- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #2866 üzenetére
Láttam valami üzenetküldő programot, de nem néztem rá. Ha hasonlóan integrálható ebben is a Messenger, akkor jó lehet ez is gyakorlatilag a Messengerfordesktop, Caprine, Franz, bármelyiket használtam is eddig, tök mindegy volt. Köszi, megnézem ezt is!
Ha már beépített klienskezelő, akkor csak nem lesz vele hasonló gond, mint a többivel.
-
Az RC3 is régi lesz idővel. Majd akkor is telepítsek mindent újra, mert annyi a változás?
Így pontosan. Mondjuk én meg az új kiadást azért fogom frissíteni folyamatosan, így kicsit másabb lesz a helyzet reményeim szerint.....
Ennél jóval nagyobb disztróknál még cifrább galibák is előfordulnak időnként.
'Fritz' kiadást nincs kedved kipróbálni?
-
de engem nem győzött meg arról, hogy ezt akarom nap mint nap.
Engem sem az, hogy rakjam fel a régi kiadást, miután olvastam, milyen és mennyi változás történt a rendszer alapjaiban. Mondjuk én időnként követtem az új kiadás dolgait. Rolling rendszerű disztróknál nem túl szerencsés sok éves kiadást felrakni, ha van újabb(még halfrollingra is igaz ez), főleg ha ilyen változások vannak. Te már csak azért is a régit raktad fel, holott olvastad az új kiadásról szóló hozzászólásokat.......
no offense
-
válasz
Pista0001 #2847 üzenetére
Nekem is be van pipálva ez a két opció, szerintem ez a default, most nincs vele gond, előző telepítésnél nagyon megkutyulhattam valamit valahol, de igazából az is volt a cél, hogy ha valami bibi van valahol, az kijöjjön. Ezt nem tartom annak, KDE alatt mindig van valami ezekkel a panelra lepihenő programokka.
No de azértvariáltam szét az előző telepítést, hogy a mostaninál már tudom mit kell tennem, így minden flottul szuperál.
Még csak a telepítés utáni reboot volt meg tegnap óta, még meg kell néznem, leállítás után csinálja-e most is a 90s visszaszámlálást.
(#2848) CPT.Pirk
Ennek a kikommentelt sync sornak nem kéne aktívnak lennie?
# Germany
Server = http://ftp.halifax.rwth-aachen.de/chakra/$repo/x86_64
Server = http://mirror.selfnet.de/chakra/$repo/x86_64
Server = http://mirror.wh-stuttgart.net/chakra/$repo/x86_64
Server = https://mirror.alpix.eu/chakra/$repo/x86_64#Server = https://rsync.chakralinux.org/packages/$repo/x86_64
Tényleg volt anno valami, ami beállította a legoptimálisab tükröt......
-
Kíváncsi voltam.
Akkor erősen javallom, légy kíváncsi az RC3-ra is, szerintem sokat javult, bár már elég rég raktam fel a "gödény" verziót, de mivel jó pár napig nyúztam, igaz ezt a Franz dolgot valamivel nagyon elbarkácsoltam, de előtte tényleg össze-vissza állítgattam és kizárólag ezt nem tudtam megoldani. Így néhány napot betudtam gyakorlásnak és már rutinosan percek alatt felraktam és hamar be is laktam, amennyire e HP8570p-t be akarom lakni. Falkon default már, azt nem tudtam kipróbálni, mivel FF kell sync miatt.
Szép, gyors, olajozottan megy minden, nem kell kínlódnom a fontok beállítgatásával meg a görgetés hullámzásával. Engem megfogott egyelőre 5 éve Mint Cinnamonosként is!
(az már nem is idegesít, hogy valakinek erős ízlésficama van és a terminalban azt a rettentő színkombót használja defaultnak, 2 sec átállítani, különben a Heritage téma maradt fenn)
Az Octopi működését még szoknom kell, de ez tán máshol is ilyen fura, ha apt rendszer után átugrom pacman-ra.
-
válasz
CPT.Pirk #2838 üzenetére
Igen, találtam én is pár ilyen bug leírást, csak a Manjaron az 5.x verzió ettől még vidáman működik a tray-en és a jelenség a Messengerfordesktop-nál is hasonló, ott sem kerül tálcára az ikon Chakrán. És ugye nem is frissült Chakrán, mégis működött telepítés után ezek alapján most is kéne neki.
Chakra-n amúgy 4.x verzió van és ilyen gombok nincsenek.
Nekem amúgy tök mindegy volna melyik Messenger kliens klónt használom.
-
válasz
Pista0001 #2829 üzenetére
Azt nem tudom, mert elképzelésem nincs, milyen készenléti ikonra gondolsz.
Olyan opciók sincsenek Franzban, mint Messengerfordesktop-ban, ahol állítani lehetett, hogy bezáró gombra tray-re menjen. Viszont ennél alapból így kell mennie, itt is így ment amíg a tálcát nem töröltem és újat csináltam alul. -
válasz
CPT.Pirk #2827 üzenetére
Értem már, erre azért nem számítottam, mert csináltam egy teljes keresést a franz szóra és a home-ot nem dobta fel, de megnéztem tényleg ott vigyorog egy bajszos mappa. Elég amatőr dolog, de még mindig téblábolok a szokatlan Dolphinban.....köszi!
Ha benéztem volna ide, talán észreveszem.......
Amúgy amiket ilyenkor lefordít a chaser, törlődik vagy elrakja valahová? Egyszerűbb lenne újratelepíteni, ha nem kéne forditgatnia mindig.
Super! Törlés után újratelepítettem és egy pillanat alatt már mutatta is a profilomban a beszélgetést. Valami még van valahol......
-
válasz
CPT.Pirk #2825 üzenetére
.pacsave
kiterjesztéseket kéne keresnem? Ami fura, hogy név alapján rákerestem a franz szóra és csak a készített script-et találtam. azért bíztam a -n opcióban, meg ez a Franz a /opt-ba települt.
No majd ránézek a /home-ban, hátha találok még valamit.Ez a tray-be leküldés idegesít még mindig, mert a háttérben nyitva marad a Franz és nem a paneltálcába megy le, hanem látszik bezárásnál, hogy balra lereppen és a startmenünél tűnik el. Hot corner-rel látszik is, hogy készenlétben van.
-
sudo pacman -Rns parancson kívül, ha még cache tisztitást is végzek, mi távolítja el úgy a csomagot, hogy ha még egyszer felrakom, ne egyből ugyanúgy bejelentkezve induljon? Nem gondolom, hogy ez a gond és emiatt nem jelenik meg a tálcán bezáráskor az ikonja, vagyis nem bezárás ez, hanem tálcára leküldés.
Egyszóval hogyan tudok totál leszedni egy csomagot?
A chaser melyik parancsa töröl? Csak ennyit dob:
{get,install,listupdates,update,search,info} ...
[ubyegon@chakrahp ~]$ chaser install franz-bin
Elég szokatlan így telepíteni nem apt rendszeren.
-
-
válasz
CPT.Pirk #2818 üzenetére
Azt adtam meg, mivel írtad, hogy adjam meg az elérési utat, a scriptet a home-ba raktam, így néz ki a 3 helyen a dolog:
A .config autostartba kéne raknom a scriptet?
Amikor átraktam, akkor vettem észre, hogy az egyik beállítóablakban üresen áll a futtatható opció!
Visszakerült home-ba, reboot és fut, pont időben a wifi után!
Köszi a helpet! (mondtam, hogy nem csináltam még scriptet, gondoltam autostartba rakásból sejti a rendszer, hogy futtatni akarom)
-
válasz
ubyegon2 #2814 üzenetére
Nem figyeltem, előszor a meglévő indítúban szerkesztettem, nem ment, aztán beírtam valamit a Speciális ablakba, hogy terminalban kutyuljon. Az indító eltünt, külön berakva semmit nem csinál, de azóta boot után jelzi nekem ezt a terminal:
Figyelmeztetés: „/home/ubyegon/Franz” nem található, „/bin/bash” indul el helyette. Ellenőrizze a profil beállításait.
Nem kéne ennyit csuklaniuk a KDE-s fejlesztőknek, dehát ez van......
Alapból nem akartam laptop tapipaddal semmit szerkesztgetni, de csak nem hallgattam magamra.
Egyelőre beraktam programként a Franzot, arról meg tippem sincs, hogy ezt a bootoló bejegyzést honnan töröljem, de majd meg lesz......
Ott van az autostart-ban és már van egy másik, a Franz ikonjával is. Nyomon vagyok.....KDE
-
válasz
CPT.Pirk #2811 üzenetére
Nem olyan vészes akkor az a bootidő sem.
Sajna a Franz inditó fájlt sem a Kate sem a Nano nem tudja kezelhetú formában megnyitni, hogy legalább lássam, hová kéne írnom a sleep-et. Kate azt írja, hogy utf-8-ban nyitotta meg, de a karaktereket nem tudja kezelni. Valóban valami kriksz-krax van csak.
Majd erre valami mást találok ki. Ha csak nem rakják be a delay-t a magasan legkonfigolhatóbb DE-be is.....néha valóban érthetetlen, milyen alap dolgok maradnak ki.
JA, nem az opt-ban lévő bin fájlt kéne szerkeszteni, hanem a .config-ban az autosrtart-ot!
Az Exec sor végére kéne írni a sleep 3s-t mondjuk?
[Desktop Entry]
Comment[hu_HU]=Franz startup script
Comment=Franz startup script
Exec=/opt/franz-bin/Franz
GenericName[hu_HU]=
GenericName=
Hidden=false
MimeType=
Name[hu_HU]=Franz
Name=Franz
Path=
StartupNotify=false
Terminal=false
TerminalOptions=
Type=Application
Vestion=1.0
X-DBUS-ServiceName=
X-DBUS-StartupType=
X-KDE-SubstituteUID=false
X-KDE-Username= -
válasz
CPT.Pirk #2809 üzenetére
A pörgő karikás boot képernyőt látod sokáig?
Az az. Nem, érdekes, olyan gyors a boot, hogy nem is kéne látnom.
Beállítottam kép nélkülire. Minap erre nem reagált, de most rebootnál már igen. (lehet nem nyomtam alkalmazás gombot.
Az Indító időzítés is a gyorsaság miatt van, de ha egyszer gyors a disztró......
Az eltolt programindítást majd megnézem, még nem volt rá szükségem.
Nyugdíjas sebességű a géped!
Pár mondatot írtam kedvcsinálónak, de a cikkedtől nem szívtam el a levegőt, mint írom is a blog végén!
cc 20 mondat csak.Chakra “Hawking” OS próba - egy igazán smooth Linux nem csak pingvineknek
-
Az indítóképet nem lehet szabályozni, fél percig ott szórakoztatja magát, mindegy, ki lehet szedni. Rohadt bosszantó azt nézegetni, amikor ténylegesen is 5s alatt bootol maga a rendszer, ahogy manuálisan számolva és amúgy is mutatja a terminal:
[ubyegon@chakrahp ~]$ systemd-analyze
Startup finished in 4.038s (kernel) + 1.162s (userspace) = 5.201s
graphical.target reached after 1.162s in userspaceSajnos egy igen hatalmas hiányossága van a KDE-nek, az Induló programoknál nem lehet beállítani késleltetést, mire a wifi kapcsolat feláll, az autóindítóban lévő Franz már rég elindult, ezt Cinnamonban be tudom lőni, de itt nem. Tudsz erről valamit Kapitány, tervezik, hogy lehessen itt időzíteni? Mégiscsak a magasan legkonfigurálhatóbb DE a KDE, ezt hogy nem oldották még meg?
Gyakorlatilag így az az opciócsomag ott szinte felesleges, mert külön rá kell frissíteni a Franzra, hogy múködjön, ennyi kattintással indítom manuálisan is.
Amúgy meglepő, de más nyűgöm nincs a rendszerrel, ill most is csak a DE-vel van. De azzal is csak ennyi, számomra ez önmagában felér a csodával.
-
😂
Mondtam, hogy rendhagyó telepítést csinálsz, de swap-ból nem árt ha sok van. De a dupla nem jó. -
Nálad elég rendhagyó minden, ne csodálkozz, ha nem normál idejű semmi!
Nekem ez a 6 perc volt elejétől végéig:
17:39:33 [6]: Using log file: "/root/.cache/calamares/session.log"
18:46:18 [6]: FinishedPage::setUpRestart()itt ugrott az idő, felül azért sok az a 6 perc úgy.
17:39:38 [6]: Updating partitioning preview widgets.
18:40:08 [6]: Got locale language "hu_HU.UTF-8"
18:40:08 [6]: .. extracted country "Hungary" :: ("hu", "HU")
18:40:08 [6]: .. looking for locale part "HU"(elmentettem az install logját)
-
Szerinted én tudtam? De ha már ott van az a kis fej, nyomkodni is lehet.
Látod Kapitány szerint sem lehet Octopiból előhívni ezeket, pedig én még nem kavarom össze az agyam a nem apt parancsokkal, tuti innen raktam fel.
CPT.Pirk
Ezt furcsállottam, hogy mint ha semmit nem látna Octopi a CCR-ből, de ha beírtam és Entert nyomtam, előjött, amit kerestem, de csak konkrét keresésre.
Köszi az infókat!
Elég sok változás volt Chakránál, mióta próbáltam. CK patchek tényleg jók!
-
Semmi. Megnyomtam az ufo fejét, beírtam amit keresek, Enter és előjött. Neked is ott van az! Ne felejts el átváltani ufora!!!
No és az ilyen hülye szavakra külön figyelj, ha elírsz egy karaktert, szopacs van.
Direkt nem kutyulok semmit, csak felraktam a Firefoxot meg a glancest és ezt a két programot. Ha variálnék össze-vissza, honnan tudnám mi a baj, ha valami gubanc van?
testing tároló majd később.....
-
Atheros meg Broadcom chipset esetén néha vannak gondok, ezekhez régebben voltak külön driver csomagok, egyébként a kernelben van a wifi drivere természetesen.
Ezt nem is néztem a wifi beállításokhoz, de nem is jöttem volna rá így, mit kell átállítani.
Az régen rossz lenne, ha neked kéne drivereket forgatnod, ez nem Gentoo.
A két fetch program nálam is csak telepítés után ment! Octopizz.
(#2789) CPT.Pirk
Nem elfelejtendő, hogy itt már a CK patches kernel van, ami a reszponzivitáson sokat dobott.
Dehogy felejtettem én el ezt! Főleg, hogy most hallok erről először!
(látóasszony meg ugye.....)
Jó dolognak tűnik..... -
terminal
screenfetch
ésneofetch
parancsNagy bajt okozhat nekem, hogy btrfs-re telepítettem?
Erre a kis időre.....amúgy tényleg jobb lenne az ext4.
Neked szerintem nem iwlwifi-d van, hanem külön driveres. Az iwlwifi kernelben van és a fw ír is valamit erről, majd megkeresem.
A Latte dock nálad sem tűnik el?
-
válasz
CPT.Pirk #2784 üzenetére
Az opengl gyorsítás bekapcsolását viszont én értem el még tavaly és arra büszke vagyok.
Ez nagy eredmény, tekintve, hogy aki nem olvassa az írásod erről a Kezdőben, szív vele, pedig tényleg nem hiszem, hogy sok gondot okozna az OpenGL.
Nem tudok semmi extra tweakről
Értem én, de mégis érezhetően jobb, vagyis nekem tökéletes úgy, ahogy felraktam. Nem volt gondom a fenn lévő böngészővel sem, csak ugye FF syncron kell.
A video driverekig még el sem jutottam, de ezekkel nem is hiszem, hogy a HP-n lenne gond, nincs külön VGA benne. Majd a desktopban is kipróbálom, ha kicserélgettem a meghajtóimat, az ottani APU-val se hiszem, hogy gond lenne.
Azt a wifi problémádat meg kellene valahol valakinek jelezni, hátha akkor a javítás végigmenne az Arch láncon.
Gondoltam erre, de az angolom inkább csak olvasgatós, meg nem is ismerem a csatornákat. Magnézek még pár Archklónt más DE-vel, de tippem szerint KDE-s gubanc ez így. Még apt alapú KDE-s disztróval is kipróbálom(bár nem emlékszem Kubuntuval ilyesmire múlt évből). Ha valami kitisztul, lehet megkérem az Archos komákat, hogy segítsenek a bugreportban.
Mindegy, eddig nagyon klassz az RC3, van pár furcsasága, például a kezdőkép elég sokáig forog a két kis kék karikával, amikor eltűnik, már rég nyitva van az asztalon a Franz is, amúgy a bootidő majd 1s-sel jobb a Manjaro KDE-nél! 5,2s telepítés után.
Ezzel a kezdőképpel majd bíbelődök, ha nem jövök rá, hogy tudom megoldani, majd jövök. Először jobb, ha magam próbálkozom vele. -
Fura madár ez a RC3 telepítés. Szerencsére Manjaro-n edződtem, így a wifi felismertetés már ment a megszokott módon, az alsó ablakban át kell kapcsolni a not encripted-re
Sajnos hiába egyetlen felhasználó van, nem hajlandó wifi kapcsolatot létrehozni a default beállítással, pont ugyaez volt Manjaronál is, így ez nem Chakra bug.
Az eléggé rémisztő volt, hogy rebootkor megint elkezdi a 1:30 sec visszaszámlálást, ezt mindeddig csak a Chakra csinálta ilyen hw felállásban, Manjaro is elkezdi ugyanezt, de továbbmegy hamar, nem vár másfél percig. Mindenesetre ezt nem mindig csinálja, pár éve is volt ezzel bosszankodás.
Az apró dolgokkal nem érdemes foglalkozni, mint a terminal vörös színe.....egyébként ez az új felület Latte dock-kal nem rossz, ha valaki dockos, én majd visszaalakítom klasszik kinézetre. Amit észrevettem, hogy a dock nem mindig húzódik vissza automatikusan.
Azt jól gondolom, hogy itt az AUR helyett meglévő CCR automatikusan működik, nem kell bekapcsolni semmit, mint régebben? Octopiból persze.
A böngésző továbbra is ez a Qpzilla utód.....mindegy, Firefox és nyelvi csomag külön feltelepül. Elindítom a Firefoxot és kicsit ledöbbentem, mert semmit nem kellett állítgatni, a betűk tökéletesen smooth kinézetúek, semmi hullámzás görgetéskor, OpenGL be van alapból kapcsolva. Talán nem szándékosan, de valamit nagyon eltaláltak, ami nálam a FF-nál jön ki, komolyan mondom, ennyire még egy disztrón sem volt tökéletes a Firefox megjelenítése default állapotban. Reménykedem, hogy ezt nem fogják javítani!
Futott és lid állapotban is volt a HP8570p és semmi gond nincs sem felnyitás után, sem kikapcsolt képernyő mód után, zökkenés nélkül megy a rendszer tovább, direkt hagytam 24 órát, hogy lássam mi a helyzet.
Így második nekifutásra nagyszerű az új RC3!
-
válasz
_Dumber_ #2615 üzenetére
Szerintem ez akár az openbox maradék config fájlok miatt is lehet, a helyedben kipróbálnám a TLP-t, ha van kedved annak a configját belőni, de lehet, hogy alapból is jó lesz.
...................................................................................................................
Nekem meg olyan jelenség jött elő, hogy a Franz auto indulással bejön és a képe befagy arra a képre, amit alatta lát, mintha lefotózta volna és csak kilőni lehet. Eddig jó volt, talán valami frissités adott a pofájának.
Manjaron a Caprine-t raktam fel desktop-messenger helyett, lehet, hogy Chakra-n is ezt kéne használnom.
-
válasz
CPT.Pirk #2587 üzenetére
No, abban biztos vagyok, hogy ha létezik a hiba, az én gépem megtalálja, ha Chakráról van szó, de ettől függetlenül kezes bárány ez a verzió!
A Toshiba laptopra is ezt akartam feltenni, de kiakasztott ezzel a hülye élő/élő felhasználó jelszavával, mert hiába állítottam egyből magyarra, az ékezetes karakterek nincsenek a laptopon és nem láttam, hogy jól írtam-e be, mert akkor épp nem jelent meg aszem, hogy lássam a beírt karaktereket.
Mindegy, ezt a laptop telepítést úgyis jegelem, mert minden disztrón csak nolapic kapcsolóval hajlandó futni, de így meg egy procimaggal fut és nem indul el a venti.
No, a franz vigye el, már találtam is gubancot, ha a franzra kattintok lenn tálcán, nem jön fel az ablak, ha mondjuk nyitva van a FF, csak ha leviszem azt is tálcára!
Nem lenne ez gond, de remélem, ha rámírnak azt jelezni fogja. -
válasz
CPT.Pirk #2583 üzenetére
A manó csípje meg, már felraktam a gpartedet, ronda nagyon. Beírtam a parted szót a menü keresőbe, de nem adta elő ezt a managert.
Leszedem a gpartedet akkor.A calligra-stage fenn van, de amire frissíteni akar az testing. Akkor a desktop változatot leszedem és utána frissítek.
Nemo-t már megszoktam.
Köszi a helpet!
.................................
Ez a Calligra egy agyrém, még vagy 10 ütközést előhozott, de legalább továbbment, már frissít rendesen az octopi.
Dolphin is super, megnyitottam egy képekkel teli mappát és az első képtől leült az egész rendszer 1 percre....ajjaj. OK, hogy megy a frissítés is, de elég fura egy fájlkezelő ez így elsőre, főleg, hogy miniatűröket sem kellet beolvasnia. Pluginezni kéne ezt a Dolphint?
-
válasz
CPT.Pirk #2580 üzenetére
Már amikor, most akartam frissíteni terminalból és octopiból is ugyanazzal idegesít, a calligra-common és a calligra stage ütközik, akár igeneket akár nemeket válaszoltam.
Honnan a bánatból tudjam, melyik kéne nekem meg egyáltalán mit csináljak, mert ezt kiírja és ki is lép a frissítésből!?
Először azt se tudtam, mi a fene ez, de rájöttem, hogy ez a Cahkrás LO.
Szerinted Nemo-t lehet Chakrára telepíteni? Bár igazából Cinnamont is raknák fel...
Kparted nincs már?
-
válasz
Pista0001 #2573 üzenetére
Ja, hogy csak SSD-d van! Érthető akkor, bár sokan a biztonság kedvéért 8 GB mellet is használnak 1 gigás swapot, nagy ritkán okozhat gikszert ha nincs. Ha így használod, akkor a swappines értékét le kell venni az alapértékről és akkor tényleg csak akkor fogja használni, ha nagyon muszáj. Azért ennyi fizikai memóriánál kicsi az esélye ennek, bár én egysze kipróbáltam valami játékot és simán megete a 8 gigámat.
-
válasz
CPT.Pirk #2570 üzenetére
Kényelmetlen a glances, persze, ha csak alapból nézzük, de ha megnyomod az m betűt akkor a memória használatot mutatja, az az oszlop az alap és így tovább, vannak opciók az adatok megjelenítésére itt is.
(#2571) Pista0001
Az alvó állapot az ilyen, minden a memóriában marad, ha ezt nem akarod, akkor hibernálj!
-
válasz
Pista0001 #2563 üzenetére
Ritka, hogy újraindítás kell ezeknek, de nem kizárt, de valószinűbb, hogy a szereverrel szinkronizált lassan, mikor behalt nálad a sebessége.
Kipróbálom már ezt a Vivaldit is. Pár szóban leírnád, hogy miért jó szerinted?
Igazából még én is most próbáltam ki pár napja/hete, de nem ismertem ki, mert mindig visszatértem FF-ra. Viszont nagyon dicsérik a Vivaldit, nekem kifejezetten tetszik! Nem chrome, mégis lehet használni a chrome kiegészítőit és nagyon fejlesztik, hétről hétre egyre jobb lesz!
-
Jól van na! Arch vonalon nagyon nokedli vagyok, miért kéne tudnom bármit is...
Valóban, a Vivaldi ugyanazokat használja kiegészítőként is, mint a chrome! No ezt ki fogom próbálni, nagyszerű tipp!
Igaz, hogy a
franz
sem zavar, hogy külön alkalmazás, boot után egyből ott van az orrom előtt a messenger, meg sem kell nyitnom! -
Ja tényleg, a /run alá került, csak már visszajöttem közben Mint-re, mindegy, mindkettő értelmetlen számomra. Van jelentősége, hogy nem a /mnt, /media alatt van vagy csaj nehogy már ugyanúgy csináljuk mi is, mint a Debianos kutyák effektus van Archéknál?
Egyebkent ha nem akarok kulon alkalmazas facebook messengerhez
Én se akarok külön alkalmazást a messenger miatt, így a franz-ot kell használnom, mert nekem a chrome lenne a külön alkalmazás!
Van annak oka, hogy a felhasználónevem helyett a gépnevet jeleníti meg felhasználó névként? Most vettem csak észre....
Fenébe, jobban kell figyelnem, mert már látom, hogy Arch vonalon minden direkte nem úgy van! Ez az Arch meg a származékai biztosan nőből vannak!
chromium --user-data-dir=$HOME/.config/fbmessenger --app=https://messenger.com
FF-re vagy Vivaldira nem tudsz ilyent?
-
válasz
Pista0001 #2557 üzenetére
Igazából hosszabb ideig még én sem használtam, mert idő kéne átlakni ide a Mint-ből, a millió torrent fájl miatt, ráadásul olyan ravasz helyre tette a csatolt torrentek partíciómat, hogy alig találtam meg, a /proc-on belül találtam rá!
Máshol a /mnt vagy a /media mappában voltak.
Lehet, hogy nálad épp az addigi messenger használatot szinkronizálta, azért volt belassulva. Nem lehet sok gond, nagyon kezesnek tűnik most a Chakra, főleg az eddigiekhez képest!
-
válasz
CPT.Pirk #2547 üzenetére
Köszönöm!
Erre a ccr-re nem is emlékeztem már!
==> Létrehozás befejezve: vivaldi-snapshot 1.8.755.3-1 (2017. febr. 28., kedd, 20:34:35 CET)
==> vivaldi-snapshot csomag telepítése "pacman -U"-val...A Vivaldi is települ már!
Szuper, még választani is lehet! Köszi! Ha a parancsokat képes lennék úgy megjegyezni, mint Mint-en! No, majd megnézem a honlapon, de eddig egészen jó, még soha nem volt ilyen egyszerű!
0 ccr/messengerfordesktop 2.0.4-2
Beautiful desktop client for Facebook Messenger. Chat without being distracted by your feed or notifications.
1 ccr/messengerfordesktop-git v1.4.7-1
Beautiful desktop client for Facebook Messenger. Sytten's fork
Type numbers to install. Separate each number with a space.
Numbers: 0
Ccr Targets (1): messengerfordesktop
Proceed with installation? [Y/n] y
Edit messengerfordesktop PKGBUILD with $EDITOR? [Y/n] n
==> Csomag készítése: messengerfordesktop 2.0.4-2 (2017. febr. 28., kedd, 20:39:36 CET)
==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
==> Források letöltése...
-> messengerfordesktop-2.0.4-linux-amd64.deb letöltése...********************************
Fenébe, valami hiba lett:
-> messengerfordesktop-2.0.4-linux-amd64.deb letöltése...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 181 0 181 0 0 374 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 374
100 618 0 618 0 0 834 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 834
0 0 0 0 0 0 0 0 --:--:-- 0:02:11 --:--:-- 0curl: (7) Failed to connect to github-cloud.s3.amazonaws.com port 443: Időtúllépés a kapcsolatban
==> HIBA: Hiba messengerfordesktop-2.0.4-linux-amd64.deb letöltése közben
Megszakítás...
The build failed.
[ubychakra@chakra-pc ~]$Próbáljam az 1-est kiválasztani?Ez se jött össze!
[20:45:51] Finished 'build:linux64' after 22 s
==> Belépés a fakeroot környezetbe...
==> package() indítása...
install: stat 'nw.pak' sikertelen: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
==> HIBA: Hiba történt a package()-ben.
Megszakítás... -
válasz
ubyegon2 #2546 üzenetére
Kivettema custom repot és most már az atk és a FF is települni fog, ahogy nézem!
[ubychakra@chakra-pc ~]$ sudo pacman -S firefox
függőségek feloldása...
ütköző csomagok keresése...
Csomagok (7) atk-2.15.4-1 gtk-update-icon-cache-3.20.6-2 gtk2-2.24.31-1 mime-types-9-1 mozilla-common-1.4-3 startup-notification-0.12-3
firefox-kde-51.0.1-3
Teljes letöltési méret: 50,15 MiB
Teljes telepített méret: 139,24 MiB:: Kezdődhet a telepítés? [I/n]
-
válasz
ubyegon2 #2545 üzenetére
beugrott a terminal parancs, azal próbáltam frissíteni, de a custom-mal gond lehet:
[sudo] ubychakra jelszava:
:: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
a(z) lib32 naprakész
a(z) core naprakész
a(z) desktop naprakész
a(z) gtk naprakész
a(z) unstable naprakész
hiba: nem sikerült a(z) 'custom.db' fájlt letölteni a lemez helyről : Couldn't open file /home/custompkgs/custom.db
hiba: nem sikerült a(z) custom frissítése (letöltőfüggvénytár hiba)
:: Teljes rendszerfrissítés indítása...
figyelmeztetés: baloo-widgets: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: chakra-common: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: chakra-heritage-themes: a helyi (2016.12-1) újabb, mint a(z) desktop (2015.12-3)
figyelmeztetés: dmidecode: a helyi (3.0-1) újabb, mint a(z) core (2.11-1)
figyelmeztetés: kde-runtime: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: kdesdk-thumbnailers: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: lsb-release: a helyi (1.4-20) újabb, mint a(z) core (1.4-16)
nincs teendőhol a custom adatbázis?
Ez most mit is jelent pontosan:
figyelmeztetés: baloo-widgets:a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop
(16.12.1-1)
figyelmeztetés: chakra-common: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: chakra-heritage-themes: a helyi (2016.12-1) újabb, mint a(z) desktop (2015.12-3)
figyelmeztetés: dmidecode: a helyi (3.0-1) újabb, mint a(z) core (2.11-1)
figyelmeztetés: kde-runtime: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: kdesdk-thumbnailers: a helyi (16.12.2-1) újabb, mint a(z) desktop (16.12.1-1)
figyelmeztetés: lsb-release: a helyi (1.4-20) újabb, mint a(z) core (1.4-16)
függőségek feloldása... -
A Kezdőben láttam a linked és lecsaptam rá, bár most nem volt időm, de ki kellett próbálnom.
Nemrég kipróbáltam Kaos-t, Neon-t, de valahogy ha KDE, akkor mindig a Chakra tetszik legjobban, tényleg nem tudom miért. (attól függetlenül, hogy szinte csak az apt csomagkezelést ismerem)Bekapcsoltam a custom tárolót, mert a messengerfordesktop csomagot akarom telepíteni, de kijelölés és katt után azt írja, hiányzik az
atk
Amikor azt akarom telepíteni, akkor meg ezt írja:
figyelmeztetés: database file for 'custom' does not exist
hiba: nem sikerült előkészíteni a tranzakciót (nem található az adatbázis)Van valami a custom tárolóval vagy azt nekem kéne kialakítani, ha már custom?
Egyébként eddig nagyon meggyőző a Chakra, simán gond nélkül települt és reboot után is indult, megjelenítés is OK, pedig AMD APU, mindig szidják az AMD-t pedig. Még nem csekkoltam le semmit, mert ez a messenger meg az atk csomag izgat!
Mit kéne ezzel a custom tárolóval csinálnom szerinted?
Szerencsére a szükséges Vivaldi és FF is megvan elsőre, bár még telepíteni nem próbáltam.
Vivaldit mégis próbáltam, ugyanaz a hiányzó csomag: atk szöveg jön elő!resolving dependencies...
Package not found: atkNyomjon le egy billentyűt a folytatáshoz...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ha működik minden, akkor elkezdem a belakást, hogy minden megy-e, ami Debianon és Mint-en!Lehet erre felrakni Unityt?
-
Á, már nem vettem magamra, mert most már csak néha kipróbálok valamit, vagy tudni szeretném, hogy más disztrón egy probléma megoldható-e, ilyesmik miatt van sok disztróm. Sajna az utóbbi hónapokban privát helyzet miatt eléggé visszavetődött a kíváncsiságom. Pár hete jól jöt a sok disztró, mert kaptam egy régi Toshiba lapost meghajtó nélkül és átraktam az SSD-t bele és egy új telepítés után a többi disztró is simán futott rajta, bár csak kettőt néztem meg, mert idegesített a billentyűzete.
A megmaradt HHD-re kellett tennem egy 17.3 cinmanót, az SSD-re is, amin egy már alapból ott volt. Most, hogy visszakerült desktopba az SSD, ugyanabból a Mint 17.3 cinmanóból 3 darab van! No, ez már szerintem is sok.(tárolóhely gondot ez sem okoz, ami filmet vagy sorozat évadot megnézek, utána törlöm a meghajtóról, mert a WD Black megsértődik, ha tárolónak használod))
Azt viszont meglepve olvasom, hogy fizetésekhez nem kell bankszámla. Valami forrást vagy hírt tudnál erről linkelni?
Bankszámla nélkül is jár a fizetés
Muszáj készpénzben is kiadni a munkabért
Ezt tegyük, ha készpénzben kérnénk a bérünketHogyan kapjuk meg a fizetésünket?
Készpénzben vagy bankszámlára kérjük a munkabérünket?
itt írja a joszabályi hátteret is -
Kb. fél/egy éve volt ez téma valami okból és kiderült, hogy a fizetéshez abszolút nem kötelező a bankszámla, kifizetik a régi módszerrel és ez ettől még nem zsebbe fizetés! Olyan szerintem nincs, hogy kötelező bankszámla, az a közszférában van/volt.
10 disztró egy gépen már pótcselekvés. Aki rendesen ért a Linuxhoz és az ki szerinted?
Ha még valaki kezdő és van tároló kapacitása, miért ne tehetne fel annyi disztrót, amennyit ki akar próbálni, ne mondja azt senki, hogy live-ban megnézed gyorsan és tudni fogod, hogy ez lesz a jó!Az a pótcselekvés, ha betűmenése van valakinek, amikor 3-4 mondatban is írhatna hsz-t! (néha velem is előfordul, ne vedd magadra)
-
-
válasz
CPT.Pirk #2478 üzenetére
Említed mindig ezt a known issues-t és mindig azt állapítom meg, hogy ugyanazokba a hibákba esek, mint általában a kezdők.
(szerintem ezen a szinten meg is maradok, de így pont jó vagyok az abszolút kezdő topikban, mert sose leszek guru)
141/357 csomagfrissítésnél járunk, az elején mindenre igen-t jelöltem be, ahogy anno javasoltad, csak jó lesz ez, remélem!
337/351-nél járunk
-
válasz
CPT.Pirk #2472 üzenetére
Thnx!
Ez is igen jó 5let volt, soha nem gondoltam volna, hogy a nyelvi csomagok 1 gigánál több helyet foglalnak.
Egyébként, ha telepítéskor kiválasztod a nyelvet, akkor mi a fenéért rakja fel ezeket feleslegesen? (költői kérdés volt)Most esett le, hogy még nem frissítettem, itt vár Octopiban 616 MB frissítés. No lássuk mi lesz....
-
Nincs valami gnome-disks-manager analog program KDE-re, mert most nagyon nem állok jól a lemezkezelő programokkal konzolból, kinyírni meg nem akarom szegény meghajtókat, ill. alvóba v. parkolóba akarom küldeni a tárolásra használsz WD Black-et.
-
válasz
CPT.Pirk #2471 üzenetére
FF-ből aurora, beta, developer, beta-bin, holly, nightly van a zöld ufora kattintva.Most, hogy be volt írva és úgy frissítettem rá az adatbázis szinkronnal, már egyből előjöttek, a ff-hu és a ff-kde is! Kösz az ötletet!
GTK-repo amúgy megvan.Az auto belépést a beállításoknál is próbáltam, de annyira most az nem zavaró. Ha a FF megvan, utána már nyugodtabban bíbelődök!
depend = gtk2 gondja volt amúgy, de már nem lesz az se. Most elviharzok, ha lesz még nyűg, jelentkezem, de hátha beugranak régről a dolgok visszaolvasva a topikot.
-
Ma reggel jutottam el a próbáig.
Telepítéskor bejelöltem az auto bejelentkezést, boot után meg is jelent a nevem és kérte a jelszót.
Simán elindult, meg maga a telepítő is sokkal jobb, egyszerűbb, mint az előző.
Octopi a következő, tegyük fel a Firefoxot, no ott aztán vége. Az OK, hogy nincs normál változat fenn, de nem települ valami gtk2-t hiányol, a gtk-integration-ban lévő csomagokat sem engedi feltenni. Régen az extra tároló felrakásával ez a FF telepítés egyszerűbb volt. Nem értem, miért ragaszkodnak alap böngészőnél ehhez a qupzilla nevűhöz!?Javalljunk valamit, hogyan rakjam fel a Firefoxot?
-
válasz
CPT.Pirk #2448 üzenetére
Tudni tudnék, általában ilyenkor idézek valakitől, de ezt most a nyers tapasztala mondatta velem, csöppnyi irónikával hangszerelve!
Megszokhattad vóna már, ennyi telik tőlem.
Amúgy, most, hogy több darabban van a gépem, lehet, hogy az asztali HDD-jén teszek egy kísérletet! Tudom, nem jó hír ez neked, de most idő van és úgy is minden össze van kavarodva, hogy a fő rendszereimet tartalmazó SSD-t áttettem egy csoda Toshiba laposba, ami egyébként minden meglévő rendszert felismert eddig és el is indult rajta, de a furmányos billentyűzete miatt besokalltam.
-
válasz
Pista0001 #2445 üzenetére
Mig kellene tennem hogy ez ne legyen így?
Ha aszondom, hogy ne Chakrát használj, az segít?
10-ből 1 ember nem jár így nagyobb frissítéseknél, ezek szerint nem te vagy az az egy!
Egyébként megvannak a módszerek az ilyen jelenségekre, a Kapitány meg is oldja neked, mégis csak ő a fő aszkéta!
-
válasz
CPT.Pirk #2348 üzenetére
Köszi! Ha ilyen lassan jön le, akkor holnap próbálom ki. Mostanában nem nagyon kellett a zárt driver az APU-hoz, valamelyik azzal megy, de most nem nézem meg. Meglátjuk holnap, mi sikerül, olyan régen próbáltam már, hogy biztosan élmény lesz! (akár pozitív is)
UEFI-t eddig hanyagoltam, semmi szükségem rá.(
van az 3 óra is1 óra + inkább már a kiírás szerint FF-on) -
válasz
Damateo #2280 üzenetére
Ezt felfogtam, hogy volt már egy Linux a gépen, mivel írtad!
Dobtam a Chakra mellé egy Ubuntut próbaképpen.
Ettől függetlenül, ha másik disztrót raksz fel, szinte biztosan felrakja a saját GRUB-ját és onnantól az az alap indító!
Jajj, junity!
Valami nem normál helyre telepítetted az egyik GRUB-ot, úgy értem, hogy nem meghajtóra, hanem partícióra! Mondjuk a Chakra partícionálása elég furmányos, de pont nem könnyű rossz helyre rakni a GRUB-ot.
-
válasz
Damateo #2278 üzenetére
Ezt hogy érted? Nem az Ubuntu által telepített GRUB-bal bootol a géped? Ha igen, akkor saját magát nem írja ki külön.
Ha meg nem rakta fel a saját GRUB-ját az Ubi, akkor a Chakra GRUB-ját frissítened kell.Milyen DE van az Ubin? Ha junity, azt ne valld be, mert Kapitány kitagad!
-
válasz
CPT.Pirk #2255 üzenetére
Nem biztos az összefüggés, mert a márciusi verzióval is ugyanez a jelenség áll fenn, mint most, azóta meg már jó pár más disztrót telepítettem. A zűrös vinyót meg lehúztam. GRUB is frissítve van az sda- n. Vannak itt érdekes dolgok.
Megvárom most már a plasma5 verziót, addig tesztelem a rendszert Antergossal, fut minden a legfrissebb kernellel. -
válasz
CPT.Pirk #2253 üzenetére
Ez nem jó hír! Már emlékszem, az előző, 3. havi iso telepítése is pont ugyanezt csinálta.
Nem lehet felrakni más launchert konzolból vagy a netes telepítéskor mást kiválasztani?
Erre a bal alsó indítóra gondolsz, amit változtatni tudnék?
Milyen logokat érdemes még néznem? Igaz, ez nem Mint/Debian, ahol már kezdek eligazodni a logok között.Köszi amúgy a fáradozásod
, de mint látod, nálam minden másképp működik még a gép fődarabcseréje után is, bár anno azért tudtam használni.
-
válasz
ubyegon2 #2251 üzenetére
Bejelentkező képernyőn egy vonal, jobbra kis lakat, adatok beírása után kis ablak critical errorral, KDM's logfile megnézésre figyelmeztet. Nem tudok belépni, konzolról sem sikerült.
Megnéztem azt is és a xorg.logot is, nekem nincs benne értelmezhető, ha lesz időd, analizálhatnád!
-
válasz
CPT.Pirk #2250 üzenetére
Szoktam nézni a smart adatokat, van neki felpörgési gondja is meg még más is , azért is csak tárolónak használom, én állítottam be a disk managerbe, hogy menjen készenlétbe, de máskor fel szokott ébredni GRUB frissítésre.
Reggel kiiktatom fizikailag.
Inkább az aggasztott, hogy a Chakra rosszalkodik velem, szokás szerint! -
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
No volume groups foundNem a Chakra lesz a hibás, Mint alatt is elakadt fenti sorral, megnéztem a gnome disk managerrel és az egyik meghajtó nem akart visszajönni az ébresztés parancsra. Nemoban rákattintva felébredt, utána is 3-4 perc volt, mire lefutott a GRUB frissítés. Holnap lehúzom ezt a meghajtót fizikailag és úgy próbálom a GRUB telepítést Chakrán. Majd referálok, mi lett az eredmény.
-
válasz
CPT.Pirk #2247 üzenetére
Tényleg nem vagyok friss! Ha most Debian v Mint- ről telepítem sda- ra a GRUB- ot, akkor működnie kéne, igaz akkor nem derül ki, mi volt a hiba.
Szerintem, ha eddig nem javították a Tribe hibát, akkor már nem fogják.
installation-grub2.log ezt írja:
Installing for i386-pc platform.
Installation finished. No error reported.
Generating grub configuration file ...
Found theme: /usr/share/grub/themes/Sirius/theme.txt
Found linux image: /boot/vmlinuz-linux
Found initrd image: /boot/initramfs-linux.img
Found fallback initramfs image: /boot/initramfs-linux-fallback.img
/run/lvm/lvmetad.socket: connect failed: No such file or directory
WARNING: Failed to connect to lvmetad. Falling back to internal scanning.
No volume groups foundinstallation.log
-
válasz
CPT.Pirk #2245 üzenetére
2015.07. Euler telepítése
Első kísérlet megvolt, holnap reggel frissebb leszek a továbbiakhoz. Penről futott live- ban, net routerről ment, SSD- n /sda8 15 GB új partícionálással a helye. sdbx- en swap
tapasztalások:
-a TRIBE nem akarja elfogadni a / kijelölést túl könnyen, előtte megnéztem a partíciókat a kparteddel
-telepítés folyamata alatt még mindíg aktív/kék a következő gomb, a folyamatjelző sokáig 0- n áll, aztán egyből felugrik 81 %-ra
-GRUB2- nél továbbra sincs választási lehetőség, pipa ki/be mindössze, pedig van pár meghajtó és partíció, de ez engem nem zavar, rakja csak a meghajtóra a GRUB- ot
-GRUB2 telepítés választása után folyamatjelző középen kezd egyből, cc. 15 percig marad így, nem fagy le, egér, ALT+TAB működikTelepítés megszakításával ért véget az első próba. Fogtam is a fejem, mert várható volt, hogy az eddigi GRUB2- nek már lőttek, új meg még nincs.
Be is jött a pucér képernyő az ismert kiírással: GRUB -sdb- n szerencsére volt másik GRUB, mert hirtelen fogalmam se volt, mit írjak a fenti sorba. igaz nem a Mint GRUB- jára emlékeztem ott, de csak nem rakta át oda a Chakra!?
Holnap reggel kipróbálom GRUB telepítés nélkül. Valamelyik meghajtó nem tetszett neki, ha jól láttam a kiírásokat a bootolási szövegnél. Azért ettől még megcsinálhatná a rendszerbetöltőt!
Elsőre eddig nem sok változás van a 2015. 03. Eulerhez képest.
-
válasz
CPT.Pirk #2243 üzenetére
Lehet, hogy délután/este kipróbálom! Nagyobb gáz nem lehet, mint az eddigiekkel.
El is indult a 06.21- es rc letöltés, szerencsére nem G+- os helyről jön, oda még mindíg nem regeltem, kezdek kíváncsi lenne, de még pár óra, mire ráérek. Majd referálok, milyen lett. (ha műxik)Igazából FF- on tapasztaltam ezt a függőleges tearingelést, amikor pörgetném le v. fel. Media lejátszásra nem is emlékszem, lehet, hogy az jó volt.
-
-
válasz
King Unique #2147 üzenetére
Pár verziót már próbáltam, szerintem jobb volt, mint a Kubuntu, az Arch/Manjaro alapút még nem próbáltam belőle.
Lehet inkább megvárom az újabb Chakrát, ami ha jól értettem június vége talán.
Megjelenés után várj pár napot, itt lesznek hírek majd nehézségekről! Az első nagy frissítése előtt pedig érdemes venni egy kisebb földterületet, hogy jó sok keresztet tudj vetni!(#2149) CPT.Pirk
belefutottál egy hibásan megadott csomag függőségébe, sajnos van ilyen néha. Pont neked sikerült, szal lottózni ne menj. bele, máskor meg másba- de! nem adom fel!
dehogy hagyom ott az 5 mrd eft- t -
válasz
CPT.Pirk #2145 üzenetére
Mintet talán már lehet kiadások között frissíteni, vagy még mindig újra kell rakni ha újat akarsz?
- már lehet!
A telepítés 5 perc volt, a frissítés még öt. hány perc alatt tervezed meg agy NATO xlaterális gyakorlat térképészeti ellátását Gauss-Krüger vetületú 1:30000 ma- ban?
-neked
A nagy frissítési rémálom amit mondasz, az pár "igen" válasz adása volt a csomag cserés kérdésekre.
-szerinted, a te gépeden, nekem abszolút fogalmam sem volt, mit jelentenek a kérdések!(#2144) King Unique
Vagyis, amikor partícionálom a 20 GB-ot, különítsek el egy /boot részt neki és akkor oda fogja tenni, nem cseréli le a Winét?Ha plasma5 kell, akkor próbáld ki a Netrunnert!
Netrunner 16 (Ozymandias)
Kubuntu/Debian version
Plasma 5.3 based -
válasz
King Unique #2140 üzenetére
Nincs sok választás, ha a Chakra GRUB- ra nemet nyomtál!
Itt írja Kapitány, hogy márciusra kijavítják a bugokat! (évszám?)
Itt meg megoldás az iménti problémára.
Egyébként tényleg jó disztró a Chakra, megéri vele szenvedni, én is nekiugrok 8adjárra nemsoká.
Igaz, megvan a legutóbbi, de az asztal bejön és onnan sehová, akármit írok akárhová.
Ebben a topikban viszont nem írom, hogy hajas kezdők csak úszósapkában telepítsenek!Várd meg szerintem velem együtt a következő, Calameres- sel szerelt verziót!
Addig tedd fel a Mint KDE- t, azzal lesz a legkönnyebb dolgod.
(#2142) CPT.Pirk Ha.., de nem rakta fel!
"Hát nagyon nem lehetett konfigurálni, csak a pipát kivenni / bennehagyni, hogy a merevlemez /boot helyre telepíti a GRUB2-t. Nem mertem, így kivettem és úgy indítottam újra."
csak valószínűsítettem. Akkor még nem tudtam, hogy a hiba a Tribe aktuális verziójában van.
OK! de ki mást lehetne ezért piszkálni?
-
5'
Legalább az választható volt, hogy ne telepítse a GRUB- ot sehová. Én engedtem HDD- re, nincs gondom a Winnel ilyen szempontból, a többi HDD- n lévő GRUB- tól meg átveszi az irányítást, ez külön jó, mert a Chakra GRUB- ja szimpi, például megjegyzi az utolsó bootolt disztrót és azzal indít legközelebb. -
válasz
CPT.Pirk #1986 üzenetére
Legutóbb mindenre igent válaszoltam, szép szin a fekete, de meguntam.
A többit meg nem csak én tudom, be szoktam másolni ide a hírek magyar kivonatát...
ugyehogy!
azt hittem ez dícsérőleg fog hatni amúgy
November óta? Az nem sok idő, egyébként is mit nyomkorászunk állandóan meg mit variálgatunk itt a GRUB máshová telepítésével! Oda kerül ahol a /boot van és kész vagy sehová!
(#1988) csixy még egy mai javaslat fórumhasználathoz: 5 percen belül szerkessz inkább, ne újat írj!
-
válasz
CPT.Pirk #1983 üzenetére
Sok minden fordítva működik, de legalább senki nem tudja ezt rajtad kívül!
Az előbb felraktam újra HDD- re és egy igen érdekes dolgot tapasztaltam, amitől lehidaltam! Beállítások után elkezdte a telepítést, másolta a fájlokat szorgalmasan és ilyenkor az ember rányom a tovább gombra, ha már nem inaktív, azt gondolván, hogy a telepítés folyamata ettől még zajlik! Elértem a GRUB beállítást is, bepipáltam, mert semmilyen választási lehetőség nem volt ezen kívül.
ez mondjuk erősen fura Újra aktív a tovább gomb, nyomok egyet és már fel is jött az a választóablak, hogy újraindítja vagy live módban tovább használja.
Kicsit gyorsnak találtam, de nem gondoltam volna, hogy felajánlja amíg nincs teljesen kész.Én lettem egyébként kész, mert kicsit korai volt még az újraindítás gombra kattintani!
Másodikra viszont már frissítések után se szivatott, ahogyan az már megszokott tőle!
Mindenre nemet nyomtam, igaz elő is jött a hülye körkörös függőség problémával, hagytam, hogy törölje amit szeretne! Úgy néz ki, nem szabad ellenkezni vele, ha akar valamit, csinálni kell!Mellesleg az volt a megoldás, amit javasoltál, egyből az ati-driver eltávolításával kezdtem!
-
-
válasz
CPT.Pirk #1933 üzenetére
Eddig minden disztrót nyilttal használtam és nincs gond. A5800k itt nem fut nyílttal?
Mivel black screen van, telepítsem újra a zárttal? Ha aszondod, úgy jó lesz, akkor megcsinálom, 10 perc volt kb. az előbb is. A partícionáló bohóckodott kicsit, mert élő disztróra raktam, lehet azért. -
-
Felraktam újra a Chakrát, de a nyílt driverrel eddig sem volt gondja, most meg a screen res- nél csak 1024*768 a max, 1600*900- at nem tudom beállítani. Mi a manó van ezzel, nem találom hirtelen a megoldást, help!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- TV antenna és jelerősítés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Gmail
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest