- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kojak6
csendes tag
válasz
betty405 #3015 üzenetére
Szia!
Chip reset csak gyári patronnal ill. chippel működik. / próbáltam, tudom /
Az utántöltés nem ördöngösség, a You Tube.on sok bemutató filmecske található ami elmagyarázza a helyes, pontos menetet.
Mivel kidobtad gyári patronokat ezért jó megoldás lehet az autoresetes chippel " szerelt " patron.
Ebben afterburner tud segíteni neked. -
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3013 üzenetére
régebben a princoccal voltam így, aztán egyszer csak vettem egy samsung írót,amik azelőtt írtó gányak voltak és jé a princo lemezeim is tökéletesen működnek, csak az asztali lejátszó nem hajlandó beolvasni
de jelenleg a verba volt eddig olyan hogy tényleg megbízható, de nem elég a jó nyersanyag jó író is kell hozzá. a tdk-val pl sok ismerősöm úgy járt hogy írás után akadtak a rá írt dolgok...a traxdata amiből még van pár darabom, azokkal nekem semmi gondom nincs, de mellesleg biztos van olyan író amivel ráírva, pár év után kukázható a lemez...
de ha azt nézzük nem kell messzire menni a nyomtatóknál maradva, nem elég a jó tinta, jó minőségű papír is kell, én fotókat nyomtatok a géppel, és sajnos megtapasztaltam hogy milyen ha rossz minőségű papírra van nyomtatva... pár hónap és kifakul a kép, még gyári tintánál is..szal ilyen papírok is vannak. a másik meg tök szép meg jó, de vízállósága meg nulla:-))) kísérletezni kell
töltés után a chipet nullázni kell mert annak a tintaszintje nem resetelődik szimplán töltéssel.
patront meg ráér cserélni a pirox x-nél:-)
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3007 üzenetére
verbatimból ami szép az a glossy szerintem, sajnos a többi verba az elég hitvány, a tdk is sajnos átvette a verba féle smirglis nyomtatható réteget... azokon nálam is fakók, undorítóak a színek. a régi tdk-nal gyönyörű felülete volt, olyan volt mint a traxdata-é vagy mint a riteké, csak hát azok 8x-es lemezek.
Ebben nem vagyok annyira jártas de majd kijavítanak a kollégák melyik a szuperül nyomtatható felületű lemez:-)) de én a tdk, verba párostól egyenesen írtózom... írás szempontjából viszont a verba biztos hogy nagyon jó.próbáld meg nyomtatásnál a beállításoknál szín/intenzitás -nál hogy a fényességet sötétre rakod, vagy az intenzitáson sötétítesz
valszeg azért barnás a nyomat mert a fület amire nyomsz kicsit fakóbban jeleníti meg a "szineket" , nem lehet hogy inkább amikor tdkra váltottál akkor lettek barnásak a nyomatok? mert a nagy fekete patronnak köze sincs hozzá:-)utángyártott chippeket meg nem ismerem.
létezik resetter, amivel le tudod nullázni a tintaszintjét a chipnek, így újból teliről indul, az eredeti patront meg azért jobb tölteni mert a szivacsa kicsit strapabíróbb mint egy utángyártottnak, mellesleg az eredetinél elég egy furat, és megfelelő hosszúságú tűvel pillanatok alatt fel lehet tölteni, úgy hogy nem kell ragasztgatni meg semmi. ezzel a megoldással egy patron feltöltése 100 Ft. igaz venni kell tintát + resettert ha akarod a tintaszintet figyelni, ez benne van egy 10-esben, de utána olcsó a nyomtatás
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #3005 üzenetére
először is.
a nagy fekete patront csakis normál papírra használja a nyomtató.
ha fotó papírra vagy cd-re nyomsz akkor viszont a vékony feketéből nyomtat. tehát akkor a vékony fekete körül kellene keresgélni mi is lehet a baj, ha barnásan nyomtat cd-re, vagy esetleg fotó papírra is, akkor a vékony feketével van a gond. nem pedig a nagynál.
viszont nem igazan értem ezt a chip dolgot, az utángyártott az chippes volt vagy a chippet a gyáriról raktad át?
mellesleg ahány hordozó, annyi fajta színkülönbség is lehet a kinyomtatott képek között.
pl nekem van olyan papír amire pirosasan nyomtat a gép, van olyan matt amire zöldesen , és van amire tökéletesen:-) de ugyan ez a helyzet cdnél bár arra nagyon ritkán nyomok, de oltári különbség van pl egy verba print szemcsés felületű dvd, meg akár egy ritekg05-ös selymes felületű dvd nyomtatása között. Volt , vagy van is oylan papírom fénys, amina fekete egyiken szürkés, a másikon meg koromfekete... előbbiről mondjuk a szinek kb 1 hónap után elpárolognak:-)))
Érdekességképp, amit használok fotó papírt fényeset, azzal az ip4500-ösöm tökéletesen nyom, de ugyan azt a papírt beraktam ip3000-be vagy ip4200-esbe, azokkal nyomva...hát szinte lefolyik róla a tinta, mintha fóliára nyomtatna az ember:-)
mellesleg a canon szerintem ezt a 3-4 éves fejperiódust a 4200-es szeria után kezdte el, lehet vannak kivételek ami 1-2 tovább megy, de az esetek 90%-ban 3-4 évnél semmiképp nem megy tovább a fej.
-
afterburner_
őstag
válasz
betty405 #2869 üzenetére
CD-labelprint
File / select paper
azon belül "new"
beállítod
outer size : 118mm
inner size : (megméred mekkora a belső kör átmérője és beírod ide , full print lemeznél kb 20-22mm), ha ezek után finomhangolni akarsz, akkor főképernyőn , jobb oldalt adjust circle size
+ - értékekkel lehet.ha el van csúszva a nyomat, alul, felül, vagy két oldalt valamelyik irányba el van csúszva, akkor lehet finomhangolni a print / print position - + értékekkel függőlegesen és vízszintesen.
-
PioDVD
senior tag
válasz
betty405 #2858 üzenetére
Igazán nem tudom elmagyarázni, írok 2 dogot és utána már csak kísérletezni kell.
1. A cd label... programban Print gomb, új ablakban Printer gomb. Itt választható Media Type, "Nyomtatható lemez (javasolt)" és "Nyomtatható lemez (egyéb)". Azt hiszem, az egyéb a jó, akkor nagyobb mozgástered van a nyomtatási területet illetően. Kiválasztod, Ok, visszatértél a nyomtatás ablakba, itt cancel. Visszajutottál az alap képernyőre, itt Adjust Circle Size, itt tudod beállítani, hogy a gyáritól mennyire térjen el a cd mérete. A felső a külső méret, ahhoz +2 -t tudsz beállítani, így elvileg egy 118 mm-es körön belül nyomtat. Az alsónál elvileg -akármennyit kell beállítanod, próbáld megmérni a lemezt és tudni fogod, mennyi legyen.
Ezzel van beállítva a nyomtatási terület.
2. A képet a szokásos módon tudod nagyítani-csökkenteni. Próbáld a letöltött cd képét pontosan a lemez körvonaláig nagyítani és pontosan középre helyezni, így - elvileg - jó lesz a nyomtatás. Kinyomtatod a lemezt, ha valami nem stimmel, akkor jön a szórakozás.Még annyi, hogy nálam a kölcsön nyomtatóval nem tudom telibe nyomtatni a lemezt, bal-alsó részen marad egy pici fehér csík. Ha nálad is ilyen van (valamelyik részre nem nyomtat), miközben a lemez külső méretét 118 mm-re állítottad és a kép teljesen kitölti a keret a cd label... programban, akkor ezzel a programmal nem fog menni a tökéletes nyomtatás.
-
PioDVD
senior tag
válasz
betty405 #2846 üzenetére
Nem, nem vág semmit.
A megtalált tálcára kell tenni magát a nyomtatható lemezt (értelemszerűen tintással nyomtatható lemezt). Elől lehajtod a kész nyomatot gyűjtő tálcát, benézel a nyomtatóba és már látni is fogod, hogy belül van még 1 lehajtható rész - azt is lehajtod és már meg is van a tálcát fogadó rész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nyaralás topik
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest