Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
andorra
őstag
válasz
Frigetrus
üzenetére
Előszőr is elovastam, amit sikerült fellelnem a neten a két programról, tutoriálokat néztem végig, stb.
Mindkét programmal el is kezdtem dolgozni.
Van néhány előnye a Capture NX-nek, viszont a Lightroomnak összehasonlíthatatlanul több előnye van !
Ha ezektől elvonatkoztatunk, és csak a maximálisan kihozható képminőségre összpontosítunk, akkor még nem tudok határozott véleményt kialakítani, pedig láttam egy siton erre vonatkozó összehasonlító képeket is.
Feltételezem, hogy a CN egy hajszállal adott esetben jobb is lehet.
Nem tudom, rendelkezel-e a magyar nyelvű LR tutoriál,gyorstalpalóval. Ha nem, azt mindenképpen ajánlom, mindent megtudsz belőle, kivéve azt, amit gondolom, csak a 3-as tud, pl. a perspektíva torzítások megszüntetésére beépített, kíváló eszközt. -
andorra
őstag
válasz
Frigetrus
üzenetére
Közben sikerült magamnak megoldani, úgyhogy a többiek ne ostromoljanak tovább segítséggel :-)
Határozottan látok benne fantáziát, de nem látok még tisztán. Kerestem tutoriálokat, de csak alapfunkciókra találtam, ami még nekem kevés.
Elsősorban az érdekelne, hogy minden művelet a raw konverzió előtt végrehatható-e?
Lehet e layeren dolgozni, mint a Photoshopban? Pl. az átmenet eszközre gondolok. -
totofoto
csendes tag
Köszi szépen a választ!
Némiképp megnyugtattál, egy ujratelepre amúgy ismegérett a gép,meglátom mi lesz.
Egyébbként tényleg érdekesen viselkedik, van mikor hihetetlen sebességgel dolgozik néhány kép erejéig, aztán sutty lelassul.Zajcsökkentésre (nagyob érzékenységen készült képeknél) nektek milyen beállítás jött be?
Én azt tapasztalom, hogy túl sokat nem lehet tenni, ha nem tutiéles a kép,mert úgy beszemcsésedik, mint ha homokfúvóval mentem volna végig egy dián.Üdv
-
drkbl
őstag
A CNX-ben két lépcső van, RAW konverter és képfeldolgozó. A Develop részben található műveletek a raw adatokon lesznek elvégezve, kihasználva a 8 bitnél nagyobb színmélységet, dinamikatartományt. Ha tudod, hogy éles, kontrasztos, stb. képet szeretnél, állítsd be itt.
Az unsharp mask, és szelídebb párja, a high pass kis sugárral már a konvertált képen működnek, de előny, hogy hatásuk maszkkal a kép részletére korlátozható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Canon EF & EF-S objektívek + K&F szűrők
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Canon RP + 50 1.8 + Godox V350 + Jupiter 200 4.0 +
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi