- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssiberia
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre! Nem tudom egyáltalán jó fórumba írok-e, de így a CCNA vizsgára készülve hátha valaki kihívást érez a feladatban
Egyetemi keretek között kaptunk egy kisebb projectmunkát, amihez, nos nem kaptunk elég alapos instrukciókat, csak jó magyar oktatás színvonalán hozzánk csapták, "nesze, oldd meg egy este alatt".
Nos, az alaphelyzet: egy gyárnak a hálózati rendszerét kell megtervezni, és ajánlatot tenni (konkurencia nincs, a lényeg hogy ne legyen tudatlan fail az egész).
350 fős lesz a gyár, 1 gyártó épület, egy mellék iroda épület, és egy porta. Az irodában kb 30 fő dolgozik.
Főépületben lesz több szerver gép is, melyeken VM-ben fog futni AD és Exchange szerver, egy kisebb webszerver (50 fős látogatotság max), és sok sok redundáns sotrage szerver. Továbbá a 2 melléképületben is van 1-1 kisebb szerverszoba, ott backup storage-k lesznek, ezzel a résszel nem untatlak titeket
A lényeg: annyit tudok, hogy collapsed core-t ajánlott a tanár, és 2 szolgáltatótól jöjjön az internet (redundancia mindenek felett). Ennyi. Minek is több infó, majd kitanulja a CCNP-t a hülyegyerek 1 este alatt
Nos nem adtam fel, egész napomat rááldozva megterveztem egy sémát:
hihi
a melléképületekbe 1 switch elég, míg a főépületbe a szerverek megkövetelnek 2 switchet (tanár említette ?)
Kérdéseim:
- jó úton haladok egyáltalán???
- mivel árajánlatot is kell tennünk (kaptunk egy retek hosszú árlistát kismillió cisco eszközzel), milyen típusu core switcheket ajánlotok egy ekkora kis gyárnak? (1800-asok, 2800, 3800, 7600, Catalyst 6500 etc.) Továbbá milyen típusú switchek legyenek az access switchek?
- a kábelezés UTP vagy fiber legyen?
- hogyan oldjam meg a főépület wifi-vel való lefedését? Eddig a kérdésig már el sem mertem jutni segítség nélkül.egy egész nap gyárterületet kell lefednünk, AP-kkal. Szimplán kössem őket az egyik nagy switchhez? Passz.
Nem tudom témába vág e még, de megszabták hogy kell a gyárnak 2 db proxy szerver. WTF? Nem értjük minek az, de olvastam hogy léteznek proxy firewallok. Jó úton haladok?
Bocsánat a rengeteg tudatlanságomért, minden tudás amit összeszedtem, 1 napi google, és indiai videók eredménye, egyetemen eddig csak egy hálózati alaptudást adtak át. Bármilyen segítséget elfogadok, és minden kérdésre válaszolok! Ja és 15 fő várja epekedve a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Béta iOS-t használók topikja
- Magyar az űrben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- IPhone 16 Plus 128GB One függő 2025.12.17. Apple jótállás
- IPhone 12 64GB gyári független szép új akku!!
- IPhone 12 128GB gyári független gyári 99%-os akku
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest