- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
Valakinek sikerült már rávennie az Easy-PhotoPrint -et, hogy ha nem 3:2 arányú a kép, akkor ne a hosszabb oldalt igazítsa a 15 cm-hez (így a rövidebb oldal túllépi a 10 cm-t -> egy jó darabot levág belőle), hanem a rövidebb oldalt állítsa 10 cm-re és maradjon két fehér csík a kép mellett? 10 x kb. 13 cm lenne a jó beállítás.
Ha a program nem tudja, melyik program ajánlott? Kicsi, gyors, egyszerű érdekel, csak a fenti tudása a lényeg.
-
PioDVD
senior tag
válasz
afterburner_ #2889 üzenetére
Ok, csinálok egy képet, 118.2 mm-est.
Nyomtatásnál mit válasszak? Hordozó típus: Nyomtatható lemez; Papírforrás: Lemeztálca, de hogyan tovább? Így még megmarad a 118 mm-es korlát (a lemeztálcából kiindulva), nem? -
PioDVD
senior tag
válasz
afterburner_ #2870 üzenetére
Néztem a leírásod, de nálam nem működik:
Alulra nem nyomtat egy fél-1 mm-es csíkban, meg jobbra egy még kisebb területre. Azaz balra-fel van elcsúszva a nyomtatás. Próbáltam már a finomhangolást, de erre a részre semmiképp nem nyomtat. Arra gondoltam, a lemez külső átmérőjét növelem meg mondjuk 118,2 mm-re, így tud alulra is nyomtatni, aztán majd beigazítom, hogy felül meg ne köpködjön a keretre. De nem lehet, 118 mm a maximum. Lehet ezzel kezdeni valamit?(Próbaképpen felnagyítottam a képet úgy, hogy a lemez szélén már bő 1 cm-rel túllógott és alulra-jobbra így sem nyomtatott, valamiért a lemezt nem pozicionálja pontosan. Igaz, hogy vagy 1500 lemez ki lett nyomtatva vele, de talán nem kopik el a mechanika ennyitől.)
-
PioDVD
senior tag
válasz
betty405 #2858 üzenetére
Igazán nem tudom elmagyarázni, írok 2 dogot és utána már csak kísérletezni kell.
1. A cd label... programban Print gomb, új ablakban Printer gomb. Itt választható Media Type, "Nyomtatható lemez (javasolt)" és "Nyomtatható lemez (egyéb)". Azt hiszem, az egyéb a jó, akkor nagyobb mozgástered van a nyomtatási területet illetően. Kiválasztod, Ok, visszatértél a nyomtatás ablakba, itt cancel. Visszajutottál az alap képernyőre, itt Adjust Circle Size, itt tudod beállítani, hogy a gyáritól mennyire térjen el a cd mérete. A felső a külső méret, ahhoz +2 -t tudsz beállítani, így elvileg egy 118 mm-es körön belül nyomtat. Az alsónál elvileg -akármennyit kell beállítanod, próbáld megmérni a lemezt és tudni fogod, mennyi legyen.
Ezzel van beállítva a nyomtatási terület.
2. A képet a szokásos módon tudod nagyítani-csökkenteni. Próbáld a letöltött cd képét pontosan a lemez körvonaláig nagyítani és pontosan középre helyezni, így - elvileg - jó lesz a nyomtatás. Kinyomtatod a lemezt, ha valami nem stimmel, akkor jön a szórakozás.Még annyi, hogy nálam a kölcsön nyomtatóval nem tudom telibe nyomtatni a lemezt, bal-alsó részen marad egy pici fehér csík. Ha nálad is ilyen van (valamelyik részre nem nyomtat), miközben a lemez külső méretét 118 mm-re állítottad és a kép teljesen kitölti a keret a cd label... programban, akkor ezzel a programmal nem fog menni a tökéletes nyomtatás.
-
PioDVD
senior tag
Kérdeznék is:
Elvileg árulnak 10x15-ös és 10.2x15.2-es papírt is. Tényleg 2 féle van, vagy a 10.2x15.2-est hirdetik 10x15-ösnek?
Ha tényleg 2 féle méret van, melyikre tud az IP-4700 keret nélkül (de tényleg, 0 keret, viszont a papír mellé se lőjön tintát) nyomtatni?Van nálam egy kölcsön IP-4600, azzal pl. ha A4-es lapra nyomtattam és azt mondtam, keret nélkül nyomtasson, felül kihagyott egy 1.5-2 mm-es részt, ez így nem az igazi. A 2 oldal az rendben van, alul kihagyott rész nincs, hogy esetleg lelógott-e a papírról a nyomat, azt nem tudom eldönteni.
-
PioDVD
senior tag
válasz
betty405 #2846 üzenetére
Nem, nem vág semmit.
A megtalált tálcára kell tenni magát a nyomtatható lemezt (értelemszerűen tintással nyomtatható lemezt). Elől lehajtod a kész nyomatot gyűjtő tálcát, benézel a nyomtatóba és már látni is fogod, hogy belül van még 1 lehajtható rész - azt is lehajtod és már meg is van a tálcát fogadó rész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kuponkunyeráló
- Azonnali játékos kérdések órája
- E-roller topik
- EAFC 25
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.