- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #14136 üzenetére
Bár igazad van a valós világ tekintetében, de én láttam már sok hasonló Cisco vizsga kérdést, ahol a kérdés úgy szól, hogy mi lehet "a legvalószínűbb ok" és közvetetten adnak csak információt.
Lerajzoltam ezt a példát kicsit másképpen az egyszerűbb érthetőség miatt:
Bár nem adják meg sem a bridge priority értékeit, sem a MAC címeket, sem a port prioritásokat, sem, hogy milyen protokol fut, sem a cost-okat, de feltételezhetjük, hogy az ábra egy konvergencián túl lévő állapotot mutat default beállításokkal, mivel ugye más infó nincs.
Ha ebből indulunk ki, akkor tudjuk, hogy a root bridge az SW3 mivel ennek nincs egyik portja sem blocking state-ben.
Feltételezhetjük, hogy hagyományos STP (vagy PVSTP+, egy vlan-re vonatkoztatva ha Cisco) fut mindegyik switch-en, ugyanis, ha rapid vagy multiple lenne, akkor discarding state-ről beszélnénk és nem blocking state-ről. (máig nem értem egyébként miért nevezték át, ha a "bridge" megnevezés meg maradt).Látjuk, hogy mindegyik port fastethernet, tehát ha nincs más beállítva, akkor mindegyik link cost-ja azonos.
A hub csak zavarkeltésre van. Akkor lehetne jelentősége, ha meg kéne határozni a hub felé mutató port-ok státuszát rapid vagy multiple stp-nél.
A port prioritások pedig default-ban a nagyobb port szám fele emelkedik. (itt még lehetne kavarni, ha az egyik switch egyik portja mondjuk fastethernet 0/2, a másik meg gigabit 0/1 lenne. Ehhez kell tudni, hogy a stp portszám az alacsonyabb sebességű port majd a magasabb sebességű sorrendben mennek). Ugye fontos még, hogy a root oldal felöl nézzük ezt a link vonatkozásában. Ezért rajzoltam X-re a linkeket.
A valóságba nyilván nem kötne így össze switch-eket az ember. És a valóságban nem feltételezget, hanem egy show spanning-tree paranccsal megnézi mi van. Viszont lehetnek ilyen "aljas" példák a vizsgákon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- EAFC 25
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen okostelefont vegyek?
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Stellar Blade
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest