszerűen mplayert kell használni a lejátszáshoz:)
(van win32 verzió is)
www.mplayerhq.hu
[Szerkesztve] -
visuo
csendes tag
Sziasztok!
A fórumon új, de az ''iparban'' már régi vagyok. Az utóbbi időben észrevettem, hogy nagyon sok usernek problémája van a codec-ekkel. Hogy melyiket kell feltelepíteni, melyik mire jó stb. Legfontosabb meg már elhangzott: codec-pack-et soha! Ezt az egész codec kérdést, nem kell túlmisztifikálni. Lássuk a sallangmentes részleteket:
A legfontosabbak:
1, XviD MPEG-4 video codec 1.0.1 (nem kell feltelepíteni a DivX 5/4-es verzióját, mert ez lejátsza őket, ingyenes, kisebb méretű, s kódolásban jobb a minősége. ffdshow felejtős!)
2, DivX video codec 3.11a (a 3.2x változatokat ne telepítsük fel, mert csak ez játsza le normálisan az összes DivX 3.x FourCC indexelésű .avi-kat, ez tartalmazza a Fraunhofer MP3 codec engine-t is, de ebből nem kötelező felülírnunk a régit)
Még azért biztosan elkelhet:
3, DirectVobSub 2.23 (a legjobb DirectShow alapú felíratkezelő, .sub, .srt fileokra)
4, AC3Filter 0.70b (AC-3 DirectShow filter, leginkább .avi fileokhoz. Az új 1.01RC tud, DTS, MP2 és LPCM dekódolást is, de felesleges feltenni)
Ez azért legyen meg:
5, Windows Media codecs 7/8/9 (XP alá nem kötelező feltennünk a Windows Media Player 9-et. Bármi más oprendszerre elég az említett WM789 codec-ekkel együtt a Microsoftos Windows Media Player 6.4-es változata, mert az kezeli a régi MS MPEG-4, MP3 és Voxware formátumokat)
''Régi jó'' codec-ek, nem kötelező feltenni őket, mert az anyagok kevesebb, mint 0,2% van ebben kódolva:
6, Indeo XP
7, I.263 video driver 2.55
Nem kötelező, um. professzionális használatú codec-ek (non-lineáris szerkesztésre):
8, Morgan Multimedia M-JPEG codec 3.0.0.9
9, MainConcept DV codec 2.4.4
Playerek közül érdemes feltenni:
a, Media Player Classic 6.4.8.2-es változatát (ez tud VCD/SVCD-t is lejátszani és kezeli az Ogg Vorbis formátumot és lenti 3 player telepítésével a többit is!)
b, RealPlayer 10 (csakis kizárólag RealMedia anyagok lejátszására használjuk!)
c, QuickTime 6.5 (csakis kizárólat QuickTime .mov és .qt állományokat játszunk le vele
d, InterVideo WinDVD 4.5 (ez a legoptimálisabb DVD lejátszó tudásban, méretben és minőségben, PowerDVD felejtős)
Remélem tudtam segíteni. Amilyen filmet ezekután nem lehet lejátszani, azt nem is érdemes, mert a készítője nem érdemli meg, hogy lejátszuk-e egyáltalán.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest