- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Még mielőtt letennéd a voksod, gondold át, hogy milyen objektíveket kell beszerezned, ezeknek az ára és hogy akkor pontosan mi lesz a felszerelésed gyujtótáv tartománya. Ezután pedig, hogy ezek elegek lesznek-e arra, amit fotózol
Az R7 például 112-320mm-es obit csinál a 70-200-ból, így sokkal kevesebb pénzből, kevesebb obiból ki tudod alakítani az objektívparkod. Szintén jóval olcsóbban beszerezhető egy EF-S 10-22mm, ami ad neked egy 16-35mm-es tartományt f/4-gyel.
-
tirszin
senior tag
Hiába az 5D4 Milc változata az R. (Persze képminőségben ok is.)
De az R egy Milc és sajnos eléggé a fejlesztések elejéről.
Az autofókusza teljesen más elv, mert a szenzoron fókuszál, az 5D pedig külön egységgel!
Szóval az autófókusza az R-nek még igen lassan követ, nem képes tartani egy futó embert sem, ha szemből közelít feléd.
A keresőjében pedig olyan nagy szünetek vannak, hogy nem tudsz majd vele pontosan komponálni, ha gyorsan mozog valami keresztben.
Az 5D III-tól felfelé ezek már nem problémák, de az R gyenge sajnos és firmware-el sem tud javulni. Pedig nagyon szép képe van, az R6-omat simán verte. De ha szívás használni, hiába a szép kép.
Egyébként eladom a tartaléknak tartott 5D III-m, már egy RP van pótváznak helyette. Keress meg, ha érdekel. -
tirszin
senior tag
Szia, egyik sem sportfotós váz, de az 5D mkIII már olyan gyors, hogy még ma is használjuk sportfotózásra.
Az R-t próbáltam, sajnos nagyon lassú az autofókusza éa a keresője is, nehéz vele sportot fotózni, 1-2 hónap próbálgatás után el is adtam. R6 lett utána, az már rgész jól használható sportra.
Az EF 70-200mm f/2.8L IS USM is jól működik az R6-on nálam. -
PuMbA
titán
" hogy az EOS R gyakorlatilag 5D4 MILC köntösben. "
Ez nem jelenthető ki. Valamiben jobb, valamiben rosszabb.
"Kicsit kezdek begolyózni, hogy ahány ember, ahány teszt, ahány videó, annyi féle különböző vélemény, és mindenki nagyon határozottan állít egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat, és akkor próbáljak okosan dönteni..."
Ezért mondtam, hogy jól választani elsőre nem biztos fogsz, mivel nincs tapasztalatod
Más nem fogja megmondani neked, hogy mi lesz neked a megfelelő. Ezt csak gyakorlattal fogod megtudni. Én az R7-tel indulnék, aztán majd kiderül a használata közben, hogy mi lenne számodra a legmegfelelőbb váz. Sportfotós váz szerintem az, ami tud minimum 10 fps-t, van benne két kártya hely, jó a fókuszrendszere és kényelmes kezelni.
-
PuMbA
titán
Az EOS R nem sportfotós váz, így érthetetlen számomra, hogy miért merült egyáltalán fel
Nem árt tisztában lenni a Canon gépek hierarchiájával és hogy melyik gépet mire szánják, mert ez pontosan kiderül a Canon oldalán található információkból. Ennek nézz utána. Canon MILC-ek között a sportfotós váz az R7, R6, R6 Mark II, R5 és R3. Sima R6-ot találhatsz nagyon jó áron használtan.
-
JohnyBlue
addikt
Halihó,
Tökéletesen fog működni az adapterrel a kiszemelt obi
Aksi időben sem olyan borzasztó az R. Fesztiválos fotózós-pörgős melónál simám hozta az 1500+ képet is (persze két aksival a markolatban) (pont van egy eredeti markolatom eladó
)
Sportra nem igazán használtam de ami mozgott azt mindig el tudtam vele kapni. Az öddével is mindent el lehetett kapni de nem volt mindig éles
Ami hiányzott az erről az a szerencsekerék
Ja és ha teheted akkor control ringes adapter vásárolj
( isot rányomatod és vigyor lesz
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest