- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8552 üzenetére
Hmm, menjünk csak privátba...
-
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #8531 üzenetére
Szia!
Jelentkezem.
SP track-hez vettem meg. egyelőre a multicast témakörnál járok és sajnos itt is vannak problémák IOS XRv vonalon. Már egy alap multicast konfig sem működik. Nem tudsz csatlakozni multicast group-hoz, RP nem látszik... Valóban csak community support van ahol elismerték, hogy hát a multicast XRv platformmal időről időre különböző hibák jelentkeznek... Két napom ment el arra mire rájöttem, hogy biztos nem szabtam el semmit, mert IOSv-n simán működik. Eléggé bosszantó, mert a VIRL adná, hogy vele az ember ne az IP címeket és a static routing -ot gyakorolja, hanem valami komolyabb bonyolultabb hálózatot rakjon össze.
Üdv:
o
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8536 üzenetére
Ez fog majd ütni, én még nem próbáltam ki, elvagyok a GNS3-IOU kombóval:
Támogatott image-k:
A10 vThunder
Aruba ClearPass
Alcatel 7750 SR
Arista vEOS
Brocade vADX
CheckPoint Security Gateway VE
Cisco ASA (porting)
Cisco ASAv
Cisco CSR 1000V
Cisco IPS (porting)
Cisco IOS 1710 (dynamips, ethernet only)
Cisco IOS 3725 (dynamips, ethernet only)
Cisco IOS 7206VXR (dynamips, ethernet only)
Cisco IOL (for Cisco internal use only)
Cisco Titanium (for VIRL customers only)
Cisco vIOS (for VIRL customers only)
Cisco vIOS L2 (for VIRL customers only)
Cisco Virtual Wireless Lan Controller (vWLC)
Cisco Web Security Appliance (IronPort)
Cisco XRv
Citrix NetScaler
ExtremeXOS
F5 BIG-IP LTM VE
Fortinet FortiGate (new)
HP VSR1000
Juniper Olive (porting)
Juniper vMX
Juniper vSRX
Palo Alto VM-100 Firewall
VMware ESXi
VyOS
Windows host -
FeRkE
őstag
válasz
Pont ezek miatt részesítettem eddig előnyben a fizikai eszközökön laborozást...
-
tusi_
addikt
válasz
Mi jovo héten kapjuk meg + 4 lizencet hozza. Kivancsi vagyok.😞
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Az komoly. Ugy emlekszem pont azt nyomta a Cisco hogy folyamatosan fejlesztik, es nagy support lesz mogotte...
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8521 üzenetére
Haha, jó az ötlet
Osztottam.
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8513 üzenetére
Jol ossze is kaptam a TAC-ossal. Irja nekem, hogy egy jol ismert BUG, linket hozza azt hogy zarhatja -e a Ticketet.
A link nem muxik, mert meg nem publikus es nem zarhatod ocsem, mert a problema nincs megoldva.
Most eljutottunk oda, hogy segit. De kedves.... -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8498 üzenetére
XR-t is lehet mar GNS3-ban szerencsere hasznalni.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8496 üzenetére
Csak a CCIE TSHOOT reszhez keves a 15 node. INE Vol1-ben csak 10 router van. CSR1000v-t nyomjak sokan ESX-en, es azon keszulnek.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8473 üzenetére
Szorakoztam vele picit. Nem all ossze, amig ki nem kapcsolod az IGMP Snoopingot. Ez valami bug lesz. Ha kikapcsolod, egybol osszeall.
IOU1(config)#no ip igmp snooping
IOU1(config)#end
IOU1#sh stand
*Apr 23 13:19:29.819: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
IOU1#sh stand br
P indicates configured to preempt.
|
Interface Grp Pri P State Active Standby Virtual IP
Vl1 1 110 Active local 1.1.1.3 1.1.1.1
Vl2 2 110 Active local 2.2.2.2 2.2.2.1 -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8475 üzenetére
En ugy tudom IOU van a laboron. Azt hiszem ez a hivatalosan kommunikacio is a Ciscotol.
Ha futtatsz wiresharkot a szerveren, lathatod a BPDU-kat is
. Portfast port is kuld BPDU-kat, szoval eselyes, hogy latni fogod.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8473 üzenetére
Brusszelben osszeallt a HSRP. De nem neztem a verziot.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8471 üzenetére
Meg nem hasznaltam ezt a VIRL cuccot. GNS3 IOU-t hasznalok. Jo ez a VIRL? Ugy emlekszem csak 15 node futhat egyszerre.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8460 üzenetére
configure network az nem jó erre a célra? Megszakadás mindenképpen van, de reset után visszaáll a konfig
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #8423 üzenetére
Jaja, nem jött be nekik, hogy mindenki őket szidja..
-
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #8421 üzenetére
Nagyon gáz a történet szerintem...
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8418 üzenetére
Nekem középsuliban lett olyan tanárom, aki egynegyven magas volt, de olyan szigor volt nála órán, hogy szabályosan féltek a diákok tőle és nő(!) volt. Túlzás nélkül elmondhatom, hogy rajtam kívül senki se tudta, hogy miről beszél, így valamilyen német utasítás után mindenki lesett, hogy mit csinálok és azt csinálták ők is. Volt, hogy valaki egyetlen órán beszerzett nála 3 vagy 5 egyest, pontosan már nem tudom, a lényeg az volt, hogy ragozásnál csak betippelte az ige végét. A tanár visszakérdezett, hogy mi is volt a vége? Srác tippelt, nem jött be. Ment a sok egyes a naplóba... Nem biztos, hogy ez vezet valahova, de órán csönd volt, mindenki tudta, hogy hány kiló
Múltkor egyébként Szentendrére mentemvolna a laktanyába, de nem engedtek be, és a buszon egy 18 körüli lány károgott, hogy matek érettségiből csak a 25 pont legyen meg, hogy ne kelljen szóbeliznie. Én el voltam halva, hogy itt tartunk, hogy a matek érettségi első feléből, ami a lájtos feladatokat tartalmazza, azokból nem lehet összeszedni vagy kínkeservesen a 25 pontot?! Azért egy x-alapú logaritmust illik megoldani, ami igazából hatványozás, azaz szorozni tudás kérdése. És ez az utánam/utánunk jövő generáció...
Azt akarom kihozni belőle, hogy nem mindig a tanár a hülye, azért a diák manapság inkább hibásabb. Mindenhol hülye a tanár, hogy alig van meg a kettes matekból? Ne már. Folyton megy a Facebook, a telefonnyomogatás, fontosabb az a hülye telefon, mint egy emberi kapcsolat...Meg tanárt verünk? Itt tartunk?
Én még anno úgy tanultam, hogy akár igazam van, akár nem, nem dumálok vissza, úgyis max. 4 vagy X évig van hatalma fölöttem és viszlát. Néha egy-egy sallert igazán megérdemelne egynémelyik, hogy tudja, mi is a helyzet. Főleg mostanában.
Emlékszem, hogy második osztályban kaptam egy sallert olyanért, amit csak elkövetni akartam(!), ha meg erről otthon mertem beszélni, akkor bumm, jött a párja. Mégis felnőttemigaz, hogy satnya gnóm lettemOtt lett elrontva a fiatalság, hogy eltörölték a sorkötelezettséget. Aki szerint nem így van, annak a véleménye nem érdekel
Anno nem volt ennyi "korcs", mint most...
Németre visszatérve: még anno 9. osztályban eldönthettem, hogy németet vagy angolt akarok-e tanulni. Akkor én angolt ikszeltem be, ám azt mondták, hogy eddig németet tanultál, úgyhogy most se lesz ez másképp. Egyébként nem bántam meg a mai napig sem, hogy nem angolt tanultam, mert néhány hét szótárazás után megértettem, mit olvasok pl. a CCNP ROUTE-ban, na most ugyanez fordított helyzetben biztosan nem menne, tehát végig angolosként CCNP ROUTE-t németül olvasni
Nyilván az életben elő nem fog fordulni ez a kombináció, de két lábon kő' áni'.
Ja, fősuli! Sosem jártam fősulira
- még kutyáknak moslékér' se, így arról nem tudok nyilatkozni, de hallottam egyet s mást, hogy egyeseknek isten-komplexusuk van tanárként...evvan. Nem kell fősulira járniBocsi, ez így kikívánkozott.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8413 üzenetére
Kruzifix donnerwetter Katzeschwein.
Bántja a kis angolos szemeteket, hogy az angolon kívül más nyelv is létezik? -
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #8413 üzenetére
+1
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #8408 üzenetére
Hibajegy áthelyezése gomb...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8387 üzenetére
Igen, tudom, de a szamla ott problemas, szeretik nalunk ha vizsgakozponton keresztul regisztralunk, es a vizsgakozpont ad szamlat.
-
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #8337 üzenetére
Szia!
Igen végre végre! A fórumokon nagyon sokan panaszkodtak a hiánya miatt.
Sajnos sikerült belefutni a virl-ben XRv-vel egy "kissebb" problémába multicastnál. XRv-n nem megy a multicast. Nem tudsz csatlakozni grouphoz és nem megy a multicast forgalom sem. IOS esetén nincs ilyen probléma. Elvileg dolgoznak a bug-on...
Üdv:
o.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Cyber_Bird #8291 üzenetére
Fiatalon a masodik hogy fejlodj meg ugye a penz sem kell
Idosen a masodik ahol sok penz van keves munkaval es tanulni sem kell.
En kozepen vagyok..
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8283 üzenetére
Erre lenne a szabadsag, nem?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8157 üzenetére
Nekunk is vannak iranyelvek. De az ugyfel nem szol bele hogy RPVST-t hasznalok vagy MST-t (tudom, mst az engedelyezi a rpvst-t, csak pelda volt).
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8145 üzenetére
Erre nem sajnalja, de egy tisztesseges 4500 VSS re igen
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8139 üzenetére
Szvsz a 2960 is nagyon megbizhato, es routing nelkul teljesen megfelelt volna arra a feladatra. 3 Vlan van rajta, data,voice,mgmt....
Mi rendszeresen csinalunk olyat, hogy VSS es aztan stackek es altalaban tok eleg a 2960.
A konfigja 1xu mint 1 faek, semmi extra. Kiveve, hogy a bpdu guard melle van egy routguard is konfigolva. Hogy minek? Jo kerdes -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #8139 üzenetére
Igen, access switch. Mi is annak hasznaljuk. Eleg megbizhato, jo cucc.
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #8050 üzenetére
Szvsz pont gyerekkel kell menni. Az Ö jövöje biztositva lesz. De ez mindneki sajt döntése...
-
whited
addikt
válasz
Cyber_Bird #8010 üzenetére
és ezek online végezhetőek?
árakban kb mit takar, és később mire tudom "használni"? -
Mr.csu
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #8001 üzenetére
Lehet hogy amerikában is rezsit csökkentettek
Viccen kívül,összehasonlítottam az októberi vizsgám számláját meg amit most küldtek.Az októberin ez áll:VAT Registration No.: EU826000387
és ez alapján rá is rakták a 27%-VAT-ot.
A mostani számlán ez áll:Effective 1st January 2015:
France VAT Registration No.: VAT number applied for
Germany VAT Registration No.: VAT number applied for
Greece VAT Registration No.: VAT number applied for
Spain VAT Registration No.: ESN4007505C
United Kingdom VAT Registration No.: GB128937382Expired 31st December 2014:
VAT Registration No.: EU826000387Úgyhogy valami változott.De kp-t azért viszek a vizsgára,csodálkoznék ha nem akarnák valahogy ezt még behajtani.Kedden megyek,ha senkinek nincs infója akkor majd beszámolok ért-e meglepetés a vizsgaközpontban.
-
MasterMark
titán
válasz
Cyber_Bird #7972 üzenetére
Köszi.
És ha lejár, akkor teljesen újra kell csinálni a vizsgát?
-
n00n
őstag
válasz
Cyber_Bird #7959 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, így már kezdem érteni. Viszont a másik kérdésemre is tudnál a válaszolni?
-
n00n
őstag
válasz
Cyber_Bird #7956 üzenetére
Köszi, kezdek megvilágosodni.
Bár még mindig vannak kérdéseim. Akkor ha jól értem 5 szint van. Mindegyik szinten belül vannak különböző területek, amiket választani lehet és mindegyik szintnek az előző szintről vannak alap feltételeik. Kivéve a második szintet, mert annak semmi. Pl kezdhetem rögtön a CCNA R&S-en, utána a CCNP R&S és így tovább...
Egyébként lehet CCNA R&S tesztet nézni, mert amit feldob a "Review type of exam questions" azok nagyon könnyűek, kétlem, hogy ennyire egyszerű lenne.
-
n00n
őstag
válasz
Cyber_Bird #7943 üzenetére
Vizsgákra. Mert itt is olvasom, hogy egy minősítést meg lehet szerezni többféleképpen is.
-
MasterMark
titán
válasz
Cyber_Bird #7953 üzenetére
Igazad van. De mobilról vagyok, meg mondhatnék egyéb okokat is, de elsősorban lusta.
Gesztiboy:
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7934 üzenetére
Mit nem adtam volna azert a vizsgak elott
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7919 üzenetére
Velem kikopettek a ragot
Feco: Bazi nagy kalappal. Kollega is megy, de csak hosszabit
-
Gesztiboy
tag
válasz
Cyber_Bird #7926 üzenetére
Én is végignéztem és pozitívak a tapasztalataim. Szerintem elég érthető módon magyarázza el, demonstrálja a dolgokat. Igaz, előtte én Luc De Ghein: MPLS Fundamentals könyvét kezdtem el olvasni és laboroztam egy kicsit, de ha valaki ezzel kezdi, egy jó alapot össze tud szedni belőle. Advanced dolgokat, mint Sham-Link, MPLS TE, nem tartalmaz a videó
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7926 üzenetére
Szerintem jóra sikerült, teljesen érthetően elmondja hogy mi miért és hogy működik.
Ha lehet egy jótanácsom: VLC/SMPlayer-el nézd és gyorsítsd a video-t 1.3-1.5x-re
mert simán érthető és spórolsz vele egy csomó időt - ez igaz szinte minden CBT-re. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7903 üzenetére
Nem sikerult venni. Mikr hozta a futar, kiderult, az nem olyan. Visszakuldtem. Sikerult kukazni melohelyre egy IBM, itthonra egy HP billentyuzetet. Ugyhogy mar teljesen atalltam ra. Furcsa nagyon a magyar...
-
kornyiktamas
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #7884 üzenetére
hát érdekelni nem érdekel annyira és nem is ilyen témában fogok elhelyezkedni, viszont a papír ugye kéne
és már csak ez a 2 van hátra..
hát keresgéltem de annyira nem nagyon volt.. találtam 1-2 videót.. -
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #7824 üzenetére
Igen, már december elején előrendeltük a könyv + e-könyv kombót.
o
-
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #7816 üzenetére
Naná, hogy arra készülök
-
oleeg
tag
válasz
Cyber_Bird #7810 üzenetére
Szia!
Igen én is látom, hogy 16GB RAM alatt nem fogom megúszni a játékot. Sajnos a laptop csak max 8GB -ot kezel, így majd valami más megoldás lesz. A lassúság nem gond, csak működjön rendesen. A tippet a putty -hoz pedig köszi!
Üdv:
oleeg
-
Immy
őstag
válasz
Cyber_Bird #7780 üzenetére
Tegyük fel, hogy kisebb cost-ot tudnk elérni (link sebesség stb. miatt). Akkor bele tudunk nyúlni R2 routing táblájába? Ilyenkor nem kezdődik a fájting back?
Egy másik kérdés: phantom LSA küldésnek azt hívják, amikor olyan router nevében küldünk, ami nincs az AS-ben. Ezzel a támadással miért nem tudunk a routing táblába írni? RX-ként nekiállunk crafted lsa packet-et küldeni. (vonatkoztassunk el attól, hogy most bármilyen jelszó/hash/shared-secret van használatban az OSPF topológiában). Akkor miért nem triggelődik a fájting back?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7777 üzenetére
Elvileg ilyenkor kapsz egy syslogot hogy ospf flood_war van.
-
Immy
őstag
válasz
Most egy kicsit megkavart a "false peer LSA" és a "false self LSA".
A "self LSA" esetén saját magunkról hirdetünk false adatokat, például hogy felveszünk egy új root-ot, hogy 10.10.10.10 jöjjön felénk. A fő kérdésem arra irányulna, hogy mi történik akkor, ha ez a 10.10.10.10 már bent a van neighbour (R2) route táblájában és történetesen teljesen más felé küldi a 10.10.10.-hez tartozó az adatokat?A másik a "False phantom LSA"... Akkor olyan router nevében küldünk LSA-t, ami nem létezik az AS-ben. Hogyan tud bármilyen hatást is kelteni, egy olyan LSA kiküldése, amiben nem szerepel konkrét útvonal, tehát hogy "phantom" Routert adok meg (AS-ben nem létezőt)? Ez is csak egy olyan támadás, amivel dos-t lehet csinálni és a "Link State Database Overload Protection" valamint a routing filterrel lehet védekezni ellene? De ha a támadó bejut egy olyan legitim-"trusted" routerhez ami teljes értékű az AS-ben, akkor ezek a védelmek nem sokat érnek, ahogy én látom most.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Duplazok egyet, mert kozben lattam, hogy nem pont ezt kerdezted.
Tobbfele tamadas van, amire te gondoltal: R1 hamisan azt mondja, hogy a 10.10.10.10 elerheto rajta keresztul, az persistens tamadas, es nem triggerel fight-backet, merthogy ilyenkor R1-et iranyitjuk, es onnan kuldjuk ki a hamis LSA-kat.Ami fight-back-et triggerel, az amit fentebb leirtam, hogy egy eszkozhoz ferunk hozza, de egy masik neveben kuldjuk ki az lsa-kat. A fight-back akkor kezdodik amikor az, akinek a neveben kikuldtuk a hamis adatokat is megkapja ezeket az lsakat.
-
Immy
őstag
válasz
Cyber_Bird #7774 üzenetére
Köszi a linket, de valami még nem tiszta. Vegyünk R1 és R2 routert, akik egy AS-ben vannak. Ha R1-ről küldünk "false LSA"-t az R2-nek, amiben azt mondjuk, hogy R1 "mögül" elérhető a 10.10.10.10-es hálózat akkor azt elvileg simán felnyeli az R2.
1. Miért írják erről, hogy nem persistent támadás, ha már egyszer bekerül és a támadó periodikusan hirdeti ezt az útvonalat?
2. Ha most R2 routing táblájában is van már 10.10.10.10-es hálózat bejegyzés, akkor kezdődik a fájting back? -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7750 üzenetére
Jahj, igen, ismerős: minden kell de ingyen - vagy olcsóbban (:
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7725 üzenetére
Marad a Tshoot es a CCNP recert.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7731 üzenetére
Ezért kell egyből CCIE-re menni, nem kell túlcicomázn, annak nincs előfeltétele
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7729 üzenetére
Bárki bármikor bármilyen vizsgát letehet - a recommendation arra vontkozik, hogy mi kell ahhoz, hogy a cert-et megkapd, postázzák. Ez money washing machine, a Perason VUE vizsgacenterek és a Cisco oldaláról is, és évek óta remekül működik (:
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7728 üzenetére
Duplazok, mert lejart a szerk
En egyebkent ervenyes ccna nelkul raktam le a ccda-t regebben, mert akkor meg nem volt elokovetelmenye( erthetetlen modon) aztan mikor leraktam a ccnat is melle, az megujitotta a ccda-tszoval vicces.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7725 üzenetére
Ott van az, hogy current CCNA. Akkor most már az új CCNA-ból (is) le kell vizsgázni? Elég sz@rul hangzik. Végülis mindegy, egy könyv, 5-6× átolvas oszt' jóvan.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7686 üzenetére
Bele mindent egy /16-ba oszt' jovan.
. Nem a legidealisabb meretu broadcast domain, az teny
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7669 üzenetére
Na es ez?
http://www.unetlab.com
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7644 üzenetére
Akkor marad a stílus.. (: lehet túlmagyarázom néha.. szoktam oktatni ha kell - lehet innen a stílus.. meg azért ís írom le néha így mert sok téma ami itt feljön máshol egyszerűen nincs leírva vagy egyszerűen nem találja meg az ember sehol (se learaningnetwork és hasonlók, se networkingforum, se reddit, se juniper fórumok, se google/bing/yahoo nem találja..) nem hogy magyarul.. angolul se.. vannak dolgok amiket nem tanítanak hanem ugye jön az évekkel.. meg a bugok ugye (: sokan nem szívesen osztják meg ezeket, mert ugye a saját konkurenciáját látja el az ember hasznos infoval - én szívesen megosztom, ez amolyan -hacker- szabály, hogy amit egyszer valaki megcsinált azt más ne csinálja meg mégegyszer hanem használja fel azt ami már egyszer meg lett csinálva (:
-
MasterMark
titán
válasz
Cyber_Bird #7585 üzenetére
Köszi a segítséget.
Most besubmit-eltem, meglátom mi lesz.
-
MasterMark
titán
válasz
Cyber_Bird #7582 üzenetére
Mi az a VUE vizsga?
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7555 üzenetére
Könnyűnek nem mondanám semmiképp (:
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #7536 üzenetére
En csak egyet uzemeltetek, igy trivialis, hogy megjegyzem a fontosabb IP-ket
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7508 üzenetére
ROUTE foundation-ban pl. benne van a NAT-PT, sima OCG-ben nincs. ROUTE-ból jobb a foundation, ez biztos.
Gesztiboy: Majd jelentkezem, ha elkészült. Haladok vele, de nem túl gyorsan.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7506 üzenetére
Néztem a foundation learninget én is, de nem sokkal bővebb, mint az OCG, úgyhogy sok értelmét nem látom elolvasni.
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #7482 üzenetére
Szerintem meg pont előny, ha itt el tudsz igazodni
-
NEOSIGNAL
tag
válasz
Cyber_Bird #7487 üzenetére
És utánna amikor az aki azt az 1-2 kábelt "gyorsan ide-oda bedugjuk" szabadságra megy,a másik meg vakaródzik hogy ez a múltkor még nem így volt.ismerős
-
fogi
tag
válasz
Cyber_Bird #7482 üzenetére
Spagettigyár?
Jó fényt vetne rám egy ilyen háttér egy állásinterjún?
Gondolom ezt a mennyiséget már fizikailag lehetetlen szépen elrendezni, nem?
Hol van ez helyileg? -
freaghill
őstag
válasz
Cyber_Bird #7417 üzenetére
Konkréten a cél az Németország lenne. Jelenleg OKJ-s tanfolyamra járok, ahol a hálózati órák tananyaga dettó ugyanaz a CCNA anyagával. Jelenleg úgy vagyok, hogy elvégzem ezt, elmegyek arra a 10 napos CCNA tanfolyamra amit lehet a neten találni és aztán dolgozok.
Ha sikerülne valamilyen módon Németországban melózni, akkor ott, és utána meg még megcsinálnám valószínűleg a CCNP-t is, de ez még messze van.
Van esetleg valami ötleted, vagy valaki másnak, hogy hogy lenne érdemesebb végigjárni ezt az utat?
Esetleg ha valaki ilyen papírral dolgozik külföldön, akkor vele szívesen elbeszélgetnék. -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7417 üzenetére
-
quby
őstag
válasz
Cyber_Bird #7352 üzenetére
NYULE vazzzegg....ezen vinnyogok egy negyed órája....
Mellesleg a netacademy CCNA discovery-je is megvan magyarul. Abban voltak "kapcsolók" meg "útválasztók" meg "átviteli közeg elérés vezérlési cím"... -
zsolti.22
senior tag
válasz
Nem jött át az irónia?
-
FeRkE
őstag
válasz
+1. Semmi értelme lefordítani, meg így megszokni a szakszavakat, szakmai körökben is vicces szerintem, ha valaki magyarul nyomja ezeket, például konferenciákon se nagyon hallom, hogy fordítanák a dolgokat.
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #7338 üzenetére
Kolléga belökött az egyik ticketbe véletlen egy Nemzeti Sport linket
Főnök 5 perc múlva írta is neki, hogy érdekes ticket update
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #7336 üzenetére
Jó persze, előfordul elég sűrűn itt is, de eddig a csikó vitte a pálmát
-
kmisi99
addikt
válasz
Cyber_Bird #7255 üzenetére
Épp ezért fogom a leg egyszerűbb szakmai informatikai nyelvvizsgát. Nyelvet meg mellékesen fogok tanulni most pl a Duolingo val tanulgatok.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Cyber_Bird #7223 üzenetére
Köszönöm a tanácsot neked és vadito-nak is, holnap beszélek munkahelyen a főnökömmel, hátha tud valami jó projektet, ami megvalósítható szakdolgozatként.
BTW, ilyet honnan lehet szerezni szerintetek? OLX-en volt egy eladó pár hónapja, de egyébként még külföldi oldalakon sem látok ilyet, ebayen, amazonon nuku..
-
szunyog199
tag
válasz
Cyber_Bird #7096 üzenetére
Köszi! Még olyan kérdésem lenne, hogy teszt kérdésekből kb. hány db van ill. mennyi laboros feladat? A labor részénél vannak részpontok?
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7085 üzenetére
Meg van 2 ev egy hetem a recertig, van idom agyalni. VRF megy, VSS-el napi kapcsolatom van - VSB nalunk - nem szakadok meg
De azert kicsi bosszant, hogy mar egy ev elment.. -
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #7034 üzenetére
Ennyire lojalis azert ne legyel
Ha kifizetik es nem kotnek oda meg par evre, akkor hajra. Ha meg maradni szeretnel, akkor meg jo is.
Vesziteni nem vesztesz vele, csak a piaci erteked no. Max kevesebb sort ihatsz, mert hulye papirokra koltotted az arat -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6952 üzenetére
Nem dell hiba volt, hanem az egyik motorola CMTS-en egy otvar regi szoftver van, es bugos az ospf implementacioja. (teljes cmts reload kell, hogy menjen miutan belefut a bugba, hiaba huzom le akar teljes ospf konfigot, nem fog mukodni. clear ip ospf proc meg nincs
)
-
Gery15
addikt
válasz
Cyber_Bird #6961 üzenetére
Szerintem én is egyben fogom, vagy nem tudom még.
Én sem azért tanulom, hogy elfelejtsem majd.
(#6962) fogi: Átrágom még egypárszor szerintem.
Egyébként, ha ICND 1,2 van akkor ez felér a teljes CCNA-val ugye?
-
Akiii
tag
válasz
Cyber_Bird #6932 üzenetére
hopp azt kihagytam
-
válasz
Cyber_Bird #6898 üzenetére
Vagy úgy.
@(#6896) FeRkE
Publikusak ezek a diák?
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6902 üzenetére
Nekem is volt hasonlo, csak sorban villodzott minden led mint a knight rider-ben. rossz glc-t modul volt.
-
pankers
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #6894 üzenetére
reload segített? ..gondolom elfáradt benne a software
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #6884 üzenetére
Nálunk ez úgy volt fűzfőn, hogy OKJ54 keretén belül a tananyagban benne volt a régi CCNA 3.1 és ingyen volt. Ez volt a technikum. Aztán volt, aki érettségis osztálya alatt járt külön ilyen Cisco órákra suli után (mert nem akart még 2 évet elverni a suliba az OKJ54-re), és a 20.000 nekem is rémlik, csak én azt hittem, hogy havonta annyi.
@sch_a: én beleírtam az önéletrajzomba ezeket a féléveket, veszíteni nem veszítesz vele semmit, pontosan +4 sorral lesz több az önéletrajzod
Mondjuk - szerintem - jobban jársz, ha beleírod, mert azért nyilván azokat hívják majd be interjúzni, ahol látják, hogy van valami Cisco-s végzettség (jelen esetben a tanfolyam) és majd csak ezután dől el tudás alapján, hogy ki lesz a nyerő. Úgyhogy ha nem akarsz már a 0. körben kiesni, akkor írd csak bele.
-
sch_a
addikt
válasz
Cyber_Bird #6879 üzenetére
Valaki megerősíthetné, hogy tényleg ingyenesnek kellett volna lennie, mert anélkül nem akarok pattogni. Fősulisként majd' egy egész félévnyi ösztöndíjamat szántam rá a dologra. Elég érzékenyen érintett most a dolog.
-
joefasalasso
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #6867 üzenetére
Köszi, nekiesek.
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6844 üzenetére
Tegnap meglatta egy ilyen eloljaro fele, hogy MAC-rol van szo, azt mondta hogy:
Ticket zu, Pech gehabt
(Zarni a tikettet, igy jart)
Vicces, mennyire tesznek neha a dolgokra
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6761 üzenetére
Igen, ezt megtalaltam, csak sajnos win7-m van
.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6756 üzenetére
Találtam egy amerikait a raktárban, itt a cégnél már be is üzemeltem
! Szerk: nem embert, billentyüzetet.
Hidd el, kell az amerikain gyakorolni. Pl. a "@" az shift+2. Mivel email címmel kell belépni a CCIE-n, ezért égés volt hogy nem tudtam hol van a @. Meg ilyenek. A pipe is az enter fölött van (shift+\). Gáz ott ezen gondolkozni, mikor 10 ticketre van két órád...
Ami még fontos: nem angol, amerikai billentyűzet van. Tehát a kis enteres. A pipe miatt nagyon nem mindegy!
Egy problémám van: az Outlook-nál magyar bemenetet szeretnék használni. De nem akarok két billentyűzetet. Tudom hogy alt+shift-tel tudok váltani a nyelvek között, de nincs rá valami kényelmesebb megoldás? Vagy akár hogy csak a PuTTY legyen angol? Ez off topik itt, de hátha valaki tud segíteni -
szunyog199
tag
válasz
Cyber_Bird #6745 üzenetére
Ha az ICND1 (100-101) vizsgát csinálom meg akkor az milyen Cert-et ad? CCENT?
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6726 üzenetére
Gondolom pár Font ide-oda, lenyom most pár sört. Tökmind1 az eredmény, olyan élményel gazdagodott, ami itt sokunknak nem adódik meg egy darabig...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #6680 üzenetére
Igen, ez igy van. Alig olcsobb. Gyakorlatilag tenyleg csak a papir dijat engedik el. En vettem a felesegemnek egy Kindle 5-t. Az IPv6 Fundamentals konyvet olvastam el rajta mert azt megtalaltam nativ formatumban. Jo volt rajta olvasni egyebkent. De a rajzokhoz pici
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6668 üzenetére
Késő bánat, ide a fülekkel
-
pbl8608
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #6658 üzenetére
Köszönöm, megtettem, elvileg nincs jelentősége...
-
Gesztiboy
tag
válasz
Cyber_Bird #6564 üzenetére
Mi sajna csak static route-ot használtunk, mert az Arris C3-okon nem volt licencelve az OSPF
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #6537 üzenetére
Müveletlen taho vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Asztalos klub
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest