- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- MWC 2026: Újból érik a szeder az Unihertz kertjében
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
SSM-mel ez a kimenet:
[tim@localhost ~]$ sudo ssm resize -s-30G /dev/centos/root
fsadm: Xfs filesystem shrinking is unsupported
fsadm failed: 1
Filesystem resize failed.
SSM Error (2012): ERROR running command: "lvm lvresize -r -L 20971520.0k /dev/centos/root"GParted Live-val továbbra is az a gondom, amit itt is írtam: "GParted-del gondoltam elvégezni a feladatot, de az csak az 500 MB-os /boot-ot látja és a többi partíciót egy, teljesen elfoglalt, LVM2 partíciónak veszi. Hogyan tovább?"
Mindjárt előveszem a CentOS 7 DVD-t, hátha azzal engedi...
-
Tim82
félisten
Az bosszant, hogy Kubuntunál a GParteddel simán, bármiféle probléma nélkül meg lehet oldani a partíciók átméretezését, nem volt semmilyen abból fakadó gond.
Itt a CentOS 7-nek legalább totálisan csökött az alapértelmezett particionálási sémája (azért hagytam végül rá egyébként telepítésnél, mert amúgy ez a rész pl. áttekinthetetlenre sikerült kezdő Linuxos szempontból a telepítőben). De legalább LVM2-t használ, nehogy egy GParteddel meg lehessen oldani a kérdést.
A rendszert meg amúgy eléggé belaktam már ahhoz, hogy ne repessek az örömtől egy újratelepítés miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Befutott a Death Stranding 2 PC-s változatának az utolsó előzetese
- Óra topik
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- Beszámítás! Asus ROG Phone 9 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- SMAILIO HD 5" GPS autós navigáció
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest