- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
oké, köszi. Kérdezhetek még?
Ha már a Kapitány nincs a hídon...
Abban az esetben mi a teendő ha telepítés után fekete a képernyő, csak egérkurzor van, viszont működik az os, a jelszavamat be tudom írni, látszólag betöltődik minden (változik a kurzor), de csak feketeség van. ctrl-alt-f2-re kapok console-t, de a frissítés nem fut le, valszeg nincs net sem.Goedel a már ismert laptopommal, lenonvo g585, amd hd7310. A telepítést a zárt driveres módban csináltam, ott ment.
-
Jól van na! Arch vonalon nagyon nokedli vagyok, miért kéne tudnom bármit is...
Valóban, a Vivaldi ugyanazokat használja kiegészítőként is, mint a chrome! No ezt ki fogom próbálni, nagyszerű tipp!
Igaz, hogy a
franz
sem zavar, hogy külön alkalmazás, boot után egyből ott van az orrom előtt a messenger, meg sem kell nyitnom! -
Ja tényleg, a /run alá került, csak már visszajöttem közben Mint-re, mindegy, mindkettő értelmetlen számomra. Van jelentősége, hogy nem a /mnt, /media alatt van vagy csaj nehogy már ugyanúgy csináljuk mi is, mint a Debianos kutyák effektus van Archéknál?
Egyebkent ha nem akarok kulon alkalmazas facebook messengerhez
Én se akarok külön alkalmazást a messenger miatt, így a franz-ot kell használnom, mert nekem a chrome lenne a külön alkalmazás!
Van annak oka, hogy a felhasználónevem helyett a gépnevet jeleníti meg felhasználó névként? Most vettem csak észre....
Fenébe, jobban kell figyelnem, mert már látom, hogy Arch vonalon minden direkte nem úgy van! Ez az Arch meg a származékai biztosan nőből vannak!
chromium --user-data-dir=$HOME/.config/fbmessenger --app=https://messenger.com
FF-re vagy Vivaldira nem tudsz ilyent?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Közben kijött a béta2. Azt gyorsan feldobtam Virtualbox-ra és telepítettem normál módon. A live rendszer asztalán a szövegablakok össze voltak torlódva, de szerintem azért, mert nem jó felbontást állított be magának. Amúgy kicsit sokáig volt ott a logó, már azt hittem lehalt, de nem.
A telepítés kicsit sokáig tartott, de aztán elindult a telepített rendszer. Amúgy rákérdeztem, hogy ez most mi, mert eddig a google+ -os devel oldalon ment a béta iso-k tesztelése, ezt meg csak bedobták a fórum egyik topicjába...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Huhh, de miért mész vissza a kőkorszakba? Valami kisebb erőforrás igényű disztró nem lenne jobb, mint egy ősöreg XP?
Am. ha elpasszolod valakinek a mostanit, kicsit hozzáraksz, te is tudsz szerezni egy brazost, alaplapra tokozott procival, a következő 5 év minden webes dolgát tudja gyorsítani HW-s szinten.
-
Shatterstar
aktív tag
Valami pedig biztosan hibás és ez szerintem a vga lesz. Folyton villog a képernyő és jócskán lefagy ilyenkor a gép. Ez mondjuk nem chakra alatt szokott lenni hanem tipikus win7 betegség. Most is felraktam a win7-et és még nem volt semmi driver a gépen mikor elkezdett rosszalkodni a képernyő fényességének erőssége,felbontás és természetesen az aero téma!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Összehasonlításképpen itt van az enyém is: http://pastebin.com/9vG4K9hc
Nálam csak annyi az eltérés, hogy én átneveztem 50-el kezdődőre a script fájlt. Nem tudom számít-e, de mivel volt már 20-as kezdetű, így szebbnek tűnt.
-
Shatterstar
aktív tag
Na úgy nézem ez most sikerült. Elvégre a végén ott díszeleg a "done".
[md@chakra-pc ~]$ sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
Jelszó:
Generating grub.cfg ...
Found theme: /usr/share/grub/themes/Dharma/theme.txt
Found linux image: /boot/vmlinuz-linux
Found initrd image: /boot/initramfs-linux.img
No volume groups found
Setup resume hook
No swap partition found. Create one to enable hibernation...
done
[md@chakra-pc ~]$ -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az az érdekes, hogy a Chakra alatti Firefox letöltötte a scriptet, ugyanaz a Firefox verzió win alatt meg a .txt-set.
ArchBanget meg majd legközelebb megnézem, de határozottan úgy emlékszem, hogy kiadtam ezt a parancsot a múlt héten, mikor egy XP-s őskövület gépet dobtam fel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Futtatva a scriptet ezt kaptam: (egyébként .txt nélkül jött át)
sudo ./20_memtest86+
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+/memtest.bin
menuentry "Memory test (memtest86+)" --class memtest86 --class gnu --class tool {
insmod part_msdos
insmod ext2
set root='hd0,msdos3'
if [ x$feature_platform_search_hint = xy ]; then
search --no-floppy --fs-uuid --set=root --hint-bios=hd0,msdos3 --hint-efi=hd0,msdos3 --hint-baremetal=ahci0,msdos3 d959bf96-f0b9-4426-9e9b-8b304eb2878d
else
search --no-floppy --fs-uuid --set=root d959bf96-f0b9-4426-9e9b-8b304eb2878d
fi
linux16 ($root)/boot/memtest86+/memtest.bin
}Viszont a menübe nem tette be. Egyébként a sudo update-grub itt is működik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
For using memtest86+ please modifiy your bootloaders.
If /boot is on root partitions:
==> GRUB add this to /boot/grub/menu.lst
title Memtest86+ [/boot/memtest86+/memtest.bin]
kernel (hd?,?)/boot/memtest86+/memtest.bin
==> Lilo add this to lilo.conf
image = /boot/memtest86+/memtest.bin
label = "Memtest86+"
If /boot is on seperate partition then just use /memtest86+/memtest.bin
without /boot prefix.A közösségi tárolóban (ccr) van nálunk csak memtest86+, és az meg ezt adja vissza. Ez mintha a régi grubhoz lenne.
-
chab7
addikt
Megpróbáltam feltenni a gwhere-t, de nem sikerül és ugyanazt írja ki, mint annak a user-nek aki írt egy hibát ide alulra.
Pedig ez a program nagyon fontos lenne. Ebben van az összes katalógusom elmentve. Vagy van olyan esetleg KDE-s program ami kezeli a ctg fájlokat?Ha forrásból próbálom feltenni akkor is ugyanaz, csak épp hosszabban:
[chab7@chab7-arch gwhere-0.2.3]$ make
make all-recursive
make[1]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3'
Making all in debian
make[2]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/debian'
make[2]: Nothing to be done for `all'.
make[2]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/debian'
Making all in slackware
make[2]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/slackware'
make[2]: Nothing to be done for `all'.
make[2]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/slackware'
Making all in doc
make[2]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc'
Making all in license
make[3]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc/license'
make[3]: Nothing to be done for `all'.
make[3]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc/license'
Making all in man
make[3]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc/man'
make[3]: Nothing to be done for `all'.
make[3]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc/man'
make[3]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc'
make[3]: Nothing to be done for `all-am'.
make[3]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc'
make[2]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/doc'
Making all in intl
make[2]: Entering directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/intl'
Makefile:206: *** missing separator. Stop.
make[2]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3/intl'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/chab7/aur/gwhere-0.2.3'
make: *** [all-recursive-am] Error 2
[chab7@chab7-arch gwhere-0.2.3]$ -
chab7
addikt
Nahát, nem is forrásból kell akkor? Szuper
(Még nagyon csak ismerkedek a rendszerrel, de majd csak sikerül ezt az AUR-t is "beüzemelnem").
Az E17-ről hallottam már, de még sosem próbáltam. Lehet majd azt is megnézem, ha már mindent belőttem. Egyelőre még hang sincs, meg a net is csak ha konzolból indítom.
Na de nem akarom itt offolni a topicot, mert ezek már nem a Chakra-hoz kapcsolódnak.
Ha van valami ami nem megy a dokumentáció alapján akkor majd az Arch topicban írok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Assetto Corsa Competizione
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- E-roller topik
- Nyaralás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jövedelem
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest