- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
Köszönöm. Állltgattam mindent, hogy gyorsabb legyen, azt hittem valamit félre nyomtam
-
tusi_
addikt
Valaki, aki ráér ránézne a youtubra? Csak nálam nem megy, vagy sehol sem?
-
tusi_
addikt
Azt még nem próbáltam. Múltkor a BGP hirdetést NAT-al akartam megoldani és megintcsak befordult
Ezt inkább az éles routeren próbálom ki. Paraméter mapban a HTTP headerek vizsgálatát akartam beállitani, de nem ismerte a parancsot.Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor most már ha két sub interfész pl. ugyanabban a zone memberben van, akkor sem megy a forgalom köztük, csak a kinti forgalom (Lan2public)? Eddig ugye az volt, hogy ha egy interfész nincs egyik memeberben sem, akor az nem tud dumálni senkivel, de az azonosak egymással is, meg a nettel is. (esetedben a Publiccal)
Én még router on a stickel csináltam és a sub interfészeket tettem belső zónába, de simán ment a forgalom köztük.
Lehet ezzel kapcsolatban majd teszek fel kérdéseket priviben és ha időd kedved van, akkor válaszolsz rá
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #3721 üzenetére
Köszönöm.
Distrib listtel ment, de nem az volt a cél. De már utánanéztem és világos
-
tusi_
addikt
Probléma.
Nem találtam erre való utalást, ezért kérdem. A képen látható ábra alapján próbáltam az area 2 ban lévő R4 192.168.4.0/24 -es roujét kiszürni egy az R2-n történő szűréssel area 0 filter pref tusi in (R1 ne lássa azt a route-t)
Nem megy a szűrés, viszont ha megszüntetem a virtual linket R2 R3 között, akkor megy. (Persze nem a ..4.0 hálózat szűrése, az értelem szerűen kikerül R1 táblájából. Tettem mellé egy seq 6 -os ....3.0 szűrést is, ami R3 loopbackét szűri)
Amikor nem megy a virtual link, akkor szűri a ...3.0 s utat, de ha visszarakom a Virtlinket, akkor se 3.0 se a 4.0 -t nem szűri.
Kérdés. Virtual link használatakor nem menne a T3 szűrés?
-
tusi_
addikt
hmmm
"Első kérdés. Direkt kipróbáltam. Ha nem adom ki a frame map ip .... végér a sudo br-t, akkor is megy a háló a direkt PVCvel nem rendelkező routerekre, lehet pingelni. Jeremy is azt mondja, hogy kell a sudo br, de a GNS3 szerint nem kell."
Scott Morris
"With P2P, don't just limit yourself to those types of addresses. It's a conceptual design mechanism, not limited to those interface types!
With non-broadcast, the "broadcast" parameter on a dlci (let alone a single one) is not at all necessary.
And the ONLY one that is Cisco proprietary is the point-to-multipoint non-broadcast one... The other four types are listed in RFC 2328.
HTH,
Scott"
Most akkor melyik a Cisco tualjdon.? Eddig úgy volt, hogy a p2p, a p2m nonbr és a br.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3700 üzenetére
Hubon 2 van a két spoke felé, a spoke-n egy-egy van a hub felé.
hub(config-subif)#ip add ......
hub(config-subif)#frame interf-dlci 102
hub(config-subif)#frame inetrf-dlci 103
......spoke(config-subif)#ip add ...... (egy subneten a hubbal)
spoke2(config-subif)#frame interf-dlci 201
.....spoke3(config-subif)#ip add ...... (egy subneten a hubbal)
spoke3(config-subif)#frame interf-dlci 301
.....ip ospf net p2m mindegyiken
-
tusi_
addikt
Nem értés esete forog fenn:
Azt irja a könyv, hogy Ospf over NBMA hálóknál (non br, p2m nonbr) ugye statikus neighbor van, ahol van PVC ott mehet a frame interf dlci XXX, ahova nincs PVC az a frame map ip ... .... br
Első kérdés. Direkt kipróbáltam. Ha nem adom ki a frame map ip .... végér a sudo br-t, akkor is megy a háló a direkt PVCvel nem rendelkező routerekre, lehet pingelni. Jeremy is azt mondja, hogy kell a sudo br, de a GNS3 szerint nem kell.
második:
A p2m hálóknál azt irja, hogy mivel van dinamikus felfedezés ezért elég a frame interf dlci .... de ahova nincs direkt pvc, oda kell a frame map ip ..... br. Nálam megy anélkül is szépen a ping.
Sh frame map szerint csak egy PVC van a hubra.
-
tusi_
addikt
EZ Te voltál FecoGee ?
"FECOGEE: How do you have time for everything besides your family? CCIE, MS...
Jeremy: @fecogee SUPER strict scheduling. Every minute of the day is slotted in Outlook; if it doesn't fit, I can't do it."
-
tusi_
addikt
Ez egy régebbi kép, amit ide illesztettem be anno. ITT
Nagyon sok igazság van abban, ami tirtál, főleg a routolási problémák Core felül és a megosztott switchek közötti kapcsolat. Amikor régebben néztem a neten a switches dolgokat, kiegészitve a gyenge könyvet, akkor találtam ezt a leirást a neten. Viszont különböző Vlanokkal mehetne, tehát pl 10,20 a D1 -en és 30,40 D2-n, viszont akkor mehetne sima stpvel is. Ott viszont már jó lenne a L3
-
tusi_
addikt
Na a képen látszik, hol blokkol a STP. Ha HSRP fut rajta (2 DSW-n) akkor Pl. haD1 activ de trackelve van az interfésze, ami a CORE felé megy, akkor ugyan lemegy Standbybe, de a stp_root még mindig Ő lesz és a portja FWD-ben marad, mig D2 lesz már az új Activ, de az ő portjai az ASW-k felé blokkolva vannak az ASW-ken.
Vagy: ha pl Vl10-en belül akarok load sharet 2 HSRP Grouppal,
D1(config-if)#ip add 192.168.1.10 255........
D1(config-if)#stand 1 ip 192.168.1.1
D1(config-if)#stand 1 pree del rel 120
D1(config-if)#stand 1 track X/X dec 12
D1(config-if)#stand 1 pri 110
D1(config-if)#stand 1 authent..........
D1(config-if)#stand 1 timers ms.... ms.....
D1(config-if)#stand 2 ip 192.168.1.2
D1(config-if)#stand 2 preempt
..........D2(config-if)#ip add 192.168.1.11 255........
D2(config-if)#stand 1 ip 192.168.1.1
D2(config-if)#stand 1 pree
D2(config-if)#stand 1 authent..........
D2(config-if)#stand 1 timers ms.... ms.....
D2(config-if)#stand 2 ip 192.168.1.2
D2(config-if)#stand 2 track X/X dec 12
D2(config-if)#stand 2 pri 110
D2(config-if)#stand 2 authent..........
D2(config-if)#stand 2 timers ms.... ms.....
.....
Ebben az esetben nem lehet load share, mert D2 felé blokkolnak a portok. Ha külön vlanban vannak persze lehet, mert akkor D1 a vl XX en lesz root, mig D2 a VLYY-n. Ráadásul egy routing protokol gyorsabban konvergál, mint bármilyen Hyper Rapid Stp. De persze nagyon szivesen venném, ha elmondod, mindig tanulok valami újat -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #3678 üzenetére
Igaz, de az azért más. Te esetleg minden nap konfigolsz egy halót, de egy működő hálóhoz ritkán nyúlnak hozzá. Egyszer belövik, minden megvan és mehet a transparent mód.
(Amúgy meg ha VTP-n át is megy az új Vlan, nem úszod meg a menedzsmentet, mert portokat is kéne rakni bele, tehát akkor már nem nagy ügy felrani azt az új VLANT is.)De persze ettől még tudni kell. Mnit ahogy a LACP, PAGP protokolt is, de még a menők is óvnak tőle, hogy használjuk
-
-
tusi_
addikt
Isatapnál nem volt a könyvben server/client megoldás.
(vagy csak az enyémben nem??)
-
tusi_
addikt
Véresre gyakoroltam az IPV6 tunnelezést, igy már nem olyan gáz, mint tűnt elsőnek.
Melyiket használják mindennaposan a dinamikus tunellezésnél? Nekem az ISATAPos a legbejövősebb, de konfigolni inkább a 2002:-t csinálnám, nem kell annyit klimpirozni
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3627 üzenetére
Rip V2 küldi a maszkot is, ő classless protokol már. Ha jól emléxem a modernebb routerek már Rip V2 vel mennek. (van a running konfigban egy ip classless parancs és ha letiltod, akkor sem megy a rip V1 , mindez persze 2811-en. )
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3624 üzenetére
Én nem a pazarlás miatt mondom, hanem mert úgy lehet kiszámolni a pontos subneteket, amik nem fognak overlapolni. De ha működik, akkor örülünk.
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3613 üzenetére
Ird meg, hogy a különböző hálózatokba mennyi ip-t akartok és kiszámolom Neked.
De ezt is tudom ajánlani kezdésnek
Számold ki fejben, vagy papiron, majd ezzel ellenőrizd le.
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3610 üzenetére
de az is sok. oda x.x.x.x/30 -at szokunk rakni. IPV6 nál nincs ilyen probléma, szoktatom is magam hozzá.
-
tusi_
addikt
OFF
Véletlenül kikapcsoltam a youtubeon a teljes képernyős opciót és nem tudom vissza állitani. (melyik balf...nak jut az eszébe ilyet kitalálni????)
Hogy lehet visszaállitani?
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3600 üzenetére
A Budapesti fiúk c. papás/papás akkor nem jött be
Bakker. Statikus routtal megcsináltam, de a könyvben ez az opció nem volt benne, igy csak próba volt, ipv4 IGP meg nem volt beállitva, igy persze nem is tudhattak egymásról. Ez a könyv sem egy bőségszarú, ami az infókat illeti
-
tusi_
addikt
Skacok. Mit csinálok rosszul?
Ha a könyv szerint adom meg az IPV6 Tunnelezésnél a tunnel destination és a szemközti router loopbackjét, akkor nem jön fel a tunnel up/up-ba, up/downban marad. Ha a fizikai interfész IP-jét adom meg, akkor ok.
tehát
R3(config)# interface loopback 3
R3(config-if)# ip address 10.9.9.3 255.255.255.255
R3(config-if)# interface tunnel 3
R3(config-if)# tunnel source loopback 3
R3(config-if)# tunnel destination 10.9.9.1 (másik router loopback cime)
R3(config-if)# tunnel mode ipv6iphelyett a
R3(config)# interface loopback 3
R3(config-if)# ip address 10.9.9.3 255.255.255.255
R3(config-if)# interface tunnel 3
R3(config-if)# tunnel source loopback 3
R3(config-if)# tunnel destination x.x.x.x (szomszéd router csatlakozó ip cime)
R3(config-if)# tunnel mode ipv6ipekkor megy rendesen a tunnel. Drótcápát ráeresztettem, működik.
VPN tunnelnél is ezt használja a könyv, de a youtubeon is azt láttam, hogy a neighbor router csatlakozó ip-jét adják meg.
Melyik a jó, illetve mért nem áll fel nekem?
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3595 üzenetére
"VLSM is ok, viszont itt nem kell nekünk."
Ennél VLSM-mebbet még nem láttam
Most fáj a fejem, tehát nem bajlódok a /15 maszkkal
Egyszerű példa.
192.168.1.0 /24
Ezt szeretnéd felosztani Variable Length Subnet Maskkal
lesz egy 192.168.1.0 /25
ami 192.168.1.0 - 192.168.1.128
akkor pl egy 192.168.1.128/26
192.168.1.128 - 192
és igy tovább
A lényeg, hogy mindig a legnagyobb hálóval kezd és bizony dobódni fognak IP-k, de nem lehet egyedi maszkot kitalálni nekik, pláne overlappolni. Ha ezt egy routeren csinálnád, nem is venné be a parancsot
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3591 üzenetére
Pedig számit. Ezt előtte gondosan meg kell tervezni.
Veszed a legnagyobb hálót. kell mondjuk 1000 ip. akkor megadod, hogy 255.255.252.0 lesz a maszk. (Ha jól számolok igy hajnalban)
A következőbe csak 700 kell - ugyanakkora lesz mint az előző - annak is ugyanaz a maszk...
ha csak 240 cim kell a 3.hálóba, akkor ott már be tudod súvasztani egy /24-es hálóba és igy tovább.
Még egyszer kérdem: VLSM-t ismered? Anélkül ne is állj neki szvsz
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3588 üzenetére
Eleve nem jók a maskok. Nem lehet mindre ráhúzni a 255.255.192.0 subnetet, vannak köztük x.x.224.0-ás, meg x.x.240.0-esek is.
Ez egy VLSM, amit csináltatok és nem jó sorrendben van felosztva.
Azt nézd meg, melyik alhálóba hány ip kell és asszerint oszd fel.
R0-R1 és R0 - R2 közé nem kell ekkora bazi nagy tartomány, sima 30-as is elég. VLSM-t tanultátok már?
-
tusi_
addikt
csabyka666: amúgy mi az irányitó protokol?
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3575 üzenetére
Akkor szerintem lehet éppen akár bármi más is a probléma.
PEBKAC?
-
tusi_
addikt
válasz
csabyka666 #3572 üzenetére
sh run | sec router parancsot add ki, hogy egyáltaláln benne van a konfigban a router XXX parancs.
"Fontos, hogy ez kb minden ötödik esetben van csak így, tehát "néha jó", de ennek mindig mennie kellene!"
Ez a kb minden 5. eset ez mit jelent? Minden 5. bekapcsolás? Nézd meg, hogy, a config register rendesen be van -e állitva.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3502 üzenetére
"szegénységi bizonyítvány."
Na menj a 3,14csába
Miért lenne ez szegénységi bizonyítvány? Én is sok mindent nem értek még és nem szégyen kérdezni. A mondás szerint nem az az okos ember, aki mindenre tudja a választ, hanem az, aki tudja hol keresse. Persze a write only üzemmódot nem szeretem egy embernél, de ha sehol sem találja a megoldást, nem szégyen kérdezni.
-
tusi_
addikt
Woww
Zsolti
3 év akart lenni, csak az kimaradt. Ferkének van igaza, nem menni madzsar már jól, lenni kint Dójcsland 1 hete :Ne add fel. Most már azt mondom, hogy nehezebb a route. Illetve nem nehezebb, több. Sokkal több mindent kell megtanulni, rengeteg konfiguráció az összes protokolból, a végére már keveri az ember. Érthetőbb, de sokkal több. Az STP szvsz a legnehezebb része a switchnek a First Hop Redudancy protkolok már csak mese. Van Hucaby barátunknak nagyon frankó videója erről, azt megnézed, egyből tiszta lesz. Visuális tipusok vagyunk NA
Tud a gyerek, csak könyvet ne irjon
FecoGee: nem infó, csak gondoltam, ha az EIGRP open source lett, akkor leváltják a más Vendorú routerek is. EIGRP SZVSZ jobb, gyorsabb, kevesebb nyűg, mint az OSPF. Javits ki, ha nem. Szerény tudásommal nem tudnék olyat mondani hirtelen, ami az OSPF mellett szólna.
Mondasz valamit a CCIE könyvvel. Úgyis mélyebben érdekel a téma, lesz..om a vizsgát, mikor teszem le.
Ja azt észre vettem, hogy nem jó a könyv, de igazából nem Hucabyra haraxom, hanem a lektorra. Azért olyat kihagyni, hogy az első lépés PVLAN előtt a vtp mode transparent..... Elég durva.Zsolti. Ha valami nem tiszta, akkor ird be nyugodtan, én sw-ből nagyon felkészültem. FecoGee meg pláne
(Wifi-t, Voice-ot ne kérdezz, azt én is bemákoltam a vizsgán, hogy kevés volt.) -
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #3444 üzenetére
Kimaradt. (tököm a német netbe)
Az all-linksnek mutatnia kéne minden utat, de ez nem. Felkonfingolom ezt a hálót és megnézem nálam megy-e.
-
tusi_
addikt
válasz
sunyijanika #3444 üzenetére
Én az FD/RD-re válaszoltam. Az all-linksel kapcsolatban nem lehet, hogy GNS3 probléma?
Olvastam már többször, hogy ez nem megy rendesen, az nem megy rendesen.... Én is tapasztaltam ilyet. Pl csinálsz egy HSRP-s switcblockot. Adsz az SVI nek ip-t, meg lehet pingelni, de a virtual ip-t nem, pedig minden működik. Tudom, hogy a GNS3 nem switch szimulátor, de sima ethernet sw-vel működik, csak a switchnek alakitott routerrel nem -
tusi_
addikt
FecoGee: az a laboros kép nagyon durva
Mennyit öltél már ebbe?
-
tusi_
addikt
Én is szavaztam Feco blogján, bevallom a nemmel. Eddig sem hajtott semmi, hogy CCIE legyek, ezek után meg pláne nem. CC.P vonalon szerzett vizsgákkal és nagy tudással, tapasztalattal rendelkező szakember mindenhol talál állást. (külföldre gondolok)
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #3437 üzenetére
Szvsz ez valahogy olyan, mint az orvostudomány. Én nem hallottam még olyan orvosról, aki szivet, agyat, ereket műtött, aztán este még lenyomott két mellnagyobbitást. Itt is szakosodni kell, mert a polihisztorok csak a mesékben léteznek. Eleinte azt gondoltam, hogy majd a voice-t és a wirelesst is lenyomom, de szvsz már sok lenne. Inkább legyek egy valamiből nagyon naprakész, minthogy mindenből kapargassam a felszint. Egy focista vagy hátvéd, vagy középpályás, vagy csatár. Egyszerre mind nem megy
Szerintem nagyon szép, amit elvégeztél, figyelembe véve azt, hogy kb 2 éve tetted le a ccna-t.
Fizetés: na ja, de ez nem téged minősit, hanem a rendszert. Csak a buta embereket nyugtatja meg más "sikertelensége" de képzeld el, hogy én meg egy szállodában takaritok. Egy valamit ne felejtsünk el, egy versenyt nem az első körben kell megnyerni. Amit most megtanulsz, az a tiéd és csak több leszel tőle. Valaki itt mondta, hogy ne a certre gyurjunk, hanem a tudásra. Jerry311 9 éve nyomja a secu anyagot, de csak most vizsgázott le, mert nem a cert kellet neki, hanem a tudás (meg a pia). Gondolom Neki is csak az elmélet volt gáz, a gyakorlat vszeg ment zsigerből. -
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #3434 üzenetére
Megértelek és valahogy igy vagyok ezzel én is. A legutóbbi switch vizsgán döbbentem rá, hogy a cert semmit nem ér. Olyan viccesek voltak a labor feladatok, hogy majdnem felröhögtem, amikor megláttam. Ilyen, hogy van két switch, ez legyen a root, vezérelje a LACP azonositást és legyen 3 vlan. SLUSSSZ. Közben meg olyan elméleti kérdések, hogy vért izzad néha az ember, holott a büdös életben nem fogod használni. Öszintén, minek kell tudni, hogy a standby 11 groupnak mi a virtual MAC-adresse? Nyomok egy sh standby-t és már látom is. Elég ha a pc-k tudják, nekem felesleges. Akkor, kit érdekel, hogy ha van egy 4 linkes ether-channeled, akkor melyik linken fog menni az adat, ha port-channel load balance src-ip dst-ip van és hogy ezt milyen xor müvelettel fogja kiszámolni? Szerintem ennek nem sok értelme van, inkább csinálnék egy bonyolultabb hálót és azt lássuk, hogy mennyire vágja az ember azt, amit igazából csinálnia kell majd a valós életben. Persze kell az elmélet, mert konfigolni nem nehéz, de tshootolni már igen, és oda kell az elméleti tudás, hogy tudd, mi az a hiba, amit látsz, mitől lehet és hogy kellene megoldani. De ehhez is sok labor kell.
De mind1, nekem a papir csak arra kell, hogy melót találjak, a tudást úgyis szerelemből szerzem meg, mert imádom csinálni ezt. Komolyan becsüllek a CCIE miatt, de szerintem az a tudás, amit nap mint nap szerzel, többet ér, mint bármilyen elmélet, amit bemagolsz és 2 hónap után elfelejtesz. Én havonta egszer be fogom kapcsolni a switcheket és felkonfigolok egy hálót, mert elfelejtem azt is, pedig rengeteget laboroztam előtte.
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3431 üzenetére
Nem félek tőle, csak kicsit úgy néztem a videót, mint amikor először láttam Vlant konfigolni.
(Nem tudtam, melyik bolygóról jött az ürge)
Az OSPF már jobban megy, mint az EIGRP, pedig az EIGRP olyan egyszerű mint egy faék az OSPF-hez képest. Az OSPF over frame-relay meg a kedvencem lett, pedig emléxel, amikor kérdezgettelek CCNA előtt, hogy mi ez az egész. Csak gyakorolni kell. Lehet nem április lesz a vizsga, majd valamikor leteszem
Linkem nincs BGP-hez, csak ilyen két percesek, a többit meg rendeld meg. CBTNuggets Jerremy vel. Funny
-
tusi_
addikt
válasz
zsolti.22 #3426 üzenetére
FD / RD.
A Fesiable distance a megvalósitható táv, az RD (AD) a jelentett táv. Egy router, ha jelentéseket kap több routertől (neighbortól), akkor kiszámitja, melyik a legjobb út.(Alap beállitás a 10100, tehát csak a bw és a delay lesz számitva) Alapból 4 nem egyenlő útvonal és variance 1 a bellitás.
Amikor a router dönt, melyik a legjobb út, akkor a legkisebb költséget veszi alapul. Ez tartalmaz egy FD-t, megy RD-t. Ez bekerül a routing táblába. HA, a második útvonal, aminek rosszabb a FD-je, mint az elsőé (a successor), DE a RD (AD) jobb, mint a successor FD-je, akkor bekerül a topologi táblába, mint Fesiable successor. Ha a successor kiesik, akkor a router megnézi a topologi táblát, hogy van e benne FS. Ha van, beemeli a routing táblába és megy minden tovább. HA nincs, akkor querry-ket küld és active-ba vált.
Offset listtel lehet tuningolni, hogy legyen FS, elkerülve az Active állapotot.A képen R5 szemszögéből, csak R3 fog bekerülni és nem lesz FS, mert mind R2-nek , mind R4 nek nagyobb a jelentett távja, mint R3 megvalósithatója.
-
tusi_
addikt
A CCIP meghosszabitja a CCNP-t? Ahogy látom az egyetlen olyan vizsga a CCNP-n kivül, amit le lehet tenni anélkül, hogy egy újabb CCNA X vizsgát kéne tennie.
Pl a CCSP-hez kell egy CCSA, amit előtte le kell tenni és csak azután lehet menni a CCSP-re. Ha jól látom CCIP-nél nincs ilyen.
-
tusi_
addikt
Probléma megint
Próbálom kiszúrni a /30 -as linkeket, hogy a másik areában - nem 0 - ne kapják meg.
area 0 filter-list prefix tusi out
ip prefix-list tusi seq 5 deny 0.0.0.0/0 ge 30 le 30
ip prefix-list tusi seq 10 permit 0.0.0.0/0 le 32Nem megy, de ha ezt beadom az 1-es areában levő routerre distrib listebe, akkor eltűnnek a /30-as hálók. Próbáltam az area 1 filter-list prefix tusi in is de azzal sem. Hol a hiba? PEBKAC ?
Másik hálót ki szűr, csak a transit linkeket nem. Nem lehet OSPF nél kiszűrni ezeket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Óra topik
- Androidos tablet topic
- Le Mans Ultimate
- Milyen TV-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged