- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJapan
tag
válasz
pisti525 #14498 üzenetére
ő árul vaterán használtat, de működőt (2 db van):
https://www.vatera.hu/gyari-cisco-konzol-kabel-1-8m-rj45-db9-2679285584.html
Még kell ehhez egy ilyen is:
https://www.rufusz.hu/Kiegeszito/ATEN-USB-soros-atalakito-C0000353-p10774.html
MÁS:
Most vettem észre, hogy a GNS3 Academy kurzusai nagy részben az UDEMY-nél is léteznek.
Csak összehasonlításképp:
Cisco CCNA Packet Tracer Ultimate labs: CCNA Exam prep labs
Udemynél most csak 11.99 EUR
ugyanez GNS3 Academy-nél majdnem 25 dollár akciósan
A visszajelzések alapján hasznosnak tűnik.
-
BlackJapan
tag
válasz
pisti525 #14489 üzenetére
Ilyet vegyél:
https://www.ebay.com/itm/RJ45-Cable-USB-to-Serial-Rs232-Console-Rollover-Cable-for-Cisco-Route-TN2F/292249179311?hash=item440b6894af:g:QlcAAOSwec9Zrqv1
vagy ha nem akarsz heteket várni:
https://www.ebay.com/itm/FTDI-USB-to-SERIAL-RS232-Console-Rollover-Cable-For-Cisco-Routers-RJ45-UK/112119558922?hash=item1a1ad8b30a:g:ds4AAOxyx0JTg0w6
Ha átalakítóval (USB to Serial) + a régi fajta Cisco rollover kábellel szeretnéd megoldani, drágábban jössz ki, hacsak nem árul épp valaki ilyet jófogáson vagy hardveraprón.
-
válasz
pisti525 #14480 üzenetére
Hűha, óvatosan, google keresés alapján ez egy APC UPS kábel ! Semmilyen aktív elektronika nincs benne, gyakorlatilag az USB-ből csinál RJ45-őt, isten tudja miért (gondolom vannak olyan UPS-ek, amelyeknél valamiért nem USB-B aljzatot kapott az USB port, hanem RJ45-öt). A hengeres izé rajta pedig egy sima ferritgyűrű.
Remélhetőleg az eszköz konzolportján nem sütött meg semmit, mert az USB 5V, az rs232-n meg futkoshat akár 15V-os peak is, de sajna nem szabad nagyon meglepődni, ha mégis elszállt valami
Ugyanez visszafelé irányban már nem annyira rózsás: itt ugye az USB port kaphatott 15V-ot, de egyrészt azért a védelem ennél többet szokott bírni, másrészt ehhez az a szerencsétlen együttállás szükséges, hogy a konzol TX-e pont be legyen kötve valamelyik USB lábra.
De lényeg a lényeg: be ne dugd az eszközbe a továbbiakban. A legjobb amit tehetsz vele, hogy egy csípőfogóval hatástalanítod, és kidobod a kukába, vagy megpróbálod az eladón számon kérni hogy mi az úristen már ez
-
crok
Topikgazda
válasz
pisti525 #14478 üzenetére
Egy kis dobozkaszerűség nincs rajta számokkal?
Azért ebben lennie kellene egy RS232 átalakító IC-nek
ami azért nehezen fér el egy ekkora csatlakozóban.
A kábel is színek szerint egy sima egyenes ethernet
szóval hacsak nincs rendesen bekötve az USB2RS232 felől
akkor ez nem fog menni. -
BlackJapan
tag
válasz
pisti525 #14443 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy cisco 2621xm router, amin beállítottam az ip címet, maszkot. Összekötöm a laptoppal, aminek ugyanaz az ip cím tartománya és a maszk is stimmel, de egyszerűen nem tudom pingelni és a routerből sem tudom pingelni a laptopot.
Két ilyen routerem van, az elsőn simán ment minden.
Lehet, hogy magával az interfacel van baj? minden zölden világít.... próbáltam a fa0/0 interface-t és a fa0/1-et is, de semmi. A kábel jó.
Úgy is próbáltam, hogy switchből pingelem a routert, de az sem sikerült.
Startup-config persze törölve, tehát mindent a 0-ról állítottam be.
Van esetleg ötlete valakinek?
Köszi szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Corsair K100 RGB INGYEN FOXPOST
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged