- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #4647 üzenetére
Nem tudom én meséltem -e már, hogy kezdtem. Nekem van felsőfokú végzettségem, 2008-ban végeztem mérnök informatikusként. Tanultunk 1 félév számítógép hálózatokat, 1 félév "TCP/IP"-t (ez volt a tárgy neve), akkor is érdekelt, de kb. a VLSM-ig jutottunk el, meg nagyon alapokig. Pl. hogyan kell krimpelni
. Záróvizsgáztam is számítógép hálózatokból. Lehetett menni CCNA tanfolyamra/vizsgára, nem mentem. Nem akartam az államvizsga előtt semmi más extrát bevállalni.
Diploma után elkezdtem PC szervizben dolgozni 1,5 évig. 1 év után belefásultam, éreztem, hogy nem elégít ki az alaplapok és tápok cserélgetése, és nem érdekeltek az új videokártyák, procik sem, nem bújtam a prohardvert játéktesztek után, és a fizetésem sem volt kiemelkedő. Elhatároztam, váltok. Fél év után elkerültem egy másik céghez, foglalkoztam mindennel: az IP kameráktól kezdve a beléptető rendszerekig. Itt is 1,5 évet húztam le. 1 év után szintén hiányérzetem volt. Pont elment egy srác, aki Level1-ben foglalkozott az aktív eszközökkel (Alcateleket használtunk, de a CLI 95%-ben ugyanaz mint IOS-nél). Úgy alakult, hogy nekem kellett foglalkozni ezentúl vele. Ne gondoljatok nagy parancsokra, access portok állítása és új VLAN létrehozása kb. Érdekelt a téma, és elkezdtem foglalkozni a CCENT anyaggal. Egyre jobban érdekelt. Éreztem, ez kell. Megkérdeztem a főnökeimet, elmehetnék -e vizsgára. Azt mondták nem fizetik ki, már van ember a cégnél erre. Így hát 3 hónap tanulás után levizsgáztam saját zsebből. Utána még lelkesebb lettem, és nekiálltam a CCNA-nak. Közben Facebook-on láttam egy hirdetést, hogy keresnek hálózat üzemeltető embert. Jelentkeztem. Interjúra hívtak. Bár gyakorlatilag 0 tapasztalatom volt, óriási szerencsém volt, mert felvettek (és őszintén mondom, nem volt protekcióm). 1,5 év után tehát otthagytam az előző helyet is. Bekerültem egy több száz eszközös Cisco hálózat üzemeltetésébe. Emlékszem első nap mondták olvassam el a rendszer dokumentációt. Már a 6. oldalnál google-ztam, hogy mi az a HSRP... Gyakorlatilag semmit nem értettem az egészből. Letettem pár hónappal később a CCNA-t, napi feladataim az access VLAN-ok állítása és a switchek kivitele volt kb. Éreztem, hogy többet akarok. Nekiálltam a CCNP-nek. A CCNA vizsgámat már fizette az új cég. Egyre jobban belejöttem, törtem ki a Level1 szerepből, megcsináltam a CCNP-t, letettem a CCIE írásbelit, közben rengeteget dolgoztam és rengeteget tanultam. És most a kollégával közösen nekivágtunk a CCIE labornak.
Hiszem, hogy a befektetett munka megtérül. Pl. tusi_ is nemsokára egy IT cégnél Cisco eszközöket fog kalapálni, mert rengeteget beletett a dologba, ráadásul több lábon áll, nem csak R/S-ben érdekelt. Neki nehezebb, mert külföldön van, és ott bizony a nyelvismeret is nagyon sokat számít. Én máshoz nem értek. Nem értek a Security-hoz, a szerverekhez, a SAN-hoz, én R/S srác vagyok, ez érdekel. De mindig rájövök, hogy milyen keveset tudok még a technológiákról. Meg akarom érteni, miért úgy működik, ahogy. És a CCIE pont erről szól. Holtpontok nekem is voltak, ezért sürget az idő pl. a labor vizsgára, mert lassan letelik a 18 hónap az írásbelim óta. De pl. Zsolti22-nek is sikerült bejutni egy hálózatos állásba, ő is rengeteg munkát beletett a tanulásba, csak a jegyzeteit így megírni óriási munka lehetett. Szóval mindenkit biztatok, nyomjátok, agyvérzésig, mert előbb-utóbb megtérül.
Na megyek, és folytatom a Performance Routing témát a 12.4-es IOS-en, amely a vérpisilással is felér. De ez van, más is ugyanezzel a verzióval lett CCIE. Talán nekem is sikerülhet egyszer
-
tacsk0
aktív tag
válasz
zsolti.22 #4647 üzenetére
Ugyan nekem nincs és nem is lesz felsőfokú végzettségem, de én úgy látom, mint kívülálló, hogy sok értelme nincs. 4 évet elcseszel és sokkal előrébb nem vagy (itthon fizetésileg). Pont azt nem tanítják meg, amiért oda jelentkeztél, cserébe szutyok töltelék tantárgyakat tanulhatsz, amiket az életben soha többet használni nem fogsz, és mivel sok esetben senki sem érti a tanár sem, hogy mi a tantárgy lényege, végigpuskázod, kapsz egy jegyet; ennek sok értelme nincs.
Sajnos erre en is rajottem, cimbim ugyan ilyen cisco papirokkal mint ami nekem van (egyutt tanultunk) ccna r/s ccna sec, sokkal jobb helyen van sokkal tobb penzert. Esze agaban sincs fosulizni, sot lehetosege nem is lesz, ugyanis evrol evre valtozik a kovetelmeny, minimum ponthatar 300 pontra, nyelvvizsga meglete. Ez mind nem problema csak az emelt szintu erettsegi lesz necces ha kovetelmeny lesz 2 ev mulva. Tehat aki 28 evesen jon ra hogy kell egy diploma az....
A másik oldala, a mindennapos ivászat, bulik, stb., talán ad némi motivációt. Arra jó ez az egész, hogy kiéld a fiatalkorodat, aztán utána felbiggyesztheted a sárga M betűvel díszített "Segíthetek?" táblácskát a pólódra
Sajnos ez csak a nappalisokra vonatkozik
En tavos vagyok... Masban talatam meg az ertelmet, ha mar a suli nem fog menni. Rengeteg kedvezmenyre jogosit fel egy hallgatoi jogviszony. Negyedaras CEH kepzes, joval olcsobb CCNP kepzes. Meg tandijjal egyutt is!
Gebedjek meg, de azok csinálták jól, akik elvégezték a 8 általánost, esetleg van egy szakmájuk is, ők most vígan eléldegélnek másik országban több fizetésért. A részletekbe nem megyek bele, fölösleges.
OOO van olyan szakacs ismerosom aki 1 szezon utan x mill. ert vett autot
erettsegi nelkul
es a legszebb az egeszben ugy ment ki az adott orszagba, hogy annyit nem tudott en vagyok xy....
Nezegettem allas ajanlatokat London kornyeken de mind engineer pozició.
pl:Technical Support Engineer
Network Engineerezek mind mernoki poziciok, de a hirdetesben nincs feltuntetve kriteriumkent a diploma meglete... vagy alapbol azt feltetelezik ha mar engineer akkor mindeki tudja hogy bsc kell hozza? nem ismerem az angol HR gondolkodast...
vagy ok a mezei halozatost is engineernek hivjak diploma nelkul
?
@tacsko: én februárban nyitottam ki könyvet utoljára, szóval egy fél évig lógattam a lógatnivalót, de most megint elkezdtem olvasgatni; jól esik. Kitűzött vizsgadátumom még nincs, de egy titkolt célom azért van
Egész nap munkában ACL-ezek, IOS-t frissítek vagy show int fa0 parancsokat adogatok ki és megpróbálom elmagyarázni a hüje kevésbé hozzáértőknek, hogy hogy varázsolják vissza az internetjüket és hazaérve valahogy marhára nincs kedvem az egészhez. A legfőbb probléma maga az ember: egy takarítónőnek mondhatom, hogy mi az a router
Ezeket rutinosan már dobozoknak hívom: lapos széles doboz, legkisebb doboz, kár próbálkozni azzal, hogy Cisco 2950, amikor a Cisco-t is CIRKÓ-nak olvassák
A legviccesebb eset eddig az volt, hogy a csóka egy modemet kötött egy 2950-es switchre csak úgy magában, gondolván backup lesz belőle, ha az aktív modem befuckol.
Na ez meg a masik fele! Ha sokat hagyagolom a ciscot en is cirkonak fogom olvasni.
Mivel tulnyomoreszt win serverekkel operalok
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
zsolti.22 #4629 üzenetére
A switch foundation guiderol azt olvastam, hogy nem valami jo minosegu. A route-ot dicserik, ugyhogy azt en is el fogom olvasni szerintem. Mondjuk ne kicsit fura sorrendben haladok.
Megnezem a cbt nuggeteket, aztan a cert guideot olvasom, es aztan a foundation guideot.
Amig a nugget+cert guide-al nem vegzek(legalabbis az aktualis temaval) addig nem is laborozok, a foundation guide alatt viszont erosen labozok. Talan igy jobban megmaradnak az alap dolgok.
Nameg kiprobalom ezeket a mind map-eket amiket annyira promoz Odom -
vadito
csendes tag
válasz
zsolti.22 #4626 üzenetére
Nem tudom ismeritek-e, de switch OCG mellé alternatíva lehet: http://www.amazon.com/gp/product/B00528J3P8
Időnként sok benne a bug és typo, de alapvetően használható. Viszonylag sok anyagot vesz át a technológiáknál a Cisco weboldalról, de sok helyen vannak real-life példák, hogy mi, mire és miért jó. Van a végén néhány lab megoldásokkal, de alapvetően szvsz túl könnyűek, mókázni viszont jók. -
vadger
tag
válasz
zsolti.22 #4421 üzenetére
Nem mondtam mert nem gondoltam, igazából még nem is tudom mi az a metroethernet, most nézegetem a wikit róla. Sima switchként akartam beállítani a cisco-t.
Azt írják az okosok, hogy
As per official Doc:
Q. What is UNI/NNI?
#
A. UNI/NNI is the classification of port types designed for the Metro Ethernet market. UNI, User Network Interface, is the interface that faces the subscriber, and NNI, Network Node Interface, is the interface that faces the service provider network. By labeling each port as UNI or NNI, the software can optimize each port for its role.
Viszont akkor nem értem, hogy miért lett jó nekem az NNI beállítás, mikor 2 gép is közvetlen megy a switch-re, tehát azok inkább USER NETWORK INTERFACE-en vannak szerintem... sokat kell még tanulni...
-
Immy
őstag
-
tacsk0
aktív tag
válasz
zsolti.22 #4091 üzenetére
Szia
CCNA sec nem olyan veszes bar, bevallom nem alnek neki magyarul osszefoglalni angolul megvan kezzel szepen kijegyzetelve fuzetben, de eleg sajatos nyelvezetu olyan szemelyre szabott.
Igen szerintem nagyon jo a route. Most altam neki ki is nyomtattam le van fuzve
reggel metron jo kis anyag meg melo utan
Este olvasom a cert guide-t, masnap reggel a tiedet
bar az EIGRP-nel tartok meg...
TSHOOT, SWITCH-et varom nagyon!!!
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #4091 üzenetére
Köszi
Most jegyzetelem a Tshoot-otén is, de ez csak olya lesz a mint a switch, nem olyan regény szerű, mitn a tiéd.
Amint kivégeztem a könyvet, legyértom a topológiát, átküldöm a net fájlt. Max windowssal csinálom, hogy ne legyen gáz a linuxos path-al.Tegnap átnétem a switches jegyzetem és aPvlan kivételével minden megy. Azt csak bemagoltam, ezért el is felejtem
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #4044 üzenetére
Régen NBMA hálózatoknál használták (erre is találták ki alapvetően)
de manapság már nem nagyon használják erre, mivel a "régi" NBMA
rendszerű hálózatokat már felváltotta az CE-PE(Cloud)PE-CE és nincs
már igazi frame-relay használva kvázi sehol.. szóval manapság már
csak a DMVPN-el kapcsolatban jön elő a használata :] (fixme) -
Meridian
senior tag
válasz
zsolti.22 #4035 üzenetére
Na, majd holnap megnézem a packet tracerben a beépített "csomagvizsgálójával"... mondjuk jobb lenne ezt élesben látni, azaz valós eszközön, de erre nekem sajnos nincs lehetőségem.
De szvsz a helper-address mögött futó "processz" az ami a szórt üzenetet unicasttá alakítja, ha hasonló módon műxik mint a windowsos DHCP Relay Agent.... (és miért ne ugyanúgy működne, hisz van rá RFC).
lásd azt a doksit amit előbbiekben linkeltem...
Persze a VLAN ID is segíthet, de mi van akkor ha a DHCP szerver (ami windows-os, és egy szerverszobában van, eseleg másik de nem túl messzi telephelyen) egy-két ugrással messzebb van? Elviekben akkor is működik - ott már nem lesz VLAN ID... -
kowika87
tag
válasz
zsolti.22 #4003 üzenetére
Most hogy lenyugodtam és visszagondolok tényleg nem volt "annyira" nehéz. Volt Sok OSPF és EIGRP elméleti kérdés. Volt néhány BGP, ezek egyáltalán nem voltak nehezek. Volt ilyen dokumentációs kérdés is. Labor pedig volt OSPF, PBR, IPv6. Ami pedig elcsúsztam az egy redistribute labor. Pedig előtte is sokat gyakoroltam, egyáltalán nem nehéz téma, visszagondolva egyszerűen nem is tudom hogy nem esett le elsőre.
Elkezdtem a switchet. Eddig easy 2 fejezet után. Félek hogy ez késöbb rosszabb lesz, ahogy a route is bekeményített. -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
válasz
zsolti.22 #3974 üzenetére
Dehogyis, ahhoz csak egy CCO ID kell, meg egy hozzárendelt élő support contract. Ez azért még nem Cisco partnerség.
Mondjuk nekem elég természetes, hogy van hozzáférésem. Azt bánom, hogy nem léptem ki idejében a Cisco TAC-ról és a már szigorúbb biztonsági checklist miatt letiltották az internal accountom a kilépéskor.
Pedig néha nagyon hasznos tudna lenni... -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
zsolti.22 #3962 üzenetére
Először azt olvastam hogy tünkretenni
Valós pc esetében debian vagy ubuntu linux alatt fel kell tenni a vlan csomagot.
Bővebben:
http://www.microhowto.info/howto/configure_an_ethernet_interface_as_a_vlan_trunk_on_debian.html
U.i.: Tudnál nekem egy linket küldeni ahhoz a bgp-s doksihoz nem találtam a fórumban keresve. thx.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3954 üzenetére
zsolti22: Nem ismerem annyira, mint a többit és nem szeretem tanulni. Amilyen "szerencsés" vagyok, kapok pár labort belőle... Tudom, hogy Te beleástad magad, olvastam a tanulmányod, de nekem ez nem a kedvencem.
Jerry311: akkor még jobban megutálnám.
Ha a leendő melóhelyemen kell vele foglalkoznom, akkor beleásom magam, de ez egyszerűen nem érdekel.
-
kowika87
tag
válasz
zsolti.22 #3941 üzenetére
R1#sh run | s bgp
router bgp 432
no synchronization
bgp log-neighbor-changes
neighbor 2.2.2.2 remote-as 432
neighbor 2.2.2.2 update-source Loopback1
neighbor 3.3.3.3 remote-as 432
neighbor 3.3.3.3 update-source Loopback1
no auto-summaryR3#show run | s bgp
router bgp 432
no synchronization
bgp log-neighbor-changes
neighbor 1.1.1.1 remote-as 432
neighbor 1.1.1.1 update-source Loopback1
neighbor 1.1.1.1 next-hop-self
neighbor 6.6.6.6 remote-as 765
neighbor 6.6.6.6 ebgp-multihop 5
neighbor 6.6.6.6 update-source Loopback1
no auto-summaryR6#sh run | s bgp
router bgp 765
no synchronization
bgp log-neighbor-changes
neighbor 3.3.3.3 remote-as 432
neighbor 3.3.3.3 ebgp-multihop 5
neighbor 3.3.3.3 update-source Loopback1
neighbor 7.7.7.7 remote-as 5555
neighbor 7.7.7.7 ebgp-multihop 5
neighbor 7.7.7.7 update-source Loopback1
no auto-summaryR7#sh run | s bgp
router bgp 5555
no synchronization
bgp log-neighbor-changes
redistribute connected route-map FILTER
neighbor 5.5.5.5 remote-as 4000
neighbor 5.5.5.5 ebgp-multihop 5
neighbor 5.5.5.5 update-source Loopback1
neighbor 6.6.6.6 remote-as 765
neighbor 6.6.6.6 ebgp-multihop 5
neighbor 6.6.6.6 update-source Loopback1
no auto-summaryMindegyik router között van static route a bgp neighborship miatt.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3918 üzenetére
Arra nem számitok, hogy egyből olyat kapok, amit mindig is akartam. Ez egy hoszzú út lesz, csak az első lépések q.. nehezek. Beszéltük, hogy nekem a nap 10 óráját a német tanulás teszi ki, kevés időm van a Ciscoval foglalkozni. Szó szerint, ha pihenni akarok, akkor leülök Ciscozni.
Tisztában vagyok vele, hogy a BGP-t használják nagy cégeknél, de szvsz én kisebb cégnél fogok dolgozni, vagy nagynál , de a sitt melót kell csinálnom. Közben persze mind a routingot/switchinget fenn kell tartani, sokat lehet felejteni. Pl. egyik nap eszembe jutott az ARP inspection és gondolkodnom kellett, hogy kell megvalósitani, pedig kb fél éve tettem le a vizsgát.
Én a következő vizsgámat - CCNP után - 2.5 év múlva teszem csak le. CCNA secu, hogy mehessek a CCNP-re. Viszont itt a Windows nagyon menő, sajnos megint elő kell vennem, pedig azt hittem megúszom
Végül is azt fogom tanulni, amire szükség van.
Ipv6 nem nehéz, de bonyolult a sok FF02::X: Y meg társait megtanulni, mert igazából nem érdekel. Fecoo mondta, hogy amióta letette a CCNP-t nem konfigolt Ipv6-t. Azé' annyi agysejtem nicsen már, hogy feleslegesen tömjem a búrámat
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3909 üzenetére
Eigrp, ospf megy, semmi baj vele, meg a BGP is, de igazából nem szeretem szegény BGP-t. Akkor hagyom abba a tanulást, amikor a BGP jön a képbe. Mint régen a Fr
Szűréseket imádom, redisztributálást, tunnelezést mind VPN, mind ipv6 -al kapcsolatban. Csak szerencsétlen BGP-t nem komálom és nemtudom miért nem. Vszeg azért, mert se vele, se FR-el nem fogok találkozni nagy valószinűséggel, igy nem sok értelmét látom. De ez csak belemagyarázás
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3904 üzenetére
Azt megcsináltam 0.0.0.0 248.0.0.0-al de nem az lett az eredmény, amit szerintem várt Rene.
Ha summaryzva van intefészen, akkor küld querryt, csak a másik nem fogja tovább küldeni, hanem visszaválaszol egy nemmel, hiszen " Te hirdeted" cimszóval.
A receive only szvsz nem jó, mert akkor ő nem fogja hirdetni a hálóit. Szerintem itt nagyon el .... valamit Rene
Több mint egy éve nem tette fel a videót sem
Ahogy most olvasom a topikját, sokan elakadtak. -
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #3860 üzenetére
"Extendable" static translations:
The extendable keyword allows the user to configure several ambiguous static translations, where an ambiguous translations are translations with the same local or global address.Így kreálhatsz "kétértelmű" NAT bejegyzéseket - a kétértelmű itt most azt jelenti, hogy az IP cím kétszer vagy többször is megjelenhet a NAT táblában ("átlapolt" bejegyzések keletkeznek). "Sima NAT inside->outside NAT esetén csak IP címek kerülnek a NAT táblába, de ha egy IP több portját is PAT-olni akarod (esetleg még többfelé is..), akkor kell az extendable - ezzel "kiterjeszted" a NAT tábla lehetőségét két vagy több bejegyzés létrehozására. Gondolok itt pl. olyan esetre, hogy kívülről egy IP-n érnek el mondjuk ssh-t (filetransfer) és webszervert DE az inside oldalon ez tulajdonképpen 2 teljesen különálló gép - így 2 static NAT (PAT) bejegyzésre van szükséged.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3831 üzenetére
"After looking at the specs on the 3550 and 3560, it doesnt support GLBP but does support HSRP. For hands on practice you could use virtual routers inside GNS3 to get some hands on with GLBP. The higher end switches like the 4500's and 6500's support all the first hop redundancy protocols but they are expensive."
Kiegészités: Ha jól tévedek, akkor a 4500 series csak a VRRP-t tudja pluszban és csak a 6500-s tudja mind3-t.
-
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #3813 üzenetére
Na én a "menüben" a Security-ben nem látok, csak Passthrough-t, de neked
nem ez kell. A network-ben a WAN connection-nél látok csak L2TP-t vagy PPTP
lehetőséget, de neked nem ez kell. Én a menüben VPN lehetőséget nem látok,
ahol mondjuk IPSec-hez IKE beállításokat vagy shared key-t, vagy bármi hasonlót
lehetne beállítani. De pl. ez tudja. -
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #3777 üzenetére
A 1711 teljesítménye mai szemmel igen kicsi, 1,700 packet per sec
a process switched teljesítmény (ha van IP Inspect vagy ZoneBased
Firewall pl. akkor az ide fog esni, és lesz relatíve magas IP Input
process is) ami csak max 0.8704Mbps 64byte-os csomagméretnél,
még a fast switched performance is csak 13,500pps (6.91Mbps 64
byte-os csomagméret mellett) - és ezek csak irányszámok, a teszt
alatt semmilyen szolgáltatás nem volt bekapcsolva, se NAT, se egy
szem ACL, se IP Inspection, semmi..
Ami indulásnak jó lenne:sh ver | i ima|upt
sh int sum
sh ip cache flow
sh proc cpu hi
sh proc cpu so 1m | e 0.00
sh proc cpu so 5m | e 0.00
sh logA sok ARP bejegyzés nem lényeg, mert a storm nem erre irányul,
egyszerűen csak sok kérést kap a router ami broadcast és ugye
azt fel kell dolgoznia, még ha nem is kell rá válaszolnia vagy nem
is ő kérte - de L2 broadcast frame. -
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #3775 üzenetére
Mekkora a terhelés most és mekkora az Internethozzáférés (garantált) sebessége?
CPU kihasználtság mekkora? Abból mennyi az interrupt? Milyen router/IOS?
Esetleg olyan csomagokat kap a router, amik alapvetően nem neki szólnak de
fel kell dolgoznia (ARP storm/broadcast storm?). -
crok
Topikgazda
válasz
zsolti.22 #3773 üzenetére
Interface-ek alá (a main/fizikai alá vagy dialer alá) vedd fel az "ip route-cache flow"
parancsot és aztán "sh ip cache flow" "sh ip cache verbose flow" -val meg tudod
nézni, hogy milyen IP-kről milyen IP-k felé folyik forgalom. <Szerk.> Nem pont
emiatt de a kimenetre példa a blogomból Itt található. -
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3700 üzenetére
Hubon 2 van a két spoke felé, a spoke-n egy-egy van a hub felé.
hub(config-subif)#ip add ......
hub(config-subif)#frame interf-dlci 102
hub(config-subif)#frame inetrf-dlci 103
......spoke(config-subif)#ip add ...... (egy subneten a hubbal)
spoke2(config-subif)#frame interf-dlci 201
.....spoke3(config-subif)#ip add ...... (egy subneten a hubbal)
spoke3(config-subif)#frame interf-dlci 301
.....ip ospf net p2m mindegyiken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Windows 11
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- The Crew sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest