- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
A TWINMOS memória az jó? Van vkinek tapasztalata ilyen téren? Megbízható, tuning ram?
-
Hali Tildy!
Kipróbáltam a rendszert, elég frappánsan megy minden. Az AIDA32 mem.olvasásra 2492 MB/s-t adott single DDR 333-ra. Lehet húzni a procimat 3200+ Bartonra és felismeri a BIOS is! :D Sajna a RAMom miatt nem olyan stabil, de a 400-asokkal ismét kipróbálom.
Itt van egy két bencsmárk adat a nem tuningolt állapotról:
3DMark 2001SE: 14895
3DMark 2003: 4487
Viktor -
tildy
nagyúr
válasz
CsendPenge #83 üzenetére
Nem értem miért rakta be rosszul:a tuning részben van, help! .... címmel.Meg fogod találni.
-
tildy
nagyúr
válasz
CsendPenge #81 üzenetére
Ramirisbe visszavittem, de van itt róla egy topic is a tuning részlegben :
[L]http://sher.index.hu/ad?lc=611&ui=2711286&co=1&cn=1[/L] -
CsendPenge
őstag
OFF
A késleltetéses vitánkról jut eszembe: úgy tűnik igazad volt, tényleg van ilyen késleltetés. (csak azt nem tudom minek, amikor 7-3-3-3-om alig hozza a szintet a ram, 5-2-2-2-n kb. 15%-al többet nyom aida-ba) Azt viszont változatlanul nem értem, hogy miért nem indult el alacsonyabb fsb-n sem. (tegnap szórakoztunk haverral, hogy tunningoljunk egy NF7-S lapot, barton 2500+, infineon ramokkal - hát, volt, hogy hibázott a ram, de elindult /195-nél, 5-2-2-2 késleltetéssel! :D/)
P.S.: mi lett azokkal a ramokkal, amik nem indultak el? (nem emléxek rá, más gépében próbáltad?)
ON -
Apika
addikt
Azt mondják: elég, ha csak egy borda van rajta, nem kell feltétlenül a venti is rá. De a tuningosokat ez nem nyugtatja meg... A boltokban valóban lehet kapni jobb minőségű chipset ventiket, ha valaki nagyon akarja. (A Chaintech által küldött venti nem biztos, hogy jó megoldás, mert ugyanolyan gyenge minőségű, mint ami a lapon van.)
-
Csak lehet kapni ilyen méretű ventiket, ha valami gond lenne. Amúgy én a régi lapomon (Abit KX7-333) a venti szintén gagyesz volt, úgyhogy fogtam és levettem a tápkábelét. Így lett hangtalan mobom és 37 fokos KT333-am. Semmi fagyás meg ilyenek nem volt, magyarul teljesen felesleges a venti rá....
-
Na jó, majd holnap visszajövök, most megyek haza. Köszi az infókat.
OFF
Viktor -
Még nem, mert a melóban vagyok... de a másik (meztelen) chipre csak annyi van ráírva, hogy nForce2 MCP. Azt csákány. Nekem ezért gyanús, hogy fingjuk sincs a bluefishes kollegáknak, hogy mit árulnak és mit nem. Mindegy, ez már nem izgat annyira, hisz ha megy 400-on akkor nincs gond.
-
tildy
nagyúr
kékhal oldalán ez van:
Alaplap Chaintech 7NJL1 Apogee /SocketA, nForce2/, 3 év gar
24.992 Ft
31.240 F
Szal még a régi:-/ -
tildy
nagyúr
em szerint nem jártál rosszabbul.
-
válasz
Kosh Naranek #46 üzenetére
Már késő hisz megvettem már, de Tildy mondja, hogy ment akár 210 is, szóval támogatja a 400-at és itt nekem ez a lényeg. Amúgy meg kerülöm az online rendelést. Én szeretek boltba járni és megfogni és megnézni, hogy mit veszek.
-
Kosh Naranek
tag
Az Ultra 400-as lapok dobozára nagy piros számokkal rá van nyomtatva a 400 MHz. Ha ilyet nem találsz a dobozon, vagy csak 333 van rányomtatva, akkor a te mobód még a régi verzióval van szerelve. Egyébként nagy valószínűséggel a régi verziós lapod van, ui amíg el nem fogy az előző szállítmány, addig a nagyker/disztrib egy darabot sem fog behozni az adott típus korszerűbb eresztéséből (terhát amíg van raktáron bőségesen a régi verzióból, addig nem hozzák be az Ultra400-as példányokat, sajna ez a nagy magyar realitás 2003-ban, az EU küszöbén). Esetleg külföldről online megrendelheted.
-
warmaster
aktív tag
A dual chanel igazán akkor dob a teljesítményen, ha a memória sebessége és a proci sebessége ugyanolyan, tehát akkor csak 400MHZ DDR-t érdemes venni ilyen gépbe, ha nem akarod tovább húzni akkor kingstone-t érdemes venni, én az hallottam, hogy azokat nem nagyon lehet húzni, de alapbeállításokkal nagyon gyorsak (Kivéve a HYper-X RAM, mert azokat kifejezetten tuningra fejlesztették.)
Jónak mondják még a Samsung, és Infineon memóriákat. -
-
warmaster
aktív tag
válasz
dr. rozmark #26 üzenetére
Az már szvsz kicsit sok nekem Glacialtech2500-asom van azzal 56-60 fogik mutat a digidoc.
-
Danke!
És kösz mindenkinek, aki hozzászólt. Most már fel vagyok készülve a Half Life 2/Doom 3/Stalker trióra... :)) -
Tildy!
Amúgy meg majdnem Abit NF7S tulajdonos lettem, de láttam a két lap közti különbséget - árban alig van különbség - és inkább a Chaintech mellett döntöttem, mert jó az Abit, de vhogy van benne vmi igénytelenséget sugárzó cucc... :) Nemtudom mennyire lehet ezt érteni, de felszereltségben és maga az összképe sokkal jobb a Chaintechnek, nem? -
válasz
dr. rozmark #29 üzenetére
Engem az ilyesmi nem érdekel, hisz 85-90 fokig garantálja az AMD a működést, de még a Palomino magos 1800+ CPU-m is 78 fokot ért el max nyáron zárt házzal 3 óra fps után... Azután volt egy tápegység csere duplaventis Enermax-ra és ugyanez a CPU 3 óra után 62 fokot produkált zárt házzal. Szóval ennyit számít a szellőzés... :)
-
dr. rozmark
tag
Hát akkor picit feltekerem a ''hangerőt''!
Ha a proci tudja, a többi alaplapgyártó miért nem a belső szenzort használja? Félnek attól, hogy mindenki rohangál majd vissza a lappal a boltba, hogy ''hú de meleget mér''! -
tildy
nagyúr
válasz
dr. rozmark #26 üzenetére
Nekem nyáron 62-64 szokott lenni, full meleg koliszobábaban(kb 35 fok benn:( ).
Szerintem kb 15-20 fok is lehet más alaplap külső és a 7njl1 belső szenzora között.(Egyébként tuti , hogy belső szenzoros, merta duronoknál nem írja ki a hőmérsékletet). -
dr. rozmark
tag
Egyébként kb. mennyivel mér többet a belső érzékelő? Csak a miheztartás végett!
Most 70 fokot jelez a DigiDoc, full meleg a lakásban, alap fordulaton megy a Tt 11+ cooler... -
tildy
nagyúr
A rammal viszont át lettem baszva, azt hittem 33-as, a matricáján is az volt, aztán 266-osat adtak nekem:(
Jóhogy nem ment 166 syncben. -
tildy
nagyúr
válasz
dr. rozmark #21 üzenetére
Nekem simán megy a szorzóállítás, igaz 2000+ tbred A-m van.
-
Mondjuk egy 2800+ Barton feküdne benne nem tudom, hogy annak mennyi a hőmérséklete... Amúgy már 2-szer frissítettem már BIOS-t.
-
dr. rozmark
tag
Akkor csak én vagyok ilyen vakmerő? Hazavittem a lapot, és rögtön felégettem a legújabb verziót...
Szorzóról semmi hír?
Egyébként a lap 3 hó alatt még nekem sem fagyott, utoljára egy Abit KG7-Lite jött be ennyire... -
Apika
addikt
Még két dolog, amit állítani kell a BIOS-ban:
- Advanced Chipset Features - Memory frequency: Sync (vagy 100%, BIOS-tól függően)
Az FSB kétszeresét adja a system bus speed (Cpu-Z, vagy Wcpuid progival nézhető)
- Advanced Chipset Features - AGP frequency: 66MHz -
dr. rozmark
tag
A legfrisebb elérhető (áprilisi) BIOS-sal nekem nem megy a szorzóállítás Palomino magos 1800+ esetében. Vagy ez a funkció csak a Tbredekkel működik?
-
Apika
addikt
Szia tildy!
- BIOS reset után természetesen alapról indul a gép. Utána lehet állításokat végezni.
- Nem javasolnék neki BIOS frissítést, ha nem ért hozzá. Először ismerje meg a lapot, és csak utána. Viszont mindegyik 7NJL1 lap tudja a 200MHz-es FSB-t, és ahogy leírtam meg is tudja csinálni. -
-
Apika
addikt
Szia!
Íme a segítség:
Belépsz a BIOS-ba - Advanced Chipset Features - System Performance - Optimal helyett Expert, és akkor állíthatod 200MHz-ig az FSB-t.
Ha van még kérdésed, írj nyugodtan! -
Szia!
Hááát ez jó kérdés, mondom tegnap vettem a kékhalálban (kékhal?) :D De szerintem kanyarból ott dekkol egy jó fél éve, hisz a doboza egy kicsit karcos volt, nem durván, de tuti nem új. Szerintem ezt hozták át a Déliből a Nyugatiba... :(
Ezekszerint megy 200-on ez a lényeg. Most nézek hozzá BIOS-t.
Thnx -
tildy
nagyúr
Weboldaluk is kb fél éve olyan amilyen.Előtte elég nhéz volt bármit is találni róla.Szal ilyen, viszont a vásárlóik hátsóját szinte szó szerint tisztára nyalják, nekem pl. a zörgő chipsethűtőm helyett 2-t is küldtek.Igaz két külön csomagban , 1 hét különbséggel.
Mindenesetre azt javaslom:
1.Chaintech supportnak írsz, hogy honnét tudod meg, hogy ez melyik nforce chippel szerelt?
2.Chipsethűtő le, megnézni az írást rajta, szilikonpaszta rá, hűtő föl.
Remélem segít. -
Turmoil
senior tag
A Jumpertől nem kell félni, 133/166-ra kell rakni, akkor lehet a BIOS-ból állítani az FSB-t.
A legelső BIOS-ok nem tudták egyedül a szorzóállítást, ez a kb. 2002. novemberi, gyári darab volt, de már ekkor letölthető volt a javított verzió szabad szorzóállítással.
Az Ultra jelű chipek hivatalosan is tudják a 200-as FSB-t, de nem hivatalosan a régiek is. Max a processzort nem ismerik fel pontosan, ha a BIOS nincs rá megtanítva, de ez nem akkora gond, mert kézzel be lehet állítani akármit, amit a proci elbír, és teljesen normálisan fog működni. -
Ugyanez a problémám, mert tegnap vettem a Bluefishben egy ilyen lapot, csak nem tudom, hogy most ha a régi, mint amilyen a tied, azt lehet-e BIOS update-el 400-as FSB-re alakítani, vagy vigyem vissza, amihez rohadtul nincs kedvem. A srác a Bluefishben azt mondta+egy másik kollega a telefonban, hogy igen ez megy 400-on. Most akkor mivan????? A könyv szerint csak 333. Ennyire trehány cég lenne a Chaintech, hogy nem frissíti a könyvet hozzá???
Helpmí -
warmaster
aktív tag
-
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen alaplapot és szeretnék megbizonyosodni róla, hogy tudja a 400-as FSB-t, mert a honlapjukon azt állítják, hogy igen. Én meg csak nézem a könyvét és abban csak az áll, hogy 266 vagy 333. A jumperállításnál is csak ezt a két FSB-t lehet állítani. De a BIOS-ban meg ott van, hogy 200-ig lehet húzni.
Tildy! Neked ilyen lapod van nem? Te frissítettél BIOS-t hogy 400-as legyen, vagy nem kellett?
Előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged