Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krystal_s

addikt

válasz Fire/SOUL/CD #9774 üzenetére

Igen, a zöld keret ott van alapból, csak sajnos vannak olyan jól megírt programok, mint ez a NAV-os, hogy teljes képernyőn pont az a zöld rész nem látszik, ezért fogalmam sem volt, hogy Sandboxban fut. Elsőre pedig nem is gondoltam, hogy egy ilyen hivatalos program nem megbízható. (persze számomra eleve a Java miatt soha nem is lesz az és rendes gépemre nem is telepíteném :) de ez én vagyok)
    Ezért jobb lenne, egy figyelmeztető ablak, ahol jelezné, hogy szerinte nem biztonságos a program és Sandboxban akarja futtatni, de lehetőségem lenne ezt felülbírálni.

A megosztott mappa sajnos szintén nem működik ilyen egyszerűen. Ugyanis oda csak akkor lehet menteni, ha valaki konkrétan ennek a mappának a helyét adja meg mentési helynek. Vannak programok, pl ez a kis NAV-os, ahol alapból a számára kijelölt mappába menti a dokumentumot, így hiába volt már kitöltve, utólag nem volt lehetőségem Sandboxon kívülre helyezni.

blattida: Igen, arról a programról van szó. :)
    Én sem szeretem, ha ennyire automatizálja magát valami, ezért szoktam kikapcsolni, csak azt vettem észre, hogy a HIPS nem jelez ezekre az általa nem biztonságosnak tekintett programokra, hanem simán elindítja és csak utána kérdez rá egyes folyamatokra. Szerintem jobb lenne, ha már a programra is jelezne induláskor (ő már akkor úgyis tudja, hogy az szerinte nem megbízható). Bízom benne, hogy az is elég, ha csak a folyamatra kérdez.

Kipróbáltam az előbb több ilyen mentést is és ott maradt a fájl a megosztott mappában, de csak akkor, ha konkrétan már oda mentek. Ez is jó sok esetben, csak ügye ilyen NAV féle programoknál a saját mappájába menti a dolgokat és nem jelezte, hogy valójában mégsem mentett oda semmit. Ilyenkor is jó lenne egy figyelmeztetés. Persze most már tudom, hogy majd ilyenre is figyelnem kell.

Új hozzászólás Aktív témák