-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
Ha esetleg rám (is) vonatkozna amit írtál, annyit elmondok, hogy comodo tűzfalat használok a 2.x verzió óta, ahogy jött ki új egyből feltettem. Ismerem a funkcióit, lehetőségeit, be tudom állítani, konfigurálni. A gépemet kb. 3 hete telepítettem újra, kb. csak addig voltam tűzfal + windows update nélkül amíg azokat le nem töltöttem az oldalakról. Nem indítok el semmilyen .exe, vagy bármilyen más gyanús állományt, főleg olyanokat nem, amelyeket nem én töltök le. Még a levelezőm is "paranoid módban" fut, gyanús oldalakat nem látogatok és ész nélkül sem kattintgatok ha egy oldalon vagyok: csak azt nyitom meg ami érdekel, nem hagyom hogy egyik linkről a másikra pattogjak. A windows csak azon szolgáltatásai futnak, amelyek feltétlenül szükségesek, minden más tiltva van, továbbá a gépet nem egy csoport használja, így tudom milyen programok lettek telepítve és azok vírusmentesítését ezt megelőzőleg ellenőriztem az a squared free-vel (tudom, nem megfelelő viszont nem is jelzett találatot). Ezt csak úgy leírtam, bár nem tartom magam informatikai gurunak, de azért jól elboldogulok a szoftverekkel és szánok rájuk annyi időt, hogy megismerjem.
-
Cane
őstag
válasz
McClane #2924 üzenetére
A 10 jelből ezek megjelentek:
-időnként rohadt lassú volt a net
-gyakran 5 perces vot a kikapcs
-nem engedte letölteni a Microsoft frissítéseket és emellett
-vírusvédelmi weboldalak/frissítések nem indultak elAmi gyanús lett ezelőtt is, pl. kikapcsolás alatt (néha 1 perc után) ahogy sorra lőtte ki a shutdown a programokat a comodo ablaka aktív maradt amikor is hirtelen egy IP-vel keletkezett kapcsolat, amit felírtam, majd megnéztem a következő bekapcsolás után hogy a link a majorgeeks (vagy vmi hasonló) szoftverbázisra mutat, amit még nem is nyitottam meg ezen a gépen. Az avastot ismertem, de még a "kék ikonost" szóval a régit. Eléggé komoly és jobbnak tűnik mint az elődje!
Másrészről elég aggasztó, hogy pár vagy inkább egyre több program kell hogy fusson a pc védelme érdekében. Igaz a comodo + avast kombi elég keveset kér a cpu használatból és szükségesek is. Routerek elé lassan egy komplett mini PC-t kell tenni szűrőgépnek, nehogy valami förmedvény fertőzzön.
szerk.: a takarítás óra helyreállt a feltöltési sebességem is (feléről teljesre)
-
Cane
őstag
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Végül tök véletlen ezt tudtam letölteni egy külső linkről ami egy enigmasoftware conficker-removal-tool névre hallgató kis program. Elindítottam, rém egyszerű volt a kezelése. Írta folyamatosan 1 of 4 step hogy mit csinált, közben 4szer írta hogy újra fogja indítani a gépet és láss csodát a végén leszedte! Most bejjönek a Norton, az Eset, a-squared, Kaspersky és a többi oldalak. Így már meg voltak számlálva a percei (először azt hittem órái vagy napjai?) ennek a kártevőnek, ahogy megtudtam mivel állok szemben! Még egyszer köszi!
-
Cane
őstag
válasz
McClane #2911 üzenetére
Nekem a linkjeid sajnos használhatatlanok: ami azért kellemetlen, mert minden olyan oldalra azt írja ki hogy az oldal nem található, ami bármelyik vírusirtó főlapjára vagy download szekciójára mutat rá. Tehát csak olyan oldalról tudok letölteni, aminek nincs köze az irtó szoftverhez, pl: tucows, chip, szoftverbázis, stb. szóval az "irtómárkáktól" független oldalakról. Most keresem a linket ahonnét tölthetek vmilyen konficker removert.
-
Cane
őstag
Ok, köszi a gyors válaszokat! Most a hosts file úgy néz ki mint a tiétek, sikerült módosítani, viszont továbbra sem jönnek be ezek az oldalak.
Azon töröm a fejem, hogy ez lehet-e a böngésző vagy pl. a comodo hibája... Azt nem értem hogy miért pont ezek az oldalak nem jók, hiszen minden más megy... Próbálgatom, hátha valami összejön. -
Cane
őstag
Nem tudom miért de nem érem el a hivatalos comodo oldalt. A nortont és az a squared free , bit defender stb. vírusirtót sem, viszont minden más bejön. Beszopt@m valamit, vagy mi lehet ez...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- Macska topik
- Android játékok topikja
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest