- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssiberia
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre! Nem tudom egyáltalán jó fórumba írok-e, de így a CCNA vizsgára készülve hátha valaki kihívást érez a feladatban
Egyetemi keretek között kaptunk egy kisebb projectmunkát, amihez, nos nem kaptunk elég alapos instrukciókat, csak jó magyar oktatás színvonalán hozzánk csapták, "nesze, oldd meg egy este alatt".
Nos, az alaphelyzet: egy gyárnak a hálózati rendszerét kell megtervezni, és ajánlatot tenni (konkurencia nincs, a lényeg hogy ne legyen tudatlan fail az egész).
350 fős lesz a gyár, 1 gyártó épület, egy mellék iroda épület, és egy porta. Az irodában kb 30 fő dolgozik.
Főépületben lesz több szerver gép is, melyeken VM-ben fog futni AD és Exchange szerver, egy kisebb webszerver (50 fős látogatotság max), és sok sok redundáns sotrage szerver. Továbbá a 2 melléképületben is van 1-1 kisebb szerverszoba, ott backup storage-k lesznek, ezzel a résszel nem untatlak titeket
A lényeg: annyit tudok, hogy collapsed core-t ajánlott a tanár, és 2 szolgáltatótól jöjjön az internet (redundancia mindenek felett). Ennyi. Minek is több infó, majd kitanulja a CCNP-t a hülyegyerek 1 este alatt
Nos nem adtam fel, egész napomat rááldozva megterveztem egy sémát:
hihi
a melléképületekbe 1 switch elég, míg a főépületbe a szerverek megkövetelnek 2 switchet (tanár említette ?)
Kérdéseim:
- jó úton haladok egyáltalán???
- mivel árajánlatot is kell tennünk (kaptunk egy retek hosszú árlistát kismillió cisco eszközzel), milyen típusu core switcheket ajánlotok egy ekkora kis gyárnak? (1800-asok, 2800, 3800, 7600, Catalyst 6500 etc.) Továbbá milyen típusú switchek legyenek az access switchek?
- a kábelezés UTP vagy fiber legyen?
- hogyan oldjam meg a főépület wifi-vel való lefedését? Eddig a kérdésig már el sem mertem jutni segítség nélkül.egy egész nap gyárterületet kell lefednünk, AP-kkal. Szimplán kössem őket az egyik nagy switchhez? Passz.
Nem tudom témába vág e még, de megszabták hogy kell a gyárnak 2 db proxy szerver. WTF? Nem értjük minek az, de olvastam hogy léteznek proxy firewallok. Jó úton haladok?
Bocsánat a rengeteg tudatlanságomért, minden tudás amit összeszedtem, 1 napi google, és indiai videók eredménye, egyetemen eddig csak egy hálózati alaptudást adtak át. Bármilyen segítséget elfogadok, és minden kérdésre válaszolok! Ja és 15 fő várja epekedve a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged