- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tabort
csendes tag
válasz
vyce21 #31815 üzenetére
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy HD 6970 videokártyám, amin csak VGA kimenet van, míg a monitoromon csak DVI. Vettem egy átalakítót, amivel kép van ugyan, de a monitort nem ismeri fel így a gép, ezért a felbontást 1920ig engedi, amit a monitor nem bír csak 1366-ot. Sok játékot, ha elsőre elindítok, magasabb felbontásban indul, mint 1366. Egyébként Windows 7-et használok.
Eddig megoldottam ezt úgy, hogy alt-entereztem, és így át tudtam állítani a játék settingsben a felbontást. Ma az Unreal Tournamenttel készültem játszani, csakhogy ugyanez történt, a plusz poén az volt, hogy alt+enterre semmit nem csinált. Configot néztem, ott meg se felbontást, se windowed mode-ot nem lehet beállítani.
Gondoltam, megnézem megint a monitor drivert, persze sikertelenül. Elkezdtem nézegetni a Catalyst drivert, mondom poénból megnézem, hátha segít valamit a GPU scaling. Az lett az eredménye, hogy out of range-be ment a monitor, így ugye vakon nehéz kiszedni a pipát, meg applyzni. Nehogymár legyen egy 15seces keep settings opció... Na mindegy. Újraindítottam safe modeban, levettem a felbontást 800x600-ra, letöröltem a Catalyst drivert, persze safe modeban nem lehet, úgyhogy simán letöröltem a könyvtárát, gondoltam, akkor majd nem indul el bootolásnál a driver és visszakapom a képet. Hát nem. Valahogy még mindig ott az a nyomorék GPU scaling. Programs and Features-ben uninstalláltam, de magát a drivert nem törli, mert hogy nincs meg az uninstall file... miután kézileg már töröltem előtte. A frissítést is néztem safe modeban, de csak driver defaultot ír, nincs 60Hz meg semmi más lehetőség.
Most a CPU vga-ját használom, de marha jó lenne valahogy visszamenni a videokártyára, viszont semmi épkézláb dolgot nem találok a neten.
Jelenleg nincs pénzem új monitorra, de még egy DVI > VGA kábelre sem, ami 5.000 ft, és lehetőleg szeretném windows újratelepítés nélkül megoldani a problémát.
Köszi, ha tud valaki ötletet. -
Dtomka
veterán
válasz
vyce21 #31800 üzenetére
Szerintem az alábbi forumban gyorsabban kapsz segítséget.
AMD Radeon™ HD 7850 / 7870 / 7870 LE (XT) / R7 265 / R9 270 / R9 270XDe 3300 fordulat az brutális. (Háény % az? 90?) A pasztázás szerintem nem árt, és akkor ki is takaríthatod, mert lehet, hogy poros is.
Az előző kérdésedre - "LOL-ban ha fel veszem az árnyékokat ultrára akkor keresztbe halvány csíkszerűségek mennek..."
Ez lehet a játék hibája, de lehet, hogy artifact
Jah, látom közben megoldott...
-
törölt tag
válasz
vyce21 #31799 üzenetére
HD7850 és a friss driverek egyik mellékhatása jelentkezik nálad: flickering. [link] Ezek a jellemzően fekete vonalszerű bevillanások Nvidia videókártyán is jelentkeztek, de a HD7000-es generációt érinti leginkább. Ajánlott Catalyst diver verziók a 14.12 Omega vagy még régebbről a 14.4 WHQL driver. Órajelcsökkentésre sem akart nálam megszünni a HD7850-en, ezért cseréltem R9 270X-re. Jellemzően bármelyik játékban találkozhatsz vele a Battlefield 4 FPS-ben és akár egy Montezuma logikai játékban is.
Régebbi driver visszarakása vagy újabb generációs VGA csere esetén megszünik a flickering. Nálam DVI-DVI csatlakozással is előfordult, persze lehetségesnek tartom, hogy D-SUB esetén nagyobb eséllyel előfordulhat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest