-
Mobilarena
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
azozo
senior tag
Hát jó lenne egy friss iso ,hogy egyszerűbb legyen
-
azozo
senior tag
Sajnos nekem meg a bejelentkezésnél az avatar nem jelenik meg
-
azozo
senior tag
válasz
Flowtation #2620 üzenetére
A test repot engedélyezd a Tárolóknál a beállításoknál.Utána updateld
-
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2536 üzenetére
Lehet én is felteszem
Nem néztem és hirtelen elfogyott a hely a particionFrissitések miatt
Sajna hiába töröltem,valami megsérült mert a bejelentkező ablak és uténa nagy feketeség semmi még konsolos screen se jön elő f1-f2Testing updatelt.
Ötlet mit tehetek.
Helyreállítoba bejön de df -re 0 byte-ot ír a particióra, de mc alatt 600 MB ...nem értem miért ...csatolás esetleg..végén lévő kiterjesztetten van ..
MI sérülhetett meg Windosws alatt Partitios progival megnéztem nincs gond a sectorokkal.... -
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2329 üzenetére
A live részt próbáltam nem vettem észre hibát. AMD 6000± és Ati 5770es grafikus kártya... Az automountos rész tényleg jól jönne mert az első vinyó 2particios első win 60gb a maradék 20 gb a chakra.. grub at mbrben.és minden adat vagy az első vinyón vagy a 2-ik 500 gb on van. Pl a qtorrentnél ami alapból elindul induláskor egy csomó hibát ír mert nincs felcsatolva vinyó.
-
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2318 üzenetére
KF5-re updatelve a rendszer és mikoor a a rendszer elindul //alapból a qtorrent is.
Mivel a nincsenek bemountolva ezért természetesen nem indulnak el.....csak utána ha dolphinba bemountolom.Vagy ha csak a KODI felületét indítom akkor sem látom a többi vinyót felcsatolva
Egy ubuntu leírás szerinr megpróbáltam ,de nem sikerült....állitólag most lesz portolva /solid-desktop-automount/
-
azozo
senior tag
Esetleg az automount müködne a startnál
-
-
azozo
senior tag
Na sikerült a nyilt driver beüzemelni
Ott volt a hiba hogy a zárt catalyst driver törlésekor (mivel egy sorban volt nem volt mindegyik) nem törölte le rendesen több space vagy mi.... most egyenként letöröltem és újratettem a nyiltat és grub átállítva
Visszajött
Köszönöm a segítséget amúgy ebből is tanul az ember -
azozo
senior tag
-
azozo
senior tag
Hát sajna a ums radeon hibánál leáll ès nem tölti be a modult...csak konsol kèpernyöm van.Másnál is volt valahol a rosszul beállítot grub config miatt van...
most nèzegetem
-
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2183 üzenetére
Hát jelenleg semmit nem ir ki ...
xvba telepítés és export után és rebootlibva info: VA-API version 0.37.0
libva info: va_getDriverName() returns -1
libva error: va_getDriverName() failed with unknown libva error,driver_name=(null)
vaInitialize failed with error code -1 (unknown libva error),exit
[azozo@chakra-pc ~]$ fglrxinfo
bash: fglrxinfo: parancs nem találhatóHmm
-
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2180 üzenetére
Hát igen 4k nemigen megy
vagyis van 2 fájlom
4K LG 125Mbps 2160p DEMO
és
HD-Club 4K Chimei-Inn 60MBit 2160p AAC2.0ccr xvba a tiéd
Gratula
Hát most az van fent nekem telepítve ,sőt még a Bomi is elindult egyszer, csak újraindítás után megint nem oké valami...opengl contex hiba előjött újra..Most ez a helyzet :
[azozo@chakra-pc ~]$ vainfo
libva info: VA-API version 0.37.0
libva info: va_getDriverName() returns 0
libva info: User requested driver 'xvba'
libva info: Trying to open /usr/lib/dri/xvba_drv_video.so
libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32
libva info: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA-API version: 0.37 (libva 1.5.0)
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.8.0
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLD[azozo@chakra-pc ~]$ fglrxinfo
display: :0 screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 5700 Series
OpenGL version string: 4.4.13372 Compatibility Profile Context 15.101.1001Zárt catalystal mplayer alatt gl hardveres gyorsítással elindul de eléggé akadozik vdpa csak fekete képernyő vaapi-s mplayer meg valami miatt nem indul...libgif4 hiba....hmm
Lehet hogy visszateszem a nyittat és megnézem még egyszer a te ccr-es
Kiscit több ramot 460 helyett 580 MB eszik és talán ahogy nézem idővel még többet 1,3 chrome 2 olda face+forum grrr -
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2178 üzenetére
Hát kicsit belegabalyodtam
de a chakra fórumán írták most már jó ,így feltettem a zárt drivert ..simán felment müködik miden effektek is /opengl 3.1/Képkockaszám kb annyi 45-55 között
4k videot próbálgatom.... de sajnos nem oké mot nézem másnak is van problémája tesztelem a ccr-es xvba-t.. -
azozo
senior tag
Mkinitnèl 2 warning missing modul ai94xx ès a wd719x
-
azozo
senior tag
Recoveryben no ums support inradeon modul...mkinitcpio sikeresen lefutott ,restart csa konsol
-
azozo
senior tag
válasz
CPT.Pirk #2159 üzenetére
Tegnap frissitettem.. Egy fokkal jobb most van már konsolom.rendesen,mert recoveryben frissitès után csak alul 3 sort lattam a konsolon...19 colos tft
Most nèzem hogy látszik rendesen a konzol fglrx modul nem tölt be ..ujra tève catalyst csimagok 15.5 de ugyanaz.. Most olvasgatom hol lehet a hiba
..minitcpio nincs ilyen parancs...hmm -
azozo
senior tag
-
azozo
senior tag
Valaki kipróbálná,hogy nála megy-e a földgömbös élő asztalháttér...
/plasma-wallpaper-marbel/ csomag .14.4.3-as a legújabb
Sajnos eddig működött,de most, meg az előző frissítés után nem megy ..
-
azozo
senior tag
válasz
molacika91 #1530 üzenetére
A acpi enchane a bios ban!?
-
azozo
senior tag
válasz
Merula Alba #1239 üzenetére
Ha jól tudom a chromeban alapból de van a flash hardveres gyorsító kapcsolva... Kapcsold ki :-)
-
azozo
senior tag
-
azozo
senior tag
válasz
ubyegon2 #1012 üzenetére
Képzeld simán sikerült az
icedtea-web telepítsd firexoy/ engedélyezni kell a futtatását./
A webjavasat kell letölteni/elindítani és aztán telepítettem létrehozva egy homemban egy ABEv és majd ő létrehoz egy abevjava könyvtárat is.
Már csak egy ikon az abevjava.startra (az ikon futatási mappánál ne felejtsd beállítani a munkamappának ABEV mappát)Start
Bár még teljesen nem próbáltam még nincs mit leadni ..... -
azozo
senior tag
Az egy másik gépen opensue13.1-es-en error irt ki......
hmm a ccr-es jre7-es ütközik a openjdk-val ...libreoffice igényli..
:: A(z) jre7 és a(z) openjdk ütközik egymással (java-runtime). Eltávolítja a(z) openjdk csomagot? [i/N] i
hiba: nem sikerült előkészíteni a tranzakciót (nem sikerült kielégíteni a függőségeket)
:: libreoffice-sdk: igényli a következőt: java-environmentAmugy keresem ennek a leírás alapján a megoldást
-
azozo
senior tag
Én most a magyarorszag.hu--ban levő java beüzemelésén münkálkodom...Ötletek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Gmail
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest